Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

DRONES AGRARIAS
12/05/2025
Universidad de Sevilla
Big data e aplicacións de IoT por satélite no seguimento de cultivos
O obxectivo xeral deste curso é proporcionar aos participantes coñecementos teóricos e prácticos sobre o uso de Big Data, Internet das Cousas (IoT) e análise satelital para o seguimento, seguimento e
Curso de agricultura ecolóxica para asesores
30/04/2025
IFAPA
Formación especializada en agricultura ecolóxica para asesores agroalimentarios
Curso online de 80 horas. O prazo de solicitude está aberto ata o 15/04/2025 Observacións É imprescindible ter en conta a información relativa aos criterios de valoración das solicitudes deste
cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
CURSO MTD PARA REDUCIR O IMPACTO AMBIENTAL NAS GRANXAS PORCINAS
28/03/2025
ARATRIA

CURSO MTD PARA REDUCIR O IMPACTO AMBIENTAL NAS GRANXAS PORCINAS

Dirixido a: Curso convalidado como formación complementaria para acceder a axudas destinadas a fomentar a inserción da mocidade no sector agrario, concretamente para a posta en marcha dunha explotación porcina intensiva. HOM2025-00-0031 Mellores técnicas dispoñibles para reducir o impacto ambiental explotacións porcinas. Obxectivos: Formar ao
Permanente
Curso online: Xestión de residuos
Permanente

Curso online: Xestión de residuos

Descrición O curso está dirixido a calquera persoa interesada en adquirir coñecementos sobre a xestión de residuos. Goles Comprender a súa relevancia para o medio ambiente e a saúde pública. Familiarizarse coas leis e regulamentos relevantes. Identificar e clasificar os distintos tipos de residuos. Aprender técnicas e métodos eficaces e seguros
UTILIZACIÓN DE PRODUCTOS BIOCIDAS AUTORIZADOS PARA O USO POR PERSOAL PROFESIONAL, CAMPO GANDEIRO
21/03/2025
ARATRIA

UTILIZACIÓN DE PRODUCTOS BIOCIDAS AUTORIZADOS PARA O USO POR PERSOAL PROFESIONAL, CAMPO GANDEIRO

Dirixido a: A todas aquelas persoas que no seu ámbito laboral utilicen biocidas autorizados para o seu uso por persoal profesional (non especializado) do sector gandeiro. RD 830/2010 no art. 2.f define os biocidas de uso polo persoal profesional como produtos autorizados para este uso na resolución de inscrición no rexistro oficial de biocidas
IR AGRIREGENCARBON
17/03/2025
GO AGRIREGENCARBON

Formación en liña sobre inserción rexenerativa do GO AGRIREGENCARBÓN

O Grupo Operativo AGRIREGENCARBÓN (Validación dunha proposta metodolóxica para a agricultura rexenerativa de carbono) organizou unha xornada formativa en liña a través de Zoom onde se tratarán os seguintes temas: • A cadea de subministración e o seu impacto na sustentabilidade. • Metodoloxías e normas empregadas na medida, redución e certificación
Mans nun campo cultivado para ilustrar un curso sobre créditos de carbono na agricultura
26/02/2025
ECODES

Sesións de formación en liña sobre créditos de carbono

Organizado polo Proxecto AgriRegenCarbon , o evento céntrase no potencial dos créditos de carbono e no seu impacto na sustentabilidade do sector agrario en España, e abordará retos aos que se enfronta o sector como o cambio climático, a degradación do solo e a rendibilidade das explotacións. O relator principal Orson Acosta , CEO de Azolla Projects
pasto
01/10/2024
IFAPA

Formación especializada en Dehesa

Curso de 40 horas de duración no que se abordan diferentes aspectos e temas relacionados co pasto: contexto, caracterización, conservación, pragas e enfermidades, renovación e rexeneración de árbores, aproveitamento gandeiro, etc. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 18/09/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
curso eilza Xestión sostible da auga na Industria Láctea
16/08/2024
EILZA

Xestión sostible da auga na industria láctea

Formación en liña teórico-práctica de 40 horas na que se coñecen os tipos de consumo e vertidos de auga, as técnicas de tratamento e xestión, e a normativa asociada na industria láctea. Contido Introdución á xestión sostible da auga – 5 horas Normas e estratexias de uso da auga – 5 horas Tratamento de augas residuais - 10 horas Técnicas de economía
Aforro de enerxía na industria agroalimentaria mediante o uso de datos
28/06/2024
HAZI

Aforro de enerxía na industria agroalimentaria mediante o uso de datos

Seminario web de 3 horas dirixido a coñecer actores clave e expertos para revelar os puntos máis importantes da transición enerxética a través dos datos . Datos, IoT e IA para aforrar enerxía na industria agroalimentaria A través das súas experiencias, verán de primeira man como os datos, IoT e IA conseguen mellorar a eficiencia enerxética e
logotipo de formación agroalimentaria
11/06/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Impacto do cambio climático na agricultura de regadío: estratexias de adaptación

Curso do plan de formación continua de técnicos rurais do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) FORMACIÓN MAPA
logotipo do gato rural
07/05/2024
RURALCAT

Prevención e redución do desperdicio alimentario

Curso de 20 horas no que os participantes poderán desenvolver o seu Plan para previr e reducir as perdas e desperdicios de alimentos, cuantificar as perdas, identificar puntos críticos, entre outros temas. PROGRAMA | INSCRICIÓN entre o 08/04/2024-17/04/2024 | INFORMACIÓN e contacto na Escola Agraria Mas Bové: 977343289 / aecacon.daam@gencat.cat
logotipo de formación agroalimentaria
23/04/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Uso de big data, sensores e teledetección para calcular as doses de rega

Curso do plan de formación continua de técnicos rurais do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) FORMACIÓN MAPA
cartel do curso implantación do sistema de autocontrol na empresa ecolóxica
10/04/2024
ECOVALIA

Implantación do Sistema de Autocontrol na Empresa Ecolóxica

Curso en liña de 80 horas de duración que ofrece aos participantes coñecementos sobre a produción ecolóxica e pautas de asesoramento sobre a normativa europea sobre produción ecolóxica, procesos de certificación de alimentos e sistemas de autocontrol para empresas ecolóxicas segundo os estándares da UE. PROGRAMA | INSCRICIÓN | INFORMACIÓN e
Portada do curso de produción ecolóxica ECOVALIA
03/04/2024
ECOVALIA

Produción ecolóxica

Formación en liña de 80 horas para profesionais que desexen xestionar unha explotación en produción ecolóxica, que ten como obxectivo ofrecer os coñecementos necesarios para poder xestionar unha explotación en produción ecolóxica. PROGRAMA | INSCRICIÓN | INFORMACIÓN e CONTACTO, 34955018961 e formacion@ecovalia.org
ordenador portátil con teclado persoa
01/03/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Curso de Asesoramento en Agricultura Ecolóxica

O obxectivo deste curso en liña do Campus Virtual do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación é ofrecer unha visión xeral da regulación da produción agrícola ecolóxica, e dos fundamentos básicos deste tipo de produción. INSCRICIÓN
https://www.formacionagronomos.es/curso/curso-atex-en-la-industria-agroalimentaira
06/11/2023
Formación Agrónomos

Curso ATEX en Industria Agroalimentaria

PRESENTACIÓN DO CURSO As explosións son un risco na industria agroalimentaria, aínda que se producen con pouca frecuencia, cando se producen teñen consecuencias catastróficas. É necesaria a identificación e clasificación nestas áreas de risco. As instalacións onde se manipulan substancias inflamables ou combustibles son susceptibles ao risco de
https://www.formacionagronomos.es/curso/curso-calculo-de-la-huella-de-carbono-y-la-huella-hidrica
03/10/2023
Formación Agrónomos

Cálculo da pegada de carbono e da pegada hídrica

PRESENTACIÓN DO CURSO O sistema agroalimentario é un dos principais sectores responsables da degradación ambiental. Hoxe é o maior usuario de auga doce a nivel mundial: a agricultura representa o 70% da auga doce extraída do mundo. O sistema alimentario tamén é responsable de entre o 21% e o 37% das emisións totais de gases de efecto invernadoiro
Curso en liña sobre Sostibilidade na produción agrícola
08/06/2023
PlataformaTierra

Curso en liña sobre Sostibilidade na produción agrícola

Só para estudantes da Comunidade Valenciana vinculados ao sector agroalimentario A palabra sustentabilidade pasou, en poucos anos, de ser utilizada en círculos moi restrinxidos a ser utilizada profusamente nos medios de comunicación e nas nosas conversas. Aplícase en todos os ámbitos da sociedade, como reflicte o feito de que mesmo a ONU estableceu
curso de pegada hídrica
01/12/2022
COIAL

Curso de pegada hídrica no sector agroalimentario

Pegada hídrica no sector agroalimentario. Que é, como calculalo e por que se calcula? Obxectivos: Adquirir un bo coñecemento das metodoloxías, fontes de información e ferramentas aplicables para o cálculo da pegada hídrica Aprender a calcular a pegada hídrica dun produto agroalimentario Datas lectivas: 1, 7, 12, 15 e 19 de decembro PREFERENCIA