Ir o contido principal

Eventos

Destacado

cartel do evento
25/03/2025
Organic Advice Network
Aberto o rexistro para a primeira visita cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia"
A inscrición para a primeira xira cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia" está aberta ata o 25 de febreiro OrganicAdviceNetwork , a rede de intercambio de coñecemento entre...
imaxe da edición anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. A feira agraria 4.0
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , celebrará a súa segunda edición entre o 28 e o 30 de outubro de 2025 . Tras o éxito da súa primeira edición, converteuse nun punto de encontro para a...
Cartel ECPA 205
29/06/2025
ECPA
XXV Conferencia Europea de Agricultura de Precisión ECPA
Entre o 29 de xuño e o 3 de xullo de 2025 terá lugar en Barcelona a décimo quinta edición da Conferencia Europea sobre Agricultura de Precisión (ECPA), organizada pola Sociedade Internacional de...
Cartel anunciador da feira FIMA 2026
10/02/2026
FIMA
FIMA Feira Internacional de Maquinaria Agrícola
FIMA volverá ser o evento máis grande do mundo agrícola do sur de Europa. A mecanización e as innovacións tecnolóxicas mostrarán aos profesionais o mellor xeito de facer máis rendibles as súas...
Feira do rego e da auga SMAGUA25
04/03/2025
Feria de Zaragoza

SMAGUA 2025, a feira da auga e do rego, do 4 ao 6 de marzo de 2025 en Zaragoza

Entre o 4 e o 6 de marzo de 2025 terá lugar na Feira de Zaragoza unha nova edición de SMAGUA, o Salón Internacional da Auga e do Medio Ambiente . En 2025, a innovación , a xestión eficiente da auga , a sustentabilidade , a formación e o fomento das empresas a ingresar nos mercados internacionais centraranse na exposición e as xornadas técnicas que conforman este evento internacional no que se recollen os últimos avances en materia de rega e xestión da auga. Agricultura de regadío sustentable As innovacións e produtos para o rego agrícola e a xestión da auga no medio agrario contan cun amplo espazo expositivo nesta feira profesional da auga, para mostrar tecnoloxía de punta e como punto de encontro para o intercambio de coñecementos especializados. Xornadas técnicas sobre auga e rego Organismos e institucións destacadas participan e colaboran con Feira de Zaragoza para que o encontro sexa un éxito. Entre eles, a CHE (Confederación Hidrográfica do Ebro), AEAS (Asociación Española de Abastecimiento y Saneamiento), o Club da Auga, o IAA (Instituto Aragonés da Auga), ZINNAE (Clúster para o uso eficiente da auga), IbSTT (Asociación Ibérica de Zanja SIN Technology), Altap, FEREBRO (Federación de Comunidades de Regantes da Conca do Ebro), Aeryd ou Adeagua. Cabe destacar algunhas das cuestións que as xornadas técnicas abordarán nos seus programas, como son: Retos normativos, saneamento urbano Depuración de augas residuais Gobernanza da auga A implantación das novas tecnoloxías Xestión de residuos A economía circular augas subterráneas FOLLETO OFICIAL | AVANCE DE MARCAS E EXPOSITORES
ecolóxico
20/02/2025
Asesores de Aragón

Agricultura ecolóxica

Queres dedicarte profesionalmente á produción de alimentos ecolóxicos e locais? Queres converter gradualmente a túa explotación á agricultura ecolóxica? Queres iniciarte nalgunhas das técnicas e posibilidades que ofrece a agricultura ecolóxica, para o teu propio consumo ou como fonte de ingresos complementarias? O noso curso de Agricultura Ecolóxica formarache para o cultivo, o aproveitamento dos recursos e a xestión do solo de xeito ecolóxico. PROGRAMA: Introdución Xestión do solo e da fertilidade en cultivos ecolóxicos Xestión da auga en cultivos ecolóxicos Xestión de problemas fitosanitarios na agricultura ecolóxica + INSCRICIÓN
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Conferencia "Obxectivo: Listeria baixo control"

O vindeiro 17 de decembro terá lugar no Salón Ernest Lluc do Ministerio de Sanidade unhas xornadas organizadas pola Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (AESAN) sobre diversos aspectos do control da Listeria monocytogenes nos alimentos e os retos que supón para os alimentos. seguridade. Ábrese de novo a inscrición debido ao aumento do aforo. Uns días antes do evento publicarase un enlace para seguir o evento en liña , para o que non será necesario inscribirse. Programa definitivo
ainia
10/12/2024

Webinar sobre a vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo

As novas tendencias de consumo están a evolucionar rapidamente, impulsadas polos cambios na tecnoloxía, a sustentabilidade e as preferencias dos consumidores. Os consumidores están cada vez máis preocupados polo impacto ambiental das súas compras, e a saúde mental e física é unha prioridade, favorecendo o consumo de produtos que favorezan o benestar, a alimentación saudable e as experiencias de autocoidado. Introdúcense novos ingredientes alternativos na fabricación de alimentos, análogos alimentarios (carne) que ven reducido o seu consumo, así como novas prácticas de cociña/consumo que poden ter un impacto directo na seguridade alimentaria do consumidor. No webinar "Vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo" que terá lugar o 10 de decembro, presentaranse estes cambios de hábitos e novidades, así como os seus riscos microbiolóxicos e físico-químicos asociados e como se poden abordar. . Goles Dar a coñecer os novos hábitos de compra, consumo e cociña, así como novos ingredientes alternativos e alimentos análogos, segundo o último Barómetro AINIA 2024. Afondar nos riscos microbiolóxicos asociados ás novas tendencias de consumo de alimentos. Afondar nos riscos físico-químicos asociados a novos ingredientes e alimentos análogos. Dirixido a Técnicos de I+D e Calidade de empresas alimentarias. Webinar só para profesionais. Metodoloxía Webinar de 1h15 de duración, que comezará ás 11:00 CET (hora española) e rematará arredor das 12:15. A inscrición remata o 9 de decembro ás 16:00 horas. Despois de rexistrarte, recibirás un primeiro correo electrónico de confirmación da nosa parte, e outro da plataforma GoToWebinar coa ligazón para conectarte. Se non o recibiches o día anterior, póñase en contacto connosco. Programa Presentación e presentación do Barómetro de Consumo AINIA «Estudos de vida útil microbiolóxica. Riscos asociados aos novos hábitos de consumo. Laura Verdú, Laboratorio de Microbioloxía. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA «Estudos de vida útil físico-química. "Estabilidade dos alimentos con novos ingredientes". Sandra Leiva, Laboratorio de Química. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA Preguntas e conclusións
día de difusión
10/12/2024

Xornada de difusión do proxecto ATENTIA

O 10 de decembro de 2024 na Universidade de Huelva, o Grupo Operativo (GO) HIDRONUT_SAT “Aplicación de imaxes satelitais do programa Copernicus e alta resolución na xestión da nutrición e o rego no cultivo de cítricos” presentará durante a ATTENTIA os seus obxectivos e avances. Xornada de difusión do proxecto. Neste encontro participarán os investigadores da Universidade de Huelva, Alberto Zabalo e Carlos Chacón, do Departamento de Campo – ​PRL – García Carrión 1.890 SL, membros do Grupo Operativo HIDRONUT , para reunir os obxectivos e avances despregados nesa iniciativa. . Cabe lembrar que a través desta iniciativa innovadora, o sector cítrico andaluz terá acceso a novas ferramentas dixitais para optimizar a xestión da auga e dos nutrientes, e mellorar a toma de decisións para a sustentabilidade económica e ambiental de produtores e industrias, mellorando a trazabilidade e a transparencia nas transaccións entre elos da cadea de produción. O GO HIDRONUT está formado por García Carrión 1890 e o Campus de Consorcio Internacional de Excelencia Agroalimentaria (ceiA3) xunto co grupo de investigación ' Xestión integrada dos recursos agrarios e naturais | AGR-227 ' da Universidade de Huelva, coa colaboración da Asociación para o Desenvolvemento Rural de Andévalo Occidental-Adrao. O GO HIDRONUT está financiado polos Fondos Europeos Agrícolas de Desenvolvemento Rural (Feader) e a Junta de Andalucía na convocatoria de Funcionamento de Grupos Operativos Rexionais da Asociación Europea para a Innovación en Produtividade e Sostibilidade Agrícola (EIP AGRI) de 2022.
aguacate
03/12/2024
Plataforma Tierra

Mellora da eficiencia do uso da auga no cultivo de aguacate cultivado en Andalucía mediante ferramentas dixitais e agricultura de precisión. IR REGA-DSS

Xornada PRESENCIAL na que nos presentaremos ao Grupo Operativo REGO-DSS, que busca desenvolver unha ferramenta dixital para a xestión do rego de aguacate en Andalucía segundo a dispoñibilidade de auga.
Rego
27/11/2024
Revista Campo.es

IV Congreso Nacional de Rego Subterráneo

IV Congreso Nacional de Rega Subterránea , un evento crucial que reunirá a regantes e técnicos de diversas rexións de España, entre as que se atopan Andalucía, Castela-A Mancha, Cataluña, Aragón ou Castela e León. Nesta xornada abordaranse importantes cuestións relacionadas coa xestión e o uso sostible das augas subterráneas, destacando a necesidade dun debate informativo e construtivo. Como eixo central da xornada, contaremos cunha serie de relatorios de expertos na materia.
ii CONGRESO DE ENXEÑARÍA AGRARIA
13/11/2024
Consejo General de Colegios Oficiales de Ingenieros Técnicos Agrícolas de España (CGCOITAE)

II Congreso de Enxeñería Agrícola

O II Congreso de Enxeñería Agrícola, organizado polo Consello de Colexios Oficiais de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas de España e o Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, terá lugar entre os días 13 e 14 de novembro na Escola Técnica Superior de Enxeñaría Agroalimentaria e Forestal e Veterinaria da Universidade de Lleida. Entre os temas centrais das súas sete sesións están a xestión da auga, a cadea alimentaria, a agrovoltaica, os espazos verdes e árbores urbanas, a xestión hidrolóxica dos montes e a sanidade vexetal. PROGRAMA | INSCRICIÓN
imaxe do congreso do CIS de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria

Os días 11 e 12 de novembro terá lugar en Valladolid o II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria . Un evento no que temas como: Sostibilidade: como adaptar a sustentabilidade á nosa empresa alimentaria? Que beneficios tanxibles obteremos? Seguridade alimentaria: xestión de crises e produción primaria. Cultura e Soft Skills: como establecer cambios que establezan a Cultura en toda a empresa? Un plan de Cultura pode evitar que perdas unha certificación na túa empresa? Dixitalización e Intelixencia Artificial: O uso da Intelixencia Artificial estase adaptando a numerosos sectores. Que ferramentas ten a disposición do sector alimentario que realmente nos beneficiarán? PROGRAMA
II encontro de innovación en envases e envases de alimentos
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Encontro para a innovación en envases e envases de alimentos

Próximamente celebrarase a segunda edición do encontro Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un evento clave que reunirá aos principais actores do sector do envasado de alimentos, centrado na sustentabilidade e a innovación. Este encontro é unha excelente oportunidade para fortalecer as redes profesionais e fomentar a colaboración cara a unha transición sostible na industria alimentaria. Organizado por ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, o evento contará cunha zona expositiva e un espazo para conferencias e mesas redondas onde os expertos compartirán coñecementos e debaterán sobre os retos e oportunidades da industria. Este é un paso esencial para un futuro máis sostible no sector alimentario.
dixitalización das comunidades de regantes
24/10/2024
RuralCat

Dixitalización das comunidades de regantes

O 24 de outubro celebrarase o evento en liña “Digitalización das comunidades de regantes”, un encontro clave para abordar os retos e oportunidades que a tecnoloxía ofrece ao sector agrario. Este evento, dirixido a profesionais do ámbito agrario e representantes das comunidades de regantes, ten como obxectivo mostrar as vantaxes da implantación de ferramentas dixitais para optimizar a xestión da auga e mellorar a eficiencia nas explotacións agrarias. Expertos en tecnoloxía aplicada ao sector agrario ofrecerán charlas sobre o uso de sensores, software de xestión e plataformas de seguimento que permitan un control máis preciso e sostible da auga nos cultivos . Ademais, presentaranse casos de éxito de comunidades de regantes que xa integraron solucións dixitais nos seus sistemas, logrando reducir custos e aumentar a produtividade. A xornada tamén incluirá unha sesión de preguntas e respostas na que os participantes poderán interactuar cos relatores e responder preguntas concretas sobre dixitalización . O evento é unha oportunidade única para descubrir as últimas novidades en materia de xestión da auga e aprender a aplicalas de forma práctica no día a día. INSCRICIÓN
Imaxe de froitas e verduras saíndo por unha fiestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Atracción de froitas

Fruit Attraction é o evento para profesionais da froita e verdura. Fruit Attraction converteuse na ferramenta comercial de referencia para a comercialización GLOBAL de froitas e hortalizas . A súa capacidade para impulsar as exportacións globais do sector convérteo no punto de conexión comercial de todo o grupo de profesionais que conforman toda a cadea de valor, ademais de consolidarse como marco de innovación no mercado hortofrutícola.
Logotipo World Rabbit Breeding Congress
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congreso Mundial do Coello

O día 13 edición do World Rabbit Congress celébrase do 2 ao 4 de outubro en Tarragona PROGRAMA
ciclo de conferencias innovación agricultura Alacante
24/09/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Técnicos Agrícolas y Graduados de Alicante

Ciclo de conferencias sobre novas tecnoloxías na agricultura

Entre o 12 de setembro e o 2 de outubro, a Universidade Miguel Hernández puxo en marcha un ciclo de conferencias titulado “Os retos da agricultura: innovación tecnolóxica e dixitalización ”, que se ubicarán en Orihuela, Elxe e Pilar de la Horadada. En concreto: 12 de setembro: 19:00 h. Orihuela. O Mercado. c/Aragón s/n. 24 de setembro: 19:00 h. Centro de Congresos. Fora Filet, 1. 2 de outubro: 19:00 h. Pilar de la Horada. Coop. Surinver. Avda da Cooperativa, s/n. O ciclo conta co apoio económico da Deputación de Alacante, e organízase coa colaboración dos concellos de Orihuela, Elxe e Pilar de la Horadada. A actividade está dirixida a agricultores, profesionais do agro e público en xeral. Orihuela foi o escenario da primeira sesión, que se celebrou na Lonxa. O rego mediante sondas de solo, o control de nitratos e a agricultura de precisión foron os focos das xornadas. O día 24, pola súa banda, o rego de precisión e o uso de drons para o diagnóstico por imaxe serán os temas destacados. Na xornada prevista para o 2 de outubro, a xestión de alta tecnoloxía en invernadoiros, o rego de precisión e o uso de drones conformarán o programa central. O rexistro é gratuíto e pódese facer escaneando o código QR.
Simposio sobre Materiais en Contacto con Alimentos
18/09/2024
AESAN

Simposio sobre Materiais en Contacto con Alimentos

Do 18 ao 19 de setembro de 2024 , o Centro Nacional da Alimentación, dependente da Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (AESAN), acollerá na súa sede de Majadahonda (Madrid) un Simposio sobre Materiais en Contacto cos Alimentos . O evento está organizado pola Dirección Europea de Calidade de Medicamentos e Asistencia Sanitaria (EDQM) , pertencente ao Consello de Europa e á AESAN , baixo o título “Recent developments in food contact materials and articles”. O evento está dirixido a todos os profesionais da industria de materiais en contacto con alimentos , laboratorios de control oficiais, autoridades europeas e nacionais, así como responsables políticos nacionais. A participación presencial é gratuíta (suxeito a rexistro e dispoñibilidade) para o persoal das autoridades nacionais competentes, as autoridades europeas e os representantes dos laboratorios oficiais de control; mentres que para os asistentes presenciais do sector privado custará 400 euros por delegado. PROGRAMA
imaxe do II congreso internacional da carne de vacún
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

II Congreso Internacional de Carne de Vacuno

Congreso presencial e online onde técnicos e gandeiros terán a oportunidade de afondar na imaxe que a sociedade ten do sector vacún e que pancas hai que activar para reverter as ideas preconcibidas. TRANSMISIÓN-streaming do Congreso PROGRAMA | INSCRICIÓN | LOCALIZACIÓN | CONTACTO: congresointernacionalvacuno@gmail.com
Fercam Manzanares 24
26/06/2024
FERCAM

FERCAM. 62a Feira Nacional do Campo de Manzanares.

O vindeiro 26 de xuño comeza en Manzanares a 62 edición da Feira Nacional do País. Punto de encontro do sector con máis de 42 millóns de euros en mercadoría exposta, e un programa de máis de corenta actividades que inclúe xornadas técnicas, degustacións de produtos agroalimentarios, obradoiros e concursos, coa participación de máis de 204 expositores. Inauguración e actividades Fercam abrirá as súas portas ás 10:00 horas do mércores 26 de xuño, sendo a inauguración oficial ás 11:30 horas. Durante os cinco días de feira, os visitantes poderán gozar dunha programación variada e atractiva para todos os públicos. As xornadas técnicas, organizadas por empresas e asociacións agrarias, abordarán temas como: Mobilidade Innovación e dixitalización Optimización de recursos. As degustacións de produtos agroalimentarios son, ademais, un atractivo habitual e moi demandado polo público asistente. Premios e actividades infantís A Feira Nacional do País premiará os mellores produtos agroalimentarios nos certames de viño, queixo manchego e aceite de oliva. Para os máis pequenos, Fercam ofrece actividades como 'Gandería por un día', 'Cociñeiros por un día', degustación de mel infantil e almorzo saudable. Repsol presenta este ano novos obradoiros gratuítos para todas as idades, como hortas urbanas agroecolóxicas, construción de xeradores eólicos, compostaxe e construción de coches solares. Horarios Fercam 2024 Fercam 2024 estará aberta de 10 a 14 horas e de 20 a 23:30 horas do mércores 26 de xuño ao sábado 29 de xuño. O domingo día 30, a feira abrirá só en horario de mañá, de 10 a 14 horas. PROGRAMA | EXPOSITORES
XVI Congreso Europeo de Aves
24/06/2024
Congreso Europeo de Avicultura

XVI Conferencia Europea de Aves

Profesionais de todo o mundo e relatores expertos presentan os últimos avances científicos en todos os ámbitos da avicultura. O Congreso tamén contará cun espazo para a exposición comercial, así como con conferencias satélite de divulgación científica das empresas máis activas do sector avícola europeo. PROGRAMA CIENTÍFICO | Inscrición | Localización | Información e contacto 34 963 528 181 | info@epc2024.com
Congreso IFAMA 2024
17/06/2024
International Food and Agribusiness Management Association (IFAMA)

IFAMA España 2024

A 34a edición de IFAMA 2024 España é un evento organizado pola Federación Internacional de Asociacións de Xestión Agrícola (IFAMA) que conta cun Simposio, Concurso de Estudos de Casos e un Foro Empresarial no que se comparten ideas e ideas de vangarda sobre temas como a evolución e transformación da produción, da competitividade económica e da sustentabilidade mediante a lexislación e o impacto social. PROGRAMA | VIDEO | ENTRADAS
Logotipo ASINCAR
14/06/2024
ASINCAR

Verificacións e validacións do sistema APPCC segundo o novo Codex Alimentarius

Xornada técnica para actualizar e implementar os conceptos de validación inicial, verificación e reanálise do Sistema HACCP (Análise de Perigos e Puntos Críticos de Control) CONTIDO | INSCRICIÓN