Ir o contido principal

Eventos

Destacado

cartel do evento
25/03/2025
Organic Advice Network
Aberto o rexistro para a primeira visita cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia"
A inscrición para a primeira xira cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia" está aberta ata o 25 de febreiro OrganicAdviceNetwork , a rede de intercambio de coñecemento entre...
TRANSFERENCIAS DE EVENTOS
12/03/2025
FYCMA
A innovación agroalimentaria tamén se presentou no Transfiere Forum
Transfiere reúne a expertos de diferentes sectores para intercambiar coñecementos científicos e tecnolóxicos, promover a innovación e fortalecer a relación entre ciencia e empresa. Este evento, que se...
imaxe da edición anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. A feira agraria 4.0
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , celebrará a súa segunda edición entre o 28 e o 30 de outubro de 2025 . Tras o éxito da súa primeira edición, converteuse nun punto de encontro para a...
Cartel ECPA 205
29/06/2025
ECPA
XXV Conferencia Europea de Agricultura de Precisión ECPA
Entre o 29 de xuño e o 3 de xullo de 2025 terá lugar en Barcelona a décimo quinta edición da Conferencia Europea sobre Agricultura de Precisión (ECPA), organizada pola Sociedade Internacional de...
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Xornada de difusión dos resultados de GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas de baixa concentración de azucre e viño sen alcohol)

O día 12 de marzo celebrarase unha xornada de difusión dos resultados do proxecto GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas con baixa concentración de azucre e viño desalcoholizado) en formato híbrido, online e presencial na adega Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s/n, 47359 Valbuena de Dudero). Contido: Percepción idiomática do viño sen alcohol. Comunicación de resultados de descritores de viños e viños sen alcohol para futuros consumidores Avances técnicos de UBAVIDA: Resultados dos diferentes protocolos de elaboración de viños desalcoholizados en Rías Baixas. Innovación en prácticas agronómicas e enolóxicas. Vinificacións con uvas con menor contido en azucre. Polifenois e estratexias agronómicas e enolóxicas para a desalcoholización do viño. Perfil aromático dos viños obtidos no marco de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRICIÓN
cartel do evento
11/03/2025
FEUGA

Predicir as necesidades de auga dos viñedos para un uso sostible da auga de rega

O Grupo Operativo suprarrexional PRERIVID organizou unha xornada de divulgación técnica que terá lugar en formato híbrido (presencial e online a través de Microsoft Teams) o vindeiro 11 de marzo. PROGRAMA | INSCRICIÓN PRESENCIAL | INSCRICIÓN ONLINE
logotipo de go4sheep
27/02/2025
MAPA

GO CG4SHEEP: DÍA DE DEMO. Plataforma de nube de datos federada con capa de intelixencia artificial para a mellora xenética e reprodutiva das ovellas leiteiras nacionais

Xornada de difusión dos resultados de GO 4SHEEP, orientada á dixitalización e á innovación para mellorar a reprodución e a fertilidade mediante o tratamento e dixitalización do tratamento de datos con intelixencia artificial. Trataranse as seguintes cuestións: R1: NUBE DE Ovella. DESENVOLVEMENTO DA PLATAFORMA SEGURA FEDERA BASADA EN DATALAKE CON INTELIXENCIA ARTIFCIAL: Gradiant R2: ANÁLISE DE DATOS MIR E CONDICIÓN CORPORAL PARA AVALIAR MELLORAS NA FERTILIDADE: Agrama R3: ANÁLISE DE DATOS DO RENDEMENTO REPRODUTIVO DOS MASCULINOS BASADO NO RITMO DE SALTO: Assafe R4: DATOS SOBRE RENDEMENTO REPRODUTIVO DOS MACHOS E FERTILIDADE DOS CORDEIROS EN BASE DA ALIMENTACIÓN: Confelac R5: ANÁLISE DE DATOS DE FERTILIDADE BASADA NA MELLORA DA VIABILIDADE DO SEME: Agrama R6: ANÁLISE DE DATOS PARA A SELECCIÓN DE SEALLÓNS: Assafe
agrosalb
21/02/2025
aGROSlab

Seminario web HATD IPMWise Weed Control

IPMWise é unha ferramenta de apoio á decisión deseñada para un control preciso e específico de herbas daniñas, baseada na investigación de campo realizada durante as últimas seis décadas. Dispoñible para: Alfalfa, Lupino, Veza, Cebada, Colza, Garbanzo, Xirasol, Chícharo, Feixón, Lentella, Millo, Soia, Trigo, Triticale e Veza; Neste seminario en liña poderás aprender como funciona. Ao longo do Seminario, o profesor Montull exporá as bases agronómicas nas que se basea esta HATD para o Control de Malas herbas en Cultivos Extensivos.
LOGOTIPO DO GRUPO OPERATIVO GO EQUIGENOM
19/02/2025
ANCCE Asociación Nacional de Criadores de Caballos de Pura Raza Española

Presentación dos resultados do Grupo Operativo EQUIGENOM

O vindeiro día 19 de febreiro ás 18.30 horas o Colexio de Veterinarios de Madrid (C. del Maestro Ripoll, 8, 28006 Madrid) acollerá a presentación dos resultados do Grupo Operativo EQUIGENOM, un proxecto clave para a aplicación da xenómica na mellora e selección do Cabalo de Pura Raza Española (PRE) e do sector equino en xeral . Trátase dun proxecto liderado pola Asociación Nacional de Criadores de Cabalos de Pura Raza Española (ANCCE) baseado na aplicación da xenómica no sector equino. Na presentación participarán destacadas figuras do sector gandeiro, así como expertos en xenómica e produción animal, que exporán os avances acadados e o impacto que terá a selección xenómica no futuro do sector. Os resultados que se presentarán baséanse no desenvolvemento dun chip (matriz) económico de media densidade (MD) que permita simultaneamente a análise da afiliación aos SNP, o diagnóstico de enfermidades hereditarias, a detección de trazos de importancia económica e a selección xenómica no PRE. Este avance facilitará aos criadores a toma de decisións en canto á selección dos seus reprodutores e supón un fito importante na mellora xenética e xenómica do Cabalo de Pura Raza Española e do sector equino. Programa provisional 18:30 h. – Apertura. Actuacións do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación e aplicación da selección xenómica no sector gandeiro. D.a Ana Rodríguez Castaño, secretaria xeral de Recursos Agrarios e Seguridade Alimentaria do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación. 18:50 h. – Resultados de GO EQUIGENOM. Importancia da xenómica. Impacto no sector equino e perspectivas de futuro. Dona Arancha Rodríguez Sainz de los Terreros e D. Pedro Azor Ortiz, director técnico e subdirector técnico do Libro Xenealóxico do PRE. 19:25 h. – Cara a unha nova era na selección equina: do fenotipo á selección xenómica con EQUIGENOM. D.a Mercedes Valera Córdoba, Catedrática de Produción Animal da Universidade de Sevilla. 19:45 h. – Peche. D. Gabriel Rodríguez Alarcón, Responsable de contas clave de Sanidade Animal, Thermofisher. D. José Luis Urquijo y Narváez, presidente da Real Federación Española de Asociacións de Gandeiros Selectos (RFEAGAS). D. José Juan Morales Fernández, presidente da Real Asociación Nacional de Criadores de...
VACAS NO CAMPO
30/01/2025
RFEAGAS

Innovacións tecnolóxicas dixitais para mellorar a competitividade comercial da gandaría extensiva e promover circuítos curtos de distribución

A Real Federación Española de Asociacións de Gandeiros Selectos (RFEAGAS) puxo en marcha o Semana da Innovación , unha iniciativa que se desenvolverá do 27 ao 30 de xaneiro en formato virtual a través da plataforma Zoom e que contará con diferentes sesións programadas ás 12:00 horas. Este evento pretende dar a coñecer os avances e resultados dos Grupos Operativos Supraautónomos nos que participa a Real Federación e, polo tanto, a programación inclúe a presentación dos devanditos grupos, así como relatorios de expertos en innovación e unha quenda de preguntas abertas aos asistentes. A cuarta destas charlas céntrase no Grupo Operativo E-LocalHUB. Innovacións tecnolóxicas dixitais para mellorar a competitividade comercial da gandaría extensiva e promover circuítos curtos de distribución. O programa previsto é o seguinte: 12:00 h : Presentación dos obxectivos do proxecto – Teresa Antoñanzas, departamento técnico da RFEAGAS. 12:10 : Do campo á pantalla: Oportunidades e retos do comercio electrónico para as nosas carreiras – Jose M. Perea (UCO) e Fernando Lianes (Teckpyma). 12:30 : Razas autóctonas na etiquetaxe: Unha porta ao consumo responsable – Rosa Díez, Subdirección Xeral de Medios de Produción Gandeira do MAPA. ENLACE ZOOM
PARTICIPANTES NO GRUPO OPERATIVO
29/01/2025
RFEAGAS

Gandería de precisión para aumentar a sustentabilidade e a resiliencia en explotacións extensivas de razas autóctonas

A Real Federación Española de Asociacións de Gandeiros Selectos (RFEAGAS) puxo en marcha o Semana da Innovación , unha iniciativa que se desenvolverá do 27 ao 30 de xaneiro en formato virtual a través da plataforma Zoom e que contará con diferentes sesións programadas ás 12:00 horas. Este evento pretende dar a coñecer os avances e resultados dos Grupos Operativos Supraautónomos nos que participa a Real Federación e, polo tanto, a programación inclúe a presentación dos devanditos grupos, así como relatorios de expertos en innovación e unha quenda de preguntas abertas aos asistentes. A terceira destas charlas céntrase no Grupo Operativo SMARTFARMANI. Gandería de precisión para aumentar a sustentabilidade e a resiliencia en explotacións extensivas de razas autóctonas. O programa previsto é o seguinte: 12:00 h : Presentación dos obxectivos do proxecto – Teresa Antoñanzas, departamento técnico da RFEAGAS. 12:10 : Avaliación da sustentabilidade ambiental das novillas en explotacións extensivas – Lola Buendía, investigadora da Estación Experimental Cajamar. 12:30 : Un enfoque práctico para medir a resiliencia das explotacións gandeiras – Daniel Martín Collado e Alicia Prat Benhamou, investigadores do CITA de Aragón. ENLACE ZOOM
cartel do evento Sensibilización sobre o papel dos agricultores na cadea de subministración agroalimentaria
29/01/2025
modernAKIS

Evento de networking: "AKIS en acción: sensibilización sobre o papel dos agricultores na cadea de subministración agroalimentaria"

O 29 de xaneiro terá lugar o evento de networking " AKIS en acción: sensibilización sobre o papel dos agricultores na cadea de subministración agroalimentaria " en formato en liña a través de Zoom . Organizado por modernAKIS , a iniciativa europea que busca promover a modernización da agricultura a través de sistemas de coñecemento e innovación agrícola máis eficientes e eficaces (AKIS), este evento forma parte da súa serie de eventos en rede "AKIS en Acción" que busca interconectar os actores. dos Sistemas de Coñecemento e Innovación Agrícolas (AKIS) en toda Europa. O papel destacado dos agricultores na cadea de valor agroalimentaria Os agricultores xogan un papel crucial na sustentabilidade e na resiliencia da cadea de subministración agroalimentaria, aínda que a miúdo se subestiman as súas contribucións. O obxectivo do evento é poñer en valor a importancia dos gandeiros neste ámbito. Presentaranse iniciativas deseñadas para fortalecer as conexións entre os agricultores e outros axentes da cadea de subministración, fomentando a colaboración e a innovación. O evento servirá como plataforma para compartir coñecementos valiosos, intercambiar mellores prácticas e discutir solucións prácticas para mellorar a participación dos agricultores e a visibilidade na cadea de subministración de alimentos. Público obxectivo Xerentes de Servizos de Asesoramento Órganos de Coordinación AKIS Redes CAP Poderes públicos Investigadores Programa 10:00 – 10:10 Introdución ao proxecto modernAKIS Elena-Teodora Miron, Cámara de Agricultura de Austria, Austria 10:10 – 10:30 Teagasc ConnectEd: unha rede de coñecemento para profesionais rurais en Irlanda Mark Gibson, Teagasc, Irlanda 10:30 – 10:50 Ja zu Nah: transparente, rexional, sostible: redefinición da distribución de alimentos en Austria Julia Gappmaier, Ja zu Nah GmbH JZN, Austria 10:50 – 11:10 Experiencia do Defensor do Pobo esloveno na cadea de subministración alimentaria Martin Gosenca, Ministerio de Agricultura, Silvicultura e Alimentación, Eslovenia 11:10 – 11:30 Preguntas e respostas, resumo e perspectivas dos próximos eventos Para calquera consulta, póñase en contacto con modernkis@lfi-oe.at INSCRICIÓN
CABALOS DE TROTE
28/01/2025
RFEAGAS

Desenvolvemento dun Chip MD económico para afiliación, diagnóstico de enfermidades, selección xenómica en PRE e ferramentas dixitais para o seu uso

A Real Federación Española de Asociacións de Gandeiros Selectos (RFEAGAS) puxo en marcha o Semana da Innovación , unha iniciativa que se desenvolverá do 27 ao 30 de xaneiro en formato virtual a través da plataforma Zoom e que contará con diferentes sesións programadas ás 12:00 horas. Este evento pretende dar a coñecer os avances e resultados dos Grupos Operativos Supraautónomos nos que participa a Real Federación e, polo tanto, a programación inclúe a presentación dos devanditos grupos, así como relatorios de expertos en innovación e unha quenda de preguntas abertas aos asistentes. A segunda destas charlas céntrase no Grupo Operativo Equigenom. Desenvolvemento dun Chip MD económico para afiliación, diagnóstico de enfermidades, selección xenómica en PRE e ferramentas dixitais para o seu uso. O programa previsto é o seguinte: 12:00 h : Presentación dos obxectivos do proxecto – Juan Mª Gallardo, dirección técnica da RFEAGAS. 12:10 : Xenómica: a linguaxe oculta do ADN – Arancha Rodríguez Sainz de los Terreros, directora técnica do PRE Horse Stud Book. 12:30 h : Aplicacións e vantaxes da xenómica no sector equino – Pedro Azor, subdirector técnico do Libro Genealóxico de Cabalos PRE. ENLACE ZOOM
vacas pastando no campo
27/01/2025
RFEAGAS

Mellora tecnolóxica na produción de gando extensivo en España

A Real Federación Española de Asociacións de Gandeiros Selectos (RFEAGAS) puxo en marcha o Semana da Innovación , unha iniciativa que se desenvolverá do 27 ao 30 de xaneiro en formato virtual a través da plataforma Zoom e que contará con diferentes sesións programadas ás 12:00 horas. Este evento pretende dar a coñecer os avances e resultados dos Grupos Operativos Supraautónomos nos que participa a Real Federación e, polo tanto, a programación inclúe a presentación dos devanditos grupos, así como relatorios de expertos en innovación e unha quenda de preguntas abertas aos asistentes. A primeira destas charlas céntrase no Grupo Operativo BOVIEX 4.0 e leva por título Mellora tecnolóxica na produción de vacún extensivo en España . O programa previsto é o seguinte: 12:00 Presentación dos obxectivos do proxecto , a cargo de Juan Mª Gallardo, dirección técnica da RFEAGAS. 12:10 Vacún extensivo: Claves para un benestar sustentable , presentado por Marta Elena Alonso, profesora do Departamento de Produción Animal da Universidade de León. 12:30 Teledetección para caracterizar a evolución espacial e temporal dos pastos , con Julio Villodre, doutor en Ciencias Agrarias e Ambientais por AgriSat Iberia. A xornada concluirá cunha quenda de preguntas para favorecer o intercambio de ideas e perspectivas. ENLACE ZOOM
cartel do día de asesores da rede en produción ecolóxica
23/01/2025
Ecovalia

Presentación da nova Rede Española de Asesores en Produción Ecolóxica

O vindeiro 23 de xaneiro ás 9:30 horas, en formato online , terá lugar a xornada de presentación da Rede Española de Asesores de Produción Ecolóxica. Esta iniciativa está vinculada ao proxecto europeo OrganicAdviceNetwork e está aberta tanto aos asesores convencionais que queiran iniciarse na produción ecolóxica, como aos que teñan unha experiencia consolidada no sector , xa que se agarda chegar ao maior número de asesores posible para para crear un espazo para aprender, compartir e crecer xuntos. Durante esta sesión anunciaranse: Os obxectivos e actividades da rede española. As posibilidades de participación e os compromisos para formar parte dela. Os seguintes pasos para reforzar o asesoramento en produción ecolóxica en España. O proxecto OrganicAdviceNetwork está financiado pola Comisión Europea (número de acordo 101134850) e a Secretaría de Estado de Educación, Investigación e Innovación de Suíza. INSCRICIÓN PARA O EVENTO
Normas de etiquetaxe
17/01/2025
Cooperativas Agro-Alimentarias Castilla-La Mancha

Etiquetado de alimentos, Día da Telepresencia

Mellorar a cualificación dos profesionais do sector agroalimentario e do rural Coñecer os requisitos xerais de etiquetaxe das empresas agroalimentarias para evitar erros ou erros na información facilitada que poidan ocasionar graves prexuízos ás empresas, como retirada de produtos, sancións, etc. Destinatarios: Directores, xerentes, xestores e técnicos de calidade e seguridade alimentaria de cooperativas e empresas alimentarias, preferentemente; e en xeral, consultoras en calidade, seguridade alimentaria e sustentabilidade.
ILUSTRACIÓN CON TECNOLOXÍA NO CAMPO
14/01/2025
MAPA

Estado da robotización no sector agroalimentario. Sesión II

O vindeiro 14 de xaneiro terá lugar a segunda sesión do webinar “Estado da robotización no sector agroalimentario”, organizado polo Observatorio da Dixitalización, do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación. O obxectivo deste webinar é coñecer o estado da robotización na agricultura de invernadoiro, así como discutir a realidade actual desta cuestión, os seus beneficios e retos, e as perspectivas futuras para a súa adopción masiva. Ademais, analizaranse os casos de éxito e os avances tecnolóxicos máis recentes que están a impulsar esta transformación no sector agrario. Estado da robotización na agricultura de invernadoiro José Carlos Moreno Úbeda, catedrático da Universidade de Almería, abrirá a sesión coa ponencia "Robotización na agricultura de invernadoiro" e, tras a súa intervención, terá lugar baixo un invernadoiro a mesa redonda "Cal é a realidade da robotización na agricultura". ?", na que actuará como moderador Ramón Gil Pérez, director da estación experimental Cajamar. PROGRAMA | INSCRICIÓN ENLACE AO VIDEO DA SESIÓN I (celebrada en novembro de 2024)
robot agrícola
18/12/2024
ETSIAAB

O novo modelo agrícola: robótica e intelixencia artificial na agricultura sostible

Seminario en liña organizado por Dionisio Andújar e Hugo Moreno, investigadores do CAR CSIC-UPM, e Constantino Valero, profesor da ETSIAAB, O seminario en liña ' O novo modelo agrícola: robótica e intelixencia artificial na agricultura sostible' contará con relatores internacionais que presentarán traballos e aplicacións de modelización mediante intelixencia artificial, sensores e robótica na agricultura. O seminario está organizado por Constantino Valero , profesor do Departamento de Enxeñaría Agroforestal da Escola Técnica Superior de Enxeñaría Agronómica, Alimentaria e de Biosistemas , (ETSIAAB), en colaboración con Dionisio Andújar e Hugo Moreno , investigadores do Centro de Automatización e Robótica ( CAR). CSIC-UPM) . Está dirixido a toda a comunidade universitaria, e especialmente, ao alumnado do Mestrado Universitario en Enxeñería Agrícola, Máster Universitario en Agricultura de Precisión e Dobre Máster Universitario en Enxeñaría Agrícola e Agricultura de Precisión. Trátase dun seminario en liña gratuíto que se pode seguir a través desta ligazón (ID da reunión: 867 8969 6088). PROGRAMA 16:30 - 16:45: Hugo Moreno, doutor, e Dionisio Andujar, doutor, CAR CSIC-UPM. (España). "Introdución á IA e á robótica en PA" 16:45 - 17:15 : Gerassimos Peteinatos, Doutor, ELGO DIIMITRA (Grecia). ' Novas tendencias en cultivos arables' 17:15 - 17:45 : Nikolaos Katsenios, Universidade Agrícola de Atenas, (Grecia). 'A importancia do PA nos cultivos arables' 17:45 - 18:15: Doutor Manuel Vázquez-Arellano, Universidade de Gent, (Bélxica). 'Robótica de cultivos: do doutoramento ao emprendemento. Un caso de spin-off 18:15 - 18:45 : Christian Rueda-Ayala, MsC, INIA, (España). 'AI Agril: desenvolvemento rápido de solucións para a agricultura de precisión' 18:45 - 19:15 : Debate aberto.
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Conferencia "Obxectivo: Listeria baixo control"

O vindeiro 17 de decembro terá lugar no Salón Ernest Lluc do Ministerio de Sanidade unhas xornadas organizadas pola Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (AESAN) sobre diversos aspectos do control da Listeria monocytogenes nos alimentos e os retos que supón para os alimentos. seguridade. Ábrese de novo a inscrición debido ao aumento do aforo. Uns días antes do evento publicarase un enlace para seguir o evento en liña , para o que non será necesario inscribirse. Programa definitivo
veu
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Da adega ao consumidor: retos e oportunidades para o viño

O principal obxectivo desta xornada é reunir a principais líderes e profesionais do sector vitivinícola para analizar en profundidade as perspectivas actuais e preparar estratexias para a temporada alta de rebaixas e outros momentos decisivos do ano. Durante o evento trataranse temas fundamentais como as proxeccións de produción de viño, as tendencias de consumo nos mercados nacionais e internacionais e as expectativas de prezos nas distintas categorías de produtos. Ademais, exploraranse as oportunidades que ofrecen as novas canles de comercialización, especialmente o comercio electrónico, e o seu impacto na expansión do sector . O encontro tamén será unha plataforma para examinar os retos aos que se enfronta a industria nunha contorna global competitiva e en constante evolución, ofrecendo un espazo de intercambio de ideas e colaboración entre os diferentes actores da cadea de valor. Este enfoque permitiranos identificar solucións innovadoras e reforzar a posición do sector ante os retos futuros. Webinar: gratuíto
ainia
10/12/2024

Webinar sobre a vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo

As novas tendencias de consumo están a evolucionar rapidamente, impulsadas polos cambios na tecnoloxía, a sustentabilidade e as preferencias dos consumidores. Os consumidores están cada vez máis preocupados polo impacto ambiental das súas compras, e a saúde mental e física é unha prioridade, favorecendo o consumo de produtos que favorezan o benestar, a alimentación saudable e as experiencias de autocoidado. Introdúcense novos ingredientes alternativos na fabricación de alimentos, análogos alimentarios (carne) que ven reducido o seu consumo, así como novas prácticas de cociña/consumo que poden ter un impacto directo na seguridade alimentaria do consumidor. No webinar "Vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo" que terá lugar o 10 de decembro, presentaranse estes cambios de hábitos e novidades, así como os seus riscos microbiolóxicos e físico-químicos asociados e como se poden abordar. . Goles Dar a coñecer os novos hábitos de compra, consumo e cociña, así como novos ingredientes alternativos e alimentos análogos, segundo o último Barómetro AINIA 2024. Afondar nos riscos microbiolóxicos asociados ás novas tendencias de consumo de alimentos. Afondar nos riscos físico-químicos asociados a novos ingredientes e alimentos análogos. Dirixido a Técnicos de I+D e Calidade de empresas alimentarias. Webinar só para profesionais. Metodoloxía Webinar de 1h15 de duración, que comezará ás 11:00 CET (hora española) e rematará arredor das 12:15. A inscrición remata o 9 de decembro ás 16:00 horas. Despois de rexistrarte, recibirás un primeiro correo electrónico de confirmación da nosa parte, e outro da plataforma GoToWebinar coa ligazón para conectarte. Se non o recibiches o día anterior, póñase en contacto connosco. Programa Presentación e presentación do Barómetro de Consumo AINIA «Estudos de vida útil microbiolóxica. Riscos asociados aos novos hábitos de consumo. Laura Verdú, Laboratorio de Microbioloxía. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA «Estudos de vida útil físico-química. "Estabilidade dos alimentos con novos ingredientes". Sandra Leiva, Laboratorio de Química. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA Preguntas e conclusións
Xornadas Agroalimentarias da UE
10/12/2024
https://agriculture.ec.europa.eu/

A segunda edición das Xornadas Agroalimentarias da UE chega en decembro de 2024!

Do 10 ao 12 de decembro de 2024 , Bruxelas acollerá a segunda edición das Xornadas Agroalimentarias da UE . Este evento anual reúne a actores clave do sector agroalimentario de toda a Unión Europea para discutir as últimas tendencias en agricultura, as opcións políticas e os desenvolvementos do mercado, así como o impacto da investigación, a innovación e as tecnoloxías dixitais no futuro da agricultura. europeo. Durante tres días, o evento ofrecerá unha plataforma única de diálogo entre os participantes do sistema agroalimentario, a sociedade civil, o mundo académico e os responsables políticos. Programa das Xornadas Agroalimentarias da UE O futuro da agricultura e a alimentación na UE. Perspectivas dos agricultores sobre a agricultura moderna. Posición dos agricultores na cadea de valor alimentaria. Perspectivas do mercado agrícola na UE. Competitividade sostible e políticas comerciais para a soberanía alimentaria. Investigación, innovación e dixitalización no sector agroalimentario. Retos e oportunidades para os mozos agricultores. Información práctica: Datas: 10 - 12 de decembro de 2024. Lugar: Bruxelas, Bélxica. Transmisión en directo: dispoñible sen rexistro previo. Organiza: Dirección Xeral de Agricultura e Desenvolvemento Rural da UE. Redes sociais: segue o evento co hashtag #EUAgriFoodDays . Este evento ofrecerá unha oportunidade para reflexionar sobre os retos actuais e futuros do sector agroalimentario europeo, e sobre como políticas como a PAC e o Pacto Verde Europeo poden axudar a construír unha agricultura máis verde, xusta e competitiva.
pitaya
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Pitaya en invernadoiro con sistema de cultivo NGS

A pitaia é unha froita exótica que se comeza a cultivar en España con moi altas expectativas. Nesta xornada presentaranse os resultados obtidos co sistema de cultivo de pitaya no sistema NGS desenvolvido por New Growing System tras tres campañas de estudo (2022-2023 e 2024). Así mesmo, abordaranse aspectos relacionados coa entrada en produción, os rendementos e a calidade da colleita obtida coas variedades autocompatibles Caramel Desert e os sistemas de polinización . Visitaranse as instalacións co cultivo de pitaia.
día mundial do solo
04/12/2024
Asesores de Aragón

O papel das cubertas do solo nos cultivos leñosos

Con motivo do Día Mundial do Solo 2024: Coida os solos. Medir, controlar, xestionar. Relator: Manuel López Vicente, catedrático do Departamento de Ciencias Agrarias e do Medio Natural. EPS Huesca Presencial para estudantes que soliciten recoñecemento de créditos / En liña. Inscrición aquí Colabora: Colexio Oficial de Enxeñeiros Agrónomos Aragón-Navarra-País Vasco e Delegación Territorial de Aragón da Sociedade Española de Edafoloxía (SECS) PROGRAMA 13.00 h Presentación da doutora María Videgain, membro da xunta de goberno do Colexio, profesora e investigadora da EPS de Huesca, Universidade de Zaragoza. 13:05h Presentación do DMS a cargo do doutor David Badía Villas, profesor da Área de Edafoloxía e Química Agrícola, na EPS de Huesca, e presidente da DT Aragón-SECS. 13:10h Charla do doutor Manuel López Vicente, PPL da EPS Huesca titulada “Xestión sostible do solo en cultivos leñosos” . Nesta charla preséntanse os cambios que xeran as cubertas vivas e inertes nos solos agrícolas de cultivos permanentes, como oliveiras e viñedos. Faise especial fincapé na medición e seguimento das propiedades hidrolóxicas do solo, complementándose con aspectos de fertilidade e bioloxía do solo; Os resultados dos casos serán ofrecidos tanto para Aragón como para outras comunidades. Cos datos obtidos é posible unha mellor xestión agronómica, imprescindible para a sustentabilidade ambiental, optimizando a xestión, os recursos e potenciando a rendibilidade das explotacións. 2:00 p.m. Aperitivo, honra do Colexio Oficial de Enxeñeiros Agrónomos de Aragón, Navarra e País Vasco.