Ir o contido principal

Eventos

Destacado

Mapa do pavillón de Ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, con novos pavillóns e sectorización
Fruit Attraction 2025 , que se celebrará do 30 de setembro ao 2 de outubro , marca un fito significativo na súa historia ao consolidarse como a feira líder mundial do sector das froitas e hortalizas...
Ilustración da gandería de precisión
21/05/2025
RedPAC
Intercambio de experiencias entre grupos operativos en materia de gandería de precisión
A inscrición para a conferencia presencial sobre gandería de precisión, que se celebrará o 21 de maio de 2025 no “ iHub La Vega Innova ” (en San Fernando de Henares - Madrid), organizada pola Rede PAC...
cartel do evento
14/05/2025
BBioNets
O futuro dos Grupos Operativos da EIP-AGRI
O 14 de maio de 2025 , de 10:00 a 13:00. CET , o obradoiro europeo titulado “O futuro dos grupos operativos da EIP-AGRI: desafíos, oportunidades e servizos de apoio existentes. Liberando o potencial...
SIMPOSIO
14/05/2025
Expoliva
22º Simposio Internacional de Ciencia, Técnica e Transferencia en EXPOLIVA 2025
A vindeira edición do Simposio Internacional de Científico, Técnico e de Transferencia de Coñecemento Expoliva , que se celebra por vixésimo segunda vez no marco da feira EXPOLIVA 2025, consolídase...
cartel do evento
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruit celebrará unha xornada técnica sobre procesamento poscolleita de vexetais en Almería.

O 8 de maio, Sanifruit organiza unha xornada técnica dedicada á poscolleita de tomates, pementos e calabacíns no Centro de Innovación Tecnolóxica COEXPHAL (CIT COEX) en La Mojonera, Almería . A reunión comezará ás 15:30 h. e está dirixido especificamente a empresas exportadoras interesadas en prolongar a vida útil dos seus produtos con solucións naturais e eficaces . O evento contará coa participación de expertos dos ámbitos académico e técnico. Antonio Mena , delegado territorial de Agricultura de Almería, inaugurará a xornada, seguida de presentacións de Juan Carlos Pérez Mesa , Juan Luis Valenzuela , Sandra Mañas (Sanifruit) e técnicos do Departamento de Tecnoloxía da Fundación Tecnova . O director executivo de Sanifruit, Javier Biel, presentará o programa poscolleita da empresa e clausurará o evento. A actividade incluirá unha pausa para o café e é de asistencia gratuíta , aínda que é necesario rexistrarse previamente . REXISTRO
Congreso ALACCTA – SOCHITAL 2025
09/04/2025
Fundación Triptolemos

Congreso ALACCTA – SOCHITAL 2025

Baixo o lema "Food for Tomorrow: Ciencia, Tecnoloxía e Innovación para unha Alimentación Sostible e Saudable", a Escola de Ciencia dos Alimentos da Pontificia Universidade Católica de Valparaíso acollerá o 23º Congreso da Asociación Latinoamericana e do Caribe de Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos (ALACCTA 2025) e o 24º Congreso da Asociación de Ciencia e Tecnoloxía de Alimentos de Chile, o 29 de abril de 2020. e 11 de 2025. O evento reunirá a destacados expertos da industria alimentaria, tanto de Chile como de América Latina, para falar das últimas novidades do sector e dos retos de futuro. Baixo o tema "Ciencia e tecnoloxía para unha alimentación sostible e saudable", a conferencia centrarase en tres temas principais: Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos para a Nutrición e o Benestar : este enfoque abarcará temas como a ciencia dos materiais alimentarios, a avaliación sensorial, os alimentos funcionais, a nutrición especializada, a biodisponibilidade, a bioaccesibilidade e a revalorización dos alimentos tradicionais, entre outros. Debateranse as innovacións para mellorar a saúde e o benestar a través da nutrición. Innovación tecnolóxica para o procesamento sustentable de alimentos : exploraranse os avances na análise de alimentos, tecnoloxías de conservación, sensores e biosensores, biotecnoloxía alimentaria e tecnoloxía de envasado, centrándose nun enfoque sostible que reduza a pegada de auga e de carbono. Retos na seguridade alimentaria e a regulación : esta área abordará a microbioloxía e toxicoloxía alimentaria, a detección de contaminantes, a fraude alimentaria e as políticas públicas, con énfase en garantir a seguridade alimentaria e a harmonización lexislativa a nivel rexional. O congreso será unha plataforma para o intercambio de coñecemento, promovendo innovacións e estratexias para abordar os retos actuais aos que se enfronta a industria alimentaria nas áreas de saúde, sustentabilidade e seguridade alimentaria.
Congreso de Gastronomía Española 2025
27/03/2025
Real Academia de Gastronomía

Congreso de Gastronomía Española 2025

O evento, organizado pola Real Academia de Gastronomía de España en colaboración co Instituto Universitario CEU "Alimentación e Sociedade", terá lugar do 27 ao 29 de marzo de 2025 , na Universidade CEU San Pablo de Madrid. O eixo central das XORNADAS DE GASTRONOMÍA DE ESPAÑA defínese polo feito de que o concepto de gastronomía como actividade eminentemente recreativa quedou algo obsoleto e que as demais dimensións da cadea de valor das actividades gastronómicas, que engloban a produción, distribución, elaboración, consumo e xestión de residuos, deben terse en conta dende unha perspectiva multidisciplinar e internacional. Polo tanto, o obxectivo das Xornadas é abordar desde unha perspectiva científica, académica e profesional este novo contexto social, económico, psicolóxico, médico e cultural desta nova interpretación da gastronomía, onde os criterios de produción sostible e alimentación saudable complementan de forma natural o concepto tradicional de goce asociado á gastronomía. Por este motivo, reuniremos a investigadores, académicos e profesionais de diferentes campos da ciencia, disciplinas académicas, redes de investigación e áreas políticas para debater sobre este novo marco para definir a gastronomía como unha actividade holística, con foco primordial na nutrición, a saúde e a sustentabilidade. PROGRAMACIÓN | INSCRICIÓN
cartel da feira de sant josep 2025 mollerussa
19/03/2025
Fira de Mollerussa

Feira de Sant Josep, en Mollerussa

Cunha gran tradición en Cataluña, e referencia comarcal, entre os días 19 e 23 de marzo de 2025 terá lugar en Mollerusa unha nova edición da súa feira de maquinaria agrícola e do automóbil, coincidindo coa festa de San José.
ecolóxico
20/02/2025
Asesores de Aragón

Agricultura ecolóxica

Queres dedicarte profesionalmente á produción de alimentos ecolóxicos e locais? Queres converter gradualmente a túa explotación á agricultura ecolóxica? Queres iniciarte nalgunhas das técnicas e posibilidades que ofrece a agricultura ecolóxica, para o teu propio consumo ou como fonte de ingresos complementarias? O noso curso de Agricultura Ecolóxica formarache para o cultivo, o aproveitamento dos recursos e a xestión do solo de xeito ecolóxico. PROGRAMA: Introdución Xestión do solo e da fertilidade en cultivos ecolóxicos Xestión da auga en cultivos ecolóxicos Xestión de problemas fitosanitarios na agricultura ecolóxica + INSCRICIÓN
abanca
20/02/2025
Campodigital

Abanca Cimag-Gandagro

ABANCA CIMAG-GANDAGRO terá lugar na Feira Internacional ABANCA de Galicia, o maior recinto expositivo do noroeste peninsular. A instalación está situada na localidade de Silleda, a un tiro de pedra da súa cidade natal, Santiago de Compostela. A V Feira Profesional de Maquinaria, Agricultura e Gandería é un espazo de confluencia, análise e negocio que xa está na axenda de todos os profesionais do sector primario. Un evento cuxo recoñecemento creceu paralelamente á súa capacidade para descubrir os aspectos máis innovadores e atractivos do mercado. E na súa quinta edición volverá centrarse tanto en presentar o presente como en anticiparse ao futuro. Todo isto será posible a través dunha ampla exposición pensada para satisfacer as demandas de todos os visitantes, que tamén estará ligada a un ambicioso programa de actividades no que non faltarán propostas de gran interese e expertos de prestixio.
Maquinaria vitícola e oleica
11/02/2025
Feria de Zaragoza

Exposición Internacional de Técnicas e Equipamentos para a Viticultura (TECNOVID) e a Oleocultura (OLEOTEC)

Un ano máis será unha cita obrigada e punto de referencia para o encontro internacional do sector, así como un gran escaparate coas últimas novidades en maquinaria e tecnoloxías aplicadas á industria, e unha excelente plataforma empresarial. Un ano máis, coincidirá en días de celebración co Salón Internacional de Maquinaria e Equipos para Adegas e Embotellado ( ENOMAQ ), para Oleorías e Envases ( OLEOMAQ ) e para a Industria da Cervexa ( E-BEER ). O contido das diferentes salas ofrece importantes sinerxías nun escaparate comercial inmellorable coa última maquinaria e tecnoloxía aplicada á industria. Se o desexan, poderán expoñer equipamentos tanto para o sector da viticultura como para o olivicola. Nesta edición mantense a dixitalización dos trámites dos expositores , incluído o formulario de Preinscrición , para facilitar moito este trámite.
agroexpo
29/01/2025
Institución Ferial de Extremadura

Feira Internacional AGROEXPO

Agroexpo é unha das principais feiras agrarias da rexión de Estremadura, onde se presentan innovacións en maquinaria, tecnoloxía agrícola e servizos para o sector agrario. É unha oportunidade para coñecer as últimas tendencias e avances en agricultura de precisión e sostible. DESCRICIÓN 20.000 m² de exposición. 4 grandes pavillóns cubertos. Instalacións innovadoras. A cita con profesionais, fabricantes e distribuidores. Conferencias, Presentacións e Xornadas
Agrario 25
28/01/2025
Feria de Valladolid

Agraria 2025, feira de maquinaria agrícola de Valladolid

Baixo o lema "Cultiva oportunidades, saca proveito" AGRARIA , a Feira de Maquinaria Agrícola e Gandeira de Valladolid, terá lugar en xaneiro de 2025. Entre outros temas centrarase en: Servizos para o desenvolvemento da agricultura. Maquinaria gandeira e agrícola. Innovacións tecnolóxicas e de maquinaria.
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Conferencia "Obxectivo: Listeria baixo control"

O vindeiro 17 de decembro terá lugar no Salón Ernest Lluc do Ministerio de Sanidade unhas xornadas organizadas pola Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (AESAN) sobre diversos aspectos do control da Listeria monocytogenes nos alimentos e os retos que supón para os alimentos. seguridade. Ábrese de novo a inscrición debido ao aumento do aforo. Uns días antes do evento publicarase un enlace para seguir o evento en liña , para o que non será necesario inscribirse. Programa definitivo
ainia
10/12/2024

Webinar sobre a vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo

As novas tendencias de consumo están a evolucionar rapidamente, impulsadas polos cambios na tecnoloxía, a sustentabilidade e as preferencias dos consumidores. Os consumidores están cada vez máis preocupados polo impacto ambiental das súas compras, e a saúde mental e física é unha prioridade, favorecendo o consumo de produtos que favorezan o benestar, a alimentación saudable e as experiencias de autocoidado. Introdúcense novos ingredientes alternativos na fabricación de alimentos, análogos alimentarios (carne) que ven reducido o seu consumo, así como novas prácticas de cociña/consumo que poden ter un impacto directo na seguridade alimentaria do consumidor. No webinar "Vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo" que terá lugar o 10 de decembro, presentaranse estes cambios de hábitos e novidades, así como os seus riscos microbiolóxicos e físico-químicos asociados e como se poden abordar. . Goles Dar a coñecer os novos hábitos de compra, consumo e cociña, así como novos ingredientes alternativos e alimentos análogos, segundo o último Barómetro AINIA 2024. Afondar nos riscos microbiolóxicos asociados ás novas tendencias de consumo de alimentos. Afondar nos riscos físico-químicos asociados a novos ingredientes e alimentos análogos. Dirixido a Técnicos de I+D e Calidade de empresas alimentarias. Webinar só para profesionais. Metodoloxía Webinar de 1h15 de duración, que comezará ás 11:00 CET (hora española) e rematará arredor das 12:15. A inscrición remata o 9 de decembro ás 16:00 horas. Despois de rexistrarte, recibirás un primeiro correo electrónico de confirmación da nosa parte, e outro da plataforma GoToWebinar coa ligazón para conectarte. Se non o recibiches o día anterior, póñase en contacto connosco. Programa Presentación e presentación do Barómetro de Consumo AINIA «Estudos de vida útil microbiolóxica. Riscos asociados aos novos hábitos de consumo. Laura Verdú, Laboratorio de Microbioloxía. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA «Estudos de vida útil físico-química. "Estabilidade dos alimentos con novos ingredientes". Sandra Leiva, Laboratorio de Química. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA Preguntas e conclusións
Transformación dixital
03/12/2024
Oficina Acelera pyme Diputación de Burgos

Transformación dixital no sector agroalimentario

A agricultura do futuro está aquí! Únete á nosa viaxe de dixitalización no sector agroalimentario e descubre como implementar ferramentas tecnolóxicas que transformarán cada etapa da túa produción. Que vai aprender? Sistemas de orientación : eficiencia e precisión no campo. Conectividade : xestiona a túa granxa desde calquera lugar. Documentación : controla e mellora a trazabilidade das túas tarefas. Automatización : aforra tempo e esforzo. Sistema Isobus : conecta o teu equipo, independentemente da marca. Toma de decisións baseada en datos : crea mapas de prescricións para maximizar o rendemento. Se formas parte do sector agroalimentario, esta é a túa oportunidade para modernizar os teus procesos e avanzar cara a unha agricultura máis eficiente e sostible.
VINITECH
26/11/2024
VINITECH

Vinitech-Sifel 2024

sementando innovación
26/11/2024
Expoagritech

Agrotech Expo. A feira do campo 4.0

Expo AgriTech é o evento tecnolóxico, industrial e de innovación para o sector agrario que reúne a líderes do sector co obxectivo de axudar ás explotacións agrarias a mellorar a súa competitividade e produtividade. Expo AgriTech é un espazo único de innovación e tecnoloxía agroalimentaria para as pemes españolas do sector no que adquirir o coñecemento e as solucións a través das cales a tecnoloxía alimentaria está a impulsar o crecemento económico e a competitividade. Páxina web: https://www.expoagritech.com/ Correo electrónico: info@expoagritech.com Fonte: profesionalagro.com
imaxe do congreso do CIS de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria

Os días 11 e 12 de novembro terá lugar en Valladolid o II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria . Un evento no que temas como: Sostibilidade: como adaptar a sustentabilidade á nosa empresa alimentaria? Que beneficios tanxibles obteremos? Seguridade alimentaria: xestión de crises e produción primaria. Cultura e Soft Skills: como establecer cambios que establezan a Cultura en toda a empresa? Un plan de Cultura pode evitar que perdas unha certificación na túa empresa? Dixitalización e Intelixencia Artificial: O uso da Intelixencia Artificial estase adaptando a numerosos sectores. Que ferramentas ten a disposición do sector alimentario que realmente nos beneficiarán? PROGRAMA
EIMA 2024
06/11/2024
EIMA

EIMA 2024, Feira Internacional de Maquinaria Agrícola

Do 6 ao 10 de novembro terá lugar en Boloña (Italia) unha nova edición da feira internacional de maquinaria agrícola e de xardín EIMA International . Baixo o lema "A fábrica da innovación", esta edición contará cunha nova sección dedicada ás probas demostrativas de drons, robots agrícolas e sistemas dixitais avanzados .
II encontro de innovación en envases e envases de alimentos
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Encontro para a innovación en envases e envases de alimentos

Próximamente celebrarase a segunda edición do encontro Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un evento clave que reunirá aos principais actores do sector do envasado de alimentos, centrado na sustentabilidade e a innovación. Este encontro é unha excelente oportunidade para fortalecer as redes profesionais e fomentar a colaboración cara a unha transición sostible na industria alimentaria. Organizado por ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, o evento contará cunha zona expositiva e un espazo para conferencias e mesas redondas onde os expertos compartirán coñecementos e debaterán sobre os retos e oportunidades da industria. Este é un paso esencial para un futuro máis sostible no sector alimentario.
Cartel do evento
28/10/2024
SEPOR

SEPAR

A 57 edición da feira gandeira, industrial e agroalimentaria de Lorca, SEPOR, celebrarase os días 28, 29, 30 e 31 de outubro de 2024 en Lorca, Murcia. A súa programación inclúe a presentación de novos produtos e solucións para o sector, así como un amplo programa de conferencias e presentacións.
Imaxe de froitas e verduras saíndo por unha fiestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Atracción de froitas

Fruit Attraction é o evento para profesionais da froita e verdura. Fruit Attraction converteuse na ferramenta comercial de referencia para a comercialización GLOBAL de froitas e hortalizas . A súa capacidade para impulsar as exportacións globais do sector convérteo no punto de conexión comercial de todo o grupo de profesionais que conforman toda a cadea de valor, ademais de consolidarse como marco de innovación no mercado hortofrutícola.
Logotipo World Rabbit Breeding Congress
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congreso Mundial do Coello

O día 13 edición do World Rabbit Congress celébrase do 2 ao 4 de outubro en Tarragona PROGRAMA