
Proxecto Erasmus+: Novos participantes no sector agroalimentario, creando unha rede de formación
- Tipo Proxecto
- Estado Cheo
- Execución 2020 -2022
- Orzamento asignado 188.792,00 €
- Ámbito Europeo
- Comunidade Autónoma Comunitat Valenciana
- Fonte principal de financiamento Erasmus+
Actualmente, só o 0,6 % dos agricultores teñen menos de 25 anos, polo que a substitución xeracional no sector agrícola está gravemente comprometida, influíndo directamente no despoboamento das zonas rurais onde predominan as actividades agrícolas. Para aumentar o número de mozos neste sector e fomentar o emprendemento entre eles, é necesario mellorar os seus currículos adaptándoos ás circunstancias do século XXI en termos de dixitalización e sustentabilidade.
1. Estudo para caracterizar os novos actores do sector agroalimentario.
2. Definición dunha metodoloxía para a creación de novas empresas agroalimentarias.
3. Identificación e análise de casos de éxito no sector agroalimentario.
4. Manual práctico sobre ferramentas dixitais gratuítas para emprendedores agroalimentarios.
5. Definición de material didáctico para o alumnado de formación profesional.
6. Definición do novo proxecto empresarial agroalimentario por parte do alumnado de formación profesional dos centros de formación profesional asociados.
7. Prácticas de formación para profesorado e alumnado que promoven novos negocios agroalimentarios.
8. Eventos multiplicadores para difundir todas as actividades anteriores na sociedade, entre o alumnado e o profesorado.
O obxectivo principal foi promover a creación de novas empresas no sector agroalimentario mellorando a formación que se ofrece nos centros de formación profesional do sector.
1. Describíronse 8 ideas de negocio, avaliadas dúas veces entre 26 ideas emerxentes. 2. 21 casos de éxito descritos, entrevistados (en formato de vídeo) e avaliados. 16 historias de éxito europeas en formato de vídeo. 7 casos máis doutros proxectos Erasmus. 3. Un manual dixital con ferramentas dixitais gratuítas. Este manual está dividido en 6 partes, cada unha das cales inclúe diferentes ferramentas. a. Agroindustria e Innovación (introdución) b. Desenvolvemento e planificación de novos negocios c. Promoción empresarial creativa d. Ecosistemas dixitais e. Ferramentas para a aprendizaxe ao longo da vida. F. Toma de decisións baseada en datos. 4. 48 participantes en actividades de aprendizaxe e formación. 5. 373 asistentes a eventos multiplicadores. 6. Un sitio web con 5.243 visitas, con 4.857 visitas na sección dedicada aos resultados intelectuais, o que significa que cada resultado intelectual foi descargado ou lido directamente por unhas 800 persoas. 7. Impacto nas redes sociais de máis de 25.000 persoas. 8. 11 publicacións e artigos con polo menos 10.000 impactos comunicativos. 9. Polo menos 100 escolas profesionais ás que se lles enviou ou presentou o material de formación elaborado. 10. Polo menos 233 estudantes empregaron o material de formación.
- Nome do coordinador/entidade: FEDERACIÓN DE COOPERATIVAS AGROALIMENTARIAS DA COMUNIDADE VALENCIANA
- Enderezo postal: rúa Caballeros 26/3, 46001 Valencia
- Teléfono: 963156110
- Federacion De Cooperativas Agroalimentares De La Comunidad Valenciana
- Área Europa scrl
- Federación EFAS CV La Malvesia
- FRMFR Bretaña
- Instituto de Educación Secundaria Vergani Navarra Ferrara
- CENTRO TECNOLÓGICO "JACQUES M. ELIAS"