Skip to main content

Gertaerak

Nabarmena

Ifema pabiloiaren mapa
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, pabiloi berriekin eta sektorizazioarekin
Fruit Attraction 2025 , irailaren 30etik urriaren 2ra bitartean egingo dena, mugarri garrantzitsua da bere historian, fruta eta barazki sektoreko munduko azoka nagusi gisa finkatuz . 17. edizioan...
Abeltzaintza zehatzaren ilustrazioa
21/05/2025
RedPAC
Abeltzaintza zehatzaren gaian talde operatiboen arteko esperientzia-trukea
2025eko maiatzaren 21ean , PAC Sareak antolatutako “ iHub La Vega Innova ” -n (San Fernando de Henares-en - Madril), zehaztasun-abeltzaintzari buruzko aurrez aurreko hitzaldirako izen-ematea...
ekitaldiaren kartela
14/05/2025
BBioNets
EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna
2025eko maiatzaren 14an , goizeko 10:00etatik arratsaldeko 13:00etara. CET , “EIP-AGRI Talde Operatiboen etorkizuna: erronkak, aukerak eta dauden laguntza zerbitzuak. Talde Operatiboen potentziala...
SIMPOSIOA
14/05/2025
Expoliva
EXPOLIVA 2025ean Zientzia, Teknika eta Transferentziari buruzko 22. Nazioarteko Sinposioa
EXPOLIVA 2025 azokaren esparruan hogeita bigarren aldiz egingo den Expoliva Nazioarteko Zientzia, Teknika eta Ezagutza Transferentziaren Sinposioaren hurretako edizioak olibondoen eta oliba olioaren...
AZOKAREN ARGAZKIA
03/05/2025
IFFA

IFFA, haragia eta proteina alternatiboak ekoizteko teknologia azoka

IFFA nazioarteko azokak, haragiaren eta proteina alternatiboen teknologiaren ekitaldirik garrantzitsuena bezala aitortua, maiatzaren 3tik 8ra irekiko ditu ateak Frankfurten. Ekitaldi honek mundu osoko elikagaien industriako adituak biltzen ditu, haragi produktuen eta proteina alternatiboen prozesatzeko, ontziratzeko eta merkaturatzeko azken berrikuntzak aurkezteko. Azken edizioan ia 50.000 bisitarirekin, bere sektoreko garrantzitsuenetakotzat hartzen da. Zer ikus dezakezu IFFAn? Landare-proteinetan, hibridoetan eta haragi hazietan egindako aurrerapenak. Elikadura jasangarriagoa eta osasuntsuagoa lortzeko prozesu berritzaileak . Osagaien eta ekoizpen teknologiaren joera berriak .
ekitaldiaren kartela
06/05/2025
Seafood Expo Global

Itsaski Erakusketa Globala/Itsaskien Prozesamendua Globala

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global munduko itsaski merkataritzako ekitaldirik handiena da. 152 herrialdetako erosleek, hornitzaileek, komunikabideek eta bestelako arrantza-industriako profesionalek bisitatzen dute erakusketa. Bertaratutakoak hornitzaileekin biltzera, produktu berriak ikertzera eta sektoreko beste profesionalekin harremanetan jartzera etortzen dira. Arrantza-industriaren bilgune globala da, non elikagaien sektoreko berrikuntzak ere protagonismoa hartzen duen, robotikaren, kontserbazio-ikerketaren eta ontzi berrien adibideekin.
ekitaldiaren kartela
06/05/2025
Interempresas

Aguakatearen Jardunaldi Teknikoa 2025

Ahuakatearen laborantza hazten jarraitzen du Espainian sektorearen profesionalizazioari esker. Interempresas Taldeak eta TROPSek antolatutako Ahuakatearen IV. Jardunaldi Teknikoan, besteak beste, Ahuakatearen eta Mangoaren Lanbide Arteko Elkartearen garapena, landareen osasuna eta Levanteko laborantza izango dira. Horrez gain, nekazaritza sektorean irtenbide digitalen garapena landuko da. Aurten, ekitaldia Valentziako Erkidegoan egingo da, herrialdeko ekoizpen gune nagusietako batean. Valentziako Portuko instalazioek industriako profesionalak bilduko dituzte laborantzak hobetzeko errentagarritasunaz eta potentzialaz eztabaidatzeko, eta merkatuko funtsezko harremanak ezartzea errazteko. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
Expovicaman
07/05/2025
Ayuntamiento de Albacete, Diputación de Albacete

EXPOVICAMAN, Gaztela-Mantxako Nekazaritza eta Abeltzaintza Azoka.

EXPOVICAMAN , Gaztela-Mantxako Nekazaritza eta Abeltzaintza Azokak 41. edizioa ospatzen du 2025ean . Hau da, dudarik gabe, Gaztela-Mantxako nekazaritza eta abeltzaintza azokarik garrantzitsuena, eta estatu mailan garrantzitsuenetakoa. Bere historia idazten jarraitzeko, EXPOVICAMANek Albaceteko Azoka Plaza aukeratu du berriro ere ekitaldiaren egoitza gisa. Lekua, dakigunez, hiriko nekazaritza eta abeltzaintza azoka hartzeko sortu zen, azoka hau antolatzeko gunerik enblematiko eta bereziena bihurtuz. Tradizioaren eta berrikuntzaren arteko fusio ezin hobea, azoka hau, beste behin, gure eskualdeko sektoreko ekitaldirik garrantzitsuena bihurtuko duena . https://expovicaman.com/wp-content/uploads/2025/02/EXPOVICAMAN-DOSSIER-2025.pdf
IKERKETA NEGUTEGI BATEAN
07/05/2025
MAPA

AEI-AGRI Eskualdeko Gobernuak eskualdez gaindiko proiektu berritzaileak prestatu eta gauzatzeko emandako laguntzei buruzko informazio saioa

Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioko Berrikuntza eta Digitalizazio Azpizuzendaritzak informazio-saio hau antolatzen ari da: "Nekazaritzako produktibitate eta iraunkortasuneko Europako Berrikuntza Lankidetzako (AEI-Agri) eskualdez gaindiko talde operatiboek interes orokorreko berrikuntza-proiektuak prestatu eta gauzatzeko laguntzak, Espainiako NEPBren Plan Estrategikoaren (PEPAC) esparruan", maiatzaren 7an, asteazkenean, 11:00etan, Sustapen Jauregiko (MAPA) Auditorioan, ateak itxita, eta PAC Network kanalean eta AKIS Advisors Platform YouTube kanalean streaming bidez emango da. Ekitaldi honetan , maiatzaren 16ko 366/2023 Errege Dekretuaren gakoak ezagutaraziko dira, zeinaren bidez Nekazaritzako Produktibitate eta Jasangarritasuneko Berrikuntzarako Europako Elkartearen (AEI-Agri) autonomiaz gaindiko talde operatiboek egindako interes orokorreko berrikuntza-proiektuak prestatu eta gauzatzeko lankidetzarako diru-laguntzak emateko oinarri arautzaileak ezartzen diren; baita diru-laguntza hauen 2025eko deialdia eta haien eskaera-orriak ere . Horrez gain, denbora gordeko da aurretik idiagri@mapa.es helbidera posta elektronikoz jaso diren eskatzaile potentzialek egindako galdera ohikoenei erantzuteko . Ekitaldia streaming bidez jarraitu ahal izango da RedPAC kanalean. Edozein zalantza izanez gero, idatzi helbide elektroniko honetara: idiagri@mapa.es . EGUNEKO EGITARAUA
ekitaldiaren kartela
08/05/2025
COITAND

Espainiako Nekazaritza-Elikagai Sistemei buruzko Gazte Foroa

Espainiako Nekazaritza Ingeniari Teknikoen Elkargo Ofizialen Kontseilu Nagusiak Espainiako Nekazaritza Elikagai Sistemei buruzko Gazte Foroaren antolaketan laguntzen du, 2025eko maiatzaren 8an eta 9an Leon hirian egingo den ekitaldi nazionala, nekazaritza elikagai sistemaren etorkizunari buruzko eztabaidan gazteei ahotsa emateko helburuarekin. Munduko Elikadura Foroaren (WFF) Espainiako Kapitulu Nazionalak sustatuta eta Elikadura Sistema Jasangarrien Kontseilu Globalarekin eta IAAS Espainiarekin batera antolatuta, foroak Leongo Unibertsitatea , Leongo Udala , FAO eta elikadura sistemaren iraunkortasunarekin eta garapenarekin konprometitutako hainbat erakunde bezalako erakundeen babesa du. WFF-k Erroman egindako ekitaldi nagusiaren inspiraziopean, Espainiako foro honek Espainiako gazteentzako topagune eta truke espazio bat eskaintzen du, nekazaritza-elikagaien sektoreak dituen erronka eta aukera nagusietan arreta jarriz, belaunaldien arteko aldaketa, iraunkortasuna, elikagaien segurtasuna eta berrikuntzaren eta teknologiaren funtsezko zeregina azpimarratuz. Foroaren gai eta jarduera nagusiak Berrikuntza eta teknologia nekazaritza-elikagaien sistemetan Elikagaien segurtasuna eta nazioarteko lankidetza Emakume gazteen eginkizuna elikadura-sistema eraldatzeko prozesuan Politika, gazteria eta erabakiak hartzea Sektoreko gazteek gidatutako esperientzia inspiratzaileak Ekitaldiak mahai-inguru tematikoak, mahai-inguruak, networking saioak eta kultur jarduerak izango ditu, eta herrialdeko eskualde desberdinetako 100 parte-hartzaile inguru erakartzea espero da. Kontseilu Nagusiak foro honetan parte hartzeak nekazaritzan gazteen lidergoarekiko duen konpromisoa islatzen du, nekazaritza-elikagaien eta ingurumen-sektoreetan duten rolaren berri emanez, eta egungo eta etorkizuneko erronkei ikuspegi iraunkor eta inklusibo batetik aurre egiteko aliantza estrategikoak sortuz . PROGRAMA | IZEN-EMATEA
NEKAZARITZA SENTSOREAK
08/05/2025
Universidad de Córdoba

Eremuaren aldakortasuna eta sarreren banaketa aldakorra neurtzeko ekipoak

Ekitaldiari esker, parte-hartzaileek nekazaritza-makineria kontrolatzeko eta automatizatzeko azken teknologiak ezagutu ahal izango dituzte belar eta egur-laboreetarako , baita lur eremu bakoitzaren beharretara egokitutako inputak (ongarriak eta produktu fitosanitarioak) kudeatzeko sistemak ere, mundu osoan "Dosi Aldakorrak" (DV) deritzon horretan, uztan instalatutako makinetan eta sentsoreen teknologia berriez gain. PROGRAMA | IZEN-EMATEA Eskaerak aurkezteko epea zabalik 01/05 arte barne .
etorkizuneko nekazaritza
08/05/2025
UE

"Nekazaritzaren eta nekazaritzako elikagaien sektorearen etorkizuna lantzen" hitzaldia

Maiatzaren 8an, Bruselak "Vision of Agriculture and Food" jardunaldia hartuko du The Square-n. "Nekazaritzaren eta Nekazaritzako Elikagaien Sektorearen Etorkizuna Formatzen" lemapean, ekitaldiak Europako nekazaritzako elikagaien sektoreko eragile nagusiak, gizarte zibila, landa-komunitateak eta arduradun politikoak bilduko ditu. Jardunaldiak EBko nekazaritzaren eta bere bide-orriaren etorkizuneko ikuspegiaren inguruko adostasuna sendotzea du helburu, funtsezko ekimenak eztabaidatu eta 2027tik aurrera Nekazaritza Politika Bateratuaren (NPB) etorkizuneko norabidean lankidetzan aritzea. Osoko bilkurak sarean emango dira erregistratu gabe. "Elikadura eta Nekazaritzarako Ikuspegia" ekimenak sektorearen lehiakortasuna eta iraunkortasuna bermatu nahi ditu, EBn elikagai-hornidura egonkorra ziurtatuz. EBko Nekazaritzaren Etorkizunari buruzko Elkarrizketa Estrategikoaren txostenean eta Nekazaritza eta Elikaduraren Europako Kontseiluarekin egindako kontsultetan oinarritzen da. Ekitaldia Bruselako La Plazan, Mont des Arts-en izango da, 09:30etik 17:30era. (CEST). Parte-hartze zabala espero da, bai presentziala bai birtuala, Europako nekazaritzaren etorkizunerako funtsezko ekitaldi honetan. Sare sozialak: #EUAgriVision | @euagrofood
ekitaldiaren kartela
08/05/2025
Cultiva

Cultiva, Espainiako labore estentsiboen erakustaldi ekitaldirik handiena

Maiatzaren 8an , Teruelgo Alcañiz herriak CULTIVA 2025en edizio berri bat hartuko du, Neguko Zereal Transferentziaren Konferentzia , nekazaritza egutegi nazionaleko erreferentziazko ekitaldia. Ureztatutako baserri batean egingo den ekitaldiak mila industriako profesional baino gehiago bilduko ditu zereal-laborantzaren azken berrikuntzen berri zuzenean ezagutzeko. Arax Sarearen eta Aragoiko Nekazaritza eta Elikagai Kooperatiben laguntzarekin antolatuta, CULTIVA zereal sektoreko agronomia ezagutza transferitzeko plataforma nagusi gisa finkatu da. Teknikariak , nekazariak , ikertzaileak eta enpresak bilduko dira ekitaldi honetan, eta bertan landa-probak, teknologia-erakusketak eta nekazaritza-sektoreko iraunkortasunari, produktibitateari eta digitalizazioari buruzko eztabaida-aukerak uztartuko dira. CULTIVA 2025 berriro ere gune garrantzitsua izango da barietateetan, ongarritzean, landareen osasunean eta kudeaketa agronomikoan irtenbide aurreratuenak ezagutzeko, zereal-ustiategien lehiakortasuna bultzatzeko helburuarekin, batez ere ureztatutako eremuetan. Ekitaldira joatea doakoa da eta aukera paregabea da nekazaritza-elikagaien sektoreko eragile garrantzitsuekin harremanetan egoteko eta eguneratuta egoteko.
ekitaldiaren kartela
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruitek uzta osteko barazkien prozesamenduari buruzko tailer tekniko bat egingo du Almerian.

Maiatzaren 8an, Sanifruitek tomate, piper eta kuiatxoen uzta osteko tailer tekniko bat antolatuko du COEXPHAL Berrikuntza Teknologikoko Zentroan (CIT COEX), La Mojonerako (Almeria ). Bilera 15: 30ean hasiko da. eta bereziki produktuen iraupena luzatu nahi duten esportatzaile enpresei zuzenduta dago , irtenbide natural eta eraginkorrekin . Ekitaldian arlo akademiko eta teknikoetako adituek parte hartuko dute. Antonio Menak , Almeriako Nekazaritza lurralde-ordezkariak, inauguratuko du jardunaldia, eta ondoren Juan Carlos Pérez Mesak , Juan Luis Valenzuelak , Sandra Mañasek (Sanifruit) eta Tecnova Fundazioko Teknologia Saileko teknikariek aurkezpenak egingo dituzte. Sanifruit-eko zuzendari nagusi Javier Bielek aurkeztuko du enpresaren uzta osteko programa eta itxiko du ekitaldia. Jarduerak kafe-atsedenaldia barne hartuko du eta doakoa da parte hartzea , nahiz eta aldez aurretik izena eman behar den. IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
09/05/2025
SEAE

SEAEk Eko-Lurraldeei eta Klimaren Erresilientziari buruzko Konferentzia Teknikoa egingo du Gironan.

Espainiako Nekazaritza Organiko eta Agroekologia Elkarteak (SEAE) 2025eko Biltzar Teknikoak antolatuko ditu maiatzaren 9an eta 10ean, Gironako Unibertsitateko Letren Fakultatean (UdG), unibertsitateko Geografia Sailarekin eta UdGko Agroekologia Elkartearekin lankidetzan. Ekitaldia zuzenean emango da SEAEren YouTube kanalean. "Klima-erresilientziarako ekolurraldeak" gaiaren pean, bilerak klima-aldaketaren aurrean zaurgarriak diren lurraldeetan erresilientzia sustatzen duten nekazaritza-elikagaien ekoizpen eta kontsumo jasangarriaren esperientziak, praktikak eta ereduak jorratuko ditu, agroekologiaren ikuspegitik. Maiatzaren 9an, ostiralean, egingo den ekitaldia inaugurazio instituzional batekin eta EcoTerres proiektuaren emaitzen inguruko hitzaldi batekin hasiko da. Egun osoan zehar, mahai-inguru tematikoek erresilientziarako oztopo soziopolitikoak, eskubideak eta eragile anitzen arteko lankidetza , eta eko-lurraldeetako esperientzia arrakastatsuak jasoko dituzte, baita SEAE komunitatearekin foro ireki bat eta parte-hartze saio batzuk ere. Maiatzaren 10ean, larunbata, La Vall d'en Bas-eko agroekologia ekimenetara bisita teknikoak egiteko izango da, besteak beste, Roberto Ruiz de Arcautek (SEAE-NEIKER) klima aldaketak nekazaritza sistemetan duen eraginari buruzko aurkezpena egingo du, eta ondoren, bertako produktuen bazkaria eta baserri nagusietara bisitak egingo dira. Biltzar hauek agroekologiako trantsizioarekin eta iraunkortasunarekin konprometitutako profesionalen, ikertzaileen, erakunde publikoen eta tokiko eragileen arteko topaketa eta truke espazio gisa diseinatu dira.
Soilguard logotipoa
09/05/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

SOILGUARD Proiektuaren Webinarra: Lankidetza-bidaia baten emaitzak eta eraginak

Europako SOILGUARD proiektuak bere azken online webinarra maiatzaren 9an egingo du, goizeko 10:00etatik 12:30era. Ekitaldi honek proiektu honen aurkikuntzen eta emaitzen azken eguneraketa emango du, eta ondoren eztabaida ireki bat izango da urteetan zehar egindako aurrerapen orokorra elkarrekin ebaluatzeko: parte-hartze estrategietatik hasi eta ezagutza partekatzeraino. SOILGUARD amaierara hurbiltzen ari den heinean, webinar honek proiektuaren eraginak eta ondarea moldatzen lagunduko digu. Parte-hartzea eta iritzia ezinbestekoak dira lankidetza-bidaia hau burutzeko eta etorkizuneko lurzoruarekin lotutako ikerketa-proiektuak laguntzeko eta babesteko. Programa: Aurkezpena eta ongietorria Marion Picoten, CEJAko idazkari nagusiaren, hasierako hitzaldia SOILGUARDen aurkikuntzak eta emaitzak Galdera-erantzunen saioa SOILGUARDIANS aplikazioaren aurkezpena, proiektuaren emaitzak integratzen dituena eta sortutako ezagutzarako sarbide praktiko eta zuzena eskaintzen duena. Lurzoruaren Osasunaren Ebaluazioa: Etorkizuneko Lurzoruaren Monitorizazio Legea Bidaia kolaboratiboari buruzko eztabaida irekia IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
10/05/2025
SEAE

Zelai Eguna: "Laborantza-txandaketa eta elkartzea klima-aldaketara egokitzeko estrategia gisa"

Landa-eremuko profesionalei zuzenduta, Espainiako Nekazaritza Ekologikoaren Elkarteak (SEAE) "Laboreen txandaketa eta elkartea klima-aldaketara egokitzeko estrategia gisa" gaiaren inguruko jardunaldi bat antolatu du. Jarduera hau Gironan izango da eta, besteak beste, gai hauek jorratuko ditu: Klima-aldaketaren eragina nekazaritza-sistemetan. Zaurgarritasuna eta kudeaketa estrategiak eta laboreen txandaketak erresilientziarako. Larre eta bazka-txandaketaren printzipioak. Animalien pentsurako laboreen elkartea. Ekitaldi doakoa da, eserleku mugatuekin, autobus garraioa eta janaria barne hartzen dituena. Autobusa Gironako autobus geltokitik irteten da goizeko 9etan. Jarduera hau EEAS programaren "Klima-aldaketara egokitzeko estrategiak ekoizpen ekologikoaren eta agroekologiaren bidez" programaren barruan dago, NEPBren Plan Estrategikoaren esparruan finantzatua, Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioak (MAPA) % 57an eta Landa Garapenerako Europako Nekazaritza Funtsak (LGENF) % 43an kofinantzatua.
ekitaldiaren kartela
13/05/2025
Phytoma

Phytoma 2025 Konferentzia: Fruta-arbola subtropikalen landare-osasuneko berrikuntzak eta erronkak

Fruta subtropikalen sektorea maiatzaren 13an eta 14an bilduko da "Fruta-arbola subtropikalen landare-osasuneko berrikuntzak eta erronkak" jardunaldi teknikoan, Phytomak TROPSekin eta Andaluziako Juntarekin lankidetzan antolatuta. Ezinbesteko bilera bat, non ikertzaileak, teknikariak, aholkulariak, enpresak eta administrazio publikoak bilduko diren labore hauek dituzten osasun-erronka nagusiei aurre egiteko eta azken teknologia- eta kudeaketa-irtenbide jasangarriak partekatzeko. Programa intentsibo eta oso espezializatu batekin, saioetan 30 hizlari baino gehiago izango dira goi-mailakoak, aguakate, mango, papaia eta chirimoi laboreetako izurriteen kudeaketa integratutik hasi eta detekzio goiztiarreko, kontrol biologikorako eta aplikazio semiokimikoetarako teknika aurreratuenetaraino. Biodibertsitate funtzionala, aholkularitza teknikoa eta ekoizpen integratuan araudi berriek duten eragina bezalako gai garrantzitsuak ere eztabaidatuko dira. 13ko unerik aipagarrienen artean: Izurrite eta gaixotasunen eragin ekonomikoa fruta-arbol subtropikaletan Andaluzian eta Kanariar Uharteetan ekoizpen integraturako araudiak eta estandarrak Kontrol biologikoaren, mangoaren intsektuen kudeaketaren eta aguakatearen gaixotasunen benetako kasuak Denbora errealeko qPCR , estres sentsore edo semiokimiko bezalako tresnetan garapen berriak Hiru mahai-inguru profesional nagusien arteko eztabaida teknikorako 14.ak ekosistemen zerbitzuetan jarriko du arreta: Ahuakatearen landare-estalduraren eta polinizazioaren kudeaketa Kontrol biologikorako eta lurzoruaren biodibertsitaterako estrategia berriak Kasu emergenteak, hala nola Scirtothrips edo Euwallacea fornicatus Azken mahai-inguru batean, aholkulari eta teknikariekin, landareen osasunak dituen egungo erronkak aztertuko dira: landareak babesteko produktuen falta, banaketa-eskakizunak, agroingurumen-neurriak, etab. Saioak TROPS Berrikuntza Zentroan egingo dira, sare profesionalerako une bereziak izango dituzte. Azkenik, TROPS instalazioen bisita gidatu bat eskainiko da aukeran. Prezioa: 100 eta 200 euro artean gutxi gorabehera. erregistro-kategoriaren arabera. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
13/05/2025
CIHEAM

Digitalizazioaren erronkak elikagai-sistema jasangarriak sustatzeko

"CIHEAM Zaragoza-Aula Dei Campus Conferences" zikloaren barruan, Rosa Gallardo Cobosek , Kordobako Unibertsitateko (Espainia) Adimen Artifizialaren eta Nekazaritza Nazioarteko Katedraren zuzendariak, "Digitalizazioaren erronkak elikadura-sistema jasangarriak sustatzeko" hitzaldia eskainiko du. Gaur egungo testuinguruan, iraultza teknologiko zorabiagarri batek markatutakoan, tresna digitalek oro har, eta adimen artifizialak bereziki, potentzial izugarria eskaintzen dute errentagarritasuna, baliabideen eraginkortasuna, kalitatea, merkatuan kokatzea, logistika eta kontsumitzaileen bermeak hobetzen dituzten erabaki informatuagoak hartzeko. IZEN-EMATEA
Food Tech Expo Food 4 Future azokaren aurreko edizioko irudia
13/05/2025
Expo Food Tech

Food 4 Future – Expo FoodTech 2025, elikagaien industriaren etorkizuna eraldatzeko ekitaldi nagusia

Maiatzaren 13tik 15era , Bilboko BEC elikagaien berrikuntzaren epizentro bihurtuko da Food 4 Future – Expo FoodTech 2025 ekitaldiarekin, sektoreko lider, ikusle eta enpresa aurreratuenak biltzen dituen ekitaldia , elikagaien etorkizuna sortzeko . Erakusketa bat baino gehiago, Food 4 Future elikagaien industria jasangarriago, teknologikoago eta berritzaileago baterantz doan bidaia eraldatzailea da, non bertaratutakoek beren negozioak merkatu globaleko erronka berrietara egokitzeko irtenbide zehatzak aurki ditzaketen. Hiru egun bizietan zehar, elikagai eta edarien industriako profesionalek honako hau egin ahal izango dute: 🔹 Ezagutu punta-puntako teknologiak automatizazioan, robotikan, ontziratzean, aire girotuan, hozkailuan, nekazaritza teknologian eta Industria 4.0an. 🔹 Konektatu industriako liderrekin , partekatu esperientziak eta sortu sinergia gakoak zure enpresen eraldaketa digitala bultzatzeko. 🔹 Sar zaitez profil profesional guztietarako eduki pertsonalizatuetara , zuzendari nagusietatik hasi eta berrikuntza, ekoizpen, kalitate eta logistika arduradunetaraino. 🔹 Arakatu joera berriak, hala nola landare-oinarritutako elikagaiak, pertsonalizazioa, elikagaien segurtasuna, kontsumitzaileen ongizatea eta elikagai-iturri berriak. Food 4 Future Europako ekitaldi bakarra da elikagaien industriaren hornikuntza-kate osoa hartzen duena, behar guztietara egokitutako agenda eta sektorea birdefinitzeko berrikuntza teknologikoa eta jasangarritasuna bat egiten duten ingurunea eskainiz. 📅 Datak eta orduak: 🗓 Maiatzak 13 eta 14: 9:30 – 18:30 🗓 Maiatzak 15: 9:30 – 17:00 📍 Bilboko Erakusketa Gunea (BEC) Food 4 Future – Expo FoodTech 2025-ek elikagai-industria eraginkorrago, digitalago, seguruago eta jasangarriago baterako mugimendua nabarmendu nahi du.
ekitaldiaren kartela
13/05/2025
Hispatec

Langileen kudeaketa arrakastatsuaren gakoak: zeregin digitalak

Lanaren kudeaketa eraginkorra da nekazaritza sektoreak duen erronka handienetako bat. Hori dela eta, Hispatec Agrointeligenciak "Lan-lanaren kudeaketa arrakastatsurako gakoak: zeregin digitalak" izeneko webinar bat egingo du datorren asteartean, maiatzaren 13an, arratsaldeko 17:00etan. (Espainia). Doako ekitaldi hau nekazaritza-profesionalei zuzenduta dago, beren lan-prozesuak optimizatu nahi dituztenei zuzenduta. Lan-taldeak kudeatzea eta kontrolatzea da nekazaritza-elikagaien enpresen eta kooperatiben errentagarritasunean eta iraunkortasunean eragin handiena duen jardueretako bat. Webinar honek zeregin digitalak ezartzeko estrategia praktikoak aztertuko ditu, zereginak, langileen errendimendua, lotutako kostuak eta baliabideen erabilera denbora errealean erregistratu eta kudeatzeko tresna gakoa dena. Miquel Villanueva , marketin zuzendaria, eta Chema García Soto , Hispatec-eko aurre-salmenta arduraduna, izango dira lanaren kudeaketa modu eraginkorrean kontrolatzeko aukera ematen duen irtenbide teknologiko hau aurkezteaz arduratuko direnak, ekoizpen sakabanatuak edo ekoizle elkartuen eskemak dituzten eszenatoki konplexuetan ere. Mintegiaren helburua da erakustea nola egokitu daitekeen erraz erregistro digitala nekazaritzako lanaren benetako baldintzetara eta sektorearen lehiakortasuna hobetzeko faktore erabakigarri bihur daitekeen. IZEN-EMATEA
SIMPOSIOA
14/05/2025
Expoliva

EXPOLIVA 2025ean Zientzia, Teknika eta Transferentziari buruzko 22. Nazioarteko Sinposioa

EXPOLIVA 2025 azokaren esparruan hogeita bigarren aldiz egingo den Expoliva Nazioarteko Zientzia, Teknika eta Ezagutza Transferentziaren Sinposioaren hurretako edizioak olibondoen eta oliba olioaren munduko ikertzaile, teknikari eta profesionalen bilgune nagusi gisa sendotzen ari da. Olive Grove Fundazioak antolatutako ekitaldiak sektoreak dituen erronkak eta aukerak jorratuko ditu, iraunkortasunarekiko, osasunarekiko eta berrikuntzarekiko konpromiso sendoa hartuta. Hiru hamarkada baino gehiagoko historiarekin, foro hau oliba olioaren sektoreko ezagutza trukatzeko eta teknologia aurreratuen sustapenerako erreferente bihurtu da. 2025eko edizioa hainbat talde operatiboren parte-hartzeagatik ere nabarmenduko da, eta beren emaitzak sinposioan zehar erakutsiko dituzte. Horien artean daude GO Simbioliva proiektua , programa-espazio dedikatu batean agertuko dena, eta oliba eta oliba-olio sektoreentzako proiektu berritzaileak. Horrela, sinposioak berresten du zientzia, teknologia eta garapen iraunkorra oliba-olioaren inguruan lotzeko bikaintasun-plataforma gisa duen eginkizuna, Mediterraneoko dietaren oinarrizko zutabea eta eskualde askoren motor ekonomikoa dena. PROGRAMA | IZEN-EMATEA
ekitaldiaren kartela
14/05/2025
Expoliva

Expoliva. Oliba Olioaren eta Lotutako Industrien Nazioarteko 22. Azoka

Expoliva 2025: oliba olioaren sektorerako munduko ekitaldirik handiena Oliba-olioaren eta harekin lotutako industrien nazioarteko azokak, Expoliva, bere 22. edizioa ospatuko du maiatzaren 14tik 17ra. Mundu mailan sektoreko garrantzitsuena den ekitaldi honek oliba-olioaren ekonomia bultzatzea du oinarrizko helburua, ekoizleen eta kontsumitzaileen arteko merkataritza sustatuz. Edizio bakoitzean 50.000 profesionalen parte hartzearekin batera, Expoliva erakusleiho komertziala ez ezik, ikerketa, osasuna eta olibondoei aplikatutako teknologia bezalako arlo gakoetan liderra den foroa ere bada. Azokan zehar, tailer zientifikoak, mintegiak eta topaketak egingo dira sektoreak dituen erronka eta aukerei aurre egiteko. Expoliva 2025eko gai nagusiak: Nekazaritza adimenduna eta ekoizpenean duen eragina. Oliba-azpiproduktuen erabilera ekonomia zirkularrerako. Kalitatea eta berrikuntza , oliba olioaren lehiakortasunerako ezinbesteko elementuak. Nazioartekotzea eta esportatzea , merkatuaren hedapenerako gakoak. Etxeko kontsumoa indartzea oliba olioaren kultura sustatuz. Gastronomia eta joera berriak oliba olioarekin sukaldaritzan. Nekazaritza Politika Bateratuaren (NPB) erreforma eta sektorean dituen ondorioak. Ingurumena eta iraunkortasuna , edizio honetako lehentasunezko ardatza. Aurten, Expolivak olibadien jasangarritasunari garrantzia berezia emango dio, laborantza errentagarri eta iraunkorra izan behar dutela nabarmenduz, hiru ikuspegitatik: ekonomikoa, ustiategien bideragarritasuna bermatuz; berritzailea, ura bezalako baliabide urriak optimizatuz; eta ingurumena, biodibertsitatea eta ingurune naturalarekiko errespetua bermatuz.
ekitaldiaren kartela
14/05/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

Brassica Carinata laborantzari buruzko konferentzia Blancasen (Teruel)

Teruelgo Blancas herriak Brassica Carinata landatzean oinarritutako transferentzia ekitaldi bat hartuko du, nekazaritza-alternatiba iraunkor eta biomasa-iturri gisa potentzial handia duen landare oleaginosoa. Ekitaldian, goizeko 10etatik arratsaldeko 2etara izango dena, Aragoiko Nekazaritza-elikagaien Kooperatibek , Teruelgo Zerealak Kooperatiba Sozietateak eta Espainiako Nekazaritza-elikagaien Kooperatibek parte hartuko dute, eta CARINA proiektu europarra aurkeztuko dute. Ekimen honek landa-eremuetan karinataren laborantza sustatu eta bultzatu nahi du, aukera bideragarri eta ingurumena errespetatzen duen gisa. Ekitaldian zehar, carinata-ren kudeaketa agronomikoari lotutako alderdi nagusiak eztabaidatuko dira, egungo kanpainan izan duen bilakaera aztertuko da eta nekazari batek labore honekin duen esperientzia partekatuko du. Jarduera Aragoiko eskualdeko baldintzetara egokitutako labore berritzaile eta iraunkorrak txertatzeko interesa duten nekazari , teknikari eta nekazaritzako profesionalei zuzenduta dago. CARINA proiektuari buruz Europar Batasunaren Horizon Europe programak finantzatutako CARINA proiektuak carinata eta camelina bezalako labore emergenteen garapenean jartzen du arreta. Olio-hazi hauek nabarmentzen dira lurzoruaren erabileraren zeharkako aldaketan (ILUC) duten eragin txikiagatik eta bioekonomiarentzat lehengai iraunkorrak sortzeko egokiak direlako. Proiektuak olioen eta bioplastikoak, bioherbizidak eta bioestimulatzaileak bezalako produktu biologikoen ekoizpenean dituen aplikazioez gain, laboreen azpiproduktuen erabilera ere aurreikusten du, hala nola abeltzaintzako erabilerarako proteina ugariko irina eta hazietan dauden muzilagoetatik eta glukosinolatoetatik ateratako konposatu baliotsuak.