Ir o contido principal

Eventos

Destacado

cartel do evento
25/03/2025
Organic Advice Network
Aberto o rexistro para a primeira visita cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia"
A inscrición para a primeira xira cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia" está aberta ata o 25 de febreiro OrganicAdviceNetwork , a rede de intercambio de coñecemento entre...
TRANSFERENCIAS DE EVENTOS
12/03/2025
FYCMA
A innovación agroalimentaria tamén se presentou no Transfiere Forum
Transfiere reúne a expertos de diferentes sectores para intercambiar coñecementos científicos e tecnolóxicos, promover a innovación e fortalecer a relación entre ciencia e empresa. Este evento, que se...
imaxe da edición anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. A feira agraria 4.0
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , celebrará a súa segunda edición entre o 28 e o 30 de outubro de 2025 . Tras o éxito da súa primeira edición, converteuse nun punto de encontro para a...
Cartel ECPA 205
29/06/2025
ECPA
XXV Conferencia Europea de Agricultura de Precisión ECPA
Entre o 29 de xuño e o 3 de xullo de 2025 terá lugar en Barcelona a décimo quinta edición da Conferencia Europea sobre Agricultura de Precisión (ECPA), organizada pola Sociedade Internacional de...
LOGO GO UBAVIDA
12/03/2025
MAPA

Xornada de difusión dos resultados de GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas de baixa concentración de azucre e viño sen alcohol)

O día 12 de marzo celebrarase unha xornada de difusión dos resultados do proxecto GO UBAVIDA (Estratexias sostibles da viña á adega para a obtención de uvas con baixa concentración de azucre e viño desalcoholizado) en formato híbrido, online e presencial na adega Emina Ribera (Carretera de San Bernardo s/n, 47359 Valbuena de Dudero). Contido: Percepción idiomática do viño sen alcohol. Comunicación de resultados de descritores de viños e viños sen alcohol para futuros consumidores Avances técnicos de UBAVIDA: Resultados dos diferentes protocolos de elaboración de viños desalcoholizados en Rías Baixas. Innovación en prácticas agronómicas e enolóxicas. Vinificacións con uvas con menor contido en azucre. Polifenois e estratexias agronómicas e enolóxicas para a desalcoholización do viño. Perfil aromático dos viños obtidos no marco de UBAVIDA. PROGRAMA | INSCRICIÓN
cartel do evento
11/03/2025
FEUGA

Predicir as necesidades de auga dos viñedos para un uso sostible da auga de rega

O Grupo Operativo suprarrexional PRERIVID organizou unha xornada de divulgación técnica que terá lugar en formato híbrido (presencial e online a través de Microsoft Teams) o vindeiro 11 de marzo. PROGRAMA | INSCRICIÓN PRESENCIAL | INSCRICIÓN ONLINE
cartel do evento
07/03/2025
Dirección General de Agricultura y Ganadería de La Rioja

III Xornada de I+D+I sobre viñedos agroecolóxicos na Rioxa,

No marco do I Plan Estratéxico de Produción Ecolóxica da Rioxa, a Consellería de Agricultura, Gandería, Mundo Rural e Medio Ambiente, en colaboración co Instituto de Ciencias da Viña e do Viño (ICVV) , volve organizar as III Xornadas de I+D+I sobre viñedos agroecolóxicos na Rioxa, dirixidas aos viticultores e aos técnicos de divulgación da viña desenvolvida na DOC e co obxectivo de divulgar a experiencia ecolóxica xa. O aforo é limitado, polo que é necesaria a inscrición para asistir. Para calquera dúbida póñase en contacto connosco a través do correo electrónico transfer.agraria@larioja.org PROGRAMA | INSCRICIÓN
cartel do evento
27/02/2025
Interempresas

X Xornada do Cultivo da Viña e da Calidade da Uva

O 27 de febreiro, na Adega Palacio de Villachica, Peñafiel (Valladolid), terá lugar a décima edición da xornada técnica “Cultivo de viñedo e calidade da uva”. O acto contará coa participación de Enrique Pascual, presidente do CRDO Ribera del Duero e, entre outros temas, abordarase a IA e a súa aplicación na viticultura de precisión ou o futuro da viticultura na DO Ribera del Duero. PROGRAMA | INSCRICIÓN
agrosalb
21/02/2025
aGROSlab

Seminario web HATD IPMWise Weed Control

IPMWise é unha ferramenta de apoio á decisión deseñada para un control preciso e específico de herbas daniñas, baseada na investigación de campo realizada durante as últimas seis décadas. Dispoñible para: Alfalfa, Lupino, Veza, Cebada, Colza, Garbanzo, Xirasol, Chícharo, Feixón, Lentella, Millo, Soia, Trigo, Triticale e Veza; Neste seminario en liña poderás aprender como funciona. Ao longo do Seminario, o profesor Montull exporá as bases agronómicas nas que se basea esta HATD para o Control de Malas herbas en Cultivos Extensivos.
cartel do evento
13/02/2025
IRTA

Mellora do solo en viñedos

O obxectivo deste obradoiro técnico é afondar no coñecemento dos mecanismos que facilitan a mellora do solo, dos factores que aumentan a materia orgánica, comprender o seu funcionamento e como podemos potencialos, así como sinalar cales son as prácticas que poden ser negativas. Presentaranse os resultados dos estudos de xestión do solo de viñedo, realizados polo INCAVI, co obxectivo de definir estratexias sostibles que fomenten a calidade da uva e do viño. O IRTA considerará introducir novas tecnoloxías de análise molecular que nos permitan comprender a bioloxía do solo, comprender mellor o seu funcionamento e mellorar a súa xestión. Ademais, presentaranse os mecanismos naturais que utilizan as plantas para obter nutrientes e outros beneficios mediante intercambios activos coa microbioloxía do solo. PROGRAMA | INSCRICIÓN
RICE FIELD para ilustrar a XVIII Xornada Técnica sobre Arroz 2025
12/02/2025
IRTA

XVIII Xornada Técnica do Arroz 2025

Organizado polo IRTA , e coa participación do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) e o apoio do Fondo Latinoamericano de Arroz de Regadío (FLAR), explorará solucións innovadoras a retos globais como o cambio climático, a protección das plantas. , optimización da fertilización e sustentabilidade económica. Neste encontro tamén se destacará a importancia das futuras colaboracións con América Latina, reforzando as alianzas estratéxicas para garantir un futuro sostible e competitivo para o arroz, cultivo esencial na nosa economía, alimentación e ecosistema. Nesta xornada, dirixida a conseguir unha produción de arroz máis eficiente, sostible e resistente, amosaranse os resultados máis relevantes dos ensaios do proxecto RiceFertiSat , financiado a través da Operación 16.01.01 de Cooperación para a Innovación do Programa de Desenvolvemento Rural de Cataluña 2014 -2020; dos proxectos 'BestRice', 'Ricres' e 'Ricescape', financiados pola Axencia Estatal de Investigación, o Ministerio de Ciencia e Innovación e o Fondo Climático: AgriregenCat , AgriCarboniCat e Ricefield Mitigation . Proxectos financiados polos Fondos Climáticos de Cataluña.
Maquinaria vitícola e oleica
11/02/2025
Feria de Zaragoza

Exposición Internacional de Técnicas e Equipamentos para a Viticultura (TECNOVID) e a Oleocultura (OLEOTEC)

Un ano máis será unha cita obrigada e punto de referencia para o encontro internacional do sector, así como un gran escaparate coas últimas novidades en maquinaria e tecnoloxías aplicadas á industria, e unha excelente plataforma empresarial. Un ano máis, coincidirá en días de celebración co Salón Internacional de Maquinaria e Equipos para Adegas e Embotellado ( ENOMAQ ), para Oleorías e Envases ( OLEOMAQ ) e para a Industria da Cervexa ( E-BEER ). O contido das diferentes salas ofrece importantes sinerxías nun escaparate comercial inmellorable coa última maquinaria e tecnoloxía aplicada á industria. Se o desexan, poderán expoñer equipamentos tanto para o sector da viticultura como para o olivicola. Nesta edición mantense a dixitalización dos trámites dos expositores , incluído o formulario de Preinscrición , para facilitar moito este trámite.
día de mercado
01/02/2025
https://cabila.com/events/dia-de-mercado-de-la-camara-agraria-en-la-casa-de-campo/

Día de Mercado da Cámara Agraria na Casa de Campo

O mercado de produtores locais de Madrid celébrase o primeiro sábado de cada mes no Recinto Feiral de Casa de Campo en Madrid. Produtos locais, de produtores da Comunidade de Madrid. Aceites, Verduras, Verduras e Leguminosas, Carnes, Embutidos, Lácteos, Queixos, Doces, Pan, Bebidas, Cervexas Artesás, Produtos Gourmet, Alimentos ecolóxicos, veganos, etc. Horario: De 10:00 a 15:00 h. Entrada libre Localización: Cámara Agraria da Comunidade de Madrid. Paseo Porta do Ángel, 4 – Recinto Feiral da Casa de Campo Datas do evento: 1 de febreiro de 2025 ás 10:00 ás 15:00 h Sábado, 1 de marzo de 2025, de 10:00 a 15:00 h Sábado, 5 de abril de 2025 ás 10:00 - 15:00 Sábado, 3 de maio de 2025, de 10:00 a 15:00 h Sábado, 7 de xuño de 2025, de 10:00 a 15:00 h 5 de xullo de 2025 ás 10:00 ás 15:00 h Sábado, 2 de agosto de 2025, de 10:00 a 15:00 h Sábado, 6 de setembro de 2025, de 10:00 a 15:00 h 4 de outubro de 2025 ás 10:00 ás 15:00 h Sábado, 1 de novembro de 2025, de 10:00 a 15:00 h 6 de decembro de 2025 ás 10:00 ás 15:00 h
veu
10/12/2024
Tierra plataforma digital agroalimentaria

Da adega ao consumidor: retos e oportunidades para o viño

O principal obxectivo desta xornada é reunir a principais líderes e profesionais do sector vitivinícola para analizar en profundidade as perspectivas actuais e preparar estratexias para a temporada alta de rebaixas e outros momentos decisivos do ano. Durante o evento trataranse temas fundamentais como as proxeccións de produción de viño, as tendencias de consumo nos mercados nacionais e internacionais e as expectativas de prezos nas distintas categorías de produtos. Ademais, exploraranse as oportunidades que ofrecen as novas canles de comercialización, especialmente o comercio electrónico, e o seu impacto na expansión do sector . O encontro tamén será unha plataforma para examinar os retos aos que se enfronta a industria nunha contorna global competitiva e en constante evolución, ofrecendo un espazo de intercambio de ideas e colaboración entre os diferentes actores da cadea de valor. Este enfoque permitiranos identificar solucións innovadoras e reforzar a posición do sector ante os retos futuros. Webinar: gratuíto
Panel Nacional Carina
28/11/2024
Cooperativas agro-alimentarias España

Día de transferencia. Panel Nacional do Proxecto CARINA

CARINA é unha Acción de Innovación transnacional de catro anos (ata outubro de 2026), apoiada pola Unión Europea no marco do programa Horizonte Europa. O proxecto céntrase en novos sistemas agrícolas sostibles e diversificados, incluíndo dous novos cultivos de sementes oleaginosas, carinata e camelina, capaces de proporcionar múltiples materias primas de baixa iLUC para a economía de base biolóxica.
produtos fitosanitarios
28/11/2024
Asesores de Aragón

VIII Foro Técnico sobre sanidade vexetal. 40 anos de sanidade vexetal

O Servizo de Sanidade e Certificación Vexetal é a unidade técnica que desenvolve as funcións de control e certificación das sementes e plantas de viveiro, a xestión dos plans de vixilancia e control de pragas e enfermidades vexetais, a comercialización e utilización de produtos fitosanitarios e a súa avaliación, o asesoramento técnico a o sector produtor en sanidade vexetal e produción de sementes.
Sanidade vexetal
28/11/2024
Portal TecnoAgrícola

VIII Foro Técnico en Sanidade Vexetal

O 28 de novembro terá lugar no Salón de Actos do Instituto Agronómico Mediterráneo de Zaragoza o VIII Foro Técnico en Sanidade Vexetal organizado polo Centro de Sanidade Vexetal e Certificación.
VINITECH
26/11/2024
VINITECH

Vinitech-Sifel 2024

Imaxe de froitas e verduras saíndo por unha fiestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Atracción de froitas

Fruit Attraction é o evento para profesionais da froita e verdura. Fruit Attraction converteuse na ferramenta comercial de referencia para a comercialización GLOBAL de froitas e hortalizas . A súa capacidade para impulsar as exportacións globais do sector convérteo no punto de conexión comercial de todo o grupo de profesionais que conforman toda a cadea de valor, ademais de consolidarse como marco de innovación no mercado hortofrutícola.
Segunda xornada de campo sobre agricultura de conservación en cultivos extensivos, en Albacete/Valencia
25/09/2024
AEACSV

Segunda xornada de campo sobre agricultura de conservación en cultivos extensivos, en Albacete/Valencia

A Asociación Española de Agricultura Viva de Conservación de Solos (AEACSV) realizará en setembro unha segunda xornada de campo libre sobre agricultura de conservación en cultivos extensivos. Este evento celebrarase o 25 de setembro na granxa “Casa Roig”, situada entre Alpera (Albacete) e Ayora (Valencia). A finca Casa de Roig, con 436 hectáreas, das que 300 están dedicadas a cultivos extensivos e o resto a lavanda e viñedos con cobertura vexetal, é un modelo a seguir na comarca. Durante a xornada trataranse temas como o manexo do solo, a rotación de cultivos, a cobertura do solo, a fertilización nitroxenada e os beneficios ambientais destas prácticas. O evento incluirá catro emisoras temáticas: Estación 1: 30 anos de sementeira directa en seco e regadío en Albacete, de Miguel Barnuevo. Estación 2: Da sementeira directa ás cubertas vexetais, a cargo de Vicente Bodas, director agronómico de Agrisat. Estación 3: Experiencias do labrego, da teoría á práctica, de Juan José Puertas, labrego e propietario da explotación. Estación 4: Solucións do sector privado para apoiar os ecoréximes de labra sen labra. Este evento celébrase no marco do convenio de formación entre o Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) e a AEACSV. A inscrición é gratuíta. PROGRAMA | INSCRICIÓN
Xornada de campo sobre agricultura de conservación en cultivos extensivos, en Huesca
19/09/2024
AEACSV

Xornada de campo sobre agricultura de conservación en cultivos extensivos, en Huesca

Asociación Española de Agricultura Viva de Conservación de Solos (AEACSV) organiza unha xornada de campo gratuíta sobre agricultura de conservación en cultivos extensivos , co obxectivo de promover a sementeira directa . Este evento terá lugar o 19 de setembro en Cuarte (Huesca) , na finca Castillo de Orus, coñecida pola súa exitosa xestión da sementeira directa dende hai máis de 21 anos. A finca Castillo de Orus, con 800 hectáreas, das cales 640 están dedicadas a cultivos de sementeira directa extensiva, é un referente na comarca. Durante a xornada abordaranse temas como o manexo do solo, a rotación de cultivos, a cobertura do solo, a fertilización nitroxenada e os beneficios ambientais destas prácticas. O evento incluirá catro estacións temáticas e unha demostración de maquinaria dinámica: Estación 1: A labra sen labra e os seus efectos sobre o solo, a cargo de Jesús Ángel Betrán, director do Laboratorio Agroambiental da Xunta de Aragón. Estación 2: Agricultura de Conservación, un cambio de paradigma, de Carlos Molina, técnico de AGRACON. Estación 3: Experiencias, retos e solucións do labrego, a cargo de Pablo Villamayor, Enxeñeiro Agrónomo e propietario da explotación. Estación 4: Solucións do sector privado para apoiar os ecoréximes de labra sen labra. PROGRAMA | INSCRICIÓN
XI Congreso "O futuro do cereal"
11/09/2024
Interempresas

XI Congreso "O futuro do cereal"

O grupo cooperativo Agropal e a revista especializada Tierras (de Interempresas Media) organizan a edición 2024 do Congreso "O futuro do cereal", que este ano contará para a súa presentación inaugural con Ramón Armengol , figura destacada do cooperativismo catalán e español que ten recibiu recentemente a distinción da Orde Civil do Mérito Agrario outorgada polo Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación. Grazas á súa ampla experiencia en Bruxelas, onde chegou a presidir a organización que representa ás cooperativas europeas (COGECA), ofrecerá unha visión detallada dos principais retos que afectan ao sector e de como son a Política Agraria Común e as tensións xeopolíticas actuais. indo para determinar o futuro da actividade a medio e longo prazo. Outros temas destacables serán: Eficiencia da fertilización A semente como factor de produción clave Sanidade vexetal cultivo de carbono A evolución dos mercados Cultivos alternativos Edición de xenes PROGRAMA | INSCRICIÓN
Produción de trigo no século XXI
25/07/2024
CSIC

Produción de trigo no século XXI

Dolors Villegas Tor , recoñecida investigadora do CSIC na Estación Experimental Aula Dei (EEAD-CSIC), será a encargada de impartir a terceira conferencia do primeiro ciclo de conferencias do CSIC "Que sabemos de...?" en Jaca , Huesca. Villegas está especializada en métodos de selección de trigo non destrutivos, utilizando técnicas avanzadas como a teledetección de temperatura e a reflectancia espectral. Estes métodos son esenciais para apoiar a selección xenética nos programas de mellora do trigo. Ademais, a súa investigación compleméntase co estudo da variabilidade natural da ferruxe do trigo , especialmente en relación coas especies endémicas presentes en España . O ciclo de conferencias Que sabemos de...? Permite aos científicos compartir as noticias das súas investigacións, explicar os seus procesos e discutir o seu impacto na vida cotiá. A entrada é gratuíta ata completar aforo.
Días do viño 2024
18/07/2024
Cooperativas Agro-alimentarias CLM

Xornadas Técnicas de Viticultura - Asemblea da Colleita 2024

A Wine Technical Conference - Harvest Assembly 2024 centrarase en modernizar e facer máis competitiva a industria vitivinícola da rexión, adaptándose ás novas demandas ambientais da PAC e aos retos climáticos e globais. Tendencias como o descenso do consumo mundial de viño e a demanda de produtos innovadores de menor alcol, doces e espumosos abordaranse para aliñarse mellor cos mercados globais actuais e futuros. Así mesmo, destacarase a importancia do modelo cooperativo, promovendo a profesionalización, a integración comercial, a internacionalización e a sustentabilidade das adegas cooperativas. Cooperativas Agro-alimentarias Castilla-La Mancha presentará un software intuitivo para axudar ás adegas a diferenciar a calidade das uvas e establecer pagos en función de criterios obxectivos, permitindo consultas detalladas e segmentadas mediante unha ferramenta SIX, mellorando así a eficiencia e a competitividade na cadea de valor. PROGRAMA | INSCRICIÓN