Skip to main content
Behin betikoa

Jogurten eta esne hartzituen teknologia

Modalitatea: Nahastuta
Autonomia-erkidegoa: Castilla y León
Probintzia: Zamora
Kokalekua: Mañanas > Seminario de San Atilano. Pza. del Seminario, 2. Zamora. Tardes > Obrador en el Instituto Alfonso IX. Edificio Ciclos. Ctra. De la Aldehuela, s/n. Zamora

Azalpena

Nora zuzenduta...
  • Esneki-industriako profesionalak, eta jogurten eta esne hartzituen teknologiarekin eta ekoizpenarekin lotutako ezagutzak eskuratzeko interesa duten guztiak.

Helburuak
  • Jogurten eta esne hartzituen ezaugarri fisiko-kimikoak eta mikrobiologikoak ulertzea eta fabrikazio-prozedurak aztertzea, beharrezko eragiketak, sarrera- eta irteera-produktuak eta erabilitako bitartekoak erlazionatuz.
  • Kultiboak prestatzeko, ugaltzeko eta mantentzeko eragiketak, haien txertaketa eta hartzidura kontrolatzea, beharrezko kalitatea eta higienea lortuz.
  • Esne hartzitu eta jogurten kalitatea eta ezarritako parametroak egiaztatzeko laginketa eta analisi fisiko-kimiko eta organoleptiko teknikak aztertzea eta sistematizatzea.
  • Produktu horien merkaturatze eta salmenta egokia bermatzeko, aplikagarri den legeriari, etiketatzeari eta merkatu-joerei buruzko informazio eguneratua ematea.

IZEN-EMATEA

Hurrengo Ikastaroak