Ir o contido principal

Eventos

Destacado

Mapa do pavillón de Ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, con novos pavillóns e sectorización
Fruit Attraction 2025 , que se celebrará do 30 de setembro ao 2 de outubro , marca un fito significativo na súa historia ao consolidarse como a feira líder mundial do sector das froitas e hortalizas...
Ilustración da gandería de precisión
21/05/2025
RedPAC
Intercambio de experiencias entre grupos operativos en materia de gandería de precisión
A inscrición para a conferencia presencial sobre gandería de precisión, que se celebrará o 21 de maio de 2025 no “ iHub La Vega Innova ” (en San Fernando de Henares - Madrid), organizada pola Rede PAC...
cartel do evento
14/05/2025
BBioNets
O futuro dos Grupos Operativos da EIP-AGRI
O 14 de maio de 2025 , de 10:00 a 13:00. CET , o obradoiro europeo titulado “O futuro dos grupos operativos da EIP-AGRI: desafíos, oportunidades e servizos de apoio existentes. Liberando o potencial...
SIMPOSIO
14/05/2025
Expoliva
22º Simposio Internacional de Ciencia, Técnica e Transferencia en EXPOLIVA 2025
A vindeira edición do Simposio Internacional de Científico, Técnico e de Transferencia de Coñecemento Expoliva , que se celebra por vixésimo segunda vez no marco da feira EXPOLIVA 2025, consolídase...
cartel do evento
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruit celebrará unha xornada técnica sobre procesamento poscolleita de vexetais en Almería.

O 8 de maio, Sanifruit organiza unha xornada técnica dedicada á poscolleita de tomates, pementos e calabacíns no Centro de Innovación Tecnolóxica COEXPHAL (CIT COEX) en La Mojonera, Almería . A reunión comezará ás 15:30 h. e está dirixido especificamente a empresas exportadoras interesadas en prolongar a vida útil dos seus produtos con solucións naturais e eficaces . O evento contará coa participación de expertos dos ámbitos académico e técnico. Antonio Mena , delegado territorial de Agricultura de Almería, inaugurará a xornada, seguida de presentacións de Juan Carlos Pérez Mesa , Juan Luis Valenzuela , Sandra Mañas (Sanifruit) e técnicos do Departamento de Tecnoloxía da Fundación Tecnova . O director executivo de Sanifruit, Javier Biel, presentará o programa poscolleita da empresa e clausurará o evento. A actividade incluirá unha pausa para o café e é de asistencia gratuíta , aínda que é necesario rexistrarse previamente . REXISTRO
Logo de Alianza Rural
28/04/2025
Alianza Rural

Tecnoloxía do carbono e agricultura entre os temas clave en Agroforum 2025

A xornada Agroforum , que terá lugar os días 28 e 29 de abril no IESE Business School de Madrid, será un punto de encontro para o debate estratéxico sobre o sector agrario, explorando os retos e oportunidades aos que se enfronta o sector. Ao longo de dous días —'Campo e medio ambiente' e 'Produción agrícola e auga'—, expertos nacionais e internacionais abordarán temas clave como: • Gandería extensiva. • Turismo e sector agrario. • Cultivo de carbono. • Xestión da auga. • Cultivos leñosos: potencial para a agricultura e a economía española. • Tecnoloxía e sector agrícola . • Adaptación das infraestruturas hidráulicas ao medio ambiente no sector agrario. O programa incluirá mesas redondas, conferencias e oportunidades de traballo en rede coa participación de empresarios, investigadores, administracións públicas e asociacións do sector rural. INSCRICIÓN
día da auga
24/04/2025
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación| Subdirección General de Regadíos, Caminos Naturales e infraestructuras Rurales

Xornada sobre augas recuperadas. Aplicación de rega

Obxectivos: Coñecemento da Normativa de reutilización da auga en España. Xestión de riscos, requisitos adicionais e medidas preventivas para garantir o uso e xestión segura da auga recuperada. Xestión integrada do rego con auga recuperada. Vantaxes e inconvenientes. Mestura de auga para fertirrigación. Dirixido a: Técnicos ao servizo das Comunidades de Regadíos e responsables de administracións, universidades, empresas e profesionais relacionados co rego e as últimas tecnoloxías aplicadas á agricultura. Para calquera dúbida que teñades, póñase en contacto connosco no teléfono 913475990 ou no correo electrónico: bzn-formregadios@mapa.es INSCRICIÓN | TRÍPTICO
cartel do evento
14/04/2025
EU Farmbook

Obradoiro EU FarmBook sobre o papel dos mozos agricultores na xestión sostible da auga

A plataforma EU FarmBook , en colaboración co CEJA (Consello Europeo de Jóvenes Agricultores) , convídache a participar no seu próximo obradoiro en liña titulado “Os agricultores como gardiáns dos recursos hídricos” , que se celebrará o 14 de abril de 2025 , a través da plataforma Zoom . Este evento centrarase no papel fundamental dos mozos agricultores na xestión sostible da auga. Será un espazo de intercambio entre investigadores, responsables políticos e profesionais do sector, e abordará os retos, oportunidades e necesidades futuras que rodean o uso responsable da auga na agricultura. O obradoiro contará con: Intervencións de expertos da DG Medio Ambiente , Teagasc e do proxecto AQUAGRI-KNOW Testemuños reais de mozos agricultores de toda Europa Discusións sobre as lagoas de coñecemento, a implicación do sector agrícola e as futuras necesidades de auga Un bloque final dedicado a imaxinar a resiliencia á auga en 2050 Este encontro forma parte dos esforzos para difundir os resultados e as mellores prácticas dos proxectos financiados pola UE, co obxectivo de promover a transferencia de coñecemento e reforzar a misión da plataforma EU FarmBook . INSCRICIÓN
cartel do evento
09/04/2025
FEUGA

Obradoiro de demostración "Predicir as necesidades de auga dos viñedos para un uso sostible da auga de rega"

O GO PRERIVID Prevé realizar un obradoiro demostrativo, "Predicir as necesidades de auga dos viñedos para o uso sostible da auga de rega", que forma parte das súas actividades de divulgación. Este obradoiro terá lugar o mércores 9 de abril ( 10:00-13:30h ) de xeito presencial na adega Quinta de Couselo (O Rosal, Pontevedra). INSCRICIÓN | PROGRAMA
Congreso ALACCTA – SOCHITAL 2025
09/04/2025
Fundación Triptolemos

Congreso ALACCTA – SOCHITAL 2025

Baixo o lema "Food for Tomorrow: Ciencia, Tecnoloxía e Innovación para unha Alimentación Sostible e Saudable", a Escola de Ciencia dos Alimentos da Pontificia Universidade Católica de Valparaíso acollerá o 23º Congreso da Asociación Latinoamericana e do Caribe de Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos (ALACCTA 2025) e o 24º Congreso da Asociación de Ciencia e Tecnoloxía de Alimentos de Chile, o 29 de abril de 2020. e 11 de 2025. O evento reunirá a destacados expertos da industria alimentaria, tanto de Chile como de América Latina, para falar das últimas novidades do sector e dos retos de futuro. Baixo o tema "Ciencia e tecnoloxía para unha alimentación sostible e saudable", a conferencia centrarase en tres temas principais: Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos para a Nutrición e o Benestar : este enfoque abarcará temas como a ciencia dos materiais alimentarios, a avaliación sensorial, os alimentos funcionais, a nutrición especializada, a biodisponibilidade, a bioaccesibilidade e a revalorización dos alimentos tradicionais, entre outros. Debateranse as innovacións para mellorar a saúde e o benestar a través da nutrición. Innovación tecnolóxica para o procesamento sustentable de alimentos : exploraranse os avances na análise de alimentos, tecnoloxías de conservación, sensores e biosensores, biotecnoloxía alimentaria e tecnoloxía de envasado, centrándose nun enfoque sostible que reduza a pegada de auga e de carbono. Retos na seguridade alimentaria e a regulación : esta área abordará a microbioloxía e toxicoloxía alimentaria, a detección de contaminantes, a fraude alimentaria e as políticas públicas, con énfase en garantir a seguridade alimentaria e a harmonización lexislativa a nivel rexional. O congreso será unha plataforma para o intercambio de coñecemento, promovendo innovacións e estratexias para abordar os retos actuais aos que se enfronta a industria alimentaria nas áreas de saúde, sustentabilidade e seguridade alimentaria.
Congreso de Gastronomía Española 2025
27/03/2025
Real Academia de Gastronomía

Congreso de Gastronomía Española 2025

O evento, organizado pola Real Academia de Gastronomía de España en colaboración co Instituto Universitario CEU "Alimentación e Sociedade", terá lugar do 27 ao 29 de marzo de 2025 , na Universidade CEU San Pablo de Madrid. O eixo central das XORNADAS DE GASTRONOMÍA DE ESPAÑA defínese polo feito de que o concepto de gastronomía como actividade eminentemente recreativa quedou algo obsoleto e que as demais dimensións da cadea de valor das actividades gastronómicas, que engloban a produción, distribución, elaboración, consumo e xestión de residuos, deben terse en conta dende unha perspectiva multidisciplinar e internacional. Polo tanto, o obxectivo das Xornadas é abordar desde unha perspectiva científica, académica e profesional este novo contexto social, económico, psicolóxico, médico e cultural desta nova interpretación da gastronomía, onde os criterios de produción sostible e alimentación saudable complementan de forma natural o concepto tradicional de goce asociado á gastronomía. Por este motivo, reuniremos a investigadores, académicos e profesionais de diferentes campos da ciencia, disciplinas académicas, redes de investigación e áreas políticas para debater sobre este novo marco para definir a gastronomía como unha actividade holística, con foco primordial na nutrición, a saúde e a sustentabilidade. PROGRAMACIÓN | INSCRICIÓN
Feira do rego e da auga SMAGUA25
04/03/2025
Feria de Zaragoza

SMAGUA 2025, a feira da auga e do rego, do 4 ao 6 de marzo de 2025 en Zaragoza

Entre o 4 e o 6 de marzo de 2025 terá lugar na Feira de Zaragoza unha nova edición de SMAGUA, o Salón Internacional da Auga e do Medio Ambiente . En 2025, a innovación , a xestión eficiente da auga , a sustentabilidade , a formación e o fomento das empresas a ingresar nos mercados internacionais centraranse na exposición e as xornadas técnicas que conforman este evento internacional no que se recollen os últimos avances en materia de rega e xestión da auga. Agricultura de regadío sustentable As innovacións e produtos para o rego agrícola e a xestión da auga no medio agrario contan cun amplo espazo expositivo nesta feira profesional da auga, para mostrar tecnoloxía de punta e como punto de encontro para o intercambio de coñecementos especializados. Xornadas técnicas sobre auga e rego Organismos e institucións destacadas participan e colaboran con Feira de Zaragoza para que o encontro sexa un éxito. Entre eles, a CHE (Confederación Hidrográfica do Ebro), AEAS (Asociación Española de Abastecimiento y Saneamiento), o Club da Auga, o IAA (Instituto Aragonés da Auga), ZINNAE (Clúster para o uso eficiente da auga), IbSTT (Asociación Ibérica de Zanja SIN Technology), Altap, FEREBRO (Federación de Comunidades de Regantes da Conca do Ebro), Aeryd ou Adeagua. Cabe destacar algunhas das cuestións que as xornadas técnicas abordarán nos seus programas, como son: Retos normativos, saneamento urbano Depuración de augas residuais Gobernanza da auga A implantación das novas tecnoloxías Xestión de residuos A economía circular augas subterráneas FOLLETO OFICIAL | AVANCE DE MARCAS E EXPOSITORES
ecolóxico
20/02/2025
Asesores de Aragón

Agricultura ecolóxica

Queres dedicarte profesionalmente á produción de alimentos ecolóxicos e locais? Queres converter gradualmente a túa explotación á agricultura ecolóxica? Queres iniciarte nalgunhas das técnicas e posibilidades que ofrece a agricultura ecolóxica, para o teu propio consumo ou como fonte de ingresos complementarias? O noso curso de Agricultura Ecolóxica formarache para o cultivo, o aproveitamento dos recursos e a xestión do solo de xeito ecolóxico. PROGRAMA: Introdución Xestión do solo e da fertilidade en cultivos ecolóxicos Xestión da auga en cultivos ecolóxicos Xestión de problemas fitosanitarios na agricultura ecolóxica + INSCRICIÓN
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Conferencia "Obxectivo: Listeria baixo control"

O vindeiro 17 de decembro terá lugar no Salón Ernest Lluc do Ministerio de Sanidade unhas xornadas organizadas pola Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (AESAN) sobre diversos aspectos do control da Listeria monocytogenes nos alimentos e os retos que supón para os alimentos. seguridade. Ábrese de novo a inscrición debido ao aumento do aforo. Uns días antes do evento publicarase un enlace para seguir o evento en liña , para o que non será necesario inscribirse. Programa definitivo
ainia
10/12/2024

Webinar sobre a vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo

As novas tendencias de consumo están a evolucionar rapidamente, impulsadas polos cambios na tecnoloxía, a sustentabilidade e as preferencias dos consumidores. Os consumidores están cada vez máis preocupados polo impacto ambiental das súas compras, e a saúde mental e física é unha prioridade, favorecendo o consumo de produtos que favorezan o benestar, a alimentación saudable e as experiencias de autocoidado. Introdúcense novos ingredientes alternativos na fabricación de alimentos, análogos alimentarios (carne) que ven reducido o seu consumo, así como novas prácticas de cociña/consumo que poden ter un impacto directo na seguridade alimentaria do consumidor. No webinar "Vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo" que terá lugar o 10 de decembro, presentaranse estes cambios de hábitos e novidades, así como os seus riscos microbiolóxicos e físico-químicos asociados e como se poden abordar. . Goles Dar a coñecer os novos hábitos de compra, consumo e cociña, así como novos ingredientes alternativos e alimentos análogos, segundo o último Barómetro AINIA 2024. Afondar nos riscos microbiolóxicos asociados ás novas tendencias de consumo de alimentos. Afondar nos riscos físico-químicos asociados a novos ingredientes e alimentos análogos. Dirixido a Técnicos de I+D e Calidade de empresas alimentarias. Webinar só para profesionais. Metodoloxía Webinar de 1h15 de duración, que comezará ás 11:00 CET (hora española) e rematará arredor das 12:15. A inscrición remata o 9 de decembro ás 16:00 horas. Despois de rexistrarte, recibirás un primeiro correo electrónico de confirmación da nosa parte, e outro da plataforma GoToWebinar coa ligazón para conectarte. Se non o recibiches o día anterior, póñase en contacto connosco. Programa Presentación e presentación do Barómetro de Consumo AINIA «Estudos de vida útil microbiolóxica. Riscos asociados aos novos hábitos de consumo. Laura Verdú, Laboratorio de Microbioloxía. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA «Estudos de vida útil físico-química. "Estabilidade dos alimentos con novos ingredientes". Sandra Leiva, Laboratorio de Química. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA Preguntas e conclusións
día de difusión
10/12/2024

Xornada de difusión do proxecto ATENTIA

O 10 de decembro de 2024 na Universidade de Huelva, o Grupo Operativo (GO) HIDRONUT_SAT “Aplicación de imaxes satelitais do programa Copernicus e alta resolución na xestión da nutrición e o rego no cultivo de cítricos” presentará durante a ATTENTIA os seus obxectivos e avances. Xornada de difusión do proxecto. Neste encontro participarán os investigadores da Universidade de Huelva, Alberto Zabalo e Carlos Chacón, do Departamento de Campo – ​PRL – García Carrión 1.890 SL, membros do Grupo Operativo HIDRONUT , para reunir os obxectivos e avances despregados nesa iniciativa. . Cabe lembrar que a través desta iniciativa innovadora, o sector cítrico andaluz terá acceso a novas ferramentas dixitais para optimizar a xestión da auga e dos nutrientes, e mellorar a toma de decisións para a sustentabilidade económica e ambiental de produtores e industrias, mellorando a trazabilidade e a transparencia nas transaccións entre elos da cadea de produción. O GO HIDRONUT está formado por García Carrión 1890 e o Campus de Consorcio Internacional de Excelencia Agroalimentaria (ceiA3) xunto co grupo de investigación ' Xestión integrada dos recursos agrarios e naturais | AGR-227 ' da Universidade de Huelva, coa colaboración da Asociación para o Desenvolvemento Rural de Andévalo Occidental-Adrao. O GO HIDRONUT está financiado polos Fondos Europeos Agrícolas de Desenvolvemento Rural (Feader) e a Junta de Andalucía na convocatoria de Funcionamento de Grupos Operativos Rexionais da Asociación Europea para a Innovación en Produtividade e Sostibilidade Agrícola (EIP AGRI) de 2022.
aguacate
03/12/2024
Plataforma Tierra

Mellora da eficiencia do uso da auga no cultivo de aguacate cultivado en Andalucía mediante ferramentas dixitais e agricultura de precisión. IR REGA-DSS

Xornada PRESENCIAL na que nos presentaremos ao Grupo Operativo REGO-DSS, que busca desenvolver unha ferramenta dixital para a xestión do rego de aguacate en Andalucía segundo a dispoñibilidade de auga.
Rego
27/11/2024
Revista Campo.es

IV Congreso Nacional de Rego Subterráneo

IV Congreso Nacional de Rega Subterránea , un evento crucial que reunirá a regantes e técnicos de diversas rexións de España, entre as que se atopan Andalucía, Castela-A Mancha, Cataluña, Aragón ou Castela e León. Nesta xornada abordaranse importantes cuestións relacionadas coa xestión e o uso sostible das augas subterráneas, destacando a necesidade dun debate informativo e construtivo. Como eixo central da xornada, contaremos cunha serie de relatorios de expertos na materia.
ii CONGRESO DE ENXEÑARÍA AGRARIA
13/11/2024
Consejo General de Colegios Oficiales de Ingenieros Técnicos Agrícolas de España (CGCOITAE)

II Congreso de Enxeñería Agrícola

O II Congreso de Enxeñería Agrícola, organizado polo Consello de Colexios Oficiais de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas de España e o Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, terá lugar entre os días 13 e 14 de novembro na Escola Técnica Superior de Enxeñaría Agroalimentaria e Forestal e Veterinaria da Universidade de Lleida. Entre os temas centrais das súas sete sesións están a xestión da auga, a cadea alimentaria, a agrovoltaica, os espazos verdes e árbores urbanas, a xestión hidrolóxica dos montes e a sanidade vexetal. PROGRAMA | INSCRICIÓN
imaxe do congreso do CIS de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria

Os días 11 e 12 de novembro terá lugar en Valladolid o II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria . Un evento no que temas como: Sostibilidade: como adaptar a sustentabilidade á nosa empresa alimentaria? Que beneficios tanxibles obteremos? Seguridade alimentaria: xestión de crises e produción primaria. Cultura e Soft Skills: como establecer cambios que establezan a Cultura en toda a empresa? Un plan de Cultura pode evitar que perdas unha certificación na túa empresa? Dixitalización e Intelixencia Artificial: O uso da Intelixencia Artificial estase adaptando a numerosos sectores. Que ferramentas ten a disposición do sector alimentario que realmente nos beneficiarán? PROGRAMA
II encontro de innovación en envases e envases de alimentos
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Encontro para a innovación en envases e envases de alimentos

Próximamente celebrarase a segunda edición do encontro Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un evento clave que reunirá aos principais actores do sector do envasado de alimentos, centrado na sustentabilidade e a innovación. Este encontro é unha excelente oportunidade para fortalecer as redes profesionais e fomentar a colaboración cara a unha transición sostible na industria alimentaria. Organizado por ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, o evento contará cunha zona expositiva e un espazo para conferencias e mesas redondas onde os expertos compartirán coñecementos e debaterán sobre os retos e oportunidades da industria. Este é un paso esencial para un futuro máis sostible no sector alimentario.
dixitalización das comunidades de regantes
24/10/2024
RuralCat

Dixitalización das comunidades de regantes

O 24 de outubro celebrarase o evento en liña “Digitalización das comunidades de regantes”, un encontro clave para abordar os retos e oportunidades que a tecnoloxía ofrece ao sector agrario. Este evento, dirixido a profesionais do ámbito agrario e representantes das comunidades de regantes, ten como obxectivo mostrar as vantaxes da implantación de ferramentas dixitais para optimizar a xestión da auga e mellorar a eficiencia nas explotacións agrarias. Expertos en tecnoloxía aplicada ao sector agrario ofrecerán charlas sobre o uso de sensores, software de xestión e plataformas de seguimento que permitan un control máis preciso e sostible da auga nos cultivos . Ademais, presentaranse casos de éxito de comunidades de regantes que xa integraron solucións dixitais nos seus sistemas, logrando reducir custos e aumentar a produtividade. A xornada tamén incluirá unha sesión de preguntas e respostas na que os participantes poderán interactuar cos relatores e responder preguntas concretas sobre dixitalización . O evento é unha oportunidade única para descubrir as últimas novidades en materia de xestión da auga e aprender a aplicalas de forma práctica no día a día. INSCRICIÓN
Imaxe de froitas e verduras saíndo por unha fiestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Atracción de froitas

Fruit Attraction é o evento para profesionais da froita e verdura. Fruit Attraction converteuse na ferramenta comercial de referencia para a comercialización GLOBAL de froitas e hortalizas . A súa capacidade para impulsar as exportacións globais do sector convérteo no punto de conexión comercial de todo o grupo de profesionais que conforman toda a cadea de valor, ademais de consolidarse como marco de innovación no mercado hortofrutícola.
Logotipo World Rabbit Breeding Congress
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congreso Mundial do Coello

O día 13 edición do World Rabbit Congress celébrase do 2 ao 4 de outubro en Tarragona PROGRAMA