Skip to main content

Nekazaritza Zehatza eta 3D Laborantzak: Produktu Fitosanitarioen Aplikazioa

Hasiera data: 24/04/2025
Amaiera data: 08/05/2025
Modalitatea: Sarean

Azalpena

Ikastaro osoan zehar, parte-hartzaileek 3Dko laboreen dosifikazio zehatza egiteko teknologia aurreratuenak ikasiko dituzte, mapa eta sentsoreetan oinarrituta, eremu eta labore mota bakoitzaren beharretara egokituta, Dosifikazio Aldakorra (DV) kontzeptu orokorraren barruan. Ihinztadura-ekipoetan likidoaren eta aire-fluxuaren dosifikazio zuzenaren (zehatzaren) garrantzia azpimarratuko da, eta horiek zuzen zehazteko metodoak emango dira. Azkenik, bertaratutakoek nekazaritza-ustiategietan errezeta-mapen kudeaketa-eremuak sortzeko prestakuntza jasoko dute, adibide praktikoak eta benetako kasuak erabiliz, lortutako aurrezkiak (kostuen murrizketa) eta ingurumen-inpaktuaren minimizazioa erakutsiz benetako kasuetan.

Ikastaroa Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioak sustatutako Nekazaritza Elikagaien, Basogintzaren eta Landa Ingurunearen Sektorearen Digitalizazio Estrategiaren parte da. Bere helburua sektorearen eraldaketa digitala oztopatzen duten oztopo teknikoak, legegileak, ekonomikoak eta prestakuntzakoak gainditzea da. Gainera, nekazaritza-elikagaien sektorean lidergoa sustatu nahi du, ekonomikoki, sozialki eta ingurumen aldetik iraunkorra dena, landa-eremuen biziberritzean lagunduz. Aberastasuna eta kalitatezko enplegua sortzen duen landa-ingurune erakargarriagoa, dinamikoagoa eta anitzagoa sustatzeari arreta berezia jartzen zaio, gazteei eta emakumeei arreta berezia jarriz.

Bost unibertsitatek parte hartzen dute ikastaroan: Sevillako Unibertsitatea (ETSI Agronómica) • Kordobako Unibertsitatea (ETS Agronómica y de Montes) • Valentziako Unibertsitate Politeknikoa (Nekazaritza eta Ingurune Naturalaren Ingeniaritzako ETS) • Zaragozako Unibertsitatea (Huescako Goi Mailako Eskola Politeknikoa) • Kataluniako Unibertsitate Politeknikoa (Nekazaritza Elikagaien eta Biosistemen Ingeniaritzako Eskola).


PROGRAMA | IZEN-EMATEA Eskaera epea 04/17ra arte irekita

Hurrengo Ikastaroak