El Congrés de Seguretat Alimentària i Qualitat d'AECOC 2026 posarà el focus a la ciència, la innovació i la confiança del consumidor
Descripció
La seguretat alimentària requereix el compromís i la cooperació de tots els agents de la cadena alimentària, així com una resposta coordinada entre autoritats, empreses i consumidors . Sota el lema “Ciència, innovació i compromís: claus per generar confiança” , la propera edició del Congrés de Seguretat Alimentària i Qualitat d'AECOC 2026 reunirà els principals actors del sector per analitzar els avenços més recents i els desafiaments actuals en matèria d'innocuïtat i qualitat alimentària.
En un context de transformació permanent , el sector s'ha d'adaptar de manera contínua per continuar garantint aliments segurs i de qualitat en un entorn complex i incert. En aquest marc, el Congrés destacarà la importància que la innovació, basada en evidències científiques sòlides , sigui el pilar d'un model capaç d'assegurar la protecció del consumidor durant la transició cap a sistemes productius més sostenibles, mitjançant la implantació de mecanismes eficaços de control i prevenció .
Un fòrum de referència per al sector
El Congrés de Seguretat Alimentària i Qualitat d'AECOC es consolida, un any més, com a fòrum de referència per als professionals del sector , afavorint l'intercanvi d'experiències, l'actualització de coneixements i l'impuls de la col·laboració activa entre totes les baules de la cadena alimentària.
Només a través de la ciència, la innovació i el compromís col·lectiu serà possible generar la confiança que demana la societat i afrontar amb èxit els reptes presents i futurs de la seguretat i la qualitat alimentària.