Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
Ilustración de AI con comida
31/01/2025
Veraliment
Introdución á intelixencia artificial para o sector alimentario
Aprende a aplicar a Intelixencia Artificial na túa vida diaria Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica a etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia
pragas
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Xestión integrada de pragas para a agricultura sostible
Motivos fundamentais para asistir a este curso Adquirir coñecementos sobre diversos tipos de pragas, incluíndo insectos fitófagos, patóxenos vexetais, herbas daniñas e o seu impacto na agricultura e a
mazá
09/04/2025
CNTA
Queres saber cal é a vida útil dos alimentos?
Curso virtual, inclúe degustación individual (información pendente)
prensa de aceite
10/03/2025
IFAPA

Incorporación á empresa agraria: olivicultura

Adestramento combinado con 270 horas Prazo de solicitude ata o 23/02/2025 Esta actividade está cofinanciada nun 85% polo Fondo Europeo Agrícola de Desenvolvemento Rural , dentro do Plan Estratéxico da PAC 2023-2027. Módulos EMPRESA AGRARIA AGRONOMÍA E PODA DO OLIVEIRO APLICADOR DE PRODUTOS FITOSANITARIOS. NIVEL CUALIFICADO ASOCIACIONISMO E
xenial
07/03/2025
Fundación para la Agricultura del Conocimiento

Valoración de árbores e arbustos ornamentais. Granada Standard 2020

Despois da publicación en 1990 da primeira versión da Norma, a súa primeira revisión en 1999, unha segunda revisión en 2006, que foi corrixida en 2007, aparece a nova Norma Granada 2020. Nesta revisión da Norma introdúcense algunhas variacións substanciais con respecto ás anteriores, tanto no que se refire aos métodos e fórmulas de cálculo como aos
INCORPORACIÓN Á EMPRESA AGRARIA: AGRICULTURA INTENSIVA
17/02/2025
IFAPA

Incorporación á empresa agraria: Agricultura intensiva

Módulos SOLO, NUTRICIÓN E MEDIO AMBIENTE EMPRESA AGRARIA APLICADORES DE FITOSANITARIOS. NIVEL CUALIFICADO ASOCIACIÓN E MARKETING AUGA, REGA E FERTILIZACIÓN TÉCNICAS DE CULTIVO CONTABILIDADE E INTRODUCIÓN Á INFORMÁTICA RELACIÓNS EMPRESARIAIS E PREVENCIÓN DE RISCOS LABORAIS
INCORPORACIÓN Á EMPRESA AGRARIA: OLIVICULTURA
05/02/2025
IFAPA

Incorporación á empresa agraria: Oleicultura

Módulos EMPRESA AGRARIA 02/05/2025 - 03/05/2025 Mañá: 10:00 a.m.-12:00 p.m. Prazo de solicitude ata o 31/01/2025 Contidos Introdución ao Negocio Agropecuario. Formas de acceder á propiedade da empresa. Planificación empresarial e viabilidade económica. Conceptos lexislativos relacionados coa empresa agraria. Liñas de axuda. Explotación agraria
fito
03/12/2024
ARATRIA

Manipulador de produtos fitosanitarios. Nivel básico. Buñuel.

Dirixido a: XORNADA PRESENCIAL E EXAME O 18 DE DECEMBRO EN ZARAGOZA Persoal auxiliar de tratamentos terrestres e aéreos, incluídos os non agrícolas, e agricultores que os realicen na súa propia explotación sen empregar persoal auxiliar e utilizando produtos fitosanitarios que non sexan nin xeren gases tóxicos, moi tóxicos ou mortíferos. Tamén se
formación transversal para asesores agroalimentarios
26/09/2024
IFAPA. Junta de Andalucía.

Formación transversal para servizos de asesoramento agrícola

Curso mixto de 100 horas para asesores que aborda temas como a xestión integrada de pragas, a caracterización do solo, as prácticas agrícolas beneficiosas, os riscos laborais e a metodoloxía de asesoramento. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 09/09/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Logotipo da IFAPA
25/09/2024
IFAPA

Formación transversal para servizos de asesoramento agrícola

Curso mixto de 100 horas para asesores que aborda temas como a xestión integrada de pragas, a caracterización do solo, as prácticas agrícolas beneficiosas, os riscos laborais e a metodoloxía de asesoramento. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 09/09/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Logotipo da IFAPA
24/09/2024
IFAPA

Formación transversal para servizos de asesoramento agrícola

Curso mixto de 100 horas para asesores que aborda temas como a xestión integrada de pragas, a caracterización do solo, as prácticas agrícolas beneficiosas, os riscos laborais e a metodoloxía de asesoramento. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 09/09/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Logotipo da IFAPA
28/05/2024
IFAPA

Formación especializada en CAP 2023-2027

Curso de 30 horas de duración con contidos relacionados coa PAC 2023-2027 e o Plan Estratéxico PLAN ESTRATÉXICO CAP (PEPAC) CAP 2023-2027 CONDICIONALIDADE REFORZADA ECORÉXIMES AXUDAS Á CREACIÓN DE EMPRESAS PARA XÓVENES AGRICULTORES E AXUDAS A INVESTIMENTOS EN EXPLOTACIÓNS AGRARIAS SISTEMA DE INFORMACIÓN DE EXPLOTACIÓNS AGRARIAS (SIEX), REXISTRO
familia de agricultores
02/04/2024
IFAPA

Formación transversal para servizos de asesoramento agrícola *Varias edicións*

Contido ( comproba as datas de varias edicións ) Programa de Servizo de Asesoramento a Explotacións Agrícolas, Incorporación de Mozos e Controis de Condicionalidade na Agricultura e Gandería Xestión Integrada de Pragas Situación actual do terreo. Caracterización, Xestión e Conservación do solo nun contexto de Cambio Climático Prácticas agrícolas
Formación
21/03/2024
IFAPA

Formación especializada en CAP 2023-2027

Contido (30 horas): PLAN ESTRATÉXICO CAP (PEPAC) CAP 2023-2027 CONDICIONALIDADE REFORZADA ECORÉXIMES AXUDAS Á CREACIÓN DE EMPRESAS PARA XÓVENES AGRICULTORES E AXUDAS A INVESTIMENTOS EN EXPLOTACIÓNS AGRARIAS SISTEMA DE INFORMACIÓN DE EXPLOTACIÓNS AGRARIAS (SIEX), REXISTRO AUTONÓMICO DE EXPLOTACIÓNS (REA) E CADERNO DIXITAL DE EXPLOTACIÓNS (CUE)
embutidos
23/01/2024
Gencat

Formación na elaboración de produtos cárnicos para pequenos produtores

Contido (8 horas): TECNOLOXÍA DE PRODUCIÓN FONAMENTOS DO TRACTAMENTO TÉRMICO DEMOSTRACIONS PRESENCIAIS I AVALIACIÓNS PRODUTOS COMERCIAIS I PRODUTOS PRESENTADOS. VISITA A PLANTA PILOTO INCLOU. OBXECTIVO: Dotar aos asistentes dos conceptos básicos necesarios para a elaboración de embutidos (achegar aos asistentes os conceptos básicos necesarios para
Integración do enfoque de nexo auga-enerxía-alimentos-ecosistema (WEFE) na agricultura de regadío mediterráneo Integración do enfoque de nexo auga-enerxía-alimentos-ecosistema (WEFE) na agricultura de regadío mediterráneo
06/11/2023
Ciheam

Integración do enfoque do nexo auga-enerxía-alimentos-ecosistema (WEFE) na agricultura de regadío mediterráneo

Motivos fundamentais para asistir a este curso Obtén unha visión profunda dos complexos desafíos que rodean o nexo WEFE na agricultura de regadío mediterráneo e as súas implicacións para a seguridade alimentaria e a preservación da natureza Comprender a natureza e as complexidades das compensacións entre os compoñentes de WEFE nun ambiente
Avaliación e mitigación das emisións de gases de efecto invernadoiro na agricultura: conceptos, métodos e ferramentas de simulación
16/10/2023
Ciheam

Avaliación e mitigación das emisións de gases de efecto invernadoiro na agricultura: conceptos, métodos e ferramentas de simulación

Motivos para asistir ao curso Obter coñecementos actualizados dos procesos internacionais de notificación, eliminación de emisións de GEI e eliminación de C na agricultura; Adquirir unha mellor comprensión das fontes e factores que controlan as emisións de GEI e o secuestro de carbono nos sistemas de cultivo; Ter unha visión xeral dos métodos de
https://agroecologia.net/que-hacemos/agenda/#event=76230461;instance=20230516000000?popup=1
16/05/2023
Agroecología.net

Nova normativa sobre produción ecolóxica

O 1 de xaneiro de 2022 entrou en vigor o RE 2018/848, de produción ecolóxica e etiquetaxe de produtos ecolóxicos, para seguir garantindo produtos de alto valor engadido, sans, nutritivos e seguros para a saúde e o medio ambiente. Nestas xornadas abordaranse os principais cambios na produción vexetal e gandeira, a transformación e tamén a etiquetaxe
http://aprogip.chil.me/post/curso-semipresencial-para-la-utilizacion-de-productos-fitosanitarios-nivel-cuali-438209
09/05/2023
Agrogip

Curso mixto de uso de fitosanitarios - nivel cualificado

Inscrición ata o 8 de maio de 2023 Organiza: Centro de Ensinanzas Técnicas e Administrativas, SL. Número de asistentes: 25. Datas de inicio: 9 de maio de 2023. Data fin: 10 de xuño de 2023. Sesións presenciais: 7, 8, 9 e 10 de xuño de 2023. O 7 de xuño de 17.00 a 22.00 horas, o 8 de xuño de 17.00 a 21.00 horas, o 9 de xuño de 17.00 horas: 00:00 a
apicultura
19/12/2022
SEAE

Apicultura ecolóxica

A Sociedade Española de Agricultura Ecolóxica/Agroecoloxía (SEAE) programa a actividade formativa mixta de 45 horas "Apicultura Ecolóxica" cos seguintes contidos : Tema 1. Introdución xeral, orixe e evolución da produción apícola ecolóxica Tema 2. Normativa europea de produción ecolóxica; inspección e certificación. Axuda. Tema 3. Principios xerais