Ir o contido principal

Prevención e control ambiental aplicados ao sector agroalimentario en Andalucía

Data de Inicio: 04/12/2025
Data de finalización: 23/12/2025
Modalidade: En liña
Comunidade Autónoma: Andalucía
Localización: Online

Descrición

As empresas agroalimentarias andaluzas operan nun entorno cada vez máis esixente desde unha perspectiva ambiental e regulatoria. Para axudar ao sector a adaptarse a esta realidade, ponse en marcha o curso “Prevención e control ambiental aplicados ao sector agroalimentario de Andalucía” . Esta formación práctica está orientada ao cumprimento normativo, á evitación de sancións, á redución de custos e ao fortalecemento do compromiso coa sustentabilidade.

Este curso incorpora contidos totalmente actualizados, incluído o Proxecto de Lei de Xestión Ambiental de Andalucía (5/11/2025), e ofrece unha visión clara e aplicada das obrigas ambientais que afectan ao tecido agroalimentario da rexión.

Obxectivos do curso

O programa está deseñado para que o alumnado poida:

  • Coñecer a normativa estatal básica sobre prevención e control ambiental e a normativa específica de Andalucía.
  • Identificar os principais instrumentos de prevención ambiental aplicables en Andalucía.
  • Coñecer que procedementos administrativos existen nesta materia e que documentación é necesaria para inicialos.
  • Determinar os principais aspectos ambientais que poden afectar os proxectos no sector agroalimentario.
  • Comprender que procedementos de prevención ambiental debe levar a cabo unha empresa en caso de modificar as súas instalacións, así como os aspectos clave a considerar.
  • Comprender, no caso dunha inspección ou auditoría, que documentos ou rexistros son esenciais para demostrar o cumprimento da normativa ambiental.

Ademais, o curso axuda a:

  • Xestionar os procedementos e a documentación para novos proxectos ou cambios nas instalacións.
  • Identificar os riscos ambientais que poden afectar á actividade.
  • Prepárese para inspeccións e auditorías con maior confianza.
  • Promover a mellora continua do desempeño ambiental mediante boas prácticas e procesos máis eficientes.

Contidos principais

O programa inclúe, entre outras, as seguintes seccións:

  • Introdución: Que é a prevención ambiental?
  • Instrumentos de prevención e control ambiental: tipos de autorizacións ambientais.
  • Procedementos administrativos en materia de prevención ambiental.
  • Modificacións nas instalacións autorizadas e na vixilancia ambiental.

Dirixido a

O curso está deseñado especificamente para:

  • Xestores e técnicos de calidade e medio ambiente de empresas agroalimentarias que operen en Andalucía ou desexen facelo.
  • Inspectores e auditores internos.
  • Calquera persoa interesada na normativa de prevención ambiental aplicable en Andalucía.

Inscricións e consultas
Contacto: Rocío Hernández Soler ( rocio@coexphal.es)

Próximos Cursos