Ir o contido principal

Eventos

Destacado

cartel do evento
25/03/2025
Organic Advice Network
Aberto o rexistro para a primeira visita cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia"
A inscrición para a primeira xira cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia" está aberta ata o 25 de febreiro OrganicAdviceNetwork , a rede de intercambio de coñecemento entre...
TRANSFERENCIAS DE EVENTOS
12/03/2025
FYCMA
A innovación agroalimentaria tamén se presentou no Transfiere Forum
Transfiere reúne a expertos de diferentes sectores para intercambiar coñecementos científicos e tecnolóxicos, promover a innovación e fortalecer a relación entre ciencia e empresa. Este evento, que se...
imaxe da edición anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. A feira agraria 4.0
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , celebrará a súa segunda edición entre o 28 e o 30 de outubro de 2025 . Tras o éxito da súa primeira edición, converteuse nun punto de encontro para a...
Cartel ECPA 205
29/06/2025
ECPA
XXV Conferencia Europea de Agricultura de Precisión ECPA
Entre o 29 de xuño e o 3 de xullo de 2025 terá lugar en Barcelona a décimo quinta edición da Conferencia Europea sobre Agricultura de Precisión (ECPA), organizada pola Sociedade Internacional de...
cartel das xornadas de Agromurcia 2025
12/03/2025
AILIMPO. Asociación Interprofesional de Límón y Pomelo.

II Xornada AgroMurcia: Riscos fitosanitarios para a agricultura mediterránea

A segunda edición desenvólvese nun contexto marcado polas profundas transformacións da agricultura pola globalización, as restricións ao uso de fitosanitarios e os retos que supón o cambio climático. Ante esta situación, AgroMurcia busca avaliar as ameazas e oportunidades en sanidade vexetal e impulsar solucións innovadoras para o sector. Abordaranse os seguintes bloques principais: Bloque I: VIAXES Bloque II: Novos rexistros fitosanitarios Bloque III: Virus Bloque IV: Mesas de debate PROGRAMA
agromurcia
12/03/2025
Phytoma

AgroMurcia 2025: Novos riscos fitosanitarios para a agricultura mediterránea

A II edición de AgroMurcia celebrarase no Auditorio e Pazo de Congresos El Batel (Cartaxena) os días 12 e 13 de marzo de 2025, tras a súa exitosa primeira edición no mesmo mes de 2023. Organiza : Consellería de Augas, Agricultura, Gandería e Pesca da Rexión de Murcia Coorganizado por : PHYTOMA Colabora : Concello de Cartaxena
agrosalb
21/02/2025
aGROSlab

Seminario web HATD IPMWise Weed Control

IPMWise é unha ferramenta de apoio á decisión deseñada para un control preciso e específico de herbas daniñas, baseada na investigación de campo realizada durante as últimas seis décadas. Dispoñible para: Alfalfa, Lupino, Veza, Cebada, Colza, Garbanzo, Xirasol, Chícharo, Feixón, Lentella, Millo, Soia, Trigo, Triticale e Veza; Neste seminario en liña poderás aprender como funciona. Ao longo do Seminario, o profesor Montull exporá as bases agronómicas nas que se basea esta HATD para o Control de Malas herbas en Cultivos Extensivos.
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Conferencia "Obxectivo: Listeria baixo control"

O vindeiro 17 de decembro terá lugar no Salón Ernest Lluc do Ministerio de Sanidade unhas xornadas organizadas pola Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (AESAN) sobre diversos aspectos do control da Listeria monocytogenes nos alimentos e os retos que supón para os alimentos. seguridade. Ábrese de novo a inscrición debido ao aumento do aforo. Uns días antes do evento publicarase un enlace para seguir o evento en liña , para o que non será necesario inscribirse. Programa definitivo
ainia
10/12/2024

Webinar sobre a vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo

As novas tendencias de consumo están a evolucionar rapidamente, impulsadas polos cambios na tecnoloxía, a sustentabilidade e as preferencias dos consumidores. Os consumidores están cada vez máis preocupados polo impacto ambiental das súas compras, e a saúde mental e física é unha prioridade, favorecendo o consumo de produtos que favorezan o benestar, a alimentación saudable e as experiencias de autocoidado. Introdúcense novos ingredientes alternativos na fabricación de alimentos, análogos alimentarios (carne) que ven reducido o seu consumo, así como novas prácticas de cociña/consumo que poden ter un impacto directo na seguridade alimentaria do consumidor. No webinar "Vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo" que terá lugar o 10 de decembro, presentaranse estes cambios de hábitos e novidades, así como os seus riscos microbiolóxicos e físico-químicos asociados e como se poden abordar. . Goles Dar a coñecer os novos hábitos de compra, consumo e cociña, así como novos ingredientes alternativos e alimentos análogos, segundo o último Barómetro AINIA 2024. Afondar nos riscos microbiolóxicos asociados ás novas tendencias de consumo de alimentos. Afondar nos riscos físico-químicos asociados a novos ingredientes e alimentos análogos. Dirixido a Técnicos de I+D e Calidade de empresas alimentarias. Webinar só para profesionais. Metodoloxía Webinar de 1h15 de duración, que comezará ás 11:00 CET (hora española) e rematará arredor das 12:15. A inscrición remata o 9 de decembro ás 16:00 horas. Despois de rexistrarte, recibirás un primeiro correo electrónico de confirmación da nosa parte, e outro da plataforma GoToWebinar coa ligazón para conectarte. Se non o recibiches o día anterior, póñase en contacto connosco. Programa Presentación e presentación do Barómetro de Consumo AINIA «Estudos de vida útil microbiolóxica. Riscos asociados aos novos hábitos de consumo. Laura Verdú, Laboratorio de Microbioloxía. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA «Estudos de vida útil físico-química. "Estabilidade dos alimentos con novos ingredientes". Sandra Leiva, Laboratorio de Química. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA Preguntas e conclusións
sostible
04/12/2024
Cooperativas Agro-alimentarias

IV Encontro sobre calidade, seguridade alimentaria e medio ambiente, Alcázar de San Juan (CR)

OBXECTIVOS XERAIS Coñece casos de éxito na certificación de sistemas de sustentabilidade e como comunicar o noso compromiso para obter beneficios tanxibles. Coñecer os requisitos para a etiquetaxe dos envases segundo a Normativa de Envases. Coñece o Plan de Biometanización de Castela-A Mancha e as oportunidades que ofrece ás empresas agroalimentarias DESTINATARIOS Persoal técnico de cooperativas e empresas agroalimentarias. Xerentes e responsables de calidade Técnicos de vendas e exportación
Xornadas técnicas Fraga
04/12/2024
Agrocistus

VII Xornadas Técnicas AGROCISTUS 2024

O 4 de decembro terá lugar en Fraga (Huesca) as VII Xornadas Técnicas AGROCISTUS.
produtos fitosanitarios
28/11/2024
Asesores de Aragón

VIII Foro Técnico sobre sanidade vexetal. 40 anos de sanidade vexetal

O Servizo de Sanidade e Certificación Vexetal é a unidade técnica que desenvolve as funcións de control e certificación das sementes e plantas de viveiro, a xestión dos plans de vixilancia e control de pragas e enfermidades vexetais, a comercialización e utilización de produtos fitosanitarios e a súa avaliación, o asesoramento técnico a o sector produtor en sanidade vexetal e produción de sementes.
Sanidade vexetal
28/11/2024
Portal TecnoAgrícola

VIII Foro Técnico en Sanidade Vexetal

O 28 de novembro terá lugar no Salón de Actos do Instituto Agronómico Mediterráneo de Zaragoza o VIII Foro Técnico en Sanidade Vexetal organizado polo Centro de Sanidade Vexetal e Certificación.
VINITECH
26/11/2024
VINITECH

Vinitech-Sifel 2024

Fotografía do evento de biocultura anterior
21/11/2024
BIOCULTURA

BioCultura 2024 Madrid

Ao bordo das 40 edicións, BioCultura Madrid demostrará unha vez máis que o “ecolóxico” é/non foi unha moda e que chegou para quedarse. A feira celebrarase en novembro no recinto da Feira de Madrid-Ifema. Os sectores serán: Alimentación ecolóxica; Cosmética e hixiene eco-naturais certificadas; Casa saudable; Moda sostible; Estilo de vida ecolóxico; Saúde e Benestar, ONGs... Agarda a participación de 400 expositores e supera unha vez máis os 50.000 visitantes. Paralelamente á exposición celebraranse máis de 300 actividades. Ángeles Parra, directora da feira, comentou que “sería moi difícil resumir estes case 40 anos de feiras, activismo, rebeldía e concienciación social. Nunca fomos unha moda. O tempo deunos a razón. O futuro será ecolóxico ou non o será”.
ii CONGRESO DE ENXEÑARÍA AGRARIA
13/11/2024
Consejo General de Colegios Oficiales de Ingenieros Técnicos Agrícolas de España (CGCOITAE)

II Congreso de Enxeñería Agrícola

O II Congreso de Enxeñería Agrícola, organizado polo Consello de Colexios Oficiais de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas de España e o Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, terá lugar entre os días 13 e 14 de novembro na Escola Técnica Superior de Enxeñaría Agroalimentaria e Forestal e Veterinaria da Universidade de Lleida. Entre os temas centrais das súas sete sesións están a xestión da auga, a cadea alimentaria, a agrovoltaica, os espazos verdes e árbores urbanas, a xestión hidrolóxica dos montes e a sanidade vexetal. PROGRAMA | INSCRICIÓN
imaxe do congreso do CIS de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria

Os días 11 e 12 de novembro terá lugar en Valladolid o II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria . Un evento no que temas como: Sostibilidade: como adaptar a sustentabilidade á nosa empresa alimentaria? Que beneficios tanxibles obteremos? Seguridade alimentaria: xestión de crises e produción primaria. Cultura e Soft Skills: como establecer cambios que establezan a Cultura en toda a empresa? Un plan de Cultura pode evitar que perdas unha certificación na túa empresa? Dixitalización e Intelixencia Artificial: O uso da Intelixencia Artificial estase adaptando a numerosos sectores. Que ferramentas ten a disposición do sector alimentario que realmente nos beneficiarán? PROGRAMA
II encontro de innovación en envases e envases de alimentos
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Encontro para a innovación en envases e envases de alimentos

Próximamente celebrarase a segunda edición do encontro Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un evento clave que reunirá aos principais actores do sector do envasado de alimentos, centrado na sustentabilidade e a innovación. Este encontro é unha excelente oportunidade para fortalecer as redes profesionais e fomentar a colaboración cara a unha transición sostible na industria alimentaria. Organizado por ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, o evento contará cunha zona expositiva e un espazo para conferencias e mesas redondas onde os expertos compartirán coñecementos e debaterán sobre os retos e oportunidades da industria. Este é un paso esencial para un futuro máis sostible no sector alimentario.
EUFRAS en akisplataforma.es
24/10/2024
EUFRAS

Pausa CAFÉ EUFRAS en Redes Temáticas

EUFRAS organiza un foro colaborativo en liña que che axuda a participar e xestionar redes temáticas e intercambiar, aprender e crecer con profesionais afíns do sector do asesoramento agrícola . Participantes do foro: Beatriz Cardoso (CONSULAI) AdvisoryNetPEST: Mellorar os servizos de asesoramento da UE e fomentar o intercambio de coñecementos para reducir o uso e o risco de pesticidas. Paula Resana (INTIA) STRATUS; Conectando asesores en toda Europa para acelerar a creación e o intercambio de coñecemento sobre a xestión integrada da fertilización (STRATUS: conectar os asesores en toda Europa para acelerar a creación e o intercambio de coñecemento sobre a xestión integrada da fertilización). Claire Morelle (IFOAM) OrganicAdviceNetwork: Constrúe unha rede europea de asesores orgánicos de distintos niveis de experiencia. Para rexistrarte no Coffee Break fai clic aquí EUFRAS é unha rede de organizacións de asesoramento creada en 2013 co obxectivo de apoiar os servizos de asesoramento agrícola en toda Europa. Os principais obxectivos de EUFRAS inclúen: desenvolver unha comunidade de asesores e defender os seus intereses; apoiar o desenvolvemento profesional dos asesores; responder aos retos aos que se enfrontan os servizos de asesoramento en agricultura e desenvolvemento rural.
Imaxe de froitas e verduras saíndo por unha fiestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Atracción de froitas

Fruit Attraction é o evento para profesionais da froita e verdura. Fruit Attraction converteuse na ferramenta comercial de referencia para a comercialización GLOBAL de froitas e hortalizas . A súa capacidade para impulsar as exportacións globais do sector convérteo no punto de conexión comercial de todo o grupo de profesionais que conforman toda a cadea de valor, ademais de consolidarse como marco de innovación no mercado hortofrutícola.
Logotipo World Rabbit Breeding Congress
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congreso Mundial do Coello

O día 13 edición do World Rabbit Congress celébrase do 2 ao 4 de outubro en Tarragona PROGRAMA
Conferencia ifapa Fomento da Innovación, a Sostibilidade e o Valor Engadido no Sector Agroalimentario
27/09/2024
COITAND

Segunda xornada de portas abertas “Promoción da innovación, a sustentabilidade e o valor engadido no sector agroalimentario”

O 27 de setembro , nas instalacións do IFAPA Rancho de la Merced , Xerez de la Frontera, celebrarase a segunda xornada de portas abertas do seminario. Esta sesión, que comezará ás 9:00 horas , contará cunha serie de relatorios técnicos centrados na innovación e a sostibilidade na horticultura andaluza. Entre os temas destacados están: A tecnoloxía de osixenación BIHOX® e o seu impacto nos cultivos de cabaciña e sandía. O potencial de biomasa da horticultura andaluza e os retos para a bioeconomía circular. Novos avances na biotecnoloxía e no desenvolvemento de portaenxertos resistentes a virus. Seguridade no uso dos produtos fitosanitarios e das tecnoloxías máis seguras e sostibles en horticultura. Despois dun descanso, a xornada continuará coa presentación da nova web do seminario e unha sesión de colaboración entre institucións. O acto concluirá coa clausura oficial a cargo da presidenta de IFAPA, Marta Bosquet Aznar, seguida dunha consumición de clausura ás 12:30 horas. A asistencia é gratuíta , coa correspondente inscrición. Para máis información podes contactar connosco no correo electrónico: jerez.ifapa@juntadeandalucia.es; ou chamando ao 956.03.46.00. Inscrición | Programa
Conferencia ifapa Fomento da Innovación, a Sostibilidade e o Valor Engadido no Sector Agroalimentario
23/09/2024
COITAND

Primeira xornada de portas abertas “Fomentando a Innovación, a Sostibilidade e o Valor Engadido no Sector Agroalimentario”

O 23 de setembro celebrarase a primeira xornada de portas abertas do LIII Seminario de Técnicos e Especialistas en Horticultura, organizado polo Instituto Andaluz de Investigación e Formación en Produción Agropecuaria, Alimentaria e Ecolóxica (IFAPA) en colaboración con COITAND e o MAP. O acto terá lugar no IES El Picacho , en Sanlúcar de Barrameda, e comezará ás 10:30 horas. O programa inclúe unha presentación sobre horticultura fina e unha revisión histórica de IFAPA en Chipiona, seguida de varias presentacións técnicas que abordarán temas clave como: A canle curta de mercadotecnia dixital en Andalucía. O rexistro de operadores autorizados para expedir pasaportes fitosanitarios. O comportamento agronómico dos cultivares de cabaciño en Tenerife. Aspectos de economía circular e uso de lixiviados na produción de microalgas. Ademais, exploraranse os impactos dos microplásticos na horticultura e o seu impacto na saúde, entre outros temas de interese para o sector agroalimentario. A xornada concluirá ás 14:00 horas despois dun bloque final de presentacións técnicas e debates sobre a biodiversidade agrícola. A asistencia é gratuíta , coa correspondente inscrición. Para máis información podes contactar connosco no correo electrónico: jerez.ifapa@juntadeandalucia.es; ou chamando ao 956.03.46.00. Inscrición | Programa
Simposio sobre Materiais en Contacto con Alimentos
18/09/2024
AESAN

Simposio sobre Materiais en Contacto con Alimentos

Do 18 ao 19 de setembro de 2024 , o Centro Nacional da Alimentación, dependente da Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (AESAN), acollerá na súa sede de Majadahonda (Madrid) un Simposio sobre Materiais en Contacto cos Alimentos . O evento está organizado pola Dirección Europea de Calidade de Medicamentos e Asistencia Sanitaria (EDQM) , pertencente ao Consello de Europa e á AESAN , baixo o título “Recent developments in food contact materials and articles”. O evento está dirixido a todos os profesionais da industria de materiais en contacto con alimentos , laboratorios de control oficiais, autoridades europeas e nacionais, así como responsables políticos nacionais. A participación presencial é gratuíta (suxeito a rexistro e dispoñibilidade) para o persoal das autoridades nacionais competentes, as autoridades europeas e os representantes dos laboratorios oficiais de control; mentres que para os asistentes presenciais do sector privado custará 400 euros por delegado. PROGRAMA