VII Convenio de Técnicos de Cooperativas Agroalimentarias de Castela-A Mancha
Descrición
Os días 16 e 17 de outubro, Cooperativas Agroalimentarias Castela-A Mancha organiza a 7ª Convención de Técnicos de Cooperativas Agroalimentarias . Trátase dun encontro de referencia que reunirá a profesionais do sector para fortalecer as súas competencias, compartir experiencias e analizar os retos de futuro das cooperativas agroalimentarias.
O obxectivo da cita é:
- Desenvolver habilidades técnicas no persoal cooperativo, especialmente en aspectos innovadores.
- Actualizar os coñecementos normativos , con especial atención á futura PAC 2026 e á visión estratéxica europea da reforma 2027-2034.
- Identificar as necesidades e os desafíos dos equipos técnicos cooperativos.
- Promover o intercambio de experiencias para atopar solucións innovadoras e colaborativas.
Está dirixido a técnicos e persoal administrativo de cooperativas e empresas agroalimentarias asociadas a Cooperativas Agroalimentarias Castela-A Mancha.
Programa
O programa desenvolverase ao longo de dous días en sesións de mañá e tarde:
Mércores, 16 de outubro
- 09:30h – 10:00h : Inauguración oficial.
- 10:00 – 13:30 : Presentación dos datos de produción de 2025, xestión e desenvolvementos en materia de seguros (ENESA, viñedos, cultivos herbáceos, froitos secos e oliveiras).
- 16:00 – 17:40 : Sesión estratéxica sobre a agricultura europea 2027-2034 e normativas para a campaña agrícola 2025-2026.
- 19:00 h .: Visita ás Covas de Tomelloso.
- 21:30 h : Cea xuntos.
Xoves, 17 de outubro
- 9:30 – 11:00 : Mesa redonda sobre a adaptación ao cambio climático na agricultura.
- 11:30 – 12:30 : Nutrición vexetal en cultivos leñosos.
- 12:30 – 13:10 : Presentación da ferramenta RETOagua_CLM para o desenvolvemento de plans de fertilización.
- 13:10 h. – 13:30 h .: Exposición Proxecto GO-Viña raíces .
- 13:30 h : Clausura.
Un espazo para a innovación e o futuro do cooperativismo
A VII Convención consolidouse como un espazo esencial para que os expertos do sector analicen tendencias, promovan a innovación e aborden con confianza os cambios regulatorios e climáticos que configurarán o futuro da agricultura cooperativa en Castela-A Mancha.
Ao remate, os participantes recibirán un certificado de asistencia e aproveitamento .