Ir o contido principal

Eventos

Destacado

Mapa do pavillón de Ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, con novos pavillóns e sectorización
Fruit Attraction 2025 , que se celebrará do 30 de setembro ao 2 de outubro , marca un fito significativo na súa historia ao consolidarse como a feira líder mundial do sector das froitas e hortalizas...
Ilustración da gandería de precisión
21/05/2025
RedPAC
Intercambio de experiencias entre grupos operativos en materia de gandería de precisión
A inscrición para a conferencia presencial sobre gandería de precisión, que se celebrará o 21 de maio de 2025 no “ iHub La Vega Innova ” (en San Fernando de Henares - Madrid), organizada pola Rede PAC...
cartel do evento
14/05/2025
BBioNets
O futuro dos Grupos Operativos da EIP-AGRI
O 14 de maio de 2025 , de 10:00 a 13:00. CET , o obradoiro europeo titulado “O futuro dos grupos operativos da EIP-AGRI: desafíos, oportunidades e servizos de apoio existentes. Liberando o potencial...
SIMPOSIO
14/05/2025
Expoliva
22º Simposio Internacional de Ciencia, Técnica e Transferencia en EXPOLIVA 2025
A vindeira edición do Simposio Internacional de Científico, Técnico e de Transferencia de Coñecemento Expoliva , que se celebra por vixésimo segunda vez no marco da feira EXPOLIVA 2025, consolídase...
cartel do evento
13/05/2025
Phytoma

Conferencia Phytoma 2025: Innovacións e desafíos na sanidade vexetal para árbores froiteiras subtropicais

O sector da froita subtropical reunirase os días 13 e 14 de maio na xornada técnica "Innovacións e desafíos na sanidade vexetal das árbores froiteiras subtropicais", organizada por Phytoma en colaboración con TROPS e a Xunta de Andalucía. Un encontro esencial que reunirá investigadores, técnicos, asesores, empresas e administracións públicas para abordar os principais desafíos sanitarios aos que se enfrontan estes cultivos e compartir as últimas solucións tecnolóxicas e de xestión sostible. Cun programa intensivo e altamente especializado , as sesións contarán con máis de 30 relatores de primeiro nivel, que abarcarán dende a xestión integrada de pragas nos cultivos de aguacate, manga, papaia e chirimoya ata as técnicas máis avanzadas para a detección precoz, o control biolóxico e as aplicacións semioquímicas. Tamén se tratarán temas clave como a biodiversidade funcional, o asesoramento técnico e o impacto das novas regulacións na produción integrada. Entre os momentos máis destacados do día 13: O impacto económico das pragas e enfermidades nas árbores froiteiras subtropicais Normativa e estándares para a produción integrada en Andalucía e Canarias Casos reais de control biolóxico, xestión de insectos da escala do mango e enfermidades do aguacate Novos desenvolvementos en ferramentas como a qPCR en tempo real , sensores de estrés ou semioquímicos Tres mesas redondas para o debate técnico entre profesionais destacados O día 14 centrarase nos servizos ecosistémicos: Xestión da cuberta vexetal e polinización no aguacate Novas estratexias para o control biolóxico e a biodiversidade do solo Casos emerxentes como o Scirtothrips ou o Euwallacea fornicatus Unha mesa redonda final con asesores e técnicos analizará os desafíos aos que se enfronta a sanidade vexetal actual: a falta de produtos fitosanitarios, os requisitos de distribución, as medidas agroambientais, etc. As sesións celebraranse no Centro de Innovación TROPS , con momentos dedicados ao networking profesional. Finalmente, ofrecerase unha visita guiada opcional ás instalacións de TROPS. Prezo: entre 100 e 200 euros aproximadamente. segundo a categoría de rexistro. PROGRAMA | REXISTRO
Imaxe da edición anterior da Food Tech Expo Food 4 Future
13/05/2025
Expo Food Tech

Food 4 Future – Expo FoodTech 2025, o evento clave para transformar o futuro da industria alimentaria

Do 13 ao 15 de maio , o BEC de Bilbao converterase no epicentro da innovación alimentaria coa celebración de Food 4 Future – Expo FoodTech 2025 , o evento que reúne os líderes, visionarios e empresas máis innovadoras do sector para crear o futuro da alimentación . Máis que unha exposición, Food 4 Future é unha viaxe transformadora cara a unha industria alimentaria máis sostible, tecnolóxica e innovadora , onde os asistentes poden descubrir solucións concretas para adaptar os seus negocios aos novos desafíos do mercado global. Durante tres intensas xornadas, os profesionais da industria alimentaria e das bebidas poderán: 🔹 Descubre tecnoloxías de vangarda en automatización, robótica, envasado, aire acondicionado, refrixeración, agrotecnoloxía e Industria 4.0. 🔹 Conecta con líderes do sector , comparte experiencias e xera sinerxías clave para impulsar a transformación dixital das túas empresas. 🔹 Accede a contido personalizado para cada perfil profesional, desde directores xerais ata responsables de innovación, produción, calidade e loxística. 🔹 Explora novas tendencias como os alimentos de orixe vexetal, a personalización, a seguridade alimentaria, o benestar do consumidor e as novas fontes de alimentos. Food 4 Future posicionase como o único evento en Europa que abrangue toda a cadea de subministración da industria alimentaria , ofrecendo unha axenda adaptada a cada necesidade e un ambiente onde a innovación tecnolóxica e a sustentabilidade converxen para redefinir o sector. 📅 Datas e horas: 🗓 13 e 14 de maio: de 9:30 a 18:30 🗓 15 de maio: 9:30 – 17:00 📍 Centro de Exposicións de Bilbao (BEC) Food 4 Future – Expo FoodTech 2025 ten como obxectivo destacar un movemento cara a unha industria alimentaria máis eficiente, dixital, segura e sostible.
SIMPOSIO
14/05/2025
Expoliva

22º Simposio Internacional de Ciencia, Técnica e Transferencia en EXPOLIVA 2025

A vindeira edición do Simposio Internacional de Científico, Técnico e de Transferencia de Coñecemento Expoliva , que se celebra por vixésimo segunda vez no marco da feira EXPOLIVA 2025, consolídase como o principal punto de encontro para investigadores, técnicos e profesionais do mundo da oliveira e o aceite de oliva. Organizado pola Fundación Olive Grove, o evento abordará os desafíos e as oportunidades aos que se enfronta o sector cun firme compromiso coa sustentabilidade, a saúde e a innovación. Con máis de tres décadas de historia, este foro converteuse nun punto de referencia para o intercambio de coñecementos e a promoción de tecnoloxías avanzadas no sector do aceite de oliva. A edición de 2025 tamén destacará pola participación de varios grupos operativos que mostrarán os seus resultados durante o simposio. Entre eles inclúense o proxecto GO Simbioliva , que figurará nun espazo de programación específico, e proxectos innovadores para os sectores da oliveira e do aceite de oliva. O simposio reafirma así o seu papel como plataforma de excelencia para conectar a ciencia, a tecnoloxía e o desenvolvemento sostible en torno ao aceite de oliva, unha pedra angular da dieta mediterránea e un motor económico para moitas rexións. PROGRAMA | REXISTRO
cartel do evento
14/05/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

Xornada sobre o cultivo de Brassica carinata en Blancas (Teruel)

A localidade turuel de Blancas acollerá un evento de transferencia centrado no cultivo de Brassica carinata , unha planta oleaxinosa con gran potencial como alternativa agrícola sostible e fonte de biomasa. O evento, que se desenvolverá de 10:00 a 14:00 horas, contará coa participación de Cooperativas Agroalimentarias de Aragón , Sociedade Cooperativa de Cereais de Teruel e Cooperativas Agroalimentarias de España , que presentarán o proxecto europeo CARINA . Esta iniciativa busca promover e fomentar o cultivo da carinata nas zonas rurais como unha opción viable e respectuosa co medio ambiente. Durante o evento, trataranse aspectos clave relacionados coa xestión agronómica da carinata, analizarase a súa evolución durante a campaña actual e un agricultor compartirá a súa experiencia con este cultivo. A actividade está dirixida a agricultores , técnicos e profesionais agrícolas interesados en incorporar cultivos innovadores e sostibles adaptados ás condicións da rexión aragonesa. Sobre o proxecto CARINA Financiado polo programa Horizon Europe da Unión Europea, o proxecto CARINA céntrase no desenvolvemento de cultivos emerxentes como a carinata e a camelina. Estas sementes oleaxinosas destacan polo seu baixo impacto no cambio indirecto do uso da terra (ILUC) e a súa idoneidade para xerar materias primas sostibles para a bioeconomía. Ademais das súas aplicacións na produción de aceites e produtos de base biolóxica como bioplásticos, bioherbicidas e bioestimulantes, o proxecto tamén contempla o uso de subprodutos de cultivos, como fariña rica en proteínas para uso gandeiro e compostos valiosos extraídos das mucílaxes e glucosinolatos presentes nas sementes.
zona rural
14/05/2025
EU CAP Network

FUTURAL Foro de Innovación Rural da UE

FUTURAL (Powering the Future through Smart and Innovative Solutions for Rural Areas) é un proxecto de innovación financiado pola UE dirixido pola Universidade Agrícola de Atenas, no que participan 21 socios de toda Europa. O proxecto busca probar e pilotar un conxunto de innovacións sociais, tecnolóxicas e empresariais dirixidas pola comunidade deseñadas para xerar cambios duradeiros mediante a colaboración coas comunidades rurais. Neste contexto, o proxecto organizará o seu primeiro Foro de Innovación Rural en toda a UE , un evento de traballo en rede de dous días que reúne ás partes interesadas do ecosistema rural (como os proxectos piloto FUTURAL de múltiples partes interesadas -MAPs-, innovadores rurais, redes rurais, responsables políticos e implementadores, proxectos financiados pola UE, organizacións e emprendedores) co obxectivo de crear capacidade de innovación en zonas rurais e compartir experiencias co obxectivo de crear capacidade de innovación en zonas rurais. Goles Aumentar a capacidade das comunidades rurais para implementar e adoptar innovacións sociais, tecnolóxicas e comerciais mediante a organización dunha serie de obradoiros sobre o desenvolvemento de capacidades e os marcos de políticas e goberno. Presentar e compartir experiencias de co-creación de innovacións en proxectos piloto de múltiples partes interesadas (MAP). Presentamos a versión Alpha das solucións intelixentes FUTURAL e da plataforma de metabusca. Maximiza a interacción e o intercambio de coñecemento entre os MAPs, socios e expertos participantes de FUTURAL dentro e fóra do proxecto. PROGRAMA | INSCRICIÓN
oliveira
16/05/2025
GO Simbioliva

O proxecto Simbioliva preséntase en Expoliva 2025 como exemplo de innovación no sector do aceite de oliva.

O 16 de maio , o proxecto Simbioliva presentarase no 22º Simposio Internacional Científico-Técnico e de Transferencia Expoliva , onde tamén contará cun cartel informativo exposto, consolidándose como unha das iniciativas destacadas en termos de innovación e sustentabilidade para o sector oleícola. A exposición terá lugar na sala Guadalcotón do IFEJA , entre as 11:30 e as 11:45 horas , dentro da sesión dedicada aos proxectos de I+D+i das Cooperativas Agroalimentarias de Andalucía . A persoa encargada de presentar Simbioliva será César Díaz , en representación de dita organización. Simbioliva céntrase na valorización de subprodutos da oliveira mediante procesos sostibles, reforzando o compromiso do sector coa economía circular e a eficiencia ambiental. A súa presentación forma parte do programa oficial de Expoliva, un evento clave para destacar os avances que configurarán o futuro do aceite de oliva.
Vacas nun establo
20/05/2025
PROVACUNO

Agrocompostaxe avanzada de esterco de gando vacún en Lorca (Murcia)

Como resultado do proxecto de investigación para desenvolver unha proposta de mellores técnicas dispoñibles para a agrocompostaxe avanzada de esterco de gando vacún , o 20 de maio Provacuno celebrará unha conferencia en Lorca (Murcia) onde se mostrarán de forma práctica diferentes escenarios de agrocompostaxe e se levará a cabo unha demostración práctica da fabricación de pellets complexos a base de compost. O evento, que tamén se pode seguir en liña previa inscrición, conta co apoio da Universidade Miguel Hernández, o Instituto de Investigación e Innovación Agroalimentaria e Agroambiental CIAGRO, a Universidade Politécnica de Valencia, Climate Farm Demo, JISAP e Agrobank. O evento comezará ás 16:00 h. no Hotel Riscal de Lorca cunha presentación a cargo de Javier López, director de Provacuno , dos resultados do proxecto avanzado de agrocompostaxe para esterco de gando vacún de carne. A continuación, Raúl Moral, profesor da Universidade Miguel Hernández e experto en xestión de residuos, falará sobre a compostaxe avanzada de esterco e como pode xerar mellores produtos na granxa. O programa continuará cunha presentación de Salvador Calvet e Elena Sanchís, da Universidade Politécnica de Valencia, sobre as mellores técnicas dispoñibles para a xestión do esterco de gando vacún de carne. Tras o descanso para o café, Luciano Orden, da Universidade Miguel Hernández , presentará o desenvolvemento de biofertilizantes avanzados deste proxecto Provacuno, co subtítulo de peletización como valor engadido, e Matilde Moro, directora de Asoprovac , introducirá aos asistentes no proxecto Climate FArm Demo . Ás 18:00 horas, o grupo será trasladado ao Living Lab da Granxa JISAP (Finca Pajel, Lorca) , onde se mostrarán de xeito práctico os diferentes escenarios de agrocompostaxe e se realizará unha demostración práctica da produción de pellets complexos a base de compost. O evento rematará ás 19:30 h. REXISTRO
Ilustración da gandería de precisión
21/05/2025
RedPAC

Intercambio de experiencias entre grupos operativos en materia de gandería de precisión

A inscrición para a conferencia presencial sobre gandería de precisión, que se celebrará o 21 de maio de 2025 no “ iHub La Vega Innova ” (en San Fernando de Henares - Madrid), organizada pola Rede PAC , pódese completar ata o 14 de maio. O obxectivo é promover o intercambio de experiencias entre os Grupos Operativos do EIP-AGRI , proxectos innovadores e outras partes interesadas do medio rural, promovendo a colaboración, a transferencia de coñecemento e a replicación de solucións innovadoras . A asistencia é gratuíta, con inscrición previa, e inclúe o transporte desde Atocha. Os seguintes grupos operativos participan neste evento: BOVIEX 4.O : Mellora tecnolóxica na produción extensiva de gando vacún en España GO BEERISK : Novas ferramentas moleculares para a monitorización rápida das enfermidades das abellas melíferas en apiarios da provincia de Granada DIAGNOSCORD : Monitorización do movemento e a temperatura dos cordeiros nun ambiente controlado para desenvolver algoritmos que avancen no diagnóstico de enfermidades. GRANXA INTELIXENTE : Desenvolvemento de tecnoloxías de xemelgos dixitais en diferentes tipos de granxas porcinas para mellorar a xestión e a eficiencia da produción. SMARTGOAT : mellora e dixitalización da industria caprina, integrando tecnoloxías avanzadas para optimizar a xestión das explotacións caprinas e mellorar a trazabilidade dos produtos. Rede Galega de Granxas Modelo GO : unha rede piloto de explotacións que permitirá a recollida continua de datos técnicos e económicos para o seguimento dos custos de produción, claves para garantir a viabilidade económica das explotacións. A conferencia forma parte do ciclo de intercambios entre GGOO EIP-AGRI que RedPAC deseñou para ter lugar entre maio e outubro de 2025. PROGRAMA | REXISTRO
Produción Animal
03/06/2025
Asociación Interprofesional para el Desarrollo Agrario

XXI Xornadas de Produción Animal

A Xornada de Produción Animal AIDA converteuse, dende 1985, no foro de referencia dentro do mundo de fala hispana para o intercambio de avances científico-técnicos de interese entre profesionais e investigadores en Produción Animal. Esta XXI edición trae dúas importantes novidades. En primeiro lugar, o encontro celebrarase nun novo local, a Facultade de Veterinaria da Universidade de Zaragoza. En segundo lugar, súmase aos habituais (xenética, nutrición/alimentación, sistemas gandeiros/economía e xestión, reprodución, sanidade e benestar animal e calidade dos produtos) un novo apartado dedicado á gandería de precisión.
industria alimentaria
17/06/2025
GIS Alimentario

Expertos debaterán en Madrid os retos da industria alimentaria do futuro.

O 17 de xuño , o Consello Xeral de Colexios Veterinarios de España acollerá unha xornada centrada nos retos de "A Empresa Alimentaria do Futuro", organizada en colaboración co Grupo de Innovación Sostible (GIS) . O evento reunirá a destacados representantes do sector agroalimentario para analizar os principais desafíos e oportunidades que configurarán o futuro da industria. O evento, que se celebrará na sede do Consello (rúa Villanueva, 11, Madrid), comezará ás 9:30 horas cunha recepción para os asistentes e será inaugurado ás 10:00 horas por Ricardo Migueláñez , coordinador de SIX. Mauricio García de Quevedo , director xeral da FIAB , abrirá o programa cunha presentación sobre o futuro da industria alimentaria. A continuación, celebraranse dúas mesas redondas: 10:30 h .: Sustentabilidade e innovación nas empresas agroalimentarias , coa participación de representantes de Banco Sabadell, Florette, Consum e Pascual . 11:30 h .: Comunicación e mercadotecnia na industria alimentaria do futuro , con relatores de DIA, Grupo InterÓleo e Pesca España . A sesión rematará cunha rolda de preguntas e respostas e unha rolda de conclusións que comezará ás 12:30 h. A asistencia é gratuíta, pero debes confirmar a túa praza enviando un correo electrónico a info@gisalimentario.es ou chamando ao 917 217 929 .
greensys
22/06/2025
Sociedad Internacional de Ciencias Hortícolas

GreenSys2025 - Simposio Internacional sobre Tecnoloxías Avanzadas e Xestión para Sistemas de Invernadoiro Sostibles

A International Society for Horticultural Science organiza este Congreso que se celebrará en Almería do 22 ao 27 de xuño de 2025. #GreenSYS2025 Páxina web: http://www2.ual.es/greensys2025/ Correo electrónico: greensys2025@ual.es
FERCAM
25/06/2025
Feria Nacional del Campo (FERCAM)| Ayuntamiento de Manzanares

FERCAM – Feira Nacional do Campo. Manzanares (Cidade Real)

63a edición de FERCAM – 25-29 de xuño de 2025. Feira profesional multisectorial, produtos e maquinaria agrícola, regadío, gandeiro, agroalimentario, etc. Feira nacional multisectorial que se celebra anualmente dende 1960. Perfectamente consolidado, onde conviven harmónicamente varios sectores produtivos da nosa sociedade, onde o máis sólido e referente en todos os niveis segue a ser o sector da maquinaria agrícola e o regadío, moi acompañado polo sector agroalimentario e gandeiro, así como polo de obra pública, enerxías renovables, automoción, etc., que complementan a nosa feira e son polo que FERCAM consegue ano tras ano excelentes resultados. Desenvolvese todos os anos no Recinto Feiral FERCAM de Manzanares (Cidade Real), que consta dun espazo ao aire libre de 120.000 m2 e un pavillón cuberto de 3.000 m2, ambos totalmente equipados con todos os servizos e con aparcamento totalmente pavimentado, con capacidade para aproximadamente 3.000 vehículos. https://fercamvirtual.es/inscripcion-fercam-2025-renovacion/
Mapa do pavillón de Ifema
30/09/2025
Fruit Attraction

Fruit Attraction 2025, con novos pavillóns e sectorización

Fruit Attraction 2025 , que se celebrará do 30 de setembro ao 2 de outubro , marca un fito significativo na súa historia ao consolidarse como a feira líder mundial do sector das froitas e hortalizas . Na súa 17ª edición, o evento organizado por IFEMA MADRID e FEPEX reforza o seu liderado cunha expansión estratéxica e unha nova segmentación que optimizará a experiencia de expositores e visitantes . Coa incorporación dos pavillóns 12 e 14 no recinto madrileño, Fruit Attraction 2025 non só aumenta a súa superficie de exposición a máis de 70.000 m2 , senón que tamén mellora a organización da feira cunha distribución máis eficiente por rexión xeográfica . Esta nova estratexia permitirá aos profesionais da industria localizar máis rapidamente produtores e provedores en cada país e rexión , facilitando a creación de novas sinerxías e oportunidades de negocio . Espérase que este evento sexa o máis significativo ata a data , ofrecendo unha experiencia máis cómoda, accesible e enriquecedora para todos os participantes. Fruit Attraction 2025 ocupará 10 pavillóns en IFEMA MADRID (os pavillóns 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 12 e 14) onde se presentarán produtos, solucións, novas variedades e formatos, investigacións, tendencias e innovacións de máis de 2.200 empresas participantes. Os pavillóns impares acollerán novos desenvolvementos de empresas nacionais , así como propostas da área Innova&Tech (Pavillón 5). Pola súa banda, as parellas reunirán a oferta de empresas de Europa -4, 6 e 8-, empresas individuais que operan no mercado global -8 e 10-, América -12-, e África e Asia , no día 14. En canto á área de Loxística de Alimentos Frescos, estará situada no 4º. Ademais, para completar a oferta expositiva, a maioría dos pavillóns contarán coa área de Industria Auxiliar , garantindo a representación de toda a cadea de valor do sector en Fruit Attraction. A feira, organizada por IFEMA MADRID e FEPEX, celebrarase no recinto feiral dende o martes 30 de setembro ata o xoves 2 de outubro, de 9:30 a 19:00 e ata as 16:00. o último día.
imaxe da edición anterior
28/10/2025
ExpoAgritech

Expoagritech 2025. A feira agraria 4.0

ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , celebrará a súa segunda edición entre o 28 e o 30 de outubro de 2025 . Tras o éxito da súa primeira edición, converteuse nun punto de encontro para a transferencia de tecnoloxía no sector da agricultura 4.0. En ExpoAgritech, empresas líderes do sector agrotecnolóxico presentan as súas últimas innovacións e novas tendencias en maquinaria e equipamento, poscosecha, sistemas de rega, agricultura rexenerativa, bioestimulantes e biofertilizantes para mellorar a competitividade do sector agrícola. Durante tres días, a Expo AgriTech 2025 reúne a máis de 8.000 visitantes profesionais do sector agrario, propietarios de explotacións, enxeñeiros agrícolas, técnicos agrícolas, cooperativas, asociacións agrarias e mozos agricultores de Málaga, en busca de solucións e novas tecnoloxías para un Rural 4.0. Ademais, ExpoAgritech completa a súa oferta de solucións grazas ao Congreso AgriTech 4.0, onde se abordarán novos retos no sector Agricultura 4.0, agricultura de precisión, maquinaria autoguiada, solucións biotecnolóxicas, agricultura de datos, e outras cuestións importantes para o sector.
vista do recinto
01/11/2025
Fira de Lleida

A Feira Agraria de Sant Miquel trasládase a novembro

Segundo un recente informe do medio especializado Interempresas , a tradicional feira multisectorial de Sant Miquel , en Lleida, que se celebrou en datas coincidentes coa festividade do Santo (a finais de setembro), separou o seu contido agrario para 2025 para crear un novo evento que terá lugar durante o mes de novembro . O evento e as datas aínda están en proceso de configuración, e manterémosvos informados sobre eles.
Cartel anunciador da feira FIMA 2026
10/02/2026
FIMA

FIMA Feira Internacional de Maquinaria Agrícola

FIMA volverá ser o evento máis grande do mundo agrícola do sur de Europa. A mecanización e as innovacións tecnolóxicas mostrarán aos profesionais o mellor xeito de facer máis rendibles as súas explotacións, mellorando o rendemento e a produtividade. O papel do gandeiro quedará patente nun evento que presta especial atención á agricultura mediterránea e onde se plantexa constantemente a situación da agricultura europea e mundial. Agricultores, cooperativas, empresas de servizos, importadores, distribuidores, enxeñeiros, o mundo académico, a investigación e a administración pública, entre outros, reúnense neste foro líder en España para o sector agrario. Máis de 1.200 expositores (420 deles estranxeiros) nunha superficie expositiva de máis de 100.000 metros cadrados, reuniron 167.564 visitantes na súa última edición, procedentes de 54 países diferentes.