Pascual Innoventuresek etorkizuneko elikagaien ikerketarako inbertsioa 2 milioi eurora zabaldu du Mylkcubator-en hirugarren edizioarekin
Azalpena
Pascual Innoventures-ek , Pascual taldearen Corporate Venturing-ek, elikagai berritzaile eta jasangarrien ikerketan egindako inbertsioa handitu du, guztira 2 milioi euroko ekarpena egin du bere Mylkcubator programaren lehen hiru edizioetan. Elikagaien sektorean aitzindaria den programa hau berrikuntza sustatzen espezializatuta dago elikagaien industrian irtenbide disruptiboak garatzen ari diren startup-ei lagunduz , produktu iraunkor eta alternatiboetan arreta jarriz.
Programaren hirugarren edizioak, "More than Mylk" izenekoak, berritasun garrantzitsuak sartu ditu, eta bi startup espainiarren parte hartzea nabarmendu du: Cultzyme eta Innomy. Enpresa hauek biofabrikazioa eta proteina alternatiboen ekoizpena eraldatzen ari dira. Cultzyme donostiarra bioprozesu aurreratuetan zentratzen da, eta adimen artifiziala eta hodeiko informatika duten bioerreaktore adimendunak erabiltzen ditu proteina alternatibo jasangarrien garapena azkartzeko. Innomyk, Bilbon egoitza duen, onddoen mizelioan oinarritutako bioteknologia erabiltzen du elikagaien industriarako irtenbide jasangarriak garatzeko , beste industria batzuetako azpiproduktuak lehengai gisa aprobetxatzeaz gain.
Edizio honetako inbertsio aipagarrienetako bat Onego Bio-n egindakoa izan da, jatorri amerikar-finlandiarra duen bioteknologia enpresan, zehaztasun-hartziduraren bidez arrautza zuringoa ekoizten duena. Prozesu berritzaile honek kutsadura saihestu eta arrautza zuringoekin produktu beganoak sortzeko aukera ematen digu, ingurumen-inpaktua %90eraino murrizteaz gain. Teknologia hau elikagai tradizionalen alternatiba jasangarriagoak ekoizteko funtsezko aurrerapen gisa aitortzen ari da.
Espainiako startupez gain, Mylkcubator-en edizio berri honek nazioartean sortzen ari diren beste bi enpresaren partaidetza biltzen du: Nosh.bio, jatorri alemaniarra, onddoen biomasa naturalaren hartziduratik proteina funtzional eta nutrizional berriak ekoizten dena; eta California Cultured, AEBetako startup bat, landare-zelulen hazkuntza teknologia aurreratuak garatzen ari dena, txokolate eta kafe-hornidura eskalagarriagoa eta iraunkorragoa sortzeko. Proiektu hauek Mylkcubatorrek elikagaien industrian iraunkortasun-beharrizanei erantzungo dieten irtenbide berritzaileak aurkitzeko duen konpromisoa islatzen du.
Mylkcubatorrek, beraz, esnetik haratago zabaldu du bere ikuspegia, orain beste produktu batzuekin lotutako teknologiak barne, hala nola arrautza osagaiak, kafea, gantzak eta kakaoa. Programaren hirugarren edizioak sodioaren ordezkoen eta edulkoratzaileen garapena ere aztertzen du, osasuntsuagoak ez ezik, ingurumenarekiko jasangarriak diren elikagai produktuak sortzeko helburuarekin. Zentzu horretan, osagai funtzionalak eta hainbat elikadura teknologiaren erabilera ikertzen ari da sektorearen egungo erronkei aurre egiteko.
Programaren eragina nabarmena izan da. Gabriel Torres Pascual Pascual Innoventures-eko zuzendari nagusiak nabarmendu duenez, gaur arte, Mylkcubatorrek sortutako Foodtech ekosistemak 280 milioi euroko balioa izan du guztira, 96 milioi euroko inbertsioetan bilduta . Emaitza hauek programaren arrakasta eta garrantzia azpimarratzen dute, Eatable Adventures elikadura berrikuntzako aholkularitzarekin elkarlanean sustatu dena. Mylkcubatorren arrakastak hainbat kontinenteetako startup-ak sartzea ekarri du, besteak beste, Argentina, Israel, Hegoafrika, India eta Zelanda Berria bezalako herrialdeak barne, bere ikuspegi globala nabarmenduz.
Torres Pascualek azpimarratu du Pascual Innoventuresen helburua sektorearen egungo erronkei irtenbide jasangarriak eskain diezazkioketen startup-ak identifikatzen eta laguntzen jarraitzea dela, elikadura-teknologien hurrengo belaunaldia gidatzeko prestatutako ekosistema indartuz. Konpainiak dio programa honek elikadura sektorearen erronka handiei aurre egiteko Pascualen berrikuntza irekiaren aldeko apustua sendotzen duela.
Mylkcubator, 2021ean abian jarri zen, startup-ei laguntzeko diseinatuta dago hainbat arlo estrategikotan, hala nola garapen zientifikoa, proiektuen bideragarritasuna ebaluatuz, baita negozioen garapena ere, startup-ei negozio eredu berriak identifikatzen lagunduz. Gainera, arreta berezia jartzen zaio patenteen eta jabetza intelektualaren babesari, funtsezko alderdiak elikagaien teknologia berri hauen arrakasta epe luzera bermatzeko.