Incorporación á empresa agraria: Fruticultura
Descrición
MÓDULOS
EMPRESA AGRARIA
17/02/2025 - 21/02/2025
Mañá: 09:00h-15:00h
Prazo de solicitude ata o 02/02/2025
Contidos
- Melloras estruturais da explotación
- Investimentos recomendados e fontes de financiamento para eles
- Formas de implicación dos profesionais agrarios
- A primeira instalación de mozos agricultores
- Plans de mellora
- Plan de explotacións e alternativas
- Análise do investimento
SOLO, NUTRICIÓN E MEDIO AMBIENTE
03/03/2025 - 07/03/2025
Mañá: 09:00h-15:00h
Prazo de solicitude ata o 16/02/2025
Contidos
- REQUISITOS CLIMÁTICOS E DO SOLO DAS ÁRBORES FROITEIRAS
- MELLORA E PREPARACIÓN DO SOLO
- CONTROL DE MALAS HERBAS
- NUTRICIÓN DAS ÁRBORES FROITEIRAS
- DESEÑO DE PLANTACIONS
- MEDIO AMBIENTE, CONTAMINACIÓN E EROSIÓN
AUGA, REGA E FERTILIZACIÓN
17/03/2025 - 21/03/2025
Mañá: 09:00h-15:00h
Prazo de solicitude ata o 02/03/2025
Contidos
- REQUISITOS HÍDRICOS DAS ÁRBORES FROITEIRAS
- PROBLEMAS DE CALIDADE E SALINIDADE DA AUGA
- TÉCNICAS E INSTALACIÓNS DE REGA
- DESEÑOS AGRONÓMICOS E HIDRÁULICOS
- FERTILIZACIÓN
TÉCNICAS DE CULTIVO
24/03/2025 - 28/03/2025
Mañá: 09:00h-15:00h
Prazo de solicitude ata o 09/03/2025
Contidos
- TÉCNICAS DE CULTIVO
- TÉCNICAS DE PRODUCIÓN DE DIFERENTES ESPECIES
- CALIDADE DE PRODUCIÓN
ASOCIACIONISMO E COMERCIALIZACIÓN
04/07/2025 - 04/11/2025
Mañá: 09:00h-15:00h
Prazo de solicitude ata o 23/03/2025
Contidos
- Formas asociativas no sector agrario
- Sociedades Cooperativas
- Sociedades Agrarias de Transformación
- Outro tipo de empresas
- Comercialización agrícola
- Xestión comercial da empresa agraria: axentes, canles, prezos
- O sector agroalimentario
- Agrupacións de produtores agrarios
- Axudas para o servizo de promoción e comercialización asociativa e OCM
APLICADOR DE PRODUTOS FITOSANITARIOS. NIVEL CUALIFICADO
09/04/2025 - 18/06/2025
Tarde: 16:30h-20:00h
Prazo de solicitude ata o 25/03/2025
Contidos
- Pragas dos cultivos: clasificación, descrición e danos que causan.
- Métodos de control de pragas. Importancia dos métodos non químicos. Medios de protección vexetal.
- Estratexias e técnicas para a xestión integrada de pragas. Control biolóxico e outras técnicas alternativas para o control de pragas en diferentes cultivos. Principios xerais da xestión integrada de pragas. Toma de decisións en protección fitosanitaria e introdución á avaliación comparativa. Identificación e prácticas de xestión de pragas e organismos de control biolóxico.
- Produción integrada e produción ecolóxica.
- Produtos fitosanitarios: substancias activas e preparados comerciais. Descrición e clasificación. Elección de produtos fitosanitarios. Identificación e interpretación das etiquetas e fichas de datos de seguridade: Clasificación e etiquetaxe. Pictogramas, palabras de sinalización, frases de risco ou indicacións de perigo, consellos de precaución, síntomas de intoxicación e recomendacións para o usuario. Casos prácticos.
- Riscos derivados do uso de produtos fitosanitarios para o medio ambiente. Medidas para reducir tales riscos, incluídas medidas de emerxencia en caso de contaminación accidental. Boas prácticas ambientais en relación coa preservación dos recursos naturais, da biodiversidade, da flora e da fauna. Medidas de protección e especiais establecidas na Directiva Marco da Auga (Directiva 2000/60/CE). Casos prácticos.
- Perigos dos fitosanitarios para a saúde humana
- Medidas para reducir os riscos para a saúde: Niveis de exposición do operador. Posibles riscos derivados da mestura de produtos. Medidas preventivas e protectoras para o aplicador. Equipos de protección individual.
- Prácticas de identificación e uso dos EPI
- Secuencia correcta durante o transporte, almacenamento e manipulación dos produtos fitosanitarios.
- Tratamentos fitosanitarios. Preparación, mestura e aplicación.
- Métodos de aplicación de produtos fitosanitarios. Factores a ter en conta para unha aplicación eficaz e correcta. Importancia da dosificación e dos volumes de aplicación. Casos prácticos.
- Equipos de aplicación: descrición e funcionamento.
- Limpeza, regulación e calibración de equipamentos.
- Mantemento, revisións e inspeccións periódicas dos equipamentos.
- Prácticas de revisión e calibración de equipos. Riscos relacionados co uso de equipamentos de aplicación de fitosanitarios.
- Prácticas de aplicación de tratamentos fitosanitarios.
- Eliminación de envases baleiros. Sistemas de xestión. Normativa.
- Trazabilidade. Requisitos de hixiene de alimentos e pensos. Rexistro de pragas e tratamentos nas explotacións. O caderno de explotación.
- Relación traballo-saúde: normativa de prevención de riscos laborais.
- Seguridade social agraria.
- Normativa que afecta ao uso de PF: Compra, transporte e almacenamento. Autorización e rexistro de produtos fitosanitarios, e en que medida afecta ao seu uso.
- Métodos de identificación de produtos fitosanitarios ilegais e riscos asociados ao seu uso. Infraccións, penas e delitos.
CONTABILIDADE E INICIACIÓN Á INFORMÁTICA
05/05/2025 - 09/05/2025
Mañá: 09:00h-15:00h
Prazo de solicitude ata o 20/04/2025
Contidos
- Introdución á contabilidade
- O ciclo contable
- Amortizacións técnicas e financeiras
- Contabilidade básica aplicada ao sector. Suposición práctica
- Introdución á informática aplicada ás empresas agrarias
- Webs de interese para o sector agrario
RELACIÓNS EMPRESARIAIS E PREVENCIÓN DE RISCOS LABORAIS
Data de inicio
RELACIÓNS EMPRESARIAIS E PREVENCIÓN DE RISCOS LABORAIS
19/05/2025 - 23/05/2025
Mañá: 09:00h-15:00h
Prazo de solicitude ata o 04/05/2025
Contidos
- O sistema fiscal español
- Impostos e taxas estatais, autonómicas e locais
- O Sistema da Seguridade Social
- Réxime Especial Agrario
- Réxime Especial de Traballadores Autónomos
- Convenios colectivos no ámbito
- Riscos laborais na empresa agraria