Doitasun Nekazaritza eta 3D Laboreak: Produktu Fitosanitarioen Aplikazioa
Azalpena
Ikastaroan zehar, parte-hartzaileek mapen eta sentsoreetan oinarrituta laboreak 3D dosifikatzeko teknologia aurreratuenak ikasiko dituzte, eremu eta labore mota bakoitzaren behar espezifikoetara egokituta, Dosifikazio Aldakorraren (VD) kontzeptu orokorraren barruan. Ihinztatze-ekipoetan likidoaren eta aire-fluxuaren dosifikazio zuzenaren (zehatza) garrantzia azpimarratuko da, horiek zuzen zehazteko metodoak emanez. Azkenik, nekazaritza-ustiategietan preskripzio mapak kudeatzeko eremuak sortzeko trebakuntza izango da bertaratutakoak, adibide praktikoak eta bizitza errealeko kasuak erabiliz, lortutako aurrezpena (kostuak murriztea) eta bizitza errealeko kasuetan ingurumen-inpaktua minimizatzen dela erakutsiz.
Ikastaroa Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioak sustatutako Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioak sustatutako Nekazaritza, Basogintza eta Landa Ingurunearen Sektoreko Digitalizazio Estrategiaren barruan dago. Bere helburua sektorearen eraldaketa digitala oztopatzen duten oztopo teknikoak, legegileak, ekonomikoak eta prestakuntzakoak gainditzea da. Gainera, nekazaritzako elikagaien sektorean lidergoa sustatu nahi da, ekonomia, gizarte eta ingurumen aldetik iraunkorra dena, landa eremuak biziberritzen lagunduz. Aberastasuna eta kalitatezko enplegua sortzen duen landa-ingurune erakargarri, dinamiko eta anitzagoa sustatzeari arreta berezia jartzen zaio, gazteei eta emakumeei arreta berezia jarriz.
Bost unibertsitatek parte hartzen dute ikastaroan: Sevillako Unibertsitatea (ETSI Agronómica) • Kordobako Unibertsitatea (ETS Agronómica y de Montes) • Valentziako Unibertsitate Politeknikoa (Nekazaritza eta Ingurune Naturaleko Ingeniaritza ETS) • Zaragozako Unibertsitatea (Huescako Goi Eskola Politeknikoa) • Kataluniako Unibertsitate Politeknikoa (Nekazaritza Elikagaien eta Biosistemen Ingeniaritza Eskola).
PROGRAMA | IZEN-EMATEA Eskaerak aurkezteko epea zabalik 04/17 arte