Ir o contido principal

Eventos

Destacado

cartel do evento
25/03/2025
Organic Advice Network
Aberto o rexistro para a primeira visita cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia"
A inscrición para a primeira xira cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia" está aberta ata o 25 de febreiro OrganicAdviceNetwork , a rede de intercambio de coñecemento entre...
imaxe da edición anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. A feira agraria 4.0
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , celebrará a súa segunda edición entre o 28 e o 30 de outubro de 2025 . Tras o éxito da súa primeira edición, converteuse nun punto de encontro para a...
Cartel ECPA 205
29/06/2025
ECPA
XXV Conferencia Europea de Agricultura de Precisión ECPA
Entre o 29 de xuño e o 3 de xullo de 2025 terá lugar en Barcelona a décimo quinta edición da Conferencia Europea sobre Agricultura de Precisión (ECPA), organizada pola Sociedade Internacional de...
Cartel anunciador da feira FIMA 2026
10/02/2026
FIMA
FIMA Feira Internacional de Maquinaria Agrícola
FIMA volverá ser o evento máis grande do mundo agrícola do sur de Europa. A mecanización e as innovacións tecnolóxicas mostrarán aos profesionais o mellor xeito de facer máis rendibles as súas...
cartel do evento
13/02/2025
IRTA

Mellora do solo en viñedos

O obxectivo deste obradoiro técnico é afondar no coñecemento dos mecanismos que facilitan a mellora do solo, dos factores que aumentan a materia orgánica, comprender o seu funcionamento e como podemos potencialos, así como sinalar cales son as prácticas que poden ser negativas. Presentaranse os resultados dos estudos de xestión do solo de viñedo, realizados polo INCAVI, co obxectivo de definir estratexias sostibles que fomenten a calidade da uva e do viño. O IRTA considerará introducir novas tecnoloxías de análise molecular que nos permitan comprender a bioloxía do solo, comprender mellor o seu funcionamento e mellorar a súa xestión. Ademais, presentaranse os mecanismos naturais que utilizan as plantas para obter nutrientes e outros beneficios mediante intercambios activos coa microbioloxía do solo. PROGRAMA | INSCRICIÓN
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Conferencia "Obxectivo: Listeria baixo control"

O vindeiro 17 de decembro terá lugar no Salón Ernest Lluc do Ministerio de Sanidade unhas xornadas organizadas pola Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (AESAN) sobre diversos aspectos do control da Listeria monocytogenes nos alimentos e os retos que supón para os alimentos. seguridade. Ábrese de novo a inscrición debido ao aumento do aforo. Uns días antes do evento publicarase un enlace para seguir o evento en liña , para o que non será necesario inscribirse. Programa definitivo
ainia
10/12/2024

Webinar sobre a vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo

As novas tendencias de consumo están a evolucionar rapidamente, impulsadas polos cambios na tecnoloxía, a sustentabilidade e as preferencias dos consumidores. Os consumidores están cada vez máis preocupados polo impacto ambiental das súas compras, e a saúde mental e física é unha prioridade, favorecendo o consumo de produtos que favorezan o benestar, a alimentación saudable e as experiencias de autocoidado. Introdúcense novos ingredientes alternativos na fabricación de alimentos, análogos alimentarios (carne) que ven reducido o seu consumo, así como novas prácticas de cociña/consumo que poden ter un impacto directo na seguridade alimentaria do consumidor. No webinar "Vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo" que terá lugar o 10 de decembro, presentaranse estes cambios de hábitos e novidades, así como os seus riscos microbiolóxicos e físico-químicos asociados e como se poden abordar. . Goles Dar a coñecer os novos hábitos de compra, consumo e cociña, así como novos ingredientes alternativos e alimentos análogos, segundo o último Barómetro AINIA 2024. Afondar nos riscos microbiolóxicos asociados ás novas tendencias de consumo de alimentos. Afondar nos riscos físico-químicos asociados a novos ingredientes e alimentos análogos. Dirixido a Técnicos de I+D e Calidade de empresas alimentarias. Webinar só para profesionais. Metodoloxía Webinar de 1h15 de duración, que comezará ás 11:00 CET (hora española) e rematará arredor das 12:15. A inscrición remata o 9 de decembro ás 16:00 horas. Despois de rexistrarte, recibirás un primeiro correo electrónico de confirmación da nosa parte, e outro da plataforma GoToWebinar coa ligazón para conectarte. Se non o recibiches o día anterior, póñase en contacto connosco. Programa Presentación e presentación do Barómetro de Consumo AINIA «Estudos de vida útil microbiolóxica. Riscos asociados aos novos hábitos de consumo. Laura Verdú, Laboratorio de Microbioloxía. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA «Estudos de vida útil físico-química. "Estabilidade dos alimentos con novos ingredientes". Sandra Leiva, Laboratorio de Química. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA Preguntas e conclusións
día mundial do solo
04/12/2024
Asesores de Aragón

O papel das cubertas do solo nos cultivos leñosos

Con motivo do Día Mundial do Solo 2024: Coida os solos. Medir, controlar, xestionar. Relator: Manuel López Vicente, catedrático do Departamento de Ciencias Agrarias e do Medio Natural. EPS Huesca Presencial para estudantes que soliciten recoñecemento de créditos / En liña. Inscrición aquí Colabora: Colexio Oficial de Enxeñeiros Agrónomos Aragón-Navarra-País Vasco e Delegación Territorial de Aragón da Sociedade Española de Edafoloxía (SECS) PROGRAMA 13.00 h Presentación da doutora María Videgain, membro da xunta de goberno do Colexio, profesora e investigadora da EPS de Huesca, Universidade de Zaragoza. 13:05h Presentación do DMS a cargo do doutor David Badía Villas, profesor da Área de Edafoloxía e Química Agrícola, na EPS de Huesca, e presidente da DT Aragón-SECS. 13:10h Charla do doutor Manuel López Vicente, PPL da EPS Huesca titulada “Xestión sostible do solo en cultivos leñosos” . Nesta charla preséntanse os cambios que xeran as cubertas vivas e inertes nos solos agrícolas de cultivos permanentes, como oliveiras e viñedos. Faise especial fincapé na medición e seguimento das propiedades hidrolóxicas do solo, complementándose con aspectos de fertilidade e bioloxía do solo; Os resultados dos casos serán ofrecidos tanto para Aragón como para outras comunidades. Cos datos obtidos é posible unha mellor xestión agronómica, imprescindible para a sustentabilidade ambiental, optimizando a xestión, os recursos e potenciando a rendibilidade das explotacións. 2:00 p.m. Aperitivo, honra do Colexio Oficial de Enxeñeiros Agrónomos de Aragón, Navarra e País Vasco.
VINITECH
26/11/2024
VINITECH

Vinitech-Sifel 2024

imaxe do congreso do CIS de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria

Os días 11 e 12 de novembro terá lugar en Valladolid o II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria . Un evento no que temas como: Sostibilidade: como adaptar a sustentabilidade á nosa empresa alimentaria? Que beneficios tanxibles obteremos? Seguridade alimentaria: xestión de crises e produción primaria. Cultura e Soft Skills: como establecer cambios que establezan a Cultura en toda a empresa? Un plan de Cultura pode evitar que perdas unha certificación na túa empresa? Dixitalización e Intelixencia Artificial: O uso da Intelixencia Artificial estase adaptando a numerosos sectores. Que ferramentas ten a disposición do sector alimentario que realmente nos beneficiarán? PROGRAMA
II encontro de innovación en envases e envases de alimentos
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Encontro para a innovación en envases e envases de alimentos

Próximamente celebrarase a segunda edición do encontro Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un evento clave que reunirá aos principais actores do sector do envasado de alimentos, centrado na sustentabilidade e a innovación. Este encontro é unha excelente oportunidade para fortalecer as redes profesionais e fomentar a colaboración cara a unha transición sostible na industria alimentaria. Organizado por ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, o evento contará cunha zona expositiva e un espazo para conferencias e mesas redondas onde os expertos compartirán coñecementos e debaterán sobre os retos e oportunidades da industria. Este é un paso esencial para un futuro máis sostible no sector alimentario.
Imaxe de froitas e verduras saíndo por unha fiestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Atracción de froitas

Fruit Attraction é o evento para profesionais da froita e verdura. Fruit Attraction converteuse na ferramenta comercial de referencia para a comercialización GLOBAL de froitas e hortalizas . A súa capacidade para impulsar as exportacións globais do sector convérteo no punto de conexión comercial de todo o grupo de profesionais que conforman toda a cadea de valor, ademais de consolidarse como marco de innovación no mercado hortofrutícola.
III CONGRESO DE XESTIÓN SOSTIBLE DO SOLO
02/10/2024
Interempresas

III Congreso de Xestión Sostible do Solo

Promovido pola Asociación Española de Fabricantes de Agronutrientes (AEFA) e Xornadas Interempresas , este congreso centra os seus contidos na tecnoloxía e na xestión eficiente deste recurso, que pode considerarse o que ofrece maior potencial para aumentar os rendementos e mellorar a calidade do cultivos . O evento contará coa participación de expertos de primeiro nivel en materias relacionadas con: Fecundación. Estudo do solo. Ferramentas dixitais. Redución do traballo. Desenvolvemento de novos produtos bioestimulantes. Normativa vixente en materia de coidado e protección do solo. PROGRAMA | INSCRICIÓN
Logotipo World Rabbit Breeding Congress
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congreso Mundial do Coello

O día 13 edición do World Rabbit Congress celébrase do 2 ao 4 de outubro en Tarragona PROGRAMA
Simposio sobre Materiais en Contacto con Alimentos
18/09/2024
AESAN

Simposio sobre Materiais en Contacto con Alimentos

Do 18 ao 19 de setembro de 2024 , o Centro Nacional da Alimentación, dependente da Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (AESAN), acollerá na súa sede de Majadahonda (Madrid) un Simposio sobre Materiais en Contacto cos Alimentos . O evento está organizado pola Dirección Europea de Calidade de Medicamentos e Asistencia Sanitaria (EDQM) , pertencente ao Consello de Europa e á AESAN , baixo o título “Recent developments in food contact materials and articles”. O evento está dirixido a todos os profesionais da industria de materiais en contacto con alimentos , laboratorios de control oficiais, autoridades europeas e nacionais, así como responsables políticos nacionais. A participación presencial é gratuíta (suxeito a rexistro e dispoñibilidade) para o persoal das autoridades nacionais competentes, as autoridades europeas e os representantes dos laboratorios oficiais de control; mentres que para os asistentes presenciais do sector privado custará 400 euros por delegado. PROGRAMA
XI Congreso "O futuro do cereal"
11/09/2024
Interempresas

XI Congreso "O futuro do cereal"

O grupo cooperativo Agropal e a revista especializada Tierras (de Interempresas Media) organizan a edición 2024 do Congreso "O futuro do cereal", que este ano contará para a súa presentación inaugural con Ramón Armengol , figura destacada do cooperativismo catalán e español que ten recibiu recentemente a distinción da Orde Civil do Mérito Agrario outorgada polo Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación. Grazas á súa ampla experiencia en Bruxelas, onde chegou a presidir a organización que representa ás cooperativas europeas (COGECA), ofrecerá unha visión detallada dos principais retos que afectan ao sector e de como son a Política Agraria Común e as tensións xeopolíticas actuais. indo para determinar o futuro da actividade a medio e longo prazo. Outros temas destacables serán: Eficiencia da fertilización A semente como factor de produción clave Sanidade vexetal cultivo de carbono A evolución dos mercados Cultivos alternativos Edición de xenes PROGRAMA | INSCRICIÓN
imaxe do II congreso internacional da carne de vacún
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

II Congreso Internacional de Carne de Vacuno

Congreso presencial e online onde técnicos e gandeiros terán a oportunidade de afondar na imaxe que a sociedade ten do sector vacún e que pancas hai que activar para reverter as ideas preconcibidas. TRANSMISIÓN-streaming do Congreso PROGRAMA | INSCRICIÓN | LOCALIZACIÓN | CONTACTO: congresointernacionalvacuno@gmail.com
XVI Congreso Europeo de Aves
24/06/2024
Congreso Europeo de Avicultura

XVI Conferencia Europea de Aves

Profesionais de todo o mundo e relatores expertos presentan os últimos avances científicos en todos os ámbitos da avicultura. O Congreso tamén contará cun espazo para a exposición comercial, así como con conferencias satélite de divulgación científica das empresas máis activas do sector avícola europeo. PROGRAMA CIENTÍFICO | Inscrición | Localización | Información e contacto 34 963 528 181 | info@epc2024.com
Congreso IFAMA 2024
17/06/2024
International Food and Agribusiness Management Association (IFAMA)

IFAMA España 2024

A 34a edición de IFAMA 2024 España é un evento organizado pola Federación Internacional de Asociacións de Xestión Agrícola (IFAMA) que conta cun Simposio, Concurso de Estudos de Casos e un Foro Empresarial no que se comparten ideas e ideas de vangarda sobre temas como a evolución e transformación da produción, da competitividade económica e da sustentabilidade mediante a lexislación e o impacto social. PROGRAMA | VIDEO | ENTRADAS
Logotipo ASINCAR
14/06/2024
ASINCAR

Verificacións e validacións do sistema APPCC segundo o novo Codex Alimentarius

Xornada técnica para actualizar e implementar os conceptos de validación inicial, verificación e reanálise do Sistema HACCP (Análise de Perigos e Puntos Críticos de Control) CONTIDO | INSCRICIÓN
FEIRA da industria cárnica de Guijuelo
11/06/2024
FIC

Feira da industria cárnica de Guijuelo

Feira da Industria cárnica onde conflúen afeccionados á carne, expertos na materia e as últimas tendencias en tecnoloxía e produtos para ofrecerche unha experiencia única de descubrimento e colaboración no apaixonante mundo da Industria cárnica. Para consultar o programa preme aquí
Logotipo do World Ham Congress
05/06/2024
Congreso Mundial del Jamón

XII Congreso Mundial do Xamón

Nesta edición máis de 30 relatores nacionais e internacionais desenvolverán un novedoso e interesante programa que abordará temas de interese para o sector, cuxo futuro está condicionado por factores como o aumento dos prezos das materias primas, o custo da enerxía e dos combustibles. comercio internacional, e moitas outras cuestións que suporán cambios na estrutura produtiva do sector do xamón a longo prazo. DOSIER | INSCRICIÓN | CONTACTO: 917217929 info@congresomundialdeljamon.es
eatex novas oportunidades para a industria vexetal procesada
23/05/2024
EATEX Food Innovation Hub by CNTA

Novas oportunidades para a industria transformada de vexetais

Actividade presencial de traballo de ideación, deseño e co-creación entre empresas, centros de I+D e potenciais consumidores para identificar oportunidades para xerar novos produtos e propoñer solucións tecnolóxicas. PROGRAMA | INSCRICIÓN
Imaxe dun técnico limpando unha saba
13/05/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Técnicos y Graduados en Ingeniería Agrícola de Andalucía Occidental

XVII Simposio de Sanidade Vexetal

O XVII Simposio de Sanidade Vexetal, nunha edición onde se falará do papel da intelixencia artificial, da actualidade fitosanitaria e de ferramentas clave como o Caderno de Explotación Dixital, onde o papel do Asesor é fundamental. Os interesados en asistir poden reservar a súa praza cubrindo o formulario que se atopa no seguinte enlace: https://www.fitosymposium.com/INSCRIPCION/ Para consultar o programa do Simposio preme aquí