Curso gratuíto sobre certificacións de calidade e medio ambiente
Descrición
A Asociación Galega de Cooperativas Agroalimentarias ( AGACA ) anuncia unha nova convocatoria para o curso gratuíto "A economía social e a modernización do sector agroalimentario: certificacións de calidade e ambientais" , cuxa cuarta edición se celebrará en liña entre o 9 de xuño e o 20 de xullo de 2025 .
Este programa de formación impártese a través dunha plataforma de aprendizaxe virtual que permite ao alumnado seguir os contidos ao seu propio ritmo e desde calquera lugar , cun total de 70 horas de formación . As prazas son limitadas, polo que recomendamos rexistrarse canto antes mediante o formulario de rexistro dispoñible aquí .
AGACA continúa así os seus esforzos de formación gratuíta para profesionais agroalimentarios, cunha especial atención á calidade, o medio ambiente e as cooperativas como motor da modernización do sector.
Programa do curso
Os contidos do curso están organizados en tres unidades temáticas:
- Unidade I – Cooperativismo no sector primario (10 h)
- As cooperativas
- Marco xurídico do cooperativismo
- Unidade II – Certificacións de calidade (40 h)
- ISO 9001
- Certificacións de gando leiteiro
- GLOBALG.AP
- BRC/IFS
- ISO 22000
- Unidade III – Certificacións ambientais (20 h)
- ISO 14000 (14063, 14067…)
- Análise do ciclo de vida
- pegada de carbono
- Pegada hídrica
Para obter máis información, póñase en contacto con Demetrio Bedriñana no enderezo electrónico dbedrinana@agaca.coop.
Este curso forma parte do programa de acción 2025 da Rede Eusumo , unha iniciativa promovida pola Secretaría Xeral de Emprego e Relacións Laborais do Ministerio de Emprego, Comercio e Emigración co apoio do Ministerio de Traballo e Economía Social .