Ir o contido principal

Eventos

Destacado

Mapa do pavillón de Ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, con novos pavillóns e sectorización
Fruit Attraction 2025 , que se celebrará do 30 de setembro ao 2 de outubro , marca un fito significativo na súa historia ao consolidarse como a feira líder mundial do sector das froitas e hortalizas...
Ilustración da gandería de precisión
21/05/2025
RedPAC
Intercambio de experiencias entre grupos operativos en materia de gandería de precisión
A inscrición para a conferencia presencial sobre gandería de precisión, que se celebrará o 21 de maio de 2025 no “ iHub La Vega Innova ” (en San Fernando de Henares - Madrid), organizada pola Rede PAC...
cartel do evento
14/05/2025
BBioNets
O futuro dos Grupos Operativos da EIP-AGRI
O 14 de maio de 2025 , de 10:00 a 13:00. CET , o obradoiro europeo titulado “O futuro dos grupos operativos da EIP-AGRI: desafíos, oportunidades e servizos de apoio existentes. Liberando o potencial...
SIMPOSIO
14/05/2025
Expoliva
22º Simposio Internacional de Ciencia, Técnica e Transferencia en EXPOLIVA 2025
A vindeira edición do Simposio Internacional de Científico, Técnico e de Transferencia de Coñecemento Expoliva , que se celebra por vixésimo segunda vez no marco da feira EXPOLIVA 2025, consolídase...
cartel do evento
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruit celebrará unha xornada técnica sobre procesamento poscolleita de vexetais en Almería.

O 8 de maio, Sanifruit organiza unha xornada técnica dedicada á poscolleita de tomates, pementos e calabacíns no Centro de Innovación Tecnolóxica COEXPHAL (CIT COEX) en La Mojonera, Almería . A reunión comezará ás 15:30 h. e está dirixido especificamente a empresas exportadoras interesadas en prolongar a vida útil dos seus produtos con solucións naturais e eficaces . O evento contará coa participación de expertos dos ámbitos académico e técnico. Antonio Mena , delegado territorial de Agricultura de Almería, inaugurará a xornada, seguida de presentacións de Juan Carlos Pérez Mesa , Juan Luis Valenzuela , Sandra Mañas (Sanifruit) e técnicos do Departamento de Tecnoloxía da Fundación Tecnova . O director executivo de Sanifruit, Javier Biel, presentará o programa poscolleita da empresa e clausurará o evento. A actividade incluirá unha pausa para o café e é de asistencia gratuíta , aínda que é necesario rexistrarse previamente . REXISTRO
cartel do evento
08/05/2025
COITAND

Foro Xuvenil sobre os Sistemas Agroalimentarios Españois

O Consello Xeral de Colexios Oficiais de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas de España colabora na organización do Foro Xuvenil sobre Sistemas Agroalimentarios Españois , un evento nacional que se celebrará os días 8 e 9 de maio de 2025 na cidade de León , co obxectivo de dar voz á mocidade no debate sobre o futuro do sistema agroalimentario . Promovido pola Sección Nacional Española do Foro Mundial da Alimentación (WFF) e organizado xunto co Consello Global de Sistemas Alimentarios Sostibles e a IAAS España , o foro conta co apoio de institucións como a Universidade de León , o Concello de León , a FAO e diversas entidades comprometidas coa sustentabilidade e o desenvolvemento do sistema alimentario. Inspirado no evento insignia do WFF en Roma , o foro español ofrece un espazo de encontro e intercambio para mozos de toda España , centrándose nos principais desafíos e oportunidades aos que se enfronta o sector agroalimentario, cunha especial énfase na substitución xeracional, a sustentabilidade, a seguridade alimentaria e o papel clave da innovación e a tecnoloxía. Principais temas e actividades do foro Innovación e tecnoloxía nos sistemas agroalimentarios Seguridade alimentaria e cooperación internacional O papel das mulleres novas na transformación do sistema alimentario Política, xuventude e toma de decisións Experiencias inspiradoras lideradas por mozos do sector O evento incluirá paneis temáticos, mesas redondas, sesións de networking e actividades culturais , e espérase que atraia a uns 100 asistentes de diferentes rexións do país. A participación do Consello Xeral neste foro reflicte o seu compromiso co liderado xuvenil na agricultura , a concienciación sobre o seu papel nos sectores agroalimentario e ambiental e a creación de alianzas estratéxicas para abordar os desafíos actuais e futuros desde unha perspectiva sostible e inclusiva. PROGRAMA | REXISTRO
cartel do evento
29/04/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

A segunda edición da xornada "Retos globais e solucións innovadoras na produción de alimentos" centrarase no papel dos mozos.

Este encontro pretende poñer en valor as oportunidades que agardan a quen decida emprender os sectores agrícola e gandeiro, impulsados polo poder da innovación, a tecnoloxía e o coñecemento . O evento busca ser un catalizador para a renovación da industria, explorando como as últimas tendencias tecnolóxicas e os avances científicos poden optimizar a produción, mellorar a sustentabilidade e abrir novos camiños para a rendibilidade. E nesta tarefa é fundamental o papel do mozo emprendedor. Serán os principais actores, capaces de identificar nichos de mercado, desenvolver produtos e servizos diferenciados e construír negocios resistentes e prósperos. Está organizado polo Parque Tecnolóxico de Córdoba, xunto coa Escola Técnica Superior de Enxeñaría Agrícola e Forestal (ETSIAM), a Cátedra Internacional de Intelixencia Artificial e Agricultura - CIIAA e a Cátedra de Innovación Agropecuaria e Alimentaria da Fundación Caja Rural del Sur, da Universidade de Córdoba, coa colaboración da Acelera Pyme, a Fundación Caberjatemet e a Fundación Iberjatemet. Na mesa redonda de apertura, voces expertas como a xornalista agroalimentaria Elisa Plumed e profesionais consolidados de empresas como Covap, Yara Iberian, Almazaras Industriais ou Fundación Cajamar darán a coñecer as oportunidades de desenvolvemento empresarial e profesional que ofrece o sector agroalimentario . Catro sesións temáticas posteriores abordarán como a tecnoloxía, a innovación e o coñecemento son ferramentas fundamentais para o desenvolvemento profesional destes mozos emprendedores . E compartiranse casos de éxito de diferentes ámbitos. As sesións están dirixidas a emprendedores con ideas innovadoras, mozos profesionais do sector agrario, investigadores e tecnólogos con solucións aplicables ao campo, e calquera persoa interesada no potencial transformador da innovación na agricultura e na gandería.
Congreso ALACCTA – SOCHITAL 2025
09/04/2025
Fundación Triptolemos

Congreso ALACCTA – SOCHITAL 2025

Baixo o lema "Food for Tomorrow: Ciencia, Tecnoloxía e Innovación para unha Alimentación Sostible e Saudable", a Escola de Ciencia dos Alimentos da Pontificia Universidade Católica de Valparaíso acollerá o 23º Congreso da Asociación Latinoamericana e do Caribe de Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos (ALACCTA 2025) e o 24º Congreso da Asociación de Ciencia e Tecnoloxía de Alimentos de Chile, o 29 de abril de 2020. e 11 de 2025. O evento reunirá a destacados expertos da industria alimentaria, tanto de Chile como de América Latina, para falar das últimas novidades do sector e dos retos de futuro. Baixo o tema "Ciencia e tecnoloxía para unha alimentación sostible e saudable", a conferencia centrarase en tres temas principais: Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos para a Nutrición e o Benestar : este enfoque abarcará temas como a ciencia dos materiais alimentarios, a avaliación sensorial, os alimentos funcionais, a nutrición especializada, a biodisponibilidade, a bioaccesibilidade e a revalorización dos alimentos tradicionais, entre outros. Debateranse as innovacións para mellorar a saúde e o benestar a través da nutrición. Innovación tecnolóxica para o procesamento sustentable de alimentos : exploraranse os avances na análise de alimentos, tecnoloxías de conservación, sensores e biosensores, biotecnoloxía alimentaria e tecnoloxía de envasado, centrándose nun enfoque sostible que reduza a pegada de auga e de carbono. Retos na seguridade alimentaria e a regulación : esta área abordará a microbioloxía e toxicoloxía alimentaria, a detección de contaminantes, a fraude alimentaria e as políticas públicas, con énfase en garantir a seguridade alimentaria e a harmonización lexislativa a nivel rexional. O congreso será unha plataforma para o intercambio de coñecemento, promovendo innovacións e estratexias para abordar os retos actuais aos que se enfronta a industria alimentaria nas áreas de saúde, sustentabilidade e seguridade alimentaria.
Cartel da Feira de Primavera
04/04/2025
Entidad Ferial de Zafra|Ayuntamiento de Zafra

Feira de Primavera de Zafra

A Feira de Primavera de Zafra, que se celebrará do 4 ao 6 de abril, volverá contar con gando vacún. A Feira de tres días contará con exhibicións e venda de gando selecto, tres sesións técnicas, concursos de doma e western, poxas oficiais e outras actividades recreativas. CONTACTO | PROGRAMA
Congreso de Gastronomía Española 2025
27/03/2025
Real Academia de Gastronomía

Congreso de Gastronomía Española 2025

O evento, organizado pola Real Academia de Gastronomía de España en colaboración co Instituto Universitario CEU "Alimentación e Sociedade", terá lugar do 27 ao 29 de marzo de 2025 , na Universidade CEU San Pablo de Madrid. O eixo central das XORNADAS DE GASTRONOMÍA DE ESPAÑA defínese polo feito de que o concepto de gastronomía como actividade eminentemente recreativa quedou algo obsoleto e que as demais dimensións da cadea de valor das actividades gastronómicas, que engloban a produción, distribución, elaboración, consumo e xestión de residuos, deben terse en conta dende unha perspectiva multidisciplinar e internacional. Polo tanto, o obxectivo das Xornadas é abordar desde unha perspectiva científica, académica e profesional este novo contexto social, económico, psicolóxico, médico e cultural desta nova interpretación da gastronomía, onde os criterios de produción sostible e alimentación saudable complementan de forma natural o concepto tradicional de goce asociado á gastronomía. Por este motivo, reuniremos a investigadores, académicos e profesionais de diferentes campos da ciencia, disciplinas académicas, redes de investigación e áreas políticas para debater sobre este novo marco para definir a gastronomía como unha actividade holística, con foco primordial na nutrición, a saúde e a sustentabilidade. PROGRAMACIÓN | INSCRICIÓN
cartel do evento
20/03/2025
MAPA

Luis Planas presentará a estratexia de formación agroalimentaria “Sementa, crece e colleita o teu futuro”.

O ministro de Agricultura, Pesca e Alimentación, Luis Planas , presentará a Estratexia de Formación Agroalimentaria "Sementa, Cultiva e Colleita o teu Futuro" nun acto que se celebrará o xoves 20 de marzo, ás 10.00 horas, na sede do ministerio. Esta estratexia é unha iniciativa da Consellería para promover a profesionalización do sector agroalimentario a través da formación, a creación de capacidades e a captación de talento, no marco da transición ecolóxica e dixital. O encontro, que será clausurado pola secretaria de Estado de Agricultura e Alimentación, Begoña García , contará coa participación de profesionais de diversas áreas nunha mesa de debate que abordará os retos do sector , as oportunidades de emprendemento e mostrarán casos de éxito. Tamén se analizará a importancia de utilizar a tecnoloxía como incentivo para as novas xeracións. No panel participarán o director xeral de Cooperativas Agroalimentarias, Gabriel Trenzado , e o catedrático de Produción Animal da Universidade de Córdoba, José Emilio Guerrero . Tamén participarán a directora do Instituto de Educación Secundaria ES San Isidro de Talavera de la Reina (Toledo), Teresa Valero , cuxa escola imparte o novo ciclo formativo de grao superior de Asistencia Gandeira e Sanidade Animal, o mozo emprendedor Sergio Arribas , que presentará a súa visión dos novos cultivos en Castela A Mancha, e a directora de Talento de Hispatec, Inma Trapero, especialista en recursos humanos.
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Conferencia "Obxectivo: Listeria baixo control"

O vindeiro 17 de decembro terá lugar no Salón Ernest Lluc do Ministerio de Sanidade unhas xornadas organizadas pola Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (AESAN) sobre diversos aspectos do control da Listeria monocytogenes nos alimentos e os retos que supón para os alimentos. seguridade. Ábrese de novo a inscrición debido ao aumento do aforo. Uns días antes do evento publicarase un enlace para seguir o evento en liña , para o que non será necesario inscribirse. Programa definitivo
ainia
10/12/2024

Webinar sobre a vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo

As novas tendencias de consumo están a evolucionar rapidamente, impulsadas polos cambios na tecnoloxía, a sustentabilidade e as preferencias dos consumidores. Os consumidores están cada vez máis preocupados polo impacto ambiental das súas compras, e a saúde mental e física é unha prioridade, favorecendo o consumo de produtos que favorezan o benestar, a alimentación saudable e as experiencias de autocoidado. Introdúcense novos ingredientes alternativos na fabricación de alimentos, análogos alimentarios (carne) que ven reducido o seu consumo, así como novas prácticas de cociña/consumo que poden ter un impacto directo na seguridade alimentaria do consumidor. No webinar "Vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo" que terá lugar o 10 de decembro, presentaranse estes cambios de hábitos e novidades, así como os seus riscos microbiolóxicos e físico-químicos asociados e como se poden abordar. . Goles Dar a coñecer os novos hábitos de compra, consumo e cociña, así como novos ingredientes alternativos e alimentos análogos, segundo o último Barómetro AINIA 2024. Afondar nos riscos microbiolóxicos asociados ás novas tendencias de consumo de alimentos. Afondar nos riscos físico-químicos asociados a novos ingredientes e alimentos análogos. Dirixido a Técnicos de I+D e Calidade de empresas alimentarias. Webinar só para profesionais. Metodoloxía Webinar de 1h15 de duración, que comezará ás 11:00 CET (hora española) e rematará arredor das 12:15. A inscrición remata o 9 de decembro ás 16:00 horas. Despois de rexistrarte, recibirás un primeiro correo electrónico de confirmación da nosa parte, e outro da plataforma GoToWebinar coa ligazón para conectarte. Se non o recibiches o día anterior, póñase en contacto connosco. Programa Presentación e presentación do Barómetro de Consumo AINIA «Estudos de vida útil microbiolóxica. Riscos asociados aos novos hábitos de consumo. Laura Verdú, Laboratorio de Microbioloxía. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA «Estudos de vida útil físico-química. "Estabilidade dos alimentos con novos ingredientes". Sandra Leiva, Laboratorio de Química. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA Preguntas e conclusións
Xornadas Agroalimentarias da UE
10/12/2024
https://agriculture.ec.europa.eu/

A segunda edición das Xornadas Agroalimentarias da UE chega en decembro de 2024!

Do 10 ao 12 de decembro de 2024 , Bruxelas acollerá a segunda edición das Xornadas Agroalimentarias da UE . Este evento anual reúne a actores clave do sector agroalimentario de toda a Unión Europea para discutir as últimas tendencias en agricultura, as opcións políticas e os desenvolvementos do mercado, así como o impacto da investigación, a innovación e as tecnoloxías dixitais no futuro da agricultura. europeo. Durante tres días, o evento ofrecerá unha plataforma única de diálogo entre os participantes do sistema agroalimentario, a sociedade civil, o mundo académico e os responsables políticos. Programa das Xornadas Agroalimentarias da UE O futuro da agricultura e a alimentación na UE. Perspectivas dos agricultores sobre a agricultura moderna. Posición dos agricultores na cadea de valor alimentaria. Perspectivas do mercado agrícola na UE. Competitividade sostible e políticas comerciais para a soberanía alimentaria. Investigación, innovación e dixitalización no sector agroalimentario. Retos e oportunidades para os mozos agricultores. Información práctica: Datas: 10 - 12 de decembro de 2024. Lugar: Bruxelas, Bélxica. Transmisión en directo: dispoñible sen rexistro previo. Organiza: Dirección Xeral de Agricultura e Desenvolvemento Rural da UE. Redes sociais: segue o evento co hashtag #EUAgriFoodDays . Este evento ofrecerá unha oportunidade para reflexionar sobre os retos actuais e futuros do sector agroalimentario europeo, e sobre como políticas como a PAC e o Pacto Verde Europeo poden axudar a construír unha agricultura máis verde, xusta e competitiva.
Día I Encontro de participantes no programa Cultiva
27/11/2024
MAPA

A transferencia de coñecemento, protagonista no I Encontro Nacional de participantes no programa Cultiva

O 27 de novembro terá lugar en Madrid o I Encontro Nacional de Xuventude e Anfitrións participantes no Programa Cultiva . Este programa impulsado polo Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación facilita a mocidade do medio rural o acceso a unha formación presencial, guiada polos responsables das explotacións modelo, exemplo de boas prácticas e implantación da innovación no sector. Co fin de reunir aos participantes do Programa CULTIVA (mozas, acollidas de explotacións modelo e entidades xestoras) das edicións 2020 a 2023, e crear unha rede entre todos para falar desta iniciativa e do relevo xeracional no sector agrario, terá lugar Este encontro, que incluirá mesas de debate e actividades que fomenten o intercambio de experiencias. INSCRICIÓN ata o venres 15 de novembro.
imaxe do congreso do CIS de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria

Os días 11 e 12 de novembro terá lugar en Valladolid o II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria . Un evento no que temas como: Sostibilidade: como adaptar a sustentabilidade á nosa empresa alimentaria? Que beneficios tanxibles obteremos? Seguridade alimentaria: xestión de crises e produción primaria. Cultura e Soft Skills: como establecer cambios que establezan a Cultura en toda a empresa? Un plan de Cultura pode evitar que perdas unha certificación na túa empresa? Dixitalización e Intelixencia Artificial: O uso da Intelixencia Artificial estase adaptando a numerosos sectores. Que ferramentas ten a disposición do sector alimentario que realmente nos beneficiarán? PROGRAMA
II encontro de innovación en envases e envases de alimentos
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Encontro para a innovación en envases e envases de alimentos

Próximamente celebrarase a segunda edición do encontro Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un evento clave que reunirá aos principais actores do sector do envasado de alimentos, centrado na sustentabilidade e a innovación. Este encontro é unha excelente oportunidade para fortalecer as redes profesionais e fomentar a colaboración cara a unha transición sostible na industria alimentaria. Organizado por ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, o evento contará cunha zona expositiva e un espazo para conferencias e mesas redondas onde os expertos compartirán coñecementos e debaterán sobre os retos e oportunidades da industria. Este é un paso esencial para un futuro máis sostible no sector alimentario.
Imaxe de froitas e verduras saíndo por unha fiestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Atracción de froitas

Fruit Attraction é o evento para profesionais da froita e verdura. Fruit Attraction converteuse na ferramenta comercial de referencia para a comercialización GLOBAL de froitas e hortalizas . A súa capacidade para impulsar as exportacións globais do sector convérteo no punto de conexión comercial de todo o grupo de profesionais que conforman toda a cadea de valor, ademais de consolidarse como marco de innovación no mercado hortofrutícola.
Logotipo World Rabbit Breeding Congress
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congreso Mundial do Coello

O día 13 edición do World Rabbit Congress celébrase do 2 ao 4 de outubro en Tarragona PROGRAMA
Simposio sobre Materiais en Contacto con Alimentos
18/09/2024
AESAN

Simposio sobre Materiais en Contacto con Alimentos

Do 18 ao 19 de setembro de 2024 , o Centro Nacional da Alimentación, dependente da Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (AESAN), acollerá na súa sede de Majadahonda (Madrid) un Simposio sobre Materiais en Contacto cos Alimentos . O evento está organizado pola Dirección Europea de Calidade de Medicamentos e Asistencia Sanitaria (EDQM) , pertencente ao Consello de Europa e á AESAN , baixo o título “Recent developments in food contact materials and articles”. O evento está dirixido a todos os profesionais da industria de materiais en contacto con alimentos , laboratorios de control oficiais, autoridades europeas e nacionais, así como responsables políticos nacionais. A participación presencial é gratuíta (suxeito a rexistro e dispoñibilidade) para o persoal das autoridades nacionais competentes, as autoridades europeas e os representantes dos laboratorios oficiais de control; mentres que para os asistentes presenciais do sector privado custará 400 euros por delegado. PROGRAMA
imaxe do II congreso internacional da carne de vacún
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

II Congreso Internacional de Carne de Vacuno

Congreso presencial e online onde técnicos e gandeiros terán a oportunidade de afondar na imaxe que a sociedade ten do sector vacún e que pancas hai que activar para reverter as ideas preconcibidas. TRANSMISIÓN-streaming do Congreso PROGRAMA | INSCRICIÓN | LOCALIZACIÓN | CONTACTO: congresointernacionalvacuno@gmail.com
Webinar sobre a agricultura europea do futuro
25/06/2024
Plataforma Tierra

Webinar "Actores do futuro agroalimentario: mozos, innovación, tecnoloxía".

Este é o cuarto e último da súa serie de webinars sobre o papel do sector agroalimentario na Unión Europea. Un conxunto de charlas que inciden na visión máis estratéxica do sector en canto ás súas políticas, a rendibilidade, as propias explotacións e as persoas que forman parte do sector. O 25 de xuño terá lugar a xornada que aborda un debate aberto sobre o papel da innovación e as novas tecnoloxías . Haberá participación directa de mozos propietarios de explotacións e industrias agroalimentarias. Participarán no webinar: Ignacio Atance Muñiz, director do Servizo de Investigación do Grupo Cajamar. Marcos Garcés Lizama, Labrego e responsable da Xuventude Agraria de COAG. Marta Llorente, Gandeira e gandeira. Andrés Montoya Sánchez, Director de Bio Campojoyma. Miguel Antona San Millán, Director Xeral INNOPORC. Manuel Lainez Andrés, director de Innovación e Desenvolvemento Agroalimentario de Cajamar.
XVI Congreso Europeo de Aves
24/06/2024
Congreso Europeo de Avicultura

XVI Conferencia Europea de Aves

Profesionais de todo o mundo e relatores expertos presentan os últimos avances científicos en todos os ámbitos da avicultura. O Congreso tamén contará cun espazo para a exposición comercial, así como con conferencias satélite de divulgación científica das empresas máis activas do sector avícola europeo. PROGRAMA CIENTÍFICO | Inscrición | Localización | Información e contacto 34 963 528 181 | info@epc2024.com
Congreso IFAMA 2024
17/06/2024
International Food and Agribusiness Management Association (IFAMA)

IFAMA España 2024

A 34a edición de IFAMA 2024 España é un evento organizado pola Federación Internacional de Asociacións de Xestión Agrícola (IFAMA) que conta cun Simposio, Concurso de Estudos de Casos e un Foro Empresarial no que se comparten ideas e ideas de vangarda sobre temas como a evolución e transformación da produción, da competitividade económica e da sustentabilidade mediante a lexislación e o impacto social. PROGRAMA | VIDEO | ENTRADAS