Ir o contido principal

Eventos

Destacado

Mapa do pavillón de Ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, con novos pavillóns e sectorización
Fruit Attraction 2025 , que se celebrará do 30 de setembro ao 2 de outubro , marca un fito significativo na súa historia ao consolidarse como a feira líder mundial do sector das froitas e hortalizas...
Ilustración da gandería de precisión
21/05/2025
RedPAC
Intercambio de experiencias entre grupos operativos en materia de gandería de precisión
A inscrición para a conferencia presencial sobre gandería de precisión, que se celebrará o 21 de maio de 2025 no “ iHub La Vega Innova ” (en San Fernando de Henares - Madrid), organizada pola Rede PAC...
cartel do evento
14/05/2025
BBioNets
O futuro dos Grupos Operativos da EIP-AGRI
O 14 de maio de 2025 , de 10:00 a 13:00. CET , o obradoiro europeo titulado “O futuro dos grupos operativos da EIP-AGRI: desafíos, oportunidades e servizos de apoio existentes. Liberando o potencial...
SIMPOSIO
14/05/2025
Expoliva
22º Simposio Internacional de Ciencia, Técnica e Transferencia en EXPOLIVA 2025
A vindeira edición do Simposio Internacional de Científico, Técnico e de Transferencia de Coñecemento Expoliva , que se celebra por vixésimo segunda vez no marco da feira EXPOLIVA 2025, consolídase...
cartel do evento
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruit celebrará unha xornada técnica sobre procesamento poscolleita de vexetais en Almería.

O 8 de maio, Sanifruit organiza unha xornada técnica dedicada á poscolleita de tomates, pementos e calabacíns no Centro de Innovación Tecnolóxica COEXPHAL (CIT COEX) en La Mojonera, Almería . A reunión comezará ás 15:30 h. e está dirixido especificamente a empresas exportadoras interesadas en prolongar a vida útil dos seus produtos con solucións naturais e eficaces . O evento contará coa participación de expertos dos ámbitos académico e técnico. Antonio Mena , delegado territorial de Agricultura de Almería, inaugurará a xornada, seguida de presentacións de Juan Carlos Pérez Mesa , Juan Luis Valenzuela , Sandra Mañas (Sanifruit) e técnicos do Departamento de Tecnoloxía da Fundación Tecnova . O director executivo de Sanifruit, Javier Biel, presentará o programa poscolleita da empresa e clausurará o evento. A actividade incluirá unha pausa para o café e é de asistencia gratuíta , aínda que é necesario rexistrarse previamente . REXISTRO
cartel do evento
24/04/2025
LIFE BIOBEST

#LIFEBIOBEST e #ECESP: Fomento da xestión eficaz dos biorresiduos en Europa

Conversas circulares da UE É un proxecto de intercambio da Plataforma Europea de Actores da Economía Circular ( ECESP -European Circular Economy Stakeholder Platform). O seu obxectivo é fomentar a interacción e o debate sobre temas de economía circular na plataforma. Os interesados inician os temas eles mesmos. Estes poden adoptar varias formas: eventos en liña: obradoiros, seminarios, debates ou sesións de preguntas e respostas. Despois, as discusións teñen lugar directamente a través das canles de comunicación da plataforma. #EUCircularTalks utiliza todas as canles de comunicación para informar á comunidade e fomentar o debate sobre a economía circular. Os resultados de cada Circular Talk da UE resúmense e publícanse na plataforma ECESP. O seguinte evento será un seminario web sobre "Conseguir unha xestión eficaz dos biorresiduos en Europa: factores clave e progreso un ano despois do mandato da UE para a recollida separada de biorresiduos". Este webinar, organizado pola European Circular Economy Stakeholder Platform, ten como obxectivo avaliar o estado da recollida selectiva dos biorresiduos municipais en Europa e discutir as medidas necesarias para impulsar unha verdadeira revolución na xestión dos biorresiduos no continente. Como poden as políticas e os instrumentos económicos fomentar taxas de recollida máis altas, mellora da calidade e, en definitiva, un maior retorno de materia orgánica e nutrientes aos nosos solos? Programa: Estado da xestión dos biorresiduos un ano despois da obriga de separación Reflexión sobre o primeiro aniversario da obriga de separación dos biorresiduos e que esperar en 2025 - DG Medio Ambiente (por confirmar) O estado da xestión dos biorresiduos en Europa: presentación do último informe BIC/ZWE - Michele Giavini, Consorcio Italiano de Compostaxe (CIC) Preguntas e Respostas Recomendacións políticas e boas prácticas de Life BIOBEST Recomendacións de políticas de LIFE BIOBEST para optimizar a recuperación de materia orgánica e nutrientes dos biorresiduos municipais - Manon Jourdan, Zero Waste Europe (ZWE) Instrumentos económicos eficaces e modelos de gobernanza para a xestión eficiente dos biorresiduos municipais – Gemma Nohales, Fundación ENT Exemplos de actores locais: políticas e estratexias exitosas Implantación da separación de biorresiduos municipais mediante obxectivos cuantitativos e apoio aos concellos – Nico Vanaken...
prensa de aceite
09/04/2025
MAPA

Estudantes do Centro Nacional de Seguimento Ambiental de Arabia Saudita visitan para coñecer o Simbioliva GO

O Grupo Operativo Simbioliva ten previsto realizar unha presentación informativa o próximo 9 de abril na Xornada Interprovincial de Orujera en Fuente de Piedra. Como parte dun programa de formación dirixido por unha institución educativa en colaboración coa Universidade de Málaga (UMA) , estudantes do NCEC (Centro Nacional de Control Ambiental de Arabia Saudita) visitarán o lugar e coñecerán o proxecto do Grupo Operativo Simbioliva. O obxectivo é dar a coñecer o modelo español de valorización do alperujo, así como as distintas alternativas e iniciativas de I+D+i aplicadas a este subproduto, e presentar esta OG como un referente de innovación no uso do alperujo, que sirva de inspiración para outros sectores agrarios a nivel mundial.
Congreso ALACCTA – SOCHITAL 2025
09/04/2025
Fundación Triptolemos

Congreso ALACCTA – SOCHITAL 2025

Baixo o lema "Food for Tomorrow: Ciencia, Tecnoloxía e Innovación para unha Alimentación Sostible e Saudable", a Escola de Ciencia dos Alimentos da Pontificia Universidade Católica de Valparaíso acollerá o 23º Congreso da Asociación Latinoamericana e do Caribe de Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos (ALACCTA 2025) e o 24º Congreso da Asociación de Ciencia e Tecnoloxía de Alimentos de Chile, o 29 de abril de 2020. e 11 de 2025. O evento reunirá a destacados expertos da industria alimentaria, tanto de Chile como de América Latina, para falar das últimas novidades do sector e dos retos de futuro. Baixo o tema "Ciencia e tecnoloxía para unha alimentación sostible e saudable", a conferencia centrarase en tres temas principais: Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos para a Nutrición e o Benestar : este enfoque abarcará temas como a ciencia dos materiais alimentarios, a avaliación sensorial, os alimentos funcionais, a nutrición especializada, a biodisponibilidade, a bioaccesibilidade e a revalorización dos alimentos tradicionais, entre outros. Debateranse as innovacións para mellorar a saúde e o benestar a través da nutrición. Innovación tecnolóxica para o procesamento sustentable de alimentos : exploraranse os avances na análise de alimentos, tecnoloxías de conservación, sensores e biosensores, biotecnoloxía alimentaria e tecnoloxía de envasado, centrándose nun enfoque sostible que reduza a pegada de auga e de carbono. Retos na seguridade alimentaria e a regulación : esta área abordará a microbioloxía e toxicoloxía alimentaria, a detección de contaminantes, a fraude alimentaria e as políticas públicas, con énfase en garantir a seguridade alimentaria e a harmonización lexislativa a nivel rexional. O congreso será unha plataforma para o intercambio de coñecemento, promovendo innovacións e estratexias para abordar os retos actuais aos que se enfronta a industria alimentaria nas áreas de saúde, sustentabilidade e seguridade alimentaria.
Congreso de Gastronomía Española 2025
27/03/2025
Real Academia de Gastronomía

Congreso de Gastronomía Española 2025

O evento, organizado pola Real Academia de Gastronomía de España en colaboración co Instituto Universitario CEU "Alimentación e Sociedade", terá lugar do 27 ao 29 de marzo de 2025 , na Universidade CEU San Pablo de Madrid. O eixo central das XORNADAS DE GASTRONOMÍA DE ESPAÑA defínese polo feito de que o concepto de gastronomía como actividade eminentemente recreativa quedou algo obsoleto e que as demais dimensións da cadea de valor das actividades gastronómicas, que engloban a produción, distribución, elaboración, consumo e xestión de residuos, deben terse en conta dende unha perspectiva multidisciplinar e internacional. Polo tanto, o obxectivo das Xornadas é abordar desde unha perspectiva científica, académica e profesional este novo contexto social, económico, psicolóxico, médico e cultural desta nova interpretación da gastronomía, onde os criterios de produción sostible e alimentación saudable complementan de forma natural o concepto tradicional de goce asociado á gastronomía. Por este motivo, reuniremos a investigadores, académicos e profesionais de diferentes campos da ciencia, disciplinas académicas, redes de investigación e áreas políticas para debater sobre este novo marco para definir a gastronomía como unha actividade holística, con foco primordial na nutrición, a saúde e a sustentabilidade. PROGRAMACIÓN | INSCRICIÓN
PLANTAS XERMINADAS
25/03/2025
Plataforma Tierra

Presentación do informe "Indicadores de Sostibilidade no Sector Agroalimentario. Memoria 2024"

Cajamar lanza a segunda edición do Informe de Indicadores de Sostibilidade do Sector Agroalimentario 2024 , elaborado polo CEIGRAM da Universidade Politécnica de Madrid. Esta actualización consolida unha publicación pioneira que analiza a sustentabilidade do sector desde unha perspectiva económica, social e ambiental, complementando o Observatorio do Sistema Agroalimentario Español . Nesta nova edición revisáronse e actualizáronse os principais indicadores, incorporando novos datos para mellorar a súa utilidade. Durante a sesión de presentación, os autores do informe compartirán as súas conclusións e debaterán sobre o futuro da sustentabilidade no sector agroalimentario. INSCRICIÓN
cartel do evento
05/03/2025
IFAPA

Valorización de restos vexetais de explotacións agrícolas. Proxectos CompostAnd e Gasolive.

Xornada dirixida á transferencia de coñecemento e difusión dos proxectos Compostand (Experimentación e Transferencia sobre a Reutilización e Compostaxe de Residuos Orgánicos dos Cultivos Extensivos e Frutícolas Máis Representativos de Andalucía Occidental) e Gasolive (Demostración dun sistema de gasificación de subprodutos do oliveirado e a extracción de aceite de oliva para obter enerxía e fertilizantes orgánicos); que teñen como obxectivo promover a xestión sostible dos restos vexetais no sector agrario. Inscrición enviando formulario a través da web da IFAPA ou por correo electrónico a formacion.alcala.ifapa@juntadeandalucia.es Contidos Presentación da xornada. Presentación do Proxecto "CompostAnd". Propiedades do compost elaborado exclusivamente a partir de restos vexetais. Proxecto "Gasolive", obtención de enerxía a partir de restos de oliveira. Uso do biocarbón e os seus principais beneficios para o solo. Biogás, xerando combustible a partir de restos vexetais. Co-dixestión e economía circular: laranxas, biogás e compostaxe. Visita á planta de compostaxe. INSCRICIÓN | FORMULARIO DE SOLICITUDE
cartel do evento
26/02/2025
FEV

Acto de clausura do Grupo Operativo Supraautónomo Rebo2Vino

O 26 de febreiro terá lugar en Madrid o acto de clausura do Grupo Operativo Supraautonómico Rebo2Vino “Economía circular para a reutilización de botellas de vidro no sector vitivinícola: Análise de impactos e viabilidade, e deseño de ferramentas dixitais”, onde se revisarán os principais resultados e conclusións extraídas. O proxecto remata en marzo de 2025 e ten unha duración de case 29 meses de execución durante os que se desenvolveron dúas probas piloto (en Cataluña e Xerez) e se analizaron todas as categorías de impacto da Análise do Ciclo de Vida para determinar a viabilidade ambiental e económica da implantación dun posible modelo de reutilización no sector vitivinícola. Ademais, identificáronse as principais barreiras e puntos críticos e desenvolvéronse unha serie de ferramentas que serán útiles para a futura implantación a nivel nacional. A Federación Española do Viño (FEV) fixo unha valoración moi positiva deste proxecto, considerado estratéxico para o sector a nivel nacional, e que senta as bases para seguir avanzando e escalando resultados a nivel europeo. A Dirección Xeral de Desenvolvemento Rural, Innovación e Formación Agroalimentaria quere agradecer o apoio prestado a este Grupo Operativo, cuxo financiamento a través dos Fondos da UE Next Generation foi clave para o desenvolvemento do proxecto e a consecución dos resultados esperados. O acto de clausura está previsto para as 13.00 horas, seguido dun aperitivo no que se expoñerán os viños piloto coa botella reutilizable deseñada no proxecto.
CARTEL DO EVENTO
12/02/2025
PDApp

Difusión de resultados do Grupo Operativo PDApp, contra o desperdicio no sector agroalimentario, en Barcelona

Terceira das tres xornadas de difusión dos resultados do proxecto “ Caminando cara a un modelo dixital de residuos cero no sector agroalimentario ” desenvolvido polo Grupo Operativo PDApp . As sesións están destinadas, principalmente, a representantes de entidades de toda a cadea de valor. Pero tamén a outros axentes interesados como centros de innovación e investigación, administracións públicas e prensa especializada. Detallaranse sobre o servizo de apoio que o GO PDApp desenvolveu para dixitalizar os Plans de Prevención de Perdas e Residuos , con testemuños de empresas que xa traballan coa plataforma dixital. PROGRAMA | INSCRICIÓN
CARTEL DO EVENTO
29/01/2025
PDApp

Difusión de resultados do Grupo Operativo PDApp, contra o desperdicio no sector agroalimentario, en Vigo

Primeira das tres xornadas de difusión dos resultados do proxecto “ Caminando cara a un modelo dixital de residuos cero no sector agroalimentario ” desenvolvido polo Grupo Operativo PDApp . As sesións están destinadas, principalmente, a representantes de entidades de toda a cadea de valor. Pero tamén a outros axentes interesados como centros de innovación e investigación, administracións públicas e prensa especializada. Detallaranse sobre o servizo de apoio que o PDApp GO desenvolveu para dixitalizar os Plans de Prevención de Perdas e Residuos , con testemuños de empresas que xa traballan coa plataforma dixital. As próximas xornadas de difusión están previstas para o 5 de febreiro en Torre Pacheco (Murcia) e o 12 de febreiro en Palafolls (Barcelona) . PROGRAMA | INSCRICIÓN
días
14/01/2025
SIVAL

SIVAL: Feira internacional de técnicas de produción vexetal

Este foro é un evento que reúne a expertos en innovación agraria para debater sobre novas tecnoloxías, prácticas agrícolas sostibles e avances no campo da biotecnoloxía aplicada á agricultura.
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Conferencia "Obxectivo: Listeria baixo control"

O vindeiro 17 de decembro terá lugar no Salón Ernest Lluc do Ministerio de Sanidade unhas xornadas organizadas pola Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (AESAN) sobre diversos aspectos do control da Listeria monocytogenes nos alimentos e os retos que supón para os alimentos. seguridade. Ábrese de novo a inscrición debido ao aumento do aforo. Uns días antes do evento publicarase un enlace para seguir o evento en liña , para o que non será necesario inscribirse. Programa definitivo
ainia
10/12/2024

Webinar sobre a vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo

As novas tendencias de consumo están a evolucionar rapidamente, impulsadas polos cambios na tecnoloxía, a sustentabilidade e as preferencias dos consumidores. Os consumidores están cada vez máis preocupados polo impacto ambiental das súas compras, e a saúde mental e física é unha prioridade, favorecendo o consumo de produtos que favorezan o benestar, a alimentación saudable e as experiencias de autocoidado. Introdúcense novos ingredientes alternativos na fabricación de alimentos, análogos alimentarios (carne) que ven reducido o seu consumo, así como novas prácticas de cociña/consumo que poden ter un impacto directo na seguridade alimentaria do consumidor. No webinar "Vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo" que terá lugar o 10 de decembro, presentaranse estes cambios de hábitos e novidades, así como os seus riscos microbiolóxicos e físico-químicos asociados e como se poden abordar. . Goles Dar a coñecer os novos hábitos de compra, consumo e cociña, así como novos ingredientes alternativos e alimentos análogos, segundo o último Barómetro AINIA 2024. Afondar nos riscos microbiolóxicos asociados ás novas tendencias de consumo de alimentos. Afondar nos riscos físico-químicos asociados a novos ingredientes e alimentos análogos. Dirixido a Técnicos de I+D e Calidade de empresas alimentarias. Webinar só para profesionais. Metodoloxía Webinar de 1h15 de duración, que comezará ás 11:00 CET (hora española) e rematará arredor das 12:15. A inscrición remata o 9 de decembro ás 16:00 horas. Despois de rexistrarte, recibirás un primeiro correo electrónico de confirmación da nosa parte, e outro da plataforma GoToWebinar coa ligazón para conectarte. Se non o recibiches o día anterior, póñase en contacto connosco. Programa Presentación e presentación do Barómetro de Consumo AINIA «Estudos de vida útil microbiolóxica. Riscos asociados aos novos hábitos de consumo. Laura Verdú, Laboratorio de Microbioloxía. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA «Estudos de vida útil físico-química. "Estabilidade dos alimentos con novos ingredientes". Sandra Leiva, Laboratorio de Química. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA Preguntas e conclusións
Sostibilidade Agroalimentaria
03/12/2024
Portal TecnoAgricola

Renovación 2024

O obxectivo dos encontros RENOWAGRO é presentar, en nome de todos os axentes implicados no sector agroalimentario, os retos e oportunidades aos que se enfronta este sector no marco da era da sustentabilidade , e como a visión da bioeconomía circular en a xestión dos recursos orgánicos pode acadar unha maior rendibilidade económica, ambiental e social para o sector e a economía en xeral. O evento converteuse nun espazo de referencia onde se comparten as mellores prácticas e as últimas novidades que impactan na sustentabilidade do sector, non só desde a perspectiva ambiental, senón tamén desde a económica e social.
Panel Nacional Carina
28/11/2024
Cooperativas agro-alimentarias España

Día de transferencia. Panel Nacional do Proxecto CARINA

CARINA é unha Acción de Innovación transnacional de catro anos (ata outubro de 2026), apoiada pola Unión Europea no marco do programa Horizonte Europa. O proxecto céntrase en novos sistemas agrícolas sostibles e diversificados, incluíndo dous novos cultivos de sementes oleaginosas, carinata e camelina, capaces de proporcionar múltiples materias primas de baixa iLUC para a economía de base biolóxica.
Fotografía do evento de biocultura anterior
21/11/2024
BIOCULTURA

BioCultura 2024 Madrid

Ao bordo das 40 edicións, BioCultura Madrid demostrará unha vez máis que o “ecolóxico” é/non foi unha moda e que chegou para quedarse. A feira celebrarase en novembro no recinto da Feira de Madrid-Ifema. Os sectores serán: Alimentación ecolóxica; Cosmética e hixiene eco-naturais certificadas; Casa saudable; Moda sostible; Estilo de vida ecolóxico; Saúde e Benestar, ONGs... Agarda a participación de 400 expositores e supera unha vez máis os 50.000 visitantes. Paralelamente á exposición celebraranse máis de 300 actividades. Ángeles Parra, directora da feira, comentou que “sería moi difícil resumir estes case 40 anos de feiras, activismo, rebeldía e concienciación social. Nunca fomos unha moda. O tempo deunos a razón. O futuro será ecolóxico ou non o será”.
imaxe do congreso do CIS de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria

Os días 11 e 12 de novembro terá lugar en Valladolid o II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria . Un evento no que temas como: Sostibilidade: como adaptar a sustentabilidade á nosa empresa alimentaria? Que beneficios tanxibles obteremos? Seguridade alimentaria: xestión de crises e produción primaria. Cultura e Soft Skills: como establecer cambios que establezan a Cultura en toda a empresa? Un plan de Cultura pode evitar que perdas unha certificación na túa empresa? Dixitalización e Intelixencia Artificial: O uso da Intelixencia Artificial estase adaptando a numerosos sectores. Que ferramentas ten a disposición do sector alimentario que realmente nos beneficiarán? PROGRAMA
II encontro de innovación en envases e envases de alimentos
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Encontro para a innovación en envases e envases de alimentos

Próximamente celebrarase a segunda edición do encontro Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un evento clave que reunirá aos principais actores do sector do envasado de alimentos, centrado na sustentabilidade e a innovación. Este encontro é unha excelente oportunidade para fortalecer as redes profesionais e fomentar a colaboración cara a unha transición sostible na industria alimentaria. Organizado por ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, o evento contará cunha zona expositiva e un espazo para conferencias e mesas redondas onde os expertos compartirán coñecementos e debaterán sobre os retos e oportunidades da industria. Este é un paso esencial para un futuro máis sostible no sector alimentario.
III Foro Biogás Cataluña
24/10/2024
Clúster Bioenergía de Cataluña

III Fòrum Biogás de Cataluña

O 24 de outubro terá lugar o III Fórum do Biogás de Cataluña, que se enmarca dentro da Semana Europea do Biogás. Organizado polo Clúster da Bioenerxía de Cataluña, abordará diversos aspectos da produción e aproveitamento desta fonte de enerxía, mostrando diversos casos de éxito, e ofrecendo un espazo para debater sobre o seu futuro e establecer relacións entre os diferentes actores do sector que participarán no a reunión. INSCRICIÓN
Imaxe de froitas e verduras saíndo por unha fiestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Atracción de froitas

Fruit Attraction é o evento para profesionais da froita e verdura. Fruit Attraction converteuse na ferramenta comercial de referencia para a comercialización GLOBAL de froitas e hortalizas . A súa capacidade para impulsar as exportacións globais do sector convérteo no punto de conexión comercial de todo o grupo de profesionais que conforman toda a cadea de valor, ademais de consolidarse como marco de innovación no mercado hortofrutícola.