Skip to main content

SAVIA, Madrilgo Erkidegoko Nekazaritzako Elikagaien Klusterraren lehen proiektua aurkeztu da

Argitalpen data: 14/02/2025
Autonomia-erkidegoa: Madrid, Comunidad de

Azalpena

MadriFood -en Osasun, Segurtasun eta Elikagaien Kalitateari (Madrilgo Erkidegoko Nekazaritzako Elikagaien Klusterra) eskainitako mahaiaren lankidetza aktiboaren ondorioz, aste honetan bere lehen proiektua aurkeztu da Ikerketa Estatuko Agentziaren CPP24 deialdian .

SAVIA izenpean, milioi 1 euro baino gehiago balio duen I+G proiektu honek Klusterreko hainbat bazkide biltzen ditu asmo handiko helburu batekin: zahartze osasuntsua sustatzeko diseinatutako plangintza funtzionalaren produktuak garatzea .

SAVIAk teknologia aurreratuak erabiliko ditu, hala nola, zehaztasun-hartzidura, konposatu bioaktiboen erauzketa eta edulkoratzaile natural baten mikrokapsulatzea, sakarosa baino 2.000 aldiz handiagoa den edulkoratze-ahalmena. Zientzia, bioteknologia eta formulazio aurreratuaren uztarketa honek bizi-kalitatea hobetuko duten eta sektorearen lehiakortasuna indartuko duten irtenbide berritzaileak eskaini nahi ditu.

Iazko irailean Lan Taldeak hasi zirenetik, 60 profesional baino gehiagok parte hartu dute aktiboki, Madrilgo nekazaritzako elikagaien sektoreko enpresa eta erakunde nagusien ordezkari gisa. Partaidetza handi horrek sektoreak lankidetza publiko-pribatuarekin duen konpromisoa eta etorkizuneko erronketarako irtenbide berriak garatzeko duen konpromisoa azpimarratzen du.

Zuk ere ekimen honen parte izan eta zure ideiekin ekarpena egin nahi baduzu, Klusterreko Lan Taldeetan sar zaitezke.

Kontsultatu informazio guztia eta datozen datak 👉 Sartu Lan Taldeetan

Lotutako Albisteak