Ir o contido principal

Eventos

Destacado

Mapa do pavillón de Ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, con novos pavillóns e sectorización
Fruit Attraction 2025 , que se celebrará do 30 de setembro ao 2 de outubro , marca un fito significativo na súa historia ao consolidarse como a feira líder mundial do sector das froitas e hortalizas...
Ilustración da gandería de precisión
21/05/2025
RedPAC
Intercambio de experiencias entre grupos operativos en materia de gandería de precisión
A inscrición para a conferencia presencial sobre gandería de precisión, que se celebrará o 21 de maio de 2025 no “ iHub La Vega Innova ” (en San Fernando de Henares - Madrid), organizada pola Rede PAC...
cartel do evento
14/05/2025
BBioNets
O futuro dos Grupos Operativos da EIP-AGRI
O 14 de maio de 2025 , de 10:00 a 13:00. CET , o obradoiro europeo titulado “O futuro dos grupos operativos da EIP-AGRI: desafíos, oportunidades e servizos de apoio existentes. Liberando o potencial...
SIMPOSIO
14/05/2025
Expoliva
22º Simposio Internacional de Ciencia, Técnica e Transferencia en EXPOLIVA 2025
A vindeira edición do Simposio Internacional de Científico, Técnico e de Transferencia de Coñecemento Expoliva , que se celebra por vixésimo segunda vez no marco da feira EXPOLIVA 2025, consolídase...
cartel do evento
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruit celebrará unha xornada técnica sobre procesamento poscolleita de vexetais en Almería.

O 8 de maio, Sanifruit organiza unha xornada técnica dedicada á poscolleita de tomates, pementos e calabacíns no Centro de Innovación Tecnolóxica COEXPHAL (CIT COEX) en La Mojonera, Almería . A reunión comezará ás 15:30 h. e está dirixido especificamente a empresas exportadoras interesadas en prolongar a vida útil dos seus produtos con solucións naturais e eficaces . O evento contará coa participación de expertos dos ámbitos académico e técnico. Antonio Mena , delegado territorial de Agricultura de Almería, inaugurará a xornada, seguida de presentacións de Juan Carlos Pérez Mesa , Juan Luis Valenzuela , Sandra Mañas (Sanifruit) e técnicos do Departamento de Tecnoloxía da Fundación Tecnova . O director executivo de Sanifruit, Javier Biel, presentará o programa poscolleita da empresa e clausurará o evento. A actividade incluirá unha pausa para o café e é de asistencia gratuíta , aínda que é necesario rexistrarse previamente . REXISTRO
Feira de Lerma
01/05/2025

Feira de Lerma

DIGIVIT reúne a principais expertos, empresas e adegas para impulsar a dixitalización do sector vitivinícola. Conectamos innovación, sustentabilidade e tecnoloxía para optimizar a produción e mellorar a competitividade. Con representación de numerosas rexións vitícolas de España e doutros países.
cartel do evento
29/04/2025
Interempresas

Sostibilidade e rendibilidade no cultivo de follas e brassica

España cultiva 32.000 hectáreas de leituga, con Murcia á cabeza, achegando case a metade da produción nacional. Outros cultivos que están en auxe na rexión son o apio, a espinaca e a escarola. O sector frondoso e da brassica enfróntase a retos como mellorar a eficiencia e a sustentabilidade da produción, o fortalecemento da resistencia ás pragas e a optimización da vida útil despois da colleita. A Rexión de Murcia é líder en innovación neste campo, desenvolvendo novos materiais e técnicas avanzadas. Por iso, o Grupo Interempresas organiza en Murcia unhas xornadas para reunir a todos os actores clave do sector e analizar a súa evolución, retos e oportunidades de negocio. PROGRAMA | INSCRICIÓN
FOTO CON VIÑOS E UVAS E O LOGOTIPO GO UBAVIDA
10/04/2025
GO UBAVIDA

Obradoiro de demostración do Grupo Operativo UBAVIDA

O proxecto UBAVIDA ( Sustainable Vineyard-to-Winery Strategies for Obtenin Low-Sugar Grapes and Dealcoholized Wine) prevé realizar un Obradoiro Demostrador , que forma parte das súas actividades de divulgación e que se centrará na análise dos primeiros viños e nunha demostración das técnicas agronómicas empregadas no proxecto. PROGRAMA | INSCRICIÓN
cartel do evento
09/04/2025
FEUGA

Obradoiro de demostración "Predicir as necesidades de auga dos viñedos para un uso sostible da auga de rega"

O GO PRERIVID Prevé realizar un obradoiro demostrativo, "Predicir as necesidades de auga dos viñedos para o uso sostible da auga de rega", que forma parte das súas actividades de divulgación. Este obradoiro terá lugar o mércores 9 de abril ( 10:00-13:30h ) de xeito presencial na adega Quinta de Couselo (O Rosal, Pontevedra). INSCRICIÓN | PROGRAMA
plantación de tomates
02/04/2025
MAPA

Xornada de campo sobre cultivos hortícolas en Andalucía

A Fundación Grupo AN organizou unha xornada de campo para cultivos hortícolas en Andalucía , que terá lugar o próximo 2 de abril na Cooperativa Virgen del Roció de Sanlúcar de Barrameda. Tras a visita, a actividade trasladarase a Finca las Lomas .
CARTEL DO EVENTO
01/04/2025
Interempresas

III Congreso de Viticultura Sostible

Expertos de diferentes países daranse cita nunhas xornadas organizadas por INTEREMPRESAS e OLINT, cunha programación ampla e variada que inclúe relatorios e mesas redondas centradas na tecnoloxía, a innovación, a sustentabilidade e, en xeral, en todos os aspectos que rodean o fascinante mundo do viño, con especial atención ás tendencias actuais do mercado. Pola tarde, están programados varios obradoiros específicos, dirixidos a pequenos grupos de profesionais que terán a oportunidade de compartir e intercambiar coñecementos e experiencias sobre a Intelixencia Artificial aplicada á sustentabilidade, a viticultura rexenerativa ou mesmo participar nunha degustación de novos produtos (Piwis, espumosos, viños sen alcohol). Obradoiro 1: IA aplicada á sustentabilidade Obradoiro 2: Degustación de novos produtos: Piwis, espumosos e sen alcohol Obradoiro 3: Viticultura Rexenerativa Obradoiro 4: Secuestro de carbono PROGRAMA COMPLETO
cartel do evento
25/03/2025
Organic Advice Network

Aberto o rexistro para a primeira visita cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia"

A inscrición para a primeira xira cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia" está aberta ata o 25 de febreiro OrganicAdviceNetwork , a rede de intercambio de coñecemento entre asesores de produción ecolóxica posta en marcha recentemente en España, organiza a súa primeira visita cruzada para asesores do sur de Europa, centrada, nesta ocasión, na viticultura ecolóxica e a súa adaptación ao cambio climático. Esta visita está pensada para consultores interesados na viticultura ecolóxica , tanto aqueles con experiencia como aqueles que queiran iniciarse no sector. Será unha oportunidade única para coñecer diferentes enfoques de asesoramento , compartir experiencias e explorar estratexias de adaptación ao cambio climático en viñedos e adegas ecolóxicos. Durante dous días de visitas de campo , os participantes coñecerán diferentes estratexias para xestionar viñedos e adegas ecolóxicos, compartirán experiencias con asesores de toda Europa e explorarán modelos de negocio innovadores. Gastos reembolsables Idioma: inglés (comprensión oral e escrita básica) Data límite de inscrición: 25 de febreiro de 2025 Proxecto financiado pola Comisión Europea e a Secretaría de Estado Suíza de Educación, Investigación e Innovación.
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Xornada de difusión dos resultados de GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas de baixa concentración de azucre e viño sen alcohol)

O día 12 de marzo celebrarase unha xornada de difusión dos resultados do proxecto GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas con baixa concentración de azucre e viño desalcoholizado) en formato híbrido, online e presencial na adega Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s/n, 47359 Valbuena de Dudero). Contido: Percepción idiomática do viño sen alcohol. Comunicación de resultados de descritores de viños e viños sen alcohol para futuros consumidores Avances técnicos de UBAVIDA: Resultados dos diferentes protocolos de elaboración de viños desalcoholizados en Rías Baixas. Innovación en prácticas agronómicas e enolóxicas. Vinificacións con uvas con menor contido en azucre. Polifenois e estratexias agronómicas e enolóxicas para a desalcoholización do viño. Perfil aromático dos viños obtidos no marco de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRICIÓN
cartel do evento
11/03/2025
FEUGA

Predicir as necesidades de auga dos viñedos para un uso sostible da auga de rega

O Grupo Operativo suprarrexional PRERIVID organizou unha xornada de divulgación técnica que terá lugar en formato híbrido (presencial e online a través de Microsoft Teams) o vindeiro 11 de marzo. PROGRAMA | INSCRICIÓN PRESENCIAL | INSCRICIÓN ONLINE
CARTEL DO EVENTO
07/03/2025
5 al día

Obradoiro profesional "5 ao día" para todos os axentes da cadea agroalimentaria

A Asociación "5 ao día" celebra as súas XVII Xornadas Profesionales "5 ao día" baixo o lema "Transformando o consumo do futuro: saúde, froitas e hortalizas". O acto terá lugar en Madrid, o 7 de marzo ás 9:30 horas, no Centro Administrativo de Mercamadrid. Todos os sectores do sector agroalimentario están convidados a unha xornada chea de coñecemento, traballo en rede e novas oportunidades.
cartel do evento
07/03/2025
Dirección General de Agricultura y Ganadería de La Rioja

III Xornada de I+D+I sobre viñedos agroecolóxicos na Rioxa,

No marco do I Plan Estratéxico de Produción Ecolóxica da Rioxa, a Consellería de Agricultura, Gandería, Mundo Rural e Medio Ambiente, en colaboración co Instituto de Ciencias da Viña e do Viño (ICVV) , volve organizar as III Xornadas de I+D+I sobre viñedos agroecolóxicos na Rioxa, dirixidas aos viticultores e aos técnicos de divulgación da viña desenvolvida na DOC e co obxectivo de divulgar a experiencia ecolóxica xa. O aforo é limitado, polo que é necesaria a inscrición para asistir. Para calquera dúbida póñase en contacto connosco a través do correo electrónico transfer.agraria@larioja.org PROGRAMA | INSCRICIÓN
cartel do evento
27/02/2025
Interempresas

X Xornada do Cultivo da Viña e da Calidade da Uva

O 27 de febreiro, na Adega Palacio de Villachica, Peñafiel (Valladolid), terá lugar a décima edición da xornada técnica “Cultivo de viñedo e calidade da uva”. O acto contará coa participación de Enrique Pascual, presidente do CRDO Ribera del Duero e, entre outros temas, abordarase a IA e a súa aplicación na viticultura de precisión ou o futuro da viticultura na DO Ribera del Duero. PROGRAMA | INSCRICIÓN
cartel do evento
13/02/2025
IRTA

Mellora do solo en viñedos

O obxectivo deste obradoiro técnico é afondar no coñecemento dos mecanismos que facilitan a mellora do solo, dos factores que aumentan a materia orgánica, comprender o seu funcionamento e como podemos potencialos, así como sinalar cales son as prácticas que poden ser negativas. Presentaranse os resultados dos estudos de xestión do solo de viñedo, realizados polo INCAVI, co obxectivo de definir estratexias sostibles que fomenten a calidade da uva e do viño. O IRTA considerará introducir novas tecnoloxías de análise molecular que nos permitan comprender a bioloxía do solo, comprender mellor o seu funcionamento e mellorar a súa xestión. Ademais, presentaranse os mecanismos naturais que utilizan as plantas para obter nutrientes e outros beneficios mediante intercambios activos coa microbioloxía do solo. PROGRAMA | INSCRICIÓN
Maquinaria vitícola e oleica
11/02/2025
Feria de Zaragoza

Exposición Internacional de Técnicas e Equipamentos para a Viticultura (TECNOVID) e a Oleocultura (OLEOTEC)

Un ano máis será unha cita obrigada e punto de referencia para o encontro internacional do sector, así como un gran escaparate coas últimas novidades en maquinaria e tecnoloxías aplicadas á industria, e unha excelente plataforma empresarial. Un ano máis, coincidirá en días de celebración co Salón Internacional de Maquinaria e Equipos para Adegas e Embotellado ( ENOMAQ ), para Oleorías e Envases ( OLEOMAQ ) e para a Industria da Cervexa ( E-BEER ). O contido das diferentes salas ofrece importantes sinerxías nun escaparate comercial inmellorable coa última maquinaria e tecnoloxía aplicada á industria. Se o desexan, poderán expoñer equipamentos tanto para o sector da viticultura como para o olivicola. Nesta edición mantense a dixitalización dos trámites dos expositores , incluído o formulario de Preinscrición , para facilitar moito este trámite.
día de mercado
01/02/2025
https://cabila.com/events/dia-de-mercado-de-la-camara-agraria-en-la-casa-de-campo/

Día de Mercado da Cámara Agraria na Casa de Campo

O mercado de produtores locais de Madrid celébrase o primeiro sábado de cada mes no Recinto Feiral de Casa de Campo en Madrid. Produtos locais, de produtores da Comunidade de Madrid. Aceites, Verduras, Verduras e Leguminosas, Carnes, Embutidos, Lácteos, Queixos, Doces, Pan, Bebidas, Cervexas Artesás, Produtos Gourmet, Alimentos ecolóxicos, veganos, etc. Horario: De 10:00 a 15:00 h. Entrada libre Localización: Cámara Agraria da Comunidade de Madrid. Paseo Porta do Ángel, 4 – Recinto Feiral da Casa de Campo Datas do evento: 1 de febreiro de 2025 ás 10:00 ás 15:00 h Sábado, 1 de marzo de 2025, de 10:00 a 15:00 h Sábado, 5 de abril de 2025 ás 10:00 - 15:00 Sábado, 3 de maio de 2025, de 10:00 a 15:00 h Sábado, 7 de xuño de 2025, de 10:00 a 15:00 h 5 de xullo de 2025 ás 10:00 ás 15:00 h Sábado, 2 de agosto de 2025, de 10:00 a 15:00 h Sábado, 6 de setembro de 2025, de 10:00 a 15:00 h 4 de outubro de 2025 ás 10:00 ás 15:00 h Sábado, 1 de novembro de 2025, de 10:00 a 15:00 h 6 de decembro de 2025 ás 10:00 ás 15:00 h
cartel do día
15/01/2025
Interempresas

A importancia do asesoramento ante os retos do sector

O 15 de xaneiro de 2025 , o sector da horticultura ten un evento clave coa conferencia titulada “Innovación e Retos en Horticultura” , un evento que reunirá a expertos, empresas e profesionais nun foro de intercambio de coñecemento. A xornada, organizada pola revista Tierras Agricultura e Grupo Interempresas, desenvolverase nun entorno pensado para favorecer a conexión entre os principais actores do sector. Programa do día 09:00 - Apertura: O acto comezará cunha benvida a cargo de Ángel Pérez, Director da Área Agraria do Grupo Interempresas , e representantes de Banco Sabadell e SOAGA , baixo a moderación de Alejandro de Vega, Coordinador Editorial de Tierras Agricultura . Bloque I: Tendencias no sector hortícola Este primeiro bloque comezará ás 09:30 horas cunha presentación de SOAGA, seguida de Enrique Cadiñanos, de Bejo Ibérica, que abordará a relevancia da calidade das sementes nas variedades hortícolas. Ademais, haberá unha presentación adicional antes de dar paso a un café e descanso de networking ás 10:15 . Bloque II: Os retos en sanidade vexetal dos cultivos hortícolas A sesión reanudarase ás 11:00 horas coa atención vexetal. Entre as presentacións máis destacadas destacan: Hugo Moreno (CAR UPM-CSIC), que falará sobre o uso da Intelixencia Artificial no control de maleza. Representantes de BAYER e FMC , que compartirán as súas perspectivas sobre as innovacións no ámbito fitosanitario. Juanjo López , Director de Operacións de Agriindus, analizará a integración agrícola e industrial na horticultura . O bloque concluirá cunha mesa redonda ás 12:15 , centrada na importancia do asesoramento técnico na xestión dos cultivos hortícolas. Peche e traballo en rede A xornada rematará coa clausura ás 13.30 horas , seguida dun viño español para facilitar o networking entre os asistentes. Este evento preséntase como unha excelente oportunidade para coñecer as últimas tendencias e innovacións do sector, así como para establecer conexións clave dentro da industria hortícola. INSCRICIÓN
veu
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Da adega ao consumidor: retos e oportunidades para o viño

O principal obxectivo desta xornada é reunir a principais líderes e profesionais do sector vitivinícola para analizar en profundidade as perspectivas actuais e preparar estratexias para a temporada alta de rebaixas e outros momentos decisivos do ano. Durante o evento trataranse temas fundamentais como as proxeccións de produción de viño, as tendencias de consumo nos mercados nacionais e internacionais e as expectativas de prezos nas distintas categorías de produtos. Ademais, exploraranse as oportunidades que ofrecen as novas canles de comercialización, especialmente o comercio electrónico, e o seu impacto na expansión do sector . O encontro tamén será unha plataforma para examinar os retos aos que se enfronta a industria nunha contorna global competitiva e en constante evolución, ofrecendo un espazo de intercambio de ideas e colaboración entre os diferentes actores da cadea de valor. Este enfoque permitiranos identificar solucións innovadoras e reforzar a posición do sector ante os retos futuros. Webinar: gratuíto
Hortícola
10/12/2024
Itagra

Xornada de demostración hortícola

Trasladar ao sector os resultados obtidos do traballo experimental que se está a realizar e que o gandeiro non puido realizar individualmente, para investigar o comportamento das variedades e as diferentes estratexias para garantir a sustentabilidade dos cultivos. Xerar un foro de debate e intercambio de coñecementos e experiencias sobre diversos temas relacionados coa horticultura que contribúan a aumentar a rendibilidade e a sustentabilidade deste sector. Identificar necesidades encamiñadas a buscar solucións a problemas comúns que respondan aos retos actuais deste sector. Facilitar a produción agraria, potenciar a súa rendibilidade e potenciar os produtos autóctonos para mellorar a competitividade do sector.
améndoa
10/12/2024
Junta de Andalucia

Obradoiro de innovación hortícola: xestión e transferencia de novas solucións para cultivos hortícolas e flores cortadas

Contidos Proxecto TRA2023.012 Xestión de Novas Solucións e Transferencia de Coñecemento para a Desinfestación de Solos en Horticultura Exterior e Flores Cortadas. Estudo sobre a estimación do dano por trips no sector da Flor Cortada. Avaliar a eficacia dos produtos fitosanitarios químicos e non químicos para o control de Meloidogyne spp. en Horticultura e Flor Cortada. Visita a Ensaios. Validar e demostrar a eficacia dos produtos fitosanitarios químicos e non químicos para o control da verme de arame en plantas hortícolas ao aire libre. Innovación en Horticultura na Costa Noroeste de Cádiz: Caracterización de subprodutos xerados en actividades locais, horticultura e flores cortadas. Creación do Grupo Operativo.