Ir o contido principal

Eventos

Destacado

Mapa do pavillón de Ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, con novos pavillóns e sectorización
Fruit Attraction 2025 , que se celebrará do 30 de setembro ao 2 de outubro , marca un fito significativo na súa historia ao consolidarse como a feira líder mundial do sector das froitas e hortalizas...
Ilustración da gandería de precisión
21/05/2025
RedPAC
Intercambio de experiencias entre grupos operativos en materia de gandería de precisión
A inscrición para a conferencia presencial sobre gandería de precisión, que se celebrará o 21 de maio de 2025 no “ iHub La Vega Innova ” (en San Fernando de Henares - Madrid), organizada pola Rede PAC...
cartel do evento
14/05/2025
BBioNets
O futuro dos Grupos Operativos da EIP-AGRI
O 14 de maio de 2025 , de 10:00 a 13:00. CET , o obradoiro europeo titulado “O futuro dos grupos operativos da EIP-AGRI: desafíos, oportunidades e servizos de apoio existentes. Liberando o potencial...
SIMPOSIO
14/05/2025
Expoliva
22º Simposio Internacional de Ciencia, Técnica e Transferencia en EXPOLIVA 2025
A vindeira edición do Simposio Internacional de Científico, Técnico e de Transferencia de Coñecemento Expoliva , que se celebra por vixésimo segunda vez no marco da feira EXPOLIVA 2025, consolídase...
cartel do evento
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruit celebrará unha xornada técnica sobre procesamento poscolleita de vexetais en Almería.

O 8 de maio, Sanifruit organiza unha xornada técnica dedicada á poscolleita de tomates, pementos e calabacíns no Centro de Innovación Tecnolóxica COEXPHAL (CIT COEX) en La Mojonera, Almería . A reunión comezará ás 15:30 h. e está dirixido especificamente a empresas exportadoras interesadas en prolongar a vida útil dos seus produtos con solucións naturais e eficaces . O evento contará coa participación de expertos dos ámbitos académico e técnico. Antonio Mena , delegado territorial de Agricultura de Almería, inaugurará a xornada, seguida de presentacións de Juan Carlos Pérez Mesa , Juan Luis Valenzuela , Sandra Mañas (Sanifruit) e técnicos do Departamento de Tecnoloxía da Fundación Tecnova . O director executivo de Sanifruit, Javier Biel, presentará o programa poscolleita da empresa e clausurará o evento. A actividade incluirá unha pausa para o café e é de asistencia gratuíta , aínda que é necesario rexistrarse previamente . REXISTRO
Logo de Alianza Rural
28/04/2025
Alianza Rural

Tecnoloxía do carbono e agricultura entre os temas clave en Agroforum 2025

A xornada Agroforum , que terá lugar os días 28 e 29 de abril no IESE Business School de Madrid, será un punto de encontro para o debate estratéxico sobre o sector agrario, explorando os retos e oportunidades aos que se enfronta o sector. Ao longo de dous días —'Campo e medio ambiente' e 'Produción agrícola e auga'—, expertos nacionais e internacionais abordarán temas clave como: • Gandería extensiva. • Turismo e sector agrario. • Cultivo de carbono. • Xestión da auga. • Cultivos leñosos: potencial para a agricultura e a economía española. • Tecnoloxía e sector agrícola . • Adaptación das infraestruturas hidráulicas ao medio ambiente no sector agrario. O programa incluirá mesas redondas, conferencias e oportunidades de traballo en rede coa participación de empresarios, investigadores, administracións públicas e asociacións do sector rural. INSCRICIÓN
Congreso ALACCTA – SOCHITAL 2025
09/04/2025
Fundación Triptolemos

Congreso ALACCTA – SOCHITAL 2025

Baixo o lema "Food for Tomorrow: Ciencia, Tecnoloxía e Innovación para unha Alimentación Sostible e Saudable", a Escola de Ciencia dos Alimentos da Pontificia Universidade Católica de Valparaíso acollerá o 23º Congreso da Asociación Latinoamericana e do Caribe de Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos (ALACCTA 2025) e o 24º Congreso da Asociación de Ciencia e Tecnoloxía de Alimentos de Chile, o 29 de abril de 2020. e 11 de 2025. O evento reunirá a destacados expertos da industria alimentaria, tanto de Chile como de América Latina, para falar das últimas novidades do sector e dos retos de futuro. Baixo o tema "Ciencia e tecnoloxía para unha alimentación sostible e saudable", a conferencia centrarase en tres temas principais: Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos para a Nutrición e o Benestar : este enfoque abarcará temas como a ciencia dos materiais alimentarios, a avaliación sensorial, os alimentos funcionais, a nutrición especializada, a biodisponibilidade, a bioaccesibilidade e a revalorización dos alimentos tradicionais, entre outros. Debateranse as innovacións para mellorar a saúde e o benestar a través da nutrición. Innovación tecnolóxica para o procesamento sustentable de alimentos : exploraranse os avances na análise de alimentos, tecnoloxías de conservación, sensores e biosensores, biotecnoloxía alimentaria e tecnoloxía de envasado, centrándose nun enfoque sostible que reduza a pegada de auga e de carbono. Retos na seguridade alimentaria e a regulación : esta área abordará a microbioloxía e toxicoloxía alimentaria, a detección de contaminantes, a fraude alimentaria e as políticas públicas, con énfase en garantir a seguridade alimentaria e a harmonización lexislativa a nivel rexional. O congreso será unha plataforma para o intercambio de coñecemento, promovendo innovacións e estratexias para abordar os retos actuais aos que se enfronta a industria alimentaria nas áreas de saúde, sustentabilidade e seguridade alimentaria.
cartel do evento
07/04/2025
Interempresas

Retos do sector caprino en 2025: Rendibilidade na produción de leite de cabra

O sector caprino en España atravesa un período de gran incerteza polas fluctuacións dos prezos do leite de cabra e o custo dos insumos. Para manter a rendibilidade, é fundamental optimizar a eficiencia en toda a cadea de produción e dispor de información técnica precisa. Por iso, TIERRAS Caprino e Cabraespaña , xunto coas asociacións do sector, organizan unha xornada dixital con expertos que analizarán a situación actual e ofrecerán estratexias para mellorar a rendibilidade e a eficiencia. A pesar dos retos, o sector caprino ten un futuro prometedor, apoiado na calidade dos seus produtos e na súa capacidade de adaptación ás novas demandas do mercado. PROGRAMA | INSCRICIÓN
foto do evento anterior
07/04/2025
KM ZERO

A innovación en agroalimentación está na axenda do think tank Food Changemakers para a súa reunión en Madrid o próximo mes de abril.

O vindeiro 7 de abril , Madrid acollerá unha nova reunión de The Food Changemakers , o maior think tank de Europa dedicado á transformación do sector agroalimentario. Este foro de expertos, promovido pola organización española KM ZERO Food Innovation Hub , busca xerar un impacto real na formulación de políticas, estratexias e normativas a longo prazo na industria alimentaria. O evento, que terá lugar no espazo gastronómico Tramo , contará con diversas mesas redondas que abordarán os principais retos do sector. Os temas a tratar inclúen a xeopolítica e a cadea de subministración, a innovación aberta, a xestión da auga, o futuro da agricultura, a descarbonización, a nutrición avanzada e lonxevidade, servizos de alimentación e venda polo miúdo, seguridade alimentaria, intelixencia artificial e tendencias do mercado, novas proteínas e redución do desperdicio de alimentos . Este encontro reunirá a líderes e expertos para promover solucións innovadoras e sostibles para o futuro da alimentación.
Congreso de Gastronomía Española 2025
27/03/2025
Real Academia de Gastronomía

Congreso de Gastronomía Española 2025

O evento, organizado pola Real Academia de Gastronomía de España en colaboración co Instituto Universitario CEU "Alimentación e Sociedade", terá lugar do 27 ao 29 de marzo de 2025 , na Universidade CEU San Pablo de Madrid. O eixo central das XORNADAS DE GASTRONOMÍA DE ESPAÑA defínese polo feito de que o concepto de gastronomía como actividade eminentemente recreativa quedou algo obsoleto e que as demais dimensións da cadea de valor das actividades gastronómicas, que engloban a produción, distribución, elaboración, consumo e xestión de residuos, deben terse en conta dende unha perspectiva multidisciplinar e internacional. Polo tanto, o obxectivo das Xornadas é abordar desde unha perspectiva científica, académica e profesional este novo contexto social, económico, psicolóxico, médico e cultural desta nova interpretación da gastronomía, onde os criterios de produción sostible e alimentación saudable complementan de forma natural o concepto tradicional de goce asociado á gastronomía. Por este motivo, reuniremos a investigadores, académicos e profesionais de diferentes campos da ciencia, disciplinas académicas, redes de investigación e áreas políticas para debater sobre este novo marco para definir a gastronomía como unha actividade holística, con foco primordial na nutrición, a saúde e a sustentabilidade. PROGRAMACIÓN | INSCRICIÓN
agroexpo
29/01/2025
Institución Ferial de Extremadura

Feira Internacional AGROEXPO

Agroexpo é unha das principais feiras agrarias da rexión de Estremadura, onde se presentan innovacións en maquinaria, tecnoloxía agrícola e servizos para o sector agrario. É unha oportunidade para coñecer as últimas tendencias e avances en agricultura de precisión e sostible. DESCRICIÓN 20.000 m² de exposición. 4 grandes pavillóns cubertos. Instalacións innovadoras. A cita con profesionais, fabricantes e distribuidores. Conferencias, Presentacións e Xornadas
días
14/01/2025
SIVAL

SIVAL: Feira internacional de técnicas de produción vexetal

Este foro é un evento que reúne a expertos en innovación agraria para debater sobre novas tecnoloxías, prácticas agrícolas sostibles e avances no campo da biotecnoloxía aplicada á agricultura.
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Conferencia "Obxectivo: Listeria baixo control"

O vindeiro 17 de decembro terá lugar no Salón Ernest Lluc do Ministerio de Sanidade unhas xornadas organizadas pola Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (AESAN) sobre diversos aspectos do control da Listeria monocytogenes nos alimentos e os retos que supón para os alimentos. seguridade. Ábrese de novo a inscrición debido ao aumento do aforo. Uns días antes do evento publicarase un enlace para seguir o evento en liña , para o que non será necesario inscribirse. Programa definitivo
ainia
10/12/2024

Webinar sobre a vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo

As novas tendencias de consumo están a evolucionar rapidamente, impulsadas polos cambios na tecnoloxía, a sustentabilidade e as preferencias dos consumidores. Os consumidores están cada vez máis preocupados polo impacto ambiental das súas compras, e a saúde mental e física é unha prioridade, favorecendo o consumo de produtos que favorezan o benestar, a alimentación saudable e as experiencias de autocoidado. Introdúcense novos ingredientes alternativos na fabricación de alimentos, análogos alimentarios (carne) que ven reducido o seu consumo, así como novas prácticas de cociña/consumo que poden ter un impacto directo na seguridade alimentaria do consumidor. No webinar "Vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo" que terá lugar o 10 de decembro, presentaranse estes cambios de hábitos e novidades, así como os seus riscos microbiolóxicos e físico-químicos asociados e como se poden abordar. . Goles Dar a coñecer os novos hábitos de compra, consumo e cociña, así como novos ingredientes alternativos e alimentos análogos, segundo o último Barómetro AINIA 2024. Afondar nos riscos microbiolóxicos asociados ás novas tendencias de consumo de alimentos. Afondar nos riscos físico-químicos asociados a novos ingredientes e alimentos análogos. Dirixido a Técnicos de I+D e Calidade de empresas alimentarias. Webinar só para profesionais. Metodoloxía Webinar de 1h15 de duración, que comezará ás 11:00 CET (hora española) e rematará arredor das 12:15. A inscrición remata o 9 de decembro ás 16:00 horas. Despois de rexistrarte, recibirás un primeiro correo electrónico de confirmación da nosa parte, e outro da plataforma GoToWebinar coa ligazón para conectarte. Se non o recibiches o día anterior, póñase en contacto connosco. Programa Presentación e presentación do Barómetro de Consumo AINIA «Estudos de vida útil microbiolóxica. Riscos asociados aos novos hábitos de consumo. Laura Verdú, Laboratorio de Microbioloxía. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA «Estudos de vida útil físico-química. "Estabilidade dos alimentos con novos ingredientes". Sandra Leiva, Laboratorio de Química. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA Preguntas e conclusións
VINITECH
26/11/2024
VINITECH

Vinitech-Sifel 2024

imaxe do congreso do CIS de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria

Os días 11 e 12 de novembro terá lugar en Valladolid o II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria . Un evento no que temas como: Sostibilidade: como adaptar a sustentabilidade á nosa empresa alimentaria? Que beneficios tanxibles obteremos? Seguridade alimentaria: xestión de crises e produción primaria. Cultura e Soft Skills: como establecer cambios que establezan a Cultura en toda a empresa? Un plan de Cultura pode evitar que perdas unha certificación na túa empresa? Dixitalización e Intelixencia Artificial: O uso da Intelixencia Artificial estase adaptando a numerosos sectores. Que ferramentas ten a disposición do sector alimentario que realmente nos beneficiarán? PROGRAMA
II encontro de innovación en envases e envases de alimentos
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Encontro para a innovación en envases e envases de alimentos

Próximamente celebrarase a segunda edición do encontro Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un evento clave que reunirá aos principais actores do sector do envasado de alimentos, centrado na sustentabilidade e a innovación. Este encontro é unha excelente oportunidade para fortalecer as redes profesionais e fomentar a colaboración cara a unha transición sostible na industria alimentaria. Organizado por ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, o evento contará cunha zona expositiva e un espazo para conferencias e mesas redondas onde os expertos compartirán coñecementos e debaterán sobre os retos e oportunidades da industria. Este é un paso esencial para un futuro máis sostible no sector alimentario.
Cartel do evento
28/10/2024
SEPOR

SEPAR

A 57 edición da feira gandeira, industrial e agroalimentaria de Lorca, SEPOR, celebrarase os días 28, 29, 30 e 31 de outubro de 2024 en Lorca, Murcia. A súa programación inclúe a presentación de novos produtos e solucións para o sector, así como un amplo programa de conferencias e presentacións.
IV Reunión do Foro de Boas Prácticas na Cadea Agroalimentaria
09/10/2024
EU CAP NETWORK

IV Reunión do Foro de Boas Prácticas na Cadea Agroalimentaria

O 9 de outubro terá lugar a IV reunión do Foro de Boas Prácticas na Cadea Agroalimentaria nun lugar aínda por determinar. Partindo dos resultados das reunións anteriores do Foro, este evento explorará as diversas formas en que os produtores poden aumentar os rendementos participando activamente na cadea de valor. Pendente de ampliar os detalles da reunión. En inglés.
Imaxe de froitas e verduras saíndo por unha fiestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Atracción de froitas

Fruit Attraction é o evento para profesionais da froita e verdura. Fruit Attraction converteuse na ferramenta comercial de referencia para a comercialización GLOBAL de froitas e hortalizas . A súa capacidade para impulsar as exportacións globais do sector convérteo no punto de conexión comercial de todo o grupo de profesionais que conforman toda a cadea de valor, ademais de consolidarse como marco de innovación no mercado hortofrutícola.
Logotipo World Rabbit Breeding Congress
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congreso Mundial do Coello

O día 13 edición do World Rabbit Congress celébrase do 2 ao 4 de outubro en Tarragona PROGRAMA
Simposio sobre Materiais en Contacto con Alimentos
18/09/2024
AESAN

Simposio sobre Materiais en Contacto con Alimentos

Do 18 ao 19 de setembro de 2024 , o Centro Nacional da Alimentación, dependente da Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (AESAN), acollerá na súa sede de Majadahonda (Madrid) un Simposio sobre Materiais en Contacto cos Alimentos . O evento está organizado pola Dirección Europea de Calidade de Medicamentos e Asistencia Sanitaria (EDQM) , pertencente ao Consello de Europa e á AESAN , baixo o título “Recent developments in food contact materials and articles”. O evento está dirixido a todos os profesionais da industria de materiais en contacto con alimentos , laboratorios de control oficiais, autoridades europeas e nacionais, así como responsables políticos nacionais. A participación presencial é gratuíta (suxeito a rexistro e dispoñibilidade) para o persoal das autoridades nacionais competentes, as autoridades europeas e os representantes dos laboratorios oficiais de control; mentres que para os asistentes presenciais do sector privado custará 400 euros por delegado. PROGRAMA
Seminario web Digimap
08/07/2024
Observatorio de la Digitalización del Sector Agroalimentario

Webinar "DigiMAPA: A ferramenta dixital que conecta o sector agroalimentario coas empresas Agrotech.

Webinar que ofrecerá información detallada sobre as vantaxes deste buscador de empresas no ámbito da tecnoloxía agroalimentaria . Así mesmo, exporanse as novas funcionalidades e trataranse nunha mesa redonda os problemas que atopa a cadea de valor na transferencia e implantación de tecnoloxías dixitais no sector. Entre os participantes estarán: Manuel Lainez Andrés , director de Innovación e Desenvolvemento Agroalimentario de Cajamar; Alejandro Blaas Nacle , Director de Plataforma Tierra; Francisco José Castillo Díaz , Analista Terra Plataforma; Inés Isabel La Moneda , Vogal Asesora na Subdirección Xeral de Innovación e Dixitalización do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación; Alberto A. García Torés, director xeral de AGM Sheep Development Farm; José Antonio Rísquez Salas , director de Innovación e Desenvolvemento Empresarial de COVAP; Jesús Gerique Molina , director xeral de 7eData Business; e José Manuel Escobar , Director de LQA THINKING ORGANIC SL. INSCRICIÓN | PROGRAMA
Perspectivas dos cereais 2024/2025
28/06/2024
Plataforma Tierra

Webinar sobre Perspectivas do sector cerealeiro na campaña 2024/25

Participa neste webinar cos principais axentes da cadea de produción e distribución de cereais. Durante este acto analizaranse e debatiranse en profundidade as perspectivas da campaña que está a piques de comezar. Obxectivos do seminario web: Intercambio de Información e Experiencias: Compartir e recibir coñecementos valiosos sobre o mercado de cereais. Fortalecemento das Relacións Empresariais: Establecer e consolidar conexións con outros profesionais do sector. Desenvolvemento de Estratexias Conxuntas: Colaborar na creación de tácticas eficaces para afrontar con éxito a nova campaña. Tras a presentación da Memoria Anual do sector herbáceo 2024 Fundación Cajamar, abrirase unha mesa de debate na que participarán: Ignacio Atance Muñiz , director do Servizo de Investigación do Grupo Cajamar; Pablo Resco Sánchez, responsable de Estratexia Agroalimentaria de Plataforma Tierra; Antonio Catón Vázquez, Director Sectorial de Cereais de Cooperativas Agroalimentarias España; e Jorge de Saja, director xeral do CESFAC. Temas clave da campaña de cereais 2024 en España Unha oportunidade para estar ao día das últimas tendencias e estratexias do sector cereais. Trataranse temas clave como: Previsións de produción. Condicións do mercado internacional. Expectativas de prezos. Retos e oportunidades que presenta a campaña. Cooperación e coordinación entre os diferentes actores da cadea, para optimizar a eficiencia e garantir un abastecemento adecuado.