Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

póster do curso
05/11/2025
EU CAP Network
Tools4CAP Academy: Integración de datos e uso de ferramentas dixitais na implementación da PAC
Un novo módulo da Tools4CAP Academy dedicado á integración de datos e ao uso de ferramentas dixitais na implementación da PAC celebrarase en liña o 5 de novembro de 2025 . Abordaranse modelos
Permanente
oliveira
Permanente
Sociedad Española de Agricultura Ecológica y Agroecología

Curso en liña: Produción ecolóxica de oliveiras e produción ecolóxica de aceite

O curso é totalmente en liña e consta de 11 temas, cunha duración prevista de 80 horas, pero podes completalo en calquera momento. Ao finalizalo, recibirás un CERTIFICADO DE FINALIZACIÓN, no que se indican as horas de formación.
Permanente
liña
Permanente
Fundación Inea

Especialista en olivicultura, tecnoloxía do aceite de oliva e xestión de muíños de aceite

O obxectivo é acadar a profesionalidade e a excelencia en catro áreas do sector olivícola: tecnoloxía do aceite de oliva, análise e control do aceite de oliva, xestión de muíños de oliveira e cultivo da oliveira.
REGO E FERTIRRIGACIÓN NO OLIVEIRO
30/06/2025
Centro IFAPA Camino del Purchil

REGO E FERTIRRIGACIÓN NO OLIVEIRO

Contido CONCEPTOS XERAIS DE REGADO DE OLIVEIRAS REGO LOCALIZADO FERTIRRIGACIÓN NO OLIVEIRO PROGRAMACIÓN DE REGADO NO OLIVEIRO XESTIÓN DA APLICACIÓN DA PROGRAMACIÓN DE REGADO NO OLIVEIRO
cartel do evento
03/04/2025
Fundación Cajamar

Como aumentar a competitividade dos olivares no marco da sustentabilidade

A Fundación Cajamar está a organizar un evento clave para o sector oleícola, onde se debatirán os principais retos e oportunidades que afronta esta industria emblemática en España. O evento, que reunirá a profesionais destacados do sector, centrarase na mellora da rendibilidade, a sustentabilidade ambiental e o benestar social no entorno olívico
Curso de gasificación de oliveira na Porta de Segura
07/12/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
Curso de agricultura de precisión
26/11/2024
IFAPA

Día da agricultura de precisión

Xornada técnica de 5 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Concepto de Agricultura de Precisión e axudas á adquisición de equipamentos Avances actuais , casos de éxito e tendencias futuras Oleicultura de precisión e viticultura
oliveiral
25/11/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
Curso de gasificación de oliveira en Estepa
22/11/2024
IFAPA

Xornada sobre a aplicación da gasificación no aproveitamento dos subprodutos do oliveiro

Xornada de 3 horas na que se abordarán os seguintes contidos: Descrición do que é a gasificación. A aplicación da gasificación ao aproveitamento dos subprodutos da oliveira e do aceite de oliva. A aplicación de biocarbón como emenda orgánica do solo.
Cubertas vexetais en cultivos de pepita, oliveira, améndoa, cítricos e viñedos
03/10/2024
Cajamar

Cubertas vexetais en diferentes cultivos

Neste curso ONLINE sincrónico de 5 sesións explicaranse os beneficios das cubertas vexetais nos cultivos de pepita, oliveira, améndoa, cítricos e viñedos . Sesións: 03 outubro | 4:00 p.m. - 6:30 p.m Sesión I. Cubertas vexetais en froita de pepita. 17 de outubro | 4:00 p.m. - 6:30 p.m Sesión II. Cubertas vexetais no cultivo da oliveira. 22 de
Logotipo da IFAPA
27/09/2024
IFAPA

Xornada sobre avances no control sanitario dos olivares

Xornada de especialización técnica e práctica sobre o uso sostible de fitosanitarios, control de pragas e enfermidades e substancias activas. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 09/12/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Logotipo da IFAPA
18/09/2024
IFAPA

Xornada das novas técnicas de oliveira

Xornada de formación especializada e demostrativa na que se analizan novos sistemas de oliveira, novas variedades, maquinaria e control da verticilose. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 09/04/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Curso Tecnoloxía 4.0 en agricultura
15/06/2024
Gobierno de Aragón

Tecnoloxía 4.0 en Agricultura, redución de insumos e análise da produción

Curso para técnicos , cunha duración de entre 10 e 40 horas . Ofrecido pola Organización Rexional de Produtores de Oliva (ORPO Aragón). Enmarcado no Plan de actividades de formación agroalimentaria e ambiental, cofinanciado polo Feader e o Goberno de Aragón. Código do curso: FRM2024410017 MÁIS INFORMACIÓN | INSCRICIÓN e CONTACTO: ORPO Aragón. C
Cartel do curso técnico de molino de aceite
04/06/2024
Fundación Eurocaja Rural y la Denominación de Origen Montes de Toledo

Técnico en molino de aceite

Curso teórico-práctico de 40 horas para a profesionalización e optimización da xestión da almazara e os procesos de obtención de AOVE de calidade. Os obxectivos do curso son estudar todos os procesos que interveñen na elaboración do aceite de oliva virxe e identificar os puntos críticos nos que se pode producir unha perda de calidade, informar
póster do curso de análise sensorial aoev
06/05/2024
Fundación Eurocaja Rural y la Denominación de Origen Montes de Toledo

Análise sensorial do aceite de oliva virxe

Curso de 15 horas de duración para capacitar aos profesionais do sector oleícola na avaliación sensorial dos aceites de oliva virxe. Os obxectivos da materia son comprender e coñecer a importancia das actividades de preselección e clasificación dos aceites producidos dentro do programa de autocontrol de calidade en almazaras, achegar coñecementos
oliveira
10/04/2024
IFAPA

Formación especializada en olivicultura ecolóxica

Curso de 40 horas de duración con contidos relacionados cos olivares ecolóxicos, xestión de pragas e enfermidades, fertilización, xestión do solo e técnicas de manexo para o cultivo ecolóxico da oliva. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 27/03/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Logotipo da IFAPA
08/04/2024
IFAPA

Formación especializada no uso e valorización de subprodutos agrícolas

Curso de 30 horas de duración no que verás contidos específicos sobre o aproveitamento e valorización de residuos de oliveira, horticultura e outros sectores. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 25/03/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es