Skip to main content

Segona reunió del Grup de Treball d'Assessorament de l'Òrgan de Coordinació SCIA-AKIS

Data de publicació: 03/10/2024

Descripció

El 26 de setembre passat, el Grup de Treball d'Assessorament Agroalimentari de l'Òrgan de Coordinació SCIA (AKIS) va celebrar la segona reunió, sota la coordinació del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. Aquest grup, compost per experts en assessorament agroalimentari de diferents àrees, es va reunir per aprofundir en l'anàlisi del sistema d'assessorament agrari i de les entitats que realitzen els serveis d'assessorament agrari a les comunitats autònomes i per avançar en la preparació dels documents. que es presentaran davant de la Unió Europea. Aquests documents reflectiran el treball realitzat amb l'objectiu de potenciar l'assessorament al sector agroalimentari, afavorint així la modernització i transformació de tota la cadena productiva a Espanya.

Un dels punts centrals de la reunió va ser lanàlisi del Sistema dAssessorament Agrari (FAS), regulat per larticle 15 del Reglament 2115/2021. Durant aquesta secció, es va fer un breu repàs històric sobre l'evolució del sistema, així com una avaluació de la seva situació actual per al període 2023-2027 a les diferents comunitats autònomes (CCAA). Els gestors de les CCAA van participar en una ronda d'intervencions on van exposar l'estat actual de les convocatòries d'assessorament agrari a les regions respectives, assenyalant les problemàtiques percebudes i els desafiaments a què s'enfronten.

El debat també va incloure la situació de les entitats que ofereixen serveis d'assessorament agrari a les comunitats autònomes, amb la presentació de les dades recopilades per la Plataforma d'Assessors AKIS. Els representants de les Comunitats van discutir sobre la publicació i la visibilitat d'aquestes entitats, així com la necessitat de reforçar el seu paper en el suport al sector.

Un altre punt destacat de la trobada va ser la presentació del full de ruta per als Policy Briefs , documents clau que orientaran les polítiques d'assessorament en àrees específiques. Sota el lideratge del SGID (Subdirecció General d'Innovació i Digitalització), es va establir l'estratègia per a l'elaboració d'aquests informes, que cobriran temes com ara la nutrició sostenible, la producció ecològica i el foment de la innovació. Experts com Luis Orcaray Echeverría (INTIA), Auxiliadora Veïna (ECOVALIA) i Lola de Toro (CeiA3) van exposar els propers passos a seguir en cadascuna d'aquestes àrees, per assegurar que l'assessorament agrari respongui als reptes contemporanis del sector .

Aquests tipus de reunions del Grup de Treball d'Assessorament són fonamentals per articular un enfocament comú entre les regions i garantir que el sistema d'assessorament agroalimentari a Espanya sigui eficaç i estigui alineat amb els objectius europeus de sostenibilitat i modernització del sector.

Notícies relacionades