Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

Logotipo de Fiware
16/06/2025
La Vega Innova
Campo de adestramento para expertos de FIWARE
A inscrición para este curso avanzado de 26 horas sobre tecnoloxía FIWARE está aberta ata o 11 de xuño e levará á certificación de Experto en FIWARE. Este curso foi deseñado pola Fundación FIWARE en
póster do curso
20/05/2025
UPM Universidad Politécnica de Madrid
Aplicacións da gandería de precisión
Organizado pola Universidade Politécnica de Madrid , este curso enmárcase na Estratexia de Dixitalización dos Sectores Agroalimentario, Forestal e Rural impulsada polo Ministerio de Agricultura, Pesca
DRONES AGRÍCOLAS
12/05/2025
Universidad de Sevilla
Aplicacións de Big Data e IoT por satélite na monitorización de cultivos
O obxectivo xeral deste curso é proporcionar aos participantes coñecementos teóricos e prácticos sobre o uso de Big Data, a Internet das Cousas (IoT) e a análise por satélite para o seguimento, a
Curso de agricultura ecolóxica para asesores
30/04/2025
IFAPA
Formación especializada en agricultura ecolóxica para asesores agroalimentarios
Curso online de 80 horas. O prazo de solicitude está aberto ata o 15/04/2025 Observacións É imprescindible ter en conta a información relativa aos criterios de valoración das solicitudes deste
Permanente
variedade de vide
Permanente
INEA

Variedades de vide empregadas na elaboración do viño

Certificado de formación expedido pola Fundación INEA Contido: Descrición ampelográfica, propiedades agronómicas e potencial enolóxico de variedades comerciais nacionais e internacionais: Este módulo ofrece unha análise detallada e técnica das variedades de uva comerciais, tanto nacionais como internacionais, mediante a caracterización
Permanente
seguridade alimentaria
Permanente
INEA

Seguridade alimentaria

Contido: Clasificación de alimentos: este módulo ofrece unha análise exhaustiva da clasificación de alimentos desde diversas perspectivas, como a composición nutricional, a natureza do produto (fresco, procesado, conservado, etc.) e a orixe (animal, vexetal, mineral). Afonda nas categorías fundamentais dos alimentos, como os alimentos primarios
Permanente
recursos xenéticos
Permanente
INEA

Recursos fitoxenéticos

Certificado de formación expedido pola INEA-Escola Universitaria de Enxeñaría Agraria. Contido: Conservación dos recursos fitoxenéticos: estratexias e técnicas empregadas para preservar a diversidade xenética das especies vexetais de interese agrícola e ecolóxico, garantindo a súa dispoñibilidade para as xeracións futuras e o seu uso sostible
Permanente
agroecoloxía
Permanente
INEA

Agroecoloxía

Certificado de formación emitido pola Fundación INEA Contido: Introdución: Preséntase unha visión xeral do tema, explicando os conceptos clave e a importancia de estudar os ecosistemas e o seu funcionamento dentro do medio ambiente. Factores ecolóxicos: Detállanse os elementos bióticos e abióticos que inflúen na estrutura e o comportamento dos