Skip to main content

Mediateca

Aquí s'hi ofereixen objectes de coneixement documentals, gràfics i/o audiovisuals que ofereixen informació sobre diversos sectors i temàtiques. Utilitzeu el cercador per paraules o els filtres de cerca per accedir a objectes de coneixement audiovisuals i documentals actuals útils per a la posada en pràctica.

Qualsevol dubte o suggeriment et pots comunicar amb nosaltres aquí.

Com avaluar la qualitat del teu sòl. Avaluació visual del sòl en oliverar

Guia que guia permet estimar l'avaluació visual del sòl (EVS) a través d'un mètode ràpid i simple per estimar la condició del sòl, la idoneïtat, la qualitat i les limitacions que presenta un sòl per a l'oliverar

Efectes i adaptació de la vinya al canvi climàtic

El Canvi Climàtic és una altra gran incertesa per al sector vitivinícola.

Xarxa d'alerta i informació fitosanitària, protocol de camp per al seguiment del cultiu: cereals d'hivern

Manual de camp per estimar el risc de danys provocats per plagues i malalties al cultiu dels cereals d'hivern.

Akisplataforma.es recomana GO SIMBIOLIVA

Grup Operatiu SIMBIOLIVA, un projecte que aposta per la #biotecnologia com a motor de l'economia circular en el tractament de l'alperujo, un subproducte clau a la indústria de l'oli d'oliva.

Dossier de projectes d'innovació suprautonòmics

Inventari de projectes innovadors executats per grups operatius supraautonòmics de l'Associació Europea per a la Innovació per a la productivitat i sostenibilitat agrícola del Programa Nacional de Desenvolupament Rural (PNDR) 2014-2022, submesura 16.2.

Grups operatius a Catalunya. Convocatòria 2018 (Català)

El Dossier Tècnic núm. 123: “Grups operatius a Catalunya. Convocatòria 2018” està dedicat als Grups Operatius desenvolupats en el marc del Pla estratègic de la PAC (PEPAC 2023-2027), i tenint en compte els Sistemes de Coneixement i Innovació Agrícoles, també coneguts com a AKIS (Agricultural Knowledge and Innovation System).

Grups Operatius a Catalunya. Convocatòria 2018

"El Dossier Tècnic núm. 123: “Grups operatius a Catalunya. Convocatòria 2018” està dedicat als Grups Operatius desenvolupats en el marc del Pla estratègic de la PAC (PEPAC 2023-2027), i tenint en compte els Sistemes de Coneixement i Innovació Agrícoles , també coneguts com AKIS (Agricultural Knowledge and Innovation System).

Report on Spanish supra-autonomous EIP-AGRI projects 2017-2022

El report summarizes el seu primer funding període (2014-2022) d'European Innovation Partnership per a Agricultural Productivity and Sustainability (EIP-Agri) operational groups, implementat en supra-autonomous level in Spain.

Agrifocus: La gestió hídrica a l'era digital

Monogràfic sobre gestió hídrica.

Norma UNEIX 142500:2017

Norma d'insums utilitzables en la producció vegetal ecològica fertilitzants, esmenes i substrats de cultiu.

Generació agronòmica de nous SUPERALIMENTS bioenriquits en finca. Aplicació solució biotecnològica consorcis microalgues-microorganismes (SUPERFOOD BIOTECH)

Proposta per incrementar la mineralització, promoure la simbiosi microbioma terra-planta i enriquir de matèria orgànica els sòls agrícoles d'una forma sostenible, contínua i completa en tots els nutrients necessaris.

Predicció del moment òptim de recol·lecció mitjançant gestió integral tèrmica de cultius (PROJECTE RECOL·LECTA)

Desenvolupament d'un sistema de gestió agrícola intel·ligent i autònom que determini la data òptima de recol·lecció de cada cultiu millorant la competitivitat dels productors primaris a la cadena alimentària.

Aplicació d'indicadors de salut i qualitat de sòls per a un maneig sostenible i eficient del gira-sol a Aragó, Castella Lleó, Castella-la Manxa, Extremadura i Andalusia (SALUDGIRASOL)

Rendibilitzar el cultiu del gira-sol des d'un punt de vista productiu, sostenible i de beneficis ecosistèmics. Es proporciona un set de paràmetres capaços d'identificar la qualitat i la salut de sòls que suporten el cultiu de gira-sol.

Reducció del cost energètic del reg en remolatxa mitjançant eficiència energètica i reducció del consum d'aigua (EFFIREM+)

Impulsar entre els agricultors l'adopció de mesures innovadores d'estalvi en la factura energètica del reg i el consum d'aigua per garantir la competitivitat i la sostenibilitat del sector remolatxer-sucrer després de la desaparició.

Grup Operatiu MOSOEX. Augment de matèria orgànica, gestió sostenible de sistemes extensius a Espanya

Impulsar un model innovador de gestió de sòls per a sistemes de producció extensius de secà dirigit a la millora de la matèria orgànica i la reducció d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle en línia amb l'estratègia 4 per mil.

Grup Operatiu Innovació social en la gestió de terres (GOINNOLAND)

El projecte té com a objectiu principal abordar conjuntament un problema concret d'abandonament de terres cultivades i aprofitar les oportunitats del sector cooperatiu des de l'enfocament de la innovació social multisectorial.

Grup Operatiu CITRUSTECH Avenços tecnològics per a la modernització i la sostenibilitat en la producció de cítrics

Modernització de les explotacions citrícoles: mecanització, incorporació de tecnologia i optimització de les tasques agrícoles, promovent tècniques respectuoses amb el medi ambient, incrementant-ne la rendibilitat i la seguretat.

GRUP OPERATIU CEREAL AIGUA. Projecte de transferència, innovació i noves tecnologies per a un cultiu del cereal a Espanya més eficient, rendible, sostenible i socialment integrador.

El projecte afronta els reptes hidrològics, agronòmics, ambientals, climàtics, socials i econòmics d‟aquests cultius mitjançant la transferència de la tecnologia en tres zones pilot.

Grup operatiu CARBOCERT. Quantificació i certificació de carboni orgànic en sòls agrícoles mediterranis

Establir metodologies que permetin comptabilitzar l'augment de carboni a sòls agrícoles i en estructures fixes i perdurables com a conseqüència de l'aplicació de pràctiques agronòmiques sostenibles.

Creació d'una nova cadena de valor a la producció de xampinyons mitjançant l'economia circular (CHAMPLAST)

Projecte d'innovació liderat per ASOCHAMP que té com a objectiu la reducció dels residus generats per la indústria del xampinyó (substrat esgotat i film agrícola) i la seva posterior valorització.