Ir o contido principal

Eventos

Destacado

cartel do evento
25/03/2025
Organic Advice Network
Aberto o rexistro para a primeira visita cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia"
A inscrición para a primeira xira cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia" está aberta ata o 25 de febreiro OrganicAdviceNetwork , a rede de intercambio de coñecemento entre...
imaxe da edición anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. A feira agraria 4.0
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , celebrará a súa segunda edición entre o 28 e o 30 de outubro de 2025 . Tras o éxito da súa primeira edición, converteuse nun punto de encontro para a...
Cartel ECPA 205
29/06/2025
ECPA
XXV Conferencia Europea de Agricultura de Precisión ECPA
Entre o 29 de xuño e o 3 de xullo de 2025 terá lugar en Barcelona a décimo quinta edición da Conferencia Europea sobre Agricultura de Precisión (ECPA), organizada pola Sociedade Internacional de...
Cartel anunciador da feira FIMA 2026
10/02/2026
FIMA
FIMA Feira Internacional de Maquinaria Agrícola
FIMA volverá ser o evento máis grande do mundo agrícola do sur de Europa. A mecanización e as innovacións tecnolóxicas mostrarán aos profesionais o mellor xeito de facer máis rendibles as súas...
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Xornada de difusión dos resultados de GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas de baixa concentración de azucre e viño sen alcohol)

O día 12 de marzo celebrarase unha xornada de difusión dos resultados do proxecto GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas con baixa concentración de azucre e viño desalcoholizado) en formato híbrido, online e presencial na adega Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s/n, 47359 Valbuena de Dudero). Contido: Percepción idiomática do viño sen alcohol. Comunicación de resultados de descritores de viños e viños sen alcohol para futuros consumidores Avances técnicos de UBAVIDA: Resultados dos diferentes protocolos de elaboración de viños desalcoholizados en Rías Baixas. Innovación en prácticas agronómicas e enolóxicas. Vinificacións con uvas con menor contido en azucre. Polifenois e estratexias agronómicas e enolóxicas para a desalcoholización do viño. Perfil aromático dos viños obtidos no marco de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRICIÓN
cartel do evento
11/03/2025
FEUGA

Predicir as necesidades de auga dos viñedos para un uso sostible da auga de rega

O Grupo Operativo suprarrexional PRERIVID organizou unha xornada de divulgación técnica que terá lugar en formato híbrido (presencial e online a través de Microsoft Teams) o vindeiro 11 de marzo. PROGRAMA | INSCRICIÓN PRESENCIAL | INSCRICIÓN ONLINE
cartel do evento
07/03/2025
Dirección General de Agricultura y Ganadería de La Rioja

III Xornada de I+D+I sobre viñedos agroecolóxicos na Rioxa,

No marco do I Plan Estratéxico de Produción Ecolóxica da Rioxa, a Consellería de Agricultura, Gandería, Mundo Rural e Medio Ambiente, en colaboración co Instituto de Ciencias da Viña e do Viño (ICVV) , volve organizar as III Xornadas de I+D+I sobre viñedos agroecolóxicos na Rioxa, dirixidas aos viticultores e aos técnicos de divulgación da viña desenvolvida na DOC e co obxectivo de divulgar a experiencia ecolóxica xa. O aforo é limitado, polo que é necesaria a inscrición para asistir. Para calquera dúbida póñase en contacto connosco a través do correo electrónico transfer.agraria@larioja.org PROGRAMA | INSCRICIÓN
cartel do evento
27/02/2025
Interempresas

X Xornada do Cultivo da Viña e da Calidade da Uva

O 27 de febreiro, na Adega Palacio de Villachica, Peñafiel (Valladolid), terá lugar a décima edición da xornada técnica “Cultivo de viñedo e calidade da uva”. O acto contará coa participación de Enrique Pascual, presidente do CRDO Ribera del Duero e, entre outros temas, abordarase a IA e a súa aplicación na viticultura de precisión ou o futuro da viticultura na DO Ribera del Duero. PROGRAMA | INSCRICIÓN
cartel do evento
13/02/2025
IRTA

Mellora do solo en viñedos

O obxectivo deste obradoiro técnico é afondar no coñecemento dos mecanismos que facilitan a mellora do solo, dos factores que aumentan a materia orgánica, comprender o seu funcionamento e como podemos potencialos, así como sinalar cales son as prácticas que poden ser negativas. Presentaranse os resultados dos estudos de xestión do solo de viñedo, realizados polo INCAVI, co obxectivo de definir estratexias sostibles que fomenten a calidade da uva e do viño. O IRTA considerará introducir novas tecnoloxías de análise molecular que nos permitan comprender a bioloxía do solo, comprender mellor o seu funcionamento e mellorar a súa xestión. Ademais, presentaranse os mecanismos naturais que utilizan as plantas para obter nutrientes e outros beneficios mediante intercambios activos coa microbioloxía do solo. PROGRAMA | INSCRICIÓN
Maquinaria vitícola e oleica
11/02/2025
Feria de Zaragoza

Exposición Internacional de Técnicas e Equipamentos para a Viticultura (TECNOVID) e a Oleocultura (OLEOTEC)

Un ano máis será unha cita obrigada e punto de referencia para o encontro internacional do sector, así como un gran escaparate coas últimas novidades en maquinaria e tecnoloxías aplicadas á industria, e unha excelente plataforma empresarial. Un ano máis, coincidirá en días de celebración co Salón Internacional de Maquinaria e Equipos para Adegas e Embotellado ( ENOMAQ ), para Oleorías e Envases ( OLEOMAQ ) e para a Industria da Cervexa ( E-BEER ). O contido das diferentes salas ofrece importantes sinerxías nun escaparate comercial inmellorable coa última maquinaria e tecnoloxía aplicada á industria. Se o desexan, poderán expoñer equipamentos tanto para o sector da viticultura como para o olivicola. Nesta edición mantense a dixitalización dos trámites dos expositores , incluído o formulario de Preinscrición , para facilitar moito este trámite.
Foro internacional da oliveira
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

V Foro Internacional AOVE Fira de Tots Sants Cocentaina 2025

A Cooperativa Agraria Católica COOP. V. de Cocentaina , coa colaboración da Fira de Tots Sants, Concello de Cocentaina , organiza o quinto Foro Internacional de AOVE, Xornadas Técnicas e Concurso de AOVE. Por quinto ano consecutivo, este encontro reunirá durante tres días ao sector do Aceite de Oliva Virxe Extra en Cocentaina (Alacante). Interesantes sesións técnicas que inclúen mesas redondas e conferencias, showcookings e degustacións con interacción pública e, como actividade central, o Concurso Internacional de AOVE, cuxos premios se entregarán o terceiro e último día do evento, o venres 31 de xaneiro de 2025. Trátase de galardóns que outorga o prestixioso Panel Oficial de Cata da Comunidade Valenciana en cinco categorías: tres premios na categoría xeral e dous premios especiais: ao mellor AOVE ecolóxico e ao mellor AOVE da Comunidade Valenciana. Estes galardóns complétanse co recoñecemento da organización a diferentes personalidades ou entidades polo seu labor na promoción e defensa do Aceite de Oliva Virxe Extra. O mércores 29 de xaneiro terá lugar a Xornada “AOVE en mulleres: mulleres protagonistas no modelo económico cooperativo” , organizada pola Asociación de Mulleres de Cooperativas Agroalimentarias de España (AMCAE) e financiada polo MAPA. A Cooperativa Cocentaina recibiu en 2021 o Premio Cooperativas Agroalimentarias Españolas, na modalidade de Igualdade de Oportunidades. Para máis información sobre o Concurso Internacional de AOVE e/ou o programa de actividades do evento: oli@elcomtat.com | 699 019 545
veu
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Da adega ao consumidor: retos e oportunidades para o viño

O principal obxectivo desta xornada é reunir a principais líderes e profesionais do sector vitivinícola para analizar en profundidade as perspectivas actuais e preparar estratexias para a temporada alta de rebaixas e outros momentos decisivos do ano. Durante o evento trataranse temas fundamentais como as proxeccións de produción de viño, as tendencias de consumo nos mercados nacionais e internacionais e as expectativas de prezos nas distintas categorías de produtos. Ademais, exploraranse as oportunidades que ofrecen as novas canles de comercialización, especialmente o comercio electrónico, e o seu impacto na expansión do sector . O encontro tamén será unha plataforma para examinar os retos aos que se enfronta a industria nunha contorna global competitiva e en constante evolución, ofrecendo un espazo de intercambio de ideas e colaboración entre os diferentes actores da cadea de valor. Este enfoque permitiranos identificar solucións innovadoras e reforzar a posición do sector ante os retos futuros. Webinar: gratuíto
produtos fitosanitarios
28/11/2024
Asesores de Aragón

VIII Foro Técnico sobre sanidade vexetal. 40 anos de sanidade vexetal

O Servizo de Sanidade e Certificación Vexetal é a unidade técnica que desenvolve as funcións de control e certificación das sementes e plantas de viveiro, a xestión dos plans de vixilancia e control de pragas e enfermidades vexetais, a comercialización e utilización de produtos fitosanitarios e a súa avaliación, o asesoramento técnico a o sector produtor en sanidade vexetal e produción de sementes.
Sanidade vexetal
28/11/2024
Portal TecnoAgrícola

VIII Foro Técnico en Sanidade Vexetal

O 28 de novembro terá lugar no Salón de Actos do Instituto Agronómico Mediterráneo de Zaragoza o VIII Foro Técnico en Sanidade Vexetal organizado polo Centro de Sanidade Vexetal e Certificación.
VINITECH
26/11/2024
VINITECH

Vinitech-Sifel 2024

Xestión de oliveira ecolóxica na Rioxa
05/11/2024
Gobierno de La Rioja

Xestión de oliveira ecolóxica. Explotación experimental na finca La Grajera

Dentro do I Plan Estratéxico de Produción Ecolóxica da Rioxa, a Consellería de Agricultura, Gandería, Mundo Rural e Medio Ambiente organiza a Xornada Técnica e de Campo: Xestión Olívica Ecolóxica. Explotación experimental na explotación La Grajera , dirixida a agricultores e técnicos. O seu obxectivo é afondar na xestión agronómica do cultivo da oliveira en produción ecolóxica: variedades, marcos de plantación, xestión de pragas e enfermidades, fertilización, prácticas culturais, recolección... O oliveiral e o muíño de aceite ecolóxico institucional da explotación La visitou Grajera . Entre os contidos destacan os seguintes temas: • Introdución: claves da produción ecolóxica • Variedades e sistemas de condución ecolóxica • Manexo do solo, fertilización e prácticas agronómicas • Estratexias de loita contra pragas e enfermidades en ecolóxico • Recollida e transporte O día é libre. O número de prazas é limitado e para asistir é necesario inscribirse. Para calquera dúbida ou aclaración, os datos de contacto son: transfer.agraria@larioja.org ou o teléfono 660 93 33 94. INSCRICIÓN
Imaxe de froitas e verduras saíndo por unha fiestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Atracción de froitas

Fruit Attraction é o evento para profesionais da froita e verdura. Fruit Attraction converteuse na ferramenta comercial de referencia para a comercialización GLOBAL de froitas e hortalizas . A súa capacidade para impulsar as exportacións globais do sector convérteo no punto de conexión comercial de todo o grupo de profesionais que conforman toda a cadea de valor, ademais de consolidarse como marco de innovación no mercado hortofrutícola.
living lab andaluz livingsoil
03/10/2024
Fundación JAV- Jaén Agritech Ventures

Presentación do Living Lab Andaluz, dentro do proxecto europeo Livingsoil

O Living Lab Andaluz constitúese como unha entidade destinada a promover e implantar solucións tecnolóxicas innovadoras e sostibles destinadas a mellorar a saúde do solo do oliveiral. Forma parte do proxecto europeo LIVINGSOILL (Healthy Soil to Permanent Crops Living Labs) financiado con 12 millóns de euros, dos cales 2 millóns se destinan ao olivar andaluz. A Universidade de Xaén será a encargada de coordinar este Living Lab, no que tamén forman parte 15 entidades andaluzas con recoñecida actividade de I+D+i relacionada co cultivo da oliveira. O programa do acto de presentación inclúe tres mesas redondas que xirarán arredor dos seguintes temas: Saúde do solo, retos e servizos dos ecosistemas. Proxectos de innovación: Utilización de coprodutos do oliveiro no marco da economía circular. Experiencias piloto de empresas oleícolas dirixidas a mellorar a saúde do solo. Ademais, ofrecerase unha xornada sobre dixitalización no sector olívico.
tic4bio
18/09/2024
Tic4Bio

Presentación do GO Tic4bio, unha ferramenta TIC para a xestión eficiente da auga e da biodiversidade

O vindeiro 18 de setembro a granxa Cortijo El Puerto , situada en Lora del Río, Sevilla , será o escenario da presentación de resultados do grupo operativo Tic4bio , cunha innovadora ferramenta TIC pensada para mellorar a xestión eficiente da auga e da biodiversidade no campo agrícola. Este proxecto busca integrar a dixitalización nos procesos agroalimentarios, optimizando o aproveitamento dos recursos naturais e promovendo a sustentabilidade. Deste xeito, fomentarase a toma de decisións tanto para facer un uso eficiente da auga de rego e da auga utilizada na agroindustria, como para calcular o grao de biodiversidade da explotación e poder mellorala, dando resposta ás preocupacións ambientais e sanitarias. . conservación dos recursos naturais no mercado máis esixente. O evento, organizado por Ecovalia e outras entidades do sector, comezará ás 10.00 horas coa inauguración a cargo de referentes no ámbito da agricultura e a innovación. Entre os relatores estarán Cristina de Toro Navero , do Ministerio de Agricultura, Pesca, Augas e Desenvolvemento Rural; Álvaro Barrera Fernández , presidente de Ecovalia; Lola de Toro Jordano , xerente do CeiA3; Emilio Camacho Poyato , da Universidade de Córdoba; Enrique de la Torre Liébana , conselleiro delegado de Ingeoliva; e Pablo Reina López , responsable do desenvolvemento da ferramenta TIC en Dacartec. Ás 10.30 horas, Auxiliadora Vecina Jiménez , directora de Innovación e Formación de Ecovalia, presentará o grupo operativo e un documental que mostra o desenvolvemento do proxecto. Posteriormente, ás 10.45 horas, a investigadora Carmen Flores Cayuela da Universidade de Córdoba compartirá os resultados obtidos por este innovador proxecto. A xornada continuará ás 11.30 horas cunha visita guiada á experiencia piloto, a cargo de Enrique de la Torre , onde os asistentes poderán coñecer de primeira man como a ferramenta "tic4bio" contribúe a un uso máis eficiente da auga biodiversidade nos cultivos. Por último, ás 12.30 horas, haberá unha degustación de aceites Cortijo El Puerto e unha degustación de alimentos ecolóxicos , destacando produtos locais e sostibles. Este evento é un punto de encontro fundamental para os profesionais do sector agrario que buscan solucións tecnolóxicas avanzadas para a sustentabilidade e a eficiencia...
Días do viño 2024
18/07/2024
Cooperativas Agro-alimentarias CLM

Xornadas Técnicas de Viticultura - Asemblea da Colleita 2024

A Wine Technical Conference - Harvest Assembly 2024 centrarase en modernizar e facer máis competitiva a industria vitivinícola da rexión, adaptándose ás novas demandas ambientais da PAC e aos retos climáticos e globais. Tendencias como o descenso do consumo mundial de viño e a demanda de produtos innovadores de menor alcol, doces e espumosos abordaranse para aliñarse mellor cos mercados globais actuais e futuros. Así mesmo, destacarase a importancia do modelo cooperativo, promovendo a profesionalización, a integración comercial, a internacionalización e a sustentabilidade das adegas cooperativas. Cooperativas Agro-alimentarias Castilla-La Mancha presentará un software intuitivo para axudar ás adegas a diferenciar a calidade das uvas e establecer pagos en función de criterios obxectivos, permitindo consultas detalladas e segmentadas mediante unha ferramenta SIX, mellorando así a eficiencia e a competitividade na cadea de valor. PROGRAMA | INSCRICIÓN
Equipos de dosificación variable de produtos fitosanitarios
09/07/2024
Gobierno de La Rioja

Xornada de demostración "Equipos de dosificación variable de produtos fitosanitarios"

O 9 de xullo terá lugar na Finca La Grajera a segunda edición da xornada demostrativa "Equipos de dosificación fitosanitaria variable" . Organizado polo Goberno da Rioxa , o acto comezará ás 9.30 horas e continuará cunha demostración de campo dos equipos de aplicación fitosanitaria. Cuestións como: Seguimento e xestión de tratamentos de dosificación variable Axudas da PAC. Xestión de insumos agrícolas mediante tecnoloxías de dosificación variable. Dirixido principalmente a gandeiros e técnicos do sector, o evento ten aforo limitado, polo que é obrigatoria a inscrición. Será impartido por técnicos do Servizo de Produción Agropecuaria e do Servizo de Axuda á Renda e do SIGC . INSCRICIÓN
cartel da xornada técnica da plataforma tecnolóxica do viño
09/07/2024
Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI)

Xornada Técnica da Plataforma Tecnolóxica do Viño 2024

A Xornada Técnica organizada polo Instituto Tecnolóxico Agrario da Xunta de Castela e León ( ITACyL ) e a Plataforma Tecnolóxica do Viño ( PTV ) ten como obxectivo poñer en valor a innovación no sector vitivinícola . Durante a xornada, expertos e especialistas do ITACyL, CDTI e representantes das adegas ofrecerán diversas ponencias sobre proxectos innovadores e dúas mesas redondas sobre innovación no sector e oportunidades de financiamento público e público da innovación para o sector vitivinícola. PROGRAMA | INSCRICIÓN GRATUITA | Localización | Información do evento e contacto comunicacion@ptvvino.com
Tecnoloxía para evitar derivas dos tratamentos fitosanitarios
27/06/2024
UAGR

Xornada sobre herbicidas con Prosulfocarb en cereal (Proxecto InnovAC-Eco)

A Unión de Agricultores e Gandeiros da Rioxa (UAGR) organizou unha xornada que estará dedicada á presentación do Proxecto InnovAC-Eco , dedicada a estudar a presenza de residuos fitosanitarios nos aceites de oliva, orixinados por derivas de aplicacións noutros cultivos. , centrándose no ingrediente activo herbicida con Prosulfocarb. Aínda que non se superan os límites máximos autorizados de consumo, a súa mera presenza si supón un impedimento para a certificación dos aceites ecolóxicos , reducindo así a súa rendibilidade. Tecnoloxía para evitar derivas dos tratamentos fitosanitarios No marco deste proxecto desenvolveuse un prototipo tecnolóxico capaz de detectar derivas de produtos en tempo real. O traballo tamén serviu para concienciar aos produtores de cereais sobre a deriva que provocan os seus tratamentos. Non se precisa inscrición previa.
logo congreso mundial de aceite de oliva
26/06/2024
Olive Oil World Congress

Congreso Mundial do Aceite de Oliva

O Olive Oil World Congress é un evento que reunirá aos principais relatores a nivel mundial en cada tema para potenciar o aceite de oliva e transmitir os seus beneficios á sociedade a través dos seguintes obxectivos : Reunir profesionais do sector e promover a transferencia de coñecemento sobre este produto en todos os elos da cadea produtiva. Estudar casos de éxito e as mellores ferramentas de marketing e vendas que axuden ao sector a mellorar a súa eficacia comercial. Abordar en profundidade a produción, investigación e comercialización do aceite de oliva. DOSIER | INSCRICIÓN | Información e contacto 917217929 info@oliveoilwc.com