Congreso Ibérico de Leguminosas: bases da sustentabilidade agrícola e alimentaria
Descrición
No marco das VII Xornadas AEL e do II Encontro RELEG, e coincidindo coa celebración, o 13 de novembro, do Día Mundial da Dieta Mediterránea, a Universidade de León, xunto coa Asociación Española de Leguminosas (AEL) e a rede de investigación española. Legume Network RELEG, organiza o Congreso Ibérico de Leguminosas: bases da sustentabilidade agrícola e alimentaria , que terá lugar en León.
Networking para o sector da leguminosa en España
Reunir a todos os actores relacionados co sector da leguminosa na Península Ibérica, dende o mundo da produción, o envasado e a distribución comercial ata investigadores de todas aquelas áreas relacionadas con estes cultivos e incluídas as marcas e os produtos de calidade con responsabilidade na súa regulación é o principal obxectivo deste evento, co fin de promover sinerxías entre os participantes e consolidar redes estratéxicas de colaboración neste sector.
Tamén se abordarán os avances e problemas, novos ou persistentes, así como os retos que se presentan ao sector e os avances na investigación científica en leguminosas. Por iso, propúxose como lema das xornadas un tema relevante e de gran actualidade: “Bases da sustentabilidade agrícola e alimentaria”.