Behin betikoa
Jogurten eta esne hartzituen teknologia
Modalitatea:
Nahastuta
Autonomia-erkidegoa:
Castilla y León
Probintzia:
Zamora
Kokalekua:
Mañanas > Seminario de San Atilano. Pza. del Seminario, 2. Zamora. Tardes > Obrador en el Instituto Alfonso IX. Edificio Ciclos. Ctra. De la Aldehuela, s/n. Zamora
Xehetasun guztiak:
https://eilza.es/curso/tecnologia-de-los...
Azalpena
Nora zuzenduta...
- Esneki-industriako profesionalak, eta jogurten eta esne hartzituen teknologiarekin eta ekoizpenarekin lotutako ezagutzak eskuratzeko interesa duten guztiak.
Helburuak
- Jogurten eta esne hartzituen ezaugarri fisiko-kimikoak eta mikrobiologikoak ulertzea eta fabrikazio-prozedurak aztertzea, beharrezko eragiketak, sarrera- eta irteera-produktuak eta erabilitako bitartekoak erlazionatuz.
- Kultiboak prestatzeko, ugaltzeko eta mantentzeko eragiketak, haien txertaketa eta hartzidura kontrolatzea, beharrezko kalitatea eta higienea lortuz.
- Esne hartzitu eta jogurten kalitatea eta ezarritako parametroak egiaztatzeko laginketa eta analisi fisiko-kimiko eta organoleptiko teknikak aztertzea eta sistematizatzea.
- Produktu horien merkaturatze eta salmenta egokia bermatzeko, aplikagarri den legeriari, etiketatzeari eta merkatu-joerei buruzko informazio eguneratua ematea.