Ir o contido principal

Eventos

Destacado

cartel do evento
25/03/2025
Organic Advice Network
Aberto o rexistro para a primeira visita cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia"
A inscrición para a primeira xira cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia" está aberta ata o 25 de febreiro OrganicAdviceNetwork , a rede de intercambio de coñecemento entre...
TRANSFERENCIAS DE EVENTOS
12/03/2025
FYCMA
A innovación agroalimentaria tamén se presentou no Transfiere Forum
Transfiere reúne a expertos de diferentes sectores para intercambiar coñecementos científicos e tecnolóxicos, promover a innovación e fortalecer a relación entre ciencia e empresa. Este evento, que se...
imaxe da edición anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. A feira agraria 4.0
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , celebrará a súa segunda edición entre o 28 e o 30 de outubro de 2025 . Tras o éxito da súa primeira edición, converteuse nun punto de encontro para a...
Cartel ECPA 205
29/06/2025
ECPA
XXV Conferencia Europea de Agricultura de Precisión ECPA
Entre o 29 de xuño e o 3 de xullo de 2025 terá lugar en Barcelona a décimo quinta edición da Conferencia Europea sobre Agricultura de Precisión (ECPA), organizada pola Sociedade Internacional de...
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Conferencia "Obxectivo: Listeria baixo control"

O vindeiro 17 de decembro terá lugar no Salón Ernest Lluc do Ministerio de Sanidade unhas xornadas organizadas pola Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (AESAN) sobre diversos aspectos do control da Listeria monocytogenes nos alimentos e os retos que supón para os alimentos. seguridade. Ábrese de novo a inscrición debido ao aumento do aforo. Uns días antes do evento publicarase un enlace para seguir o evento en liña , para o que non será necesario inscribirse. Programa definitivo
ainia
10/12/2024

Webinar sobre a vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo

As novas tendencias de consumo están a evolucionar rapidamente, impulsadas polos cambios na tecnoloxía, a sustentabilidade e as preferencias dos consumidores. Os consumidores están cada vez máis preocupados polo impacto ambiental das súas compras, e a saúde mental e física é unha prioridade, favorecendo o consumo de produtos que favorezan o benestar, a alimentación saudable e as experiencias de autocoidado. Introdúcense novos ingredientes alternativos na fabricación de alimentos, análogos alimentarios (carne) que ven reducido o seu consumo, así como novas prácticas de cociña/consumo que poden ter un impacto directo na seguridade alimentaria do consumidor. No webinar "Vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo" que terá lugar o 10 de decembro, presentaranse estes cambios de hábitos e novidades, así como os seus riscos microbiolóxicos e físico-químicos asociados e como se poden abordar. . Goles Dar a coñecer os novos hábitos de compra, consumo e cociña, así como novos ingredientes alternativos e alimentos análogos, segundo o último Barómetro AINIA 2024. Afondar nos riscos microbiolóxicos asociados ás novas tendencias de consumo de alimentos. Afondar nos riscos físico-químicos asociados a novos ingredientes e alimentos análogos. Dirixido a Técnicos de I+D e Calidade de empresas alimentarias. Webinar só para profesionais. Metodoloxía Webinar de 1h15 de duración, que comezará ás 11:00 CET (hora española) e rematará arredor das 12:15. A inscrición remata o 9 de decembro ás 16:00 horas. Despois de rexistrarte, recibirás un primeiro correo electrónico de confirmación da nosa parte, e outro da plataforma GoToWebinar coa ligazón para conectarte. Se non o recibiches o día anterior, póñase en contacto connosco. Programa Presentación e presentación do Barómetro de Consumo AINIA «Estudos de vida útil microbiolóxica. Riscos asociados aos novos hábitos de consumo. Laura Verdú, Laboratorio de Microbioloxía. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA «Estudos de vida útil físico-química. "Estabilidade dos alimentos con novos ingredientes". Sandra Leiva, Laboratorio de Química. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA Preguntas e conclusións
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Teruel 2024

Trufforum é unha iniciativa de cooperación internacional, deseñada e promovida polo Instituto Micolóxico Europeo ( EMI ), que nace co obxectivo de promover o uso responsable da trufa europea nas cociñas domésticas e profesionais. Convertido nun encontro de referencia internacional no sector da trufa, Trufforum celébrase anualmente co obxectivo de dar a máxima difusión aos valores e á cultura da trufa. Tanto se che apaixona as trufas como se nunca tiveches contacto con elas, estás no mellor lugar para aprender todo o que necesitas e gozar dun dos produtos máis emblemáticos da gastronomía mundial. Non perdas a oportunidade e mergúllate con nós nas entrañas da terra para descubrir todo sobre a trufa. Benvido ao Trufforum!
imaxe do congreso do CIS de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria

Os días 11 e 12 de novembro terá lugar en Valladolid o II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria . Un evento no que temas como: Sostibilidade: como adaptar a sustentabilidade á nosa empresa alimentaria? Que beneficios tanxibles obteremos? Seguridade alimentaria: xestión de crises e produción primaria. Cultura e Soft Skills: como establecer cambios que establezan a Cultura en toda a empresa? Un plan de Cultura pode evitar que perdas unha certificación na túa empresa? Dixitalización e Intelixencia Artificial: O uso da Intelixencia Artificial estase adaptando a numerosos sectores. Que ferramentas ten a disposición do sector alimentario que realmente nos beneficiarán? PROGRAMA
II encontro de innovación en envases e envases de alimentos
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Encontro para a innovación en envases e envases de alimentos

Próximamente celebrarase a segunda edición do encontro Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un evento clave que reunirá aos principais actores do sector do envasado de alimentos, centrado na sustentabilidade e a innovación. Este encontro é unha excelente oportunidade para fortalecer as redes profesionais e fomentar a colaboración cara a unha transición sostible na industria alimentaria. Organizado por ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, o evento contará cunha zona expositiva e un espazo para conferencias e mesas redondas onde os expertos compartirán coñecementos e debaterán sobre os retos e oportunidades da industria. Este é un paso esencial para un futuro máis sostible no sector alimentario.
Cartel do evento
28/10/2024
SEPOR

SEPAR

A 57 edición da feira gandeira, industrial e agroalimentaria de Lorca, SEPOR, celebrarase os días 28, 29, 30 e 31 de outubro de 2024 en Lorca, Murcia. A súa programación inclúe a presentación de novos produtos e solucións para o sector, así como un amplo programa de conferencias e presentacións.
Imaxe de froitas e verduras saíndo por unha fiestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Atracción de froitas

Fruit Attraction é o evento para profesionais da froita e verdura. Fruit Attraction converteuse na ferramenta comercial de referencia para a comercialización GLOBAL de froitas e hortalizas . A súa capacidade para impulsar as exportacións globais do sector convérteo no punto de conexión comercial de todo o grupo de profesionais que conforman toda a cadea de valor, ademais de consolidarse como marco de innovación no mercado hortofrutícola.
Logotipo World Rabbit Breeding Congress
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congreso Mundial do Coello

O día 13 edición do World Rabbit Congress celébrase do 2 ao 4 de outubro en Tarragona PROGRAMA
Simposio sobre Materiais en Contacto con Alimentos
18/09/2024
AESAN

Simposio sobre Materiais en Contacto con Alimentos

Do 18 ao 19 de setembro de 2024 , o Centro Nacional da Alimentación, dependente da Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (AESAN), acollerá na súa sede de Majadahonda (Madrid) un Simposio sobre Materiais en Contacto cos Alimentos . O evento está organizado pola Dirección Europea de Calidade de Medicamentos e Asistencia Sanitaria (EDQM) , pertencente ao Consello de Europa e á AESAN , baixo o título “Recent developments in food contact materials and articles”. O evento está dirixido a todos os profesionais da industria de materiais en contacto con alimentos , laboratorios de control oficiais, autoridades europeas e nacionais, así como responsables políticos nacionais. A participación presencial é gratuíta (suxeito a rexistro e dispoñibilidade) para o persoal das autoridades nacionais competentes, as autoridades europeas e os representantes dos laboratorios oficiais de control; mentres que para os asistentes presenciais do sector privado custará 400 euros por delegado. PROGRAMA
63o IALB, 13o EUFRAS e 10o SEASN 2024 Conferencias
10/09/2024
MAPA / Contenidos AKIS

A gran conferencia de asesoramento agrario, do 10 ao 13 de setembro, en Edimburgo

Do 10 ao 13 de setembro de 2024 , Edimburgo converterase na capital do asesoramento agrícola. A cidade acollerá as respectivas sesións anuais das tres principais redes europeas de asesoramento rural (IALB, EUFRAS e SEASN) que se unen para conformar este gran evento cuxo lema para 2024 é "Adaptación a cero emisións". O evento consolídase así como a maior conferencia de asesoramento e consultoría agraria de Europa. 63o IALB, 13o EUFRAS e 10o SEASN 2024 Conferencias O obxectivo da conferencia é reunir a consultores de toda Europa para explorar como os distintos países integran a educación e a investigación coa consultoría para ofrecer as mellores prácticas e lograr unha transferencia de información e innovación realmente eficaces . Este ano, o programa promete unha mestura emocionante de inspiración, aprendizaxe, traballo en rede e coñecemento para os delegados. A través dunha variedade de obradoiros, charlas principais, exposicións culturais, experiencias turísticas e oportunidades de traballo en rede , a conferencia explorará o sistema agrícola escocés e como se constrúe e aproveita as relacións entre as persoas que traballan na economía rural e as que traballan na investigación, a educación e o asesoramento, para mellorar a sustentabilidade do uso do solo rural en Escocia. Demostracións de campo Un aspecto fundamental das xornadas son as xornadas de campo especializadas , cunha variedade de percorridos que abordan temas como "Iniciativas ambientais, agricultura ecolóxica e diversificada" ou "Tecnoloxía e mellora do rendemento nas empresas gandeiras". Ademais, os asistentes poden participar cos seus paneis/carteis para dar a coñecer os seus proxectos , plans, métodos educativos e de asesoramento e novas ideas relacionadas co tema central deste ano. PROGRAMA | OBRADOIROS | A INSCRICIÓN ABERTA ATA O 16 DE AGOSTO
imaxe do II congreso internacional da carne de vacún
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

II Congreso Internacional de Carne de Vacuno

Congreso presencial e online onde técnicos e gandeiros terán a oportunidade de afondar na imaxe que a sociedade ten do sector vacún e que pancas hai que activar para reverter as ideas preconcibidas. TRANSMISIÓN-streaming do Congreso PROGRAMA | INSCRICIÓN | LOCALIZACIÓN | CONTACTO: congresointernacionalvacuno@gmail.com
Webinar sobre a agricultura europea do futuro
25/06/2024
Plataforma Tierra

Webinar "Actores do futuro agroalimentario: mozos, innovación, tecnoloxía".

Este é o cuarto e último da súa serie de webinars sobre o papel do sector agroalimentario na Unión Europea. Un conxunto de charlas que inciden na visión máis estratéxica do sector en canto ás súas políticas, a rendibilidade, as propias explotacións e as persoas que forman parte do sector. O 25 de xuño terá lugar a xornada que aborda un debate aberto sobre o papel da innovación e as novas tecnoloxías . Haberá participación directa de mozos propietarios de explotacións e industrias agroalimentarias. Participarán no webinar: Ignacio Atance Muñiz, director do Servizo de Investigación do Grupo Cajamar. Marcos Garcés Lizama, Labrego e responsable da Xuventude Agraria de COAG. Marta Llorente, Gandeira e gandeira. Andrés Montoya Sánchez, Director de Bio Campojoyma. Miguel Antona San Millán, Director Xeral INNOPORC. Manuel Lainez Andrés, director de Innovación e Desenvolvemento Agroalimentario de Cajamar.
XVI Congreso Europeo de Aves
24/06/2024
Congreso Europeo de Avicultura

XVI Conferencia Europea de Aves

Profesionais de todo o mundo e relatores expertos presentan os últimos avances científicos en todos os ámbitos da avicultura. O Congreso tamén contará cun espazo para a exposición comercial, así como con conferencias satélite de divulgación científica das empresas máis activas do sector avícola europeo. PROGRAMA CIENTÍFICO | Inscrición | Localización | Información e contacto 34 963 528 181 | info@epc2024.com
Primeiro hackathon AgroCchallenge de La Vega Innova os días 20 e 21 de xuño de 2024
20/06/2024
La Vega Innova

Primeiro hackathon AgroChallenge de La Vega Innova

48 horas intensivas para probar a creatividade e descubrir talentos innovadores aplicados a AgriFoodTech . Ante un reto concreto, organizaranse diferentes obradoiros nos que se fomenta o traballo en equipo. A actividade rematará cunha mesa redonda de destacados relatores para o Hackathon e unha entrega de premios . 20 de xuño, de 15:00 a 23:00 h. 21 de xuño, de 9:00 a 18:00 h. Quen pode rexistrarse? Está aberto a estudantes, profesionais e entusiastas da tecnoloxía maiores de 18 anos . Podes participar individualmente ou en equipos de ata 5 persoas . O equipo gañador recibirá financiamento e apoio para o desenvolvemento da súa solución tecnolóxica. A contía dependerá das necesidades concretas do plan de desenvolvemento proposto e validado por La Vega Innova. PROGRAMA do día | INSCRICIÓN ata o 16 de xuño | MÁIS INFORMACIÓN
Congreso IFAMA 2024
17/06/2024
International Food and Agribusiness Management Association (IFAMA)

IFAMA España 2024

A 34a edición de IFAMA 2024 España é un evento organizado pola Federación Internacional de Asociacións de Xestión Agrícola (IFAMA) que conta cun Simposio, Concurso de Estudos de Casos e un Foro Empresarial no que se comparten ideas e ideas de vangarda sobre temas como a evolución e transformación da produción, da competitividade económica e da sustentabilidade mediante a lexislación e o impacto social. PROGRAMA | VIDEO | ENTRADAS
Logotipo ASINCAR
14/06/2024
ASINCAR

Verificacións e validacións do sistema APPCC segundo o novo Codex Alimentarius

Xornada técnica para actualizar e implementar os conceptos de validación inicial, verificación e reanálise do Sistema HACCP (Análise de Perigos e Puntos Críticos de Control) CONTIDO | INSCRICIÓN
FEIRA da industria cárnica de Guijuelo
11/06/2024
FIC

Feira da industria cárnica de Guijuelo

Feira da Industria cárnica onde conflúen afeccionados á carne, expertos na materia e as últimas tendencias en tecnoloxía e produtos para ofrecerche unha experiencia única de descubrimento e colaboración no apaixonante mundo da Industria cárnica. Para consultar o programa preme aquí
Logotipo do World Ham Congress
05/06/2024
Congreso Mundial del Jamón

XII Congreso Mundial do Xamón

Nesta edición máis de 30 relatores nacionais e internacionais desenvolverán un novedoso e interesante programa que abordará temas de interese para o sector, cuxo futuro está condicionado por factores como o aumento dos prezos das materias primas, o custo da enerxía e dos combustibles. comercio internacional, e moitas outras cuestións que suporán cambios na estrutura produtiva do sector do xamón a longo prazo. DOSIER | INSCRICIÓN | CONTACTO: 917217929 info@congresomundialdeljamon.es
eatex novas oportunidades para a industria vexetal procesada
23/05/2024
EATEX Food Innovation Hub by CNTA

Novas oportunidades para a industria transformada de vexetais

Actividade presencial de traballo de ideación, deseño e co-creación entre empresas, centros de I+D e potenciais consumidores para identificar oportunidades para xerar novos produtos e propoñer solucións tecnolóxicas. PROGRAMA | INSCRICIÓN
Logotipo SICAMPO
09/05/2024
Festival del Campo

SICAMPO 2024

Punto de encontro profesional, comercial, industrial e de ocio do panorama feiral centrado no mundo rural, conxugando unha dobre misión empresarial-profesional e socioeducativa, onde sectores e industrias afíns terán un escenario de primeiro nivel para darse a coñecer, poñendo valorar as oportunidades do noso rural e procurar un achegamento entre o mundo rural e o urbano. LUGAR: Hipódromo da Zarzuela , Madrid