Skip to main content
Solución holística para la monitorización y la mejora del cultivo del garbanzo mediante el uso combinado de sensores y teledetección

Solució holística per a la monitorització i la millora del cultiu del cigró mitjançant l'ús combinat de sensors i teledetecció

  • Tipus Grupo operativo
  • Estat Completat
  • Execució 2020 -2023
  • Pressupost assignat 432.329,05 €
  • Àmbit Supraautonómico
  • Comunitat Autònoma Castilla - La Mancha; Comunitat Valenciana; Madrid, Comunidad de
  • Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
  • Web del projecte https://jlloret.webs.upv.es/TECNOGAR/
Descripció

Posar en valor el cultiu del cigró a Espanya aportant solucions als principals problemes (malalties, males herbes) mitjançant l'ús de tecnologies per a monitoratge, bioestimulants i comparant el rendiment de varietats registrades.

Objectius
  • Integrar de manera efectiva l'ús combinat de les xarxes de sensors i la teledetecció en una plataforma per a la monitorització del cultiu del cigró.
  • Potenciar i implementar el cultiu de diferents varietats millorades per aconseguir una presència millor en mercats nacionals.
  • Millorar la gestió dels inputs en l'activitat agrícola del cigró (aigua, fertilitzants, bioestimulants o fitosanitaris) per a les diferents varietats de cigró de llavor certificada.
  • Facilitar l'adopció de les noves tecnologies als agricultors mitjançant un pla de transferència i integrant els agricultors a les diferents etapes del projecte
Resultats
  • Desenvolupament de dispositius sensors multiparamètrics i tècniques de teledetecció per a identificació de cultius i detecció de malalties, integrant-ho tot en una base de dades i permetent que les dades dels sensors instal·lats a la parcel·la del pagès siguin accessibles mitjançant una aplicació per a telèfons mòbils.
  • Desenvolupament d'una nova varietat de cigró que millora la qualitat i el maneig del cultiu en comparació amb la varietat comercialitzada per la S. Coop, Mad, La Garbancera MadrileñaMillora en el desenvolupament vegetatiu de la planta, enfortint la seva resistència a malalties i plagues mitjançant el ús de diferents productes bioestimulantsImpartició de cursos al llarg del projecte, així com articles i divulgació en congressos especialitzats
Informació de contacte
ayudaspublicas@sgi.upv.es
Coordinadors
  • AGROSA SEMILLAS SELECTAS S.A.
  • AREAVERDE-MG PROJECTS S.L.
  • DUBAGAN S.A.
  • IMIDRA - Instituto Madrileño de Investigación y Desarrollo Rural Agrario y Alimentario
  • Universidad Politécnica de Valencia
Col·laboradors
  • Activa Proyectos Tech S.L
  • BURCOLS.L
  • QUILES MAQUINARIA AGRICOLA S.L
  • NI
Beneficiaris
  • AGROSA SEMILLAS SELECTAS S.A.
  • AREAVERDE-MG PROJECTS S.L.
  • DUBAGAN S.A.
  • IMIDRA - Instituto Madrileño de Investigación y Desarrollo Rural Agrario y Alimentario
  • Universidad Politécnica de Valencia
Outsourced
  • Asociación Provincial de Agricultores y Ganaderos de Guadalajara
  • La Garbacera Madrileña