Ir o contido principal
erasmus09

Proxecto Erasmus+: Novos participantes no sector agroalimentario, creando unha rede de formación

  • Tipo Proxecto
  • Estado Cheo
  • Execución 2020 -2022
  • Orzamento asignado 188.792,00 €
  • Ámbito Europeo
  • Comunidade Autónoma Comunitat Valenciana
  • Fonte principal de financiamento Erasmus+
Descrición

Actualmente, só o 0,6 % dos agricultores teñen menos de 25 anos, polo que a substitución xeracional no sector agrícola está gravemente comprometida, influíndo directamente no despoboamento das zonas rurais onde predominan as actividades agrícolas. Para aumentar o número de mozos neste sector e fomentar o emprendemento entre eles, é necesario mellorar os seus currículos adaptándoos ás circunstancias do século XXI en termos de dixitalización e sustentabilidade.

Descrición das actividades

1. Estudo para caracterizar os novos actores do sector agroalimentario.

2. Definición dunha metodoloxía para a creación de novas empresas agroalimentarias.

3. Identificación e análise de casos de éxito no sector agroalimentario.

4. Manual práctico sobre ferramentas dixitais gratuítas para emprendedores agroalimentarios.

5. Definición de material didáctico para o alumnado de formación profesional.

6. Definición do novo proxecto empresarial agroalimentario por parte do alumnado de formación profesional dos centros de formación profesional asociados.

7. Prácticas de formación para profesorado e alumnado que promoven novos negocios agroalimentarios.

8. Eventos multiplicadores para difundir todas as actividades anteriores na sociedade, entre o alumnado e o profesorado.

Obxectivos

O obxectivo principal foi promover a creación de novas empresas no sector agroalimentario mellorando a formación que se ofrece nos centros de formación profesional do sector.

Resultados

1. Describíronse 8 ideas de negocio, avaliadas dúas veces entre 26 ideas emerxentes. 2. 21 casos de éxito descritos, entrevistados (en formato de vídeo) e avaliados. 16 historias de éxito europeas en formato de vídeo. 7 casos máis doutros proxectos Erasmus. 3. Un manual dixital con ferramentas dixitais gratuítas. Este manual está dividido en 6 partes, cada unha das cales inclúe diferentes ferramentas. a. Agroindustria e Innovación (introdución) b. Desenvolvemento e planificación de novos negocios c. Promoción empresarial creativa d. Ecosistemas dixitais e. Ferramentas para a aprendizaxe ao longo da vida. F. Toma de decisións baseada en datos. 4. 48 participantes en actividades de aprendizaxe e formación. 5. 373 asistentes a eventos multiplicadores. 6. Un sitio web con 5.243 visitas, con 4.857 visitas na sección dedicada aos resultados intelectuais, o que significa que cada resultado intelectual foi descargado ou lido directamente por unhas 800 persoas. 7. Impacto nas redes sociais de máis de 25.000 persoas. 8. 11 publicacións e artigos con polo menos 10.000 impactos comunicativos. 9. Polo menos 100 escolas profesionais ás que se lles enviou ou presentou o material de formación elaborado. 10. Polo menos 233 estudantes empregaron o material de formación.

Información de contacto
  • Nome do coordinador/entidade: FEDERACIÓN DE COOPERATIVAS AGROALIMENTARIAS DA COMUNIDADE VALENCIANA  
  • Enderezo postal: rúa Caballeros 26/3, 46001 Valencia
  • Teléfono: 963156110
Coordinadores
  • Federacion De Cooperativas Agroalimentares De La Comunidad Valenciana
Colaboradores
  • Área Europa scrl
  • Federación EFAS CV La Malvesia
  • FRMFR Bretaña
  • Instituto de Educación Secundaria Vergani Navarra Ferrara
  • CENTRO TECNOLÓGICO "JACQUES M. ELIAS"