Ir o contido principal

Eventos

Destacado

cartel do evento
25/03/2025
Organic Advice Network
Aberto o rexistro para a primeira visita cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia"
A inscrición para a primeira xira cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia" está aberta ata o 25 de febreiro OrganicAdviceNetwork , a rede de intercambio de coñecemento entre...
TRANSFERENCIAS DE EVENTOS
12/03/2025
FYCMA
A innovación agroalimentaria tamén se presentou no Transfiere Forum
Transfiere reúne a expertos de diferentes sectores para intercambiar coñecementos científicos e tecnolóxicos, promover a innovación e fortalecer a relación entre ciencia e empresa. Este evento, que se...
imaxe da edición anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. A feira agraria 4.0
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , celebrará a súa segunda edición entre o 28 e o 30 de outubro de 2025 . Tras o éxito da súa primeira edición, converteuse nun punto de encontro para a...
Cartel ECPA 205
29/06/2025
ECPA
XXV Conferencia Europea de Agricultura de Precisión ECPA
Entre o 29 de xuño e o 3 de xullo de 2025 terá lugar en Barcelona a décimo quinta edición da Conferencia Europea sobre Agricultura de Precisión (ECPA), organizada pola Sociedade Internacional de...
cartel do evento Sensibilización sobre o papel dos agricultores na cadea de subministración agroalimentaria
29/01/2025
modernAKIS

Evento de networking: "AKIS en acción: sensibilización sobre o papel dos agricultores na cadea de subministración agroalimentaria"

O 29 de xaneiro terá lugar o evento de networking " AKIS en acción: sensibilización sobre o papel dos agricultores na cadea de subministración agroalimentaria " en formato en liña a través de Zoom . Organizado por modernAKIS , a iniciativa europea que busca promover a modernización da agricultura a través de sistemas de coñecemento e innovación agrícola máis eficientes e eficaces (AKIS), este evento forma parte da súa serie de eventos en rede "AKIS en Acción" que busca interconectar os actores. dos Sistemas de Coñecemento e Innovación Agrícolas (AKIS) en toda Europa. O papel destacado dos agricultores na cadea de valor agroalimentaria Os agricultores xogan un papel crucial na sustentabilidade e na resiliencia da cadea de subministración agroalimentaria, aínda que a miúdo se subestiman as súas contribucións. O obxectivo do evento é poñer en valor a importancia dos gandeiros neste ámbito. Presentaranse iniciativas deseñadas para fortalecer as conexións entre os agricultores e outros axentes da cadea de subministración, fomentando a colaboración e a innovación. O evento servirá como plataforma para compartir coñecementos valiosos, intercambiar mellores prácticas e discutir solucións prácticas para mellorar a participación dos agricultores e a visibilidade na cadea de subministración de alimentos. Público obxectivo Xerentes de Servizos de Asesoramento Órganos de Coordinación AKIS Redes CAP Poderes públicos Investigadores Programa 10:00 – 10:10 Introdución ao proxecto modernAKIS Elena-Teodora Miron, Cámara de Agricultura de Austria, Austria 10:10 – 10:30 Teagasc ConnectEd: unha rede de coñecemento para profesionais rurais en Irlanda Mark Gibson, Teagasc, Irlanda 10:30 – 10:50 Ja zu Nah: transparente, rexional, sostible: redefinición da distribución de alimentos en Austria Julia Gappmaier, Ja zu Nah GmbH JZN, Austria 10:50 – 11:10 Experiencia do Defensor do Pobo esloveno na cadea de subministración alimentaria Martin Gosenca, Ministerio de Agricultura, Silvicultura e Alimentación, Eslovenia 11:10 – 11:30 Preguntas e respostas, resumo e perspectivas dos próximos eventos Para calquera consulta, póñase en contacto con modernkis@lfi-oe.at INSCRICIÓN
agroexpo
29/01/2025
Institución Ferial de Extremadura

Feira Internacional AGROEXPO

Agroexpo é unha das principais feiras agrarias da rexión de Estremadura, onde se presentan innovacións en maquinaria, tecnoloxía agrícola e servizos para o sector agrario. É unha oportunidade para coñecer as últimas tendencias e avances en agricultura de precisión e sostible. DESCRICIÓN 20.000 m² de exposición. 4 grandes pavillóns cubertos. Instalacións innovadoras. A cita con profesionais, fabricantes e distribuidores. Conferencias, Presentacións e Xornadas
cartel do evento
23/01/2025
EUFRAS

Novo evento EUFRAS "Pausa café" sobre consellos para cadeas curtas de subministración de alimentos

Este ano, EUFRAS retoma a serie de eventos COFFEE Break iniciada o ano pasado, e xa anunciou o seu primeiro evento de 2025, que se celebrará o 23 de xaneiro ás 10:00 CET a través de Zoom . Nesta ocasión explorarase a experiencia do proxecto COREnet , titulado "Short Food Supply Chain Advisory Network (SFSC)" . EUFRAS é o Foro Europeo de Servizos de Asesoramento Agrícola e Rural , unha organización que conecta profesionais e organizacións dedicadas a ofrecer servizos de asesoramento agrícola e rural en toda Europa. O seu obxectivo é promover a cooperación, o intercambio de coñecemento e a innovación no sector. A ligazón de conexión recibirase un día antes do evento. GRABAR
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Conferencia "Obxectivo: Listeria baixo control"

O vindeiro 17 de decembro terá lugar no Salón Ernest Lluc do Ministerio de Sanidade unhas xornadas organizadas pola Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (AESAN) sobre diversos aspectos do control da Listeria monocytogenes nos alimentos e os retos que supón para os alimentos. seguridade. Ábrese de novo a inscrición debido ao aumento do aforo. Uns días antes do evento publicarase un enlace para seguir o evento en liña , para o que non será necesario inscribirse. Programa definitivo
ainia
10/12/2024

Webinar sobre a vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo

As novas tendencias de consumo están a evolucionar rapidamente, impulsadas polos cambios na tecnoloxía, a sustentabilidade e as preferencias dos consumidores. Os consumidores están cada vez máis preocupados polo impacto ambiental das súas compras, e a saúde mental e física é unha prioridade, favorecendo o consumo de produtos que favorezan o benestar, a alimentación saudable e as experiencias de autocoidado. Introdúcense novos ingredientes alternativos na fabricación de alimentos, análogos alimentarios (carne) que ven reducido o seu consumo, así como novas prácticas de cociña/consumo que poden ter un impacto directo na seguridade alimentaria do consumidor. No webinar "Vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo" que terá lugar o 10 de decembro, presentaranse estes cambios de hábitos e novidades, así como os seus riscos microbiolóxicos e físico-químicos asociados e como se poden abordar. . Goles Dar a coñecer os novos hábitos de compra, consumo e cociña, así como novos ingredientes alternativos e alimentos análogos, segundo o último Barómetro AINIA 2024. Afondar nos riscos microbiolóxicos asociados ás novas tendencias de consumo de alimentos. Afondar nos riscos físico-químicos asociados a novos ingredientes e alimentos análogos. Dirixido a Técnicos de I+D e Calidade de empresas alimentarias. Webinar só para profesionais. Metodoloxía Webinar de 1h15 de duración, que comezará ás 11:00 CET (hora española) e rematará arredor das 12:15. A inscrición remata o 9 de decembro ás 16:00 horas. Despois de rexistrarte, recibirás un primeiro correo electrónico de confirmación da nosa parte, e outro da plataforma GoToWebinar coa ligazón para conectarte. Se non o recibiches o día anterior, póñase en contacto connosco. Programa Presentación e presentación do Barómetro de Consumo AINIA «Estudos de vida útil microbiolóxica. Riscos asociados aos novos hábitos de consumo. Laura Verdú, Laboratorio de Microbioloxía. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA «Estudos de vida útil físico-química. "Estabilidade dos alimentos con novos ingredientes". Sandra Leiva, Laboratorio de Química. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA Preguntas e conclusións
imaxe do congreso do CIS de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria

Os días 11 e 12 de novembro terá lugar en Valladolid o II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria . Un evento no que temas como: Sostibilidade: como adaptar a sustentabilidade á nosa empresa alimentaria? Que beneficios tanxibles obteremos? Seguridade alimentaria: xestión de crises e produción primaria. Cultura e Soft Skills: como establecer cambios que establezan a Cultura en toda a empresa? Un plan de Cultura pode evitar que perdas unha certificación na túa empresa? Dixitalización e Intelixencia Artificial: O uso da Intelixencia Artificial estase adaptando a numerosos sectores. Que ferramentas ten a disposición do sector alimentario que realmente nos beneficiarán? PROGRAMA
II encontro de innovación en envases e envases de alimentos
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Encontro para a innovación en envases e envases de alimentos

Próximamente celebrarase a segunda edición do encontro Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un evento clave que reunirá aos principais actores do sector do envasado de alimentos, centrado na sustentabilidade e a innovación. Este encontro é unha excelente oportunidade para fortalecer as redes profesionais e fomentar a colaboración cara a unha transición sostible na industria alimentaria. Organizado por ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, o evento contará cunha zona expositiva e un espazo para conferencias e mesas redondas onde os expertos compartirán coñecementos e debaterán sobre os retos e oportunidades da industria. Este é un paso esencial para un futuro máis sostible no sector alimentario.
Living lab EU4Advice
18/10/2024
EU4Advice & Fundación entretantos

Living Lab EU4Advice: canles de mercadotecnia curtas (CCC) en AKIS

O proxecto E4Advice , financiado polo programa Horizonte Europa da Comisión Europea, ten como obxectivo potenciar o papel dos asesores nas Canles Curtas de Marketing (CCC) e as vendas directas para transferir coñecemento mediante a creación dunha rede comunitaria de Asesores con coñecemento e experiencia nestes aspectos no AKIS. marco de referencia. Podes inscribirte no EU4Advice e na Fundación Entretantos Living lab premendo aquí
IV Reunión do Foro de Boas Prácticas na Cadea Agroalimentaria
09/10/2024
EU CAP NETWORK

IV Reunión do Foro de Boas Prácticas na Cadea Agroalimentaria

O 9 de outubro terá lugar a IV reunión do Foro de Boas Prácticas na Cadea Agroalimentaria nun lugar aínda por determinar. Partindo dos resultados das reunións anteriores do Foro, este evento explorará as diversas formas en que os produtores poden aumentar os rendementos participando activamente na cadea de valor. Pendente de ampliar os detalles da reunión. En inglés.
Imaxe de froitas e verduras saíndo por unha fiestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Atracción de froitas

Fruit Attraction é o evento para profesionais da froita e verdura. Fruit Attraction converteuse na ferramenta comercial de referencia para a comercialización GLOBAL de froitas e hortalizas . A súa capacidade para impulsar as exportacións globais do sector convérteo no punto de conexión comercial de todo o grupo de profesionais que conforman toda a cadea de valor, ademais de consolidarse como marco de innovación no mercado hortofrutícola.
Logotipo World Rabbit Breeding Congress
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congreso Mundial do Coello

O día 13 edición do World Rabbit Congress celébrase do 2 ao 4 de outubro en Tarragona PROGRAMA
un conxunto de rosas
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora é o gran evento profesional da xardinería . A maior oferta comercial e formativa dentro do negocio da planta, flor, paisaxismo, xardinería, tecnoloxía e horta DIY do calendario profesional do sector. Para consultar o programa do evento preme aquí
Conferencia ifapa Fomento da Innovación, a Sostibilidade e o Valor Engadido no Sector Agroalimentario
23/09/2024
COITAND

Primeira xornada de portas abertas “Fomentando a Innovación, a Sostibilidade e o Valor Engadido no Sector Agroalimentario”

O 23 de setembro celebrarase a primeira xornada de portas abertas do LIII Seminario de Técnicos e Especialistas en Horticultura, organizado polo Instituto Andaluz de Investigación e Formación en Produción Agropecuaria, Alimentaria e Ecolóxica (IFAPA) en colaboración con COITAND e o MAP. O acto terá lugar no IES El Picacho , en Sanlúcar de Barrameda, e comezará ás 10:30 horas. O programa inclúe unha presentación sobre horticultura fina e unha revisión histórica de IFAPA en Chipiona, seguida de varias presentacións técnicas que abordarán temas clave como: A canle curta de mercadotecnia dixital en Andalucía. O rexistro de operadores autorizados para expedir pasaportes fitosanitarios. O comportamento agronómico dos cultivares de cabaciño en Tenerife. Aspectos de economía circular e uso de lixiviados na produción de microalgas. Ademais, exploraranse os impactos dos microplásticos na horticultura e o seu impacto na saúde, entre outros temas de interese para o sector agroalimentario. A xornada concluirá ás 14:00 horas despois dun bloque final de presentacións técnicas e debates sobre a biodiversidade agrícola. A asistencia é gratuíta , coa correspondente inscrición. Para máis información podes contactar connosco no correo electrónico: jerez.ifapa@juntadeandalucia.es; ou chamando ao 956.03.46.00. Inscrición | Programa
Simposio sobre Materiais en Contacto con Alimentos
18/09/2024
AESAN

Simposio sobre Materiais en Contacto con Alimentos

Do 18 ao 19 de setembro de 2024 , o Centro Nacional da Alimentación, dependente da Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (AESAN), acollerá na súa sede de Majadahonda (Madrid) un Simposio sobre Materiais en Contacto cos Alimentos . O evento está organizado pola Dirección Europea de Calidade de Medicamentos e Asistencia Sanitaria (EDQM) , pertencente ao Consello de Europa e á AESAN , baixo o título “Recent developments in food contact materials and articles”. O evento está dirixido a todos os profesionais da industria de materiais en contacto con alimentos , laboratorios de control oficiais, autoridades europeas e nacionais, así como responsables políticos nacionais. A participación presencial é gratuíta (suxeito a rexistro e dispoñibilidade) para o persoal das autoridades nacionais competentes, as autoridades europeas e os representantes dos laboratorios oficiais de control; mentres que para os asistentes presenciais do sector privado custará 400 euros por delegado. PROGRAMA
cartel da xornada técnica da plataforma tecnolóxica do viño
09/07/2024
Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI)

Xornada Técnica da Plataforma Tecnolóxica do Viño 2024

A Xornada Técnica organizada polo Instituto Tecnolóxico Agrario da Xunta de Castela e León ( ITACyL ) e a Plataforma Tecnolóxica do Viño ( PTV ) ten como obxectivo poñer en valor a innovación no sector vitivinícola . Durante a xornada, expertos e especialistas do ITACyL, CDTI e representantes das adegas ofrecerán diversas ponencias sobre proxectos innovadores e dúas mesas redondas sobre innovación no sector e oportunidades de financiamento público e público da innovación para o sector vitivinícola. PROGRAMA | INSCRICIÓN GRATUITA | Localización | Información do evento e contacto comunicacion@ptvvino.com
sustentabilidade no sector lácteo en akisplataforma
04/07/2024
INLAC

Presentación dun informe INLAC para a sustentabilidade no sector lácteo

O 4 de xullo presentarase en Madrid o informe “ O que importa é o leite: folla de ruta para un sector lácteo sostible económica, social e ambientalmente ”. Impulsado pola Interprofesional Láctea ( InLac ), o estudo foi coordinado polo profesor Manuel Laínez Andrés e senta as bases para un futuro máis sostible para o sector lácteo español, destacando obxectivos globais de sustentabilidade ambiental, aliñados coa estratexia europea "Desde a explotación a a mesa". Tamén inclúe compromisos de progreso e un conxunto de indicadores para cuantificalos. Para dar visibilidade ás iniciativas que xa se están levando a cabo no sector para promover a sustentabilidade, creouse un spot denominado “ Sostible sen sabelo ”, que se mostrará durante a xornada, no marco dunha nova campaña de comunicación da interprofesional. . O evento reunirá a un bo número de axentes do sector lácteo, desde provedores de materias primas para alimentación animal ata gandeiros, membros de destacadas cooperativas e industria transformadora. Na inauguración do evento está previsto que participe José Miguel Herrero, director xeral de Alimentación do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA), que rematará coa mesa redonda “A sustentabilidade no sector lácteo: un paso máis” , moderado por Fernando Moraleda, director da Oficina de Alimentación LLYC. PROGRAMA
imaxe do II congreso internacional da carne de vacún
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

II Congreso Internacional de Carne de Vacuno

Congreso presencial e online onde técnicos e gandeiros terán a oportunidade de afondar na imaxe que a sociedade ten do sector vacún e que pancas hai que activar para reverter as ideas preconcibidas. TRANSMISIÓN-streaming do Congreso PROGRAMA | INSCRICIÓN | LOCALIZACIÓN | CONTACTO: congresointernacionalvacuno@gmail.com
XVI Congreso Europeo de Aves
24/06/2024
Congreso Europeo de Avicultura

XVI Conferencia Europea de Aves

Profesionais de todo o mundo e relatores expertos presentan os últimos avances científicos en todos os ámbitos da avicultura. O Congreso tamén contará cun espazo para a exposición comercial, así como con conferencias satélite de divulgación científica das empresas máis activas do sector avícola europeo. PROGRAMA CIENTÍFICO | Inscrición | Localización | Información e contacto 34 963 528 181 | info@epc2024.com
Congreso IFAMA 2024
17/06/2024
International Food and Agribusiness Management Association (IFAMA)

IFAMA España 2024

A 34a edición de IFAMA 2024 España é un evento organizado pola Federación Internacional de Asociacións de Xestión Agrícola (IFAMA) que conta cun Simposio, Concurso de Estudos de Casos e un Foro Empresarial no que se comparten ideas e ideas de vangarda sobre temas como a evolución e transformación da produción, da competitividade económica e da sustentabilidade mediante a lexislación e o impacto social. PROGRAMA | VIDEO | ENTRADAS
Logotipo ASINCAR
14/06/2024
ASINCAR

Verificacións e validacións do sistema APPCC segundo o novo Codex Alimentarius

Xornada técnica para actualizar e implementar os conceptos de validación inicial, verificación e reanálise do Sistema HACCP (Análise de Perigos e Puntos Críticos de Control) CONTIDO | INSCRICIÓN