Incorporación á empresa agraria: Fruticultura
Descrición
MÓDULOS
EMPRESA AGRARIA
17/02/2025 - 21/02/2025
Mañá: 9:00 a.m.-3:00 p.m.
Prazo de solicitude ata o 02/02/2025
Contidos
- Melloras estruturais das explotacións
- Investimentos aconsellables e fontes de financiamento dos mesmos
- Formas de implicación dos profesionais agrarios
- A primeira instalación de mozos agricultores
- Plans de mellora
- Plan de explotación e alternativas
- Análise do investimento
SOLO, NUTRICIÓN E MEDIO AMBIENTE
03/03/2025 - 03/07/2025
Mañá: 9:00 a.m.-3:00 p.m.
Prazo de solicitude ata o 16/02/2025
Contidos
- REQUISITOS CLIMÁTICOS E EDÁFICOS DAS ÁRBORES FROITEIRAS
- MELLORA E PREPARACIÓN DO SOLO
- CONTROL DE MALEZAS
- A NUTRICIÓN DAS ÁRBORES FROITEIRAS
- DESEÑO DE PLANTACIONS
- MEDIO AMBIENTE, CONTAMINACIÓN E EROSIÓN
AUGA, REGA E FERTILIZACIÓN
17/03/2025 - 21/03/2025
Mañá: 9:00 a.m.-3:00 p.m.
Prazo de solicitude ata o 03/02/2025
Contidos
- NECESIDADES DE AUGA DAS ÁRBORES FROITEIRAS
- PROBLEMAS DE CALIDADE E SALINIDADE DA AUGA
- TÉCNICAS E INSTALACIÓNS DE REGA
- DESEÑOS AGRONÓMICOS E HIDRÁULICOS
- FERTILIZACIÓN
TÉCNICAS DE CULTIVO
24/03/2025 - 28/03/2025
Mañá: 9:00 a.m.-3:00 p.m.
Prazo de solicitude ata o 03/09/2025
Contidos
- TÉCNICAS DE CULTIVO
- TÉCNICAS DE PRODUCIÓN DE DIFERENTES ESPECIES
- CALIDADE DE PRODUCIÓN
ASOCIACIÓN E MARKETING
04/07/2025 - 04/11/2025
Mañá: 9:00 a.m.-3:00 p.m.
Prazo de solicitude ata o 23/03/2025
Contidos
- Formas asociativas no sector agrario
- Sociedades Cooperativas
- Sociedades Agrarias de Transformación
- Outros tipos de empresas
- comercialización agrícola
- Xestión comercial da empresa agraria: axentes, canles, prezos
- O sector agroalimentario
- Grupos de produtores agrarios
- Axudas ao servizo de promoción e comercialización asociativa e OCM
APLICADORES DE FITOSANITARIOS. NIVEL CUALIFICADO
09/04/2025 - 18/06/2025
Tarde: 16:30-20:00.
Prazo de solicitude ata o 25/03/2025
Contidos
- Pragas dos cultivos: clasificación, descrición e danos que causan.
- Métodos de control de pragas. Importancia dos métodos non químicos. Medios de protección fitosanitaria.
- Estratexias e técnicas para a xestión integrada de pragas. Control biolóxico e outras técnicas alternativas para o control de pragas en diferentes cultivos. Principios xerais da xestión integrada de pragas. Toma de decisións en protección fitosanitaria e inicio da avaliación comparativa. Prácticas de identificación de pragas e organismos de control biolóxico e a súa xestión.
- Produción integrada e produción ecolóxica.
- Produtos fitosanitarios: substancias activas e preparados comerciais. Descrición e clasificación. Elección de produtos fitosanitarios. Identificación e interpretación de etiquetas e fichas de datos de seguridade: Clasificación e etiquetaxe. Pictogramas, palabras de sinalización, frases de risco ou indicacións de perigo, consellos de prudencia, síntomas de intoxicación e recomendacións para o usuario. Casos prácticos.
- Riscos derivados do uso de fitosanitarios para o medio ambiente. Medidas para reducir os devanditos riscos, incluídas as medidas de emerxencia en caso de contaminación accidental. Boas prácticas ambientais en relación coa preservación dos recursos naturais, da biodiversidade, da flora e da fauna. Medidas de protección e especiais establecidas na Directiva Marco da Auga (Directiva 2000/60/CE). Casos prácticos.
- Perigosidade dos produtos fitosanitarios para a saúde humana
- Medidas para reducir os riscos para a saúde: Niveis de exposición do operador. Posibles riscos derivados da mestura de produtos. Medidas preventivas e protectoras para o aplicador. Equipos de protección individual.
- Identificación e prácticas de uso dos EPI
- Secuencia correcta durante o transporte, almacenamento e manipulación dos produtos fitosanitarios.
- Tratamentos fitosanitarios. Preparación, mestura e aplicación.
- Métodos de aplicación de produtos fitosanitarios. Factores a ter en conta para unha aplicación eficaz e correcta. Importancia da dosificación e dos volumes de aplicación. Casos prácticos.
- Equipos de aplicación: descrición e funcionamento.
- Limpeza, regulación e calibración de equipamentos.
- Mantemento, revisións e inspeccións periódicas dos equipamentos.
- Prácticas de revisión e calibración de equipos. Riscos relacionados co uso de equipamentos de aplicación de fitosanitarios.
- Prácticas de aplicación de tratamentos fitosanitarios.
- Eliminación de envases baleiros. Sistemas de xestión. Normativa.
- Trazabilidade. Requisitos en materia de hixiene de alimentos e pensos. Rexistro de pragas e tratamentos en explotacións agrarias. O caderno de explotación.
- Relación traballo-saúde: normativa de prevención de riscos laborais.
- Seguridade social agraria.
- Normativa que afecta o uso de PF: Compra, transporte e almacenamento. Autorización e rexistro de produtos fitosanitarios, e en que medida afecta ao seu uso.
- Métodos para identificar produtos fitosanitarios ilegais e riscos asociados ao seu uso. Infraccións, sancións e delitos.
CONTABILIDADE E INTRODUCIÓN Á INFORMÁTICA
05/05/2025 - 05/09/2025
Mañá: 9:00 a.m.-3:00 p.m.
Prazo de solicitude ata o 20/04/2025
Contidos
- Introdución á contabilidade
- O ciclo contable
- Amortizacións técnicas e financeiras
- Contabilidade básica aplicada ao sector. suposición práctica
- Iniciación á informática aplicada á empresa agraria
- Páxinas web de interese para o sector agrario
RELACIÓNS EMPRESARIAIS E PREVENCIÓN DE RISCOS LABORAIS
Data de inicio
RELACIÓNS EMPRESARIAIS E PREVENCIÓN DE RISCOS LABORAIS
19/05/2025 - 23/05/2025
Mañá: 9:00 a.m.-3:00 p.m.
Prazo de solicitude ata o 05/04/2025
Contidos
- O sistema fiscal español
- Impostos e taxas estatais, autonómicas e locais
- O sistema da Seguridade Social
- Réxime Especial Agrario
- Réxime Especial de Traballadores Autónomos
- Os Convenios Colectivos do rural
- Riscos laborais na Empresa Agraria