Ir o contido principal

Eventos

Destacado

Mapa do pavillón de Ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, con novos pavillóns e sectorización
Fruit Attraction 2025 , que se celebrará do 30 de setembro ao 2 de outubro , marca un fito significativo na súa historia ao consolidarse como a feira líder mundial do sector das froitas e hortalizas...
Ilustración da gandería de precisión
21/05/2025
RedPAC
Intercambio de experiencias entre grupos operativos en materia de gandería de precisión
A inscrición para a conferencia presencial sobre gandería de precisión, que se celebrará o 21 de maio de 2025 no “ iHub La Vega Innova ” (en San Fernando de Henares - Madrid), organizada pola Rede PAC...
cartel do evento
14/05/2025
BBioNets
O futuro dos Grupos Operativos da EIP-AGRI
O 14 de maio de 2025 , de 10:00 a 13:00. CET , o obradoiro europeo titulado “O futuro dos grupos operativos da EIP-AGRI: desafíos, oportunidades e servizos de apoio existentes. Liberando o potencial...
SIMPOSIO
14/05/2025
Expoliva
22º Simposio Internacional de Ciencia, Técnica e Transferencia en EXPOLIVA 2025
A vindeira edición do Simposio Internacional de Científico, Técnico e de Transferencia de Coñecemento Expoliva , que se celebra por vixésimo segunda vez no marco da feira EXPOLIVA 2025, consolídase...
cartel do evento
08/05/2025
COHEXPHAL

Sanifruit celebrará unha xornada técnica sobre procesamento poscolleita de vexetais en Almería.

O 8 de maio, Sanifruit organiza unha xornada técnica dedicada á poscolleita de tomates, pementos e calabacíns no Centro de Innovación Tecnolóxica COEXPHAL (CIT COEX) en La Mojonera, Almería . A reunión comezará ás 15:30 h. e está dirixido especificamente a empresas exportadoras interesadas en prolongar a vida útil dos seus produtos con solucións naturais e eficaces . O evento contará coa participación de expertos dos ámbitos académico e técnico. Antonio Mena , delegado territorial de Agricultura de Almería, inaugurará a xornada, seguida de presentacións de Juan Carlos Pérez Mesa , Juan Luis Valenzuela , Sandra Mañas (Sanifruit) e técnicos do Departamento de Tecnoloxía da Fundación Tecnova . O director executivo de Sanifruit, Javier Biel, presentará o programa poscolleita da empresa e clausurará o evento. A actividade incluirá unha pausa para o café e é de asistencia gratuíta , aínda que é necesario rexistrarse previamente . REXISTRO
cartel do evento
28/04/2025
GO INVASORES

Seminario web "Innovación en regadío: control intelixente de especies invasoras e transformación dixital" por GO INVASOR-ES

O programa GO INVASOR-ES - Resiliencia 4.0 de infraestruturas e cultivos contra especies invasoras organizou un evento de divulgación en liña que terá lugar o 28 de abril de 11:00 a 12:30. O proxecto GO INVASOR-ES busca desenvolver solucións tecnolóxicas avanzadas para o control das especies exóticas invasoras (EEI) nas infraestruturas hídricas, especialmente no regadío. Durante a sesión, abordaranse dous aspectos innovadores do regadío. Por unha banda, analizaranse os desafíos que as IAS supoñen para estas infraestruturas e presentarase o avance e os deseños iniciais do principal resultado do proxecto GO INVASOR-ES: estacións de dosificación intelixentes deseñadas para o seu control efectivo. Por outra banda, explorarase o papel da dixitalización no regadío e presentarase o proxecto Smart Green Water, que promove solucións innovadoras baseadas na dixitalización para un regadío máis sostible e intelixente. Axenda: 11:00 h. Introdución ao seminario web. Lide Jaurrieta, xestora de proxectos da Catalan Water Partnership. 11:10 h. Claves para comprender as especies exóticas invasoras (EEI). Nuno Caiola, Investigador Eurecat. 11:20 a.m. O problema das especies invasoras (EEI) desde a perspectiva da xestión de infraestruturas de rega. Miquel Sacrest, director xeral de Aigües del Segarra Garrigues. 11:30 h Proxecto GO INVASOR-ES: Resiliencia 4.0 de infraestruturas e cultivos contra especies invasoras. Javier Bernard/Ángel Martínez de Velaber Consulting. 12:00 h. Transformación dixital no regadío. David Erice, Oficina Técnica da UPA. 12:15 h. Proxecto Auga Verde Intelixente: Difusión de solucións innovadoras e creación de capacidade para o rego intelixente. Javier Alejandre, Oficina Técnica da UPA. 12:30 h. Despedida e peche. Marisa Fernández, Xerente de ZINNAE REXISTRO
Congreso ALACCTA – SOCHITAL 2025
09/04/2025
Fundación Triptolemos

Congreso ALACCTA – SOCHITAL 2025

Baixo o lema "Food for Tomorrow: Ciencia, Tecnoloxía e Innovación para unha Alimentación Sostible e Saudable", a Escola de Ciencia dos Alimentos da Pontificia Universidade Católica de Valparaíso acollerá o 23º Congreso da Asociación Latinoamericana e do Caribe de Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos (ALACCTA 2025) e o 24º Congreso da Asociación de Ciencia e Tecnoloxía de Alimentos de Chile, o 29 de abril de 2020. e 11 de 2025. O evento reunirá a destacados expertos da industria alimentaria, tanto de Chile como de América Latina, para falar das últimas novidades do sector e dos retos de futuro. Baixo o tema "Ciencia e tecnoloxía para unha alimentación sostible e saudable", a conferencia centrarase en tres temas principais: Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos para a Nutrición e o Benestar : este enfoque abarcará temas como a ciencia dos materiais alimentarios, a avaliación sensorial, os alimentos funcionais, a nutrición especializada, a biodisponibilidade, a bioaccesibilidade e a revalorización dos alimentos tradicionais, entre outros. Debateranse as innovacións para mellorar a saúde e o benestar a través da nutrición. Innovación tecnolóxica para o procesamento sustentable de alimentos : exploraranse os avances na análise de alimentos, tecnoloxías de conservación, sensores e biosensores, biotecnoloxía alimentaria e tecnoloxía de envasado, centrándose nun enfoque sostible que reduza a pegada de auga e de carbono. Retos na seguridade alimentaria e a regulación : esta área abordará a microbioloxía e toxicoloxía alimentaria, a detección de contaminantes, a fraude alimentaria e as políticas públicas, con énfase en garantir a seguridade alimentaria e a harmonización lexislativa a nivel rexional. O congreso será unha plataforma para o intercambio de coñecemento, promovendo innovacións e estratexias para abordar os retos actuais aos que se enfronta a industria alimentaria nas áreas de saúde, sustentabilidade e seguridade alimentaria.
CULTIVOS DE CUBIERTA
03/04/2025
FEUGA

Obradoiro de demostración GO MAXI-CoberLEG

O GO MAXI-CoberLEG planea realizar un obradoiro demostrativo como parte das súas actividades de divulgación. Terá lugar o xoves 3 de abril de forma presencial (de 10:00 a 13:30 horas) na Cooperativa Agraria de Pego, en Alacante. INSCRICIÓN E PROGRAMA
Congreso de Gastronomía Española 2025
27/03/2025
Real Academia de Gastronomía

Congreso de Gastronomía Española 2025

O evento, organizado pola Real Academia de Gastronomía de España en colaboración co Instituto Universitario CEU "Alimentación e Sociedade", terá lugar do 27 ao 29 de marzo de 2025 , na Universidade CEU San Pablo de Madrid. O eixo central das XORNADAS DE GASTRONOMÍA DE ESPAÑA defínese polo feito de que o concepto de gastronomía como actividade eminentemente recreativa quedou algo obsoleto e que as demais dimensións da cadea de valor das actividades gastronómicas, que engloban a produción, distribución, elaboración, consumo e xestión de residuos, deben terse en conta dende unha perspectiva multidisciplinar e internacional. Polo tanto, o obxectivo das Xornadas é abordar desde unha perspectiva científica, académica e profesional este novo contexto social, económico, psicolóxico, médico e cultural desta nova interpretación da gastronomía, onde os criterios de produción sostible e alimentación saudable complementan de forma natural o concepto tradicional de goce asociado á gastronomía. Por este motivo, reuniremos a investigadores, académicos e profesionais de diferentes campos da ciencia, disciplinas académicas, redes de investigación e áreas políticas para debater sobre este novo marco para definir a gastronomía como unha actividade holística, con foco primordial na nutrición, a saúde e a sustentabilidade. PROGRAMACIÓN | INSCRICIÓN
cultivos de cobertura
20/03/2025
MAPA

Presentación dos principais avances do Grupo Operativo Supraautónomo MAXI-CoberLEG

Xornada técnica nacional de presentación dos resultados do Grupo Operativo MAXI-CoberLEG (Maximización dos beneficios dos cultivos de cobertura mediante a selección de especies de leguminosas de inverno e o manexo dos cultivos), que terá lugar presencialmente en Pontevedra e en liña a través de EQUIPOS. Esta iniciativa responde a un enfoque integral que combina aspectos da agrodiversidade, a mellora xenética, a fisioloxía, a produción e a calidade vexetal, e os vincula ás demandas e preferencias tecnoeconómicas tanto dos produtores como dos consumidores finais, para mellorar mediante accións de I+D+i a competitividade dun sector exportador clave para a economía agroalimentaria española. O Grupo Operativo Supraautonómico MAXI-CoberLEG está integrado pola Fundación Empresa-Universidade Galega (FEUGA), a Misión Biolóxica de Galicia (MBG-CSIC), o Centro de Edafoloxía e Bioloxía Aplicada do Segura (CEBAS-CSIC), as empresas Masía el Carmen SL, Bio Varsella SL e a Cooperativa Agraria de Pego, Coop. V., e como membros subcontratados as seguintes entidades: Universidade de Valencia (UV), Instituto Valenciano de Investigacións Agrarias (IVIA) e Darwin Bioprospecting Excellence SL Programa: 16:15 – Benvida á Misión Biolóxica de Galicia do Consello Superior de Investigacións Científicas (MBG-CSIC); Inscrición de asistentes e entrega de material promocional. 16:30 – Presentación do Grupo Operativo Supraautónomo MAXI-CoberLEG Beatriz Calviño Vázquez , Responsable de Innovación e Proxectos Nacionais de FEUGA 16:40 – Biodiversidade autóctona das leguminosas: o altramuz e o seu potencial como cuberta de inverno Doutora Marta Santalla Ferradás , Investigador Científico do Grupo de Xenética do Desenvolvemento Vexetal (DEVOLEG), da Misión Biolóxica de Galicia do Consello Superior de Investigacións Científicas. 16:55 – Papel das cubertas de leguminosas de inverno na conservación dos inimigos naturais dos cítricos Doutor César Monzó Ferrer, Investigador Superior da Unidade de Entomoloxía, Instituto Valenciano de Investigacións Agrarias, Moncada (IVIA). 17:10 – Preguntas e respostas 17:20 – Visita ás parcelas experimentais de proba e ao banco de xermoplasma das coleccións de sementes 18:10 – Facendo rede Dirixido a agricultores, cooperativas, empresas produtoras, empresas relacionadas co incremento da produtividade dos cítricos, asociacións empresariais do sector e clusters, Denominacións de Orixe/Indicación Xeográfica Protexida, Administracións Públicas relacionadas coa agricultura, medio ambiente e/ou desenvolvemento rural, universidades, Grupos de...
Ovellas PASTAndo PRETO DUN BOSQUE
18/03/2025
GO PREVINOVIC

Webinar para presentar o GO PREVINOVIC

O 18 de marzo celebrarase un webinar para presentar o proxecto GO PREVINOVIC , que se centra na gandaría extensiva como ferramenta de control e prevención de incendios. Durante a sesión, que se retransmitirá en directo por YouTube, falarase dos avances da iniciativa desde o seu inicio. O acto abrirase coa presentación "Gandería Extensiva e Incendios: O Plan de Acción PREVINOVIC" a cargo de Ana Olaizola, profesora titular do Departamento de Ciencias Agrícolas e do Medio Natural da Universidade de Zaragoza. RAMIRO PALACIOS - Responsable de Pastoralismo e Desenvolvemento Rural de AGROVIDAR Antonio Jesus Garcia - Veterinario en CorSevilla LETICIA RIAGUAS - Xefa de I+D+i Oviaragón INSCRICIÓN
CARTEL DO EVENTO
05/02/2025
PDApp

Difusión de resultados do Grupo Operativo PDApp, contra o desperdicio no sector agroalimentario, en Torre Pacheco

Segunda das tres xornadas de difusión dos resultados do proxecto “ Caminando cara a un modelo dixital de residuos cero no sector agroalimentario ” desenvolvido polo Grupo Operativo PDApp . As sesións están destinadas, principalmente, a representantes de entidades de toda a cadea de valor. Pero tamén a outros axentes interesados como centros de innovación e investigación, administracións públicas e prensa especializada. Detallaranse sobre o servizo de apoio que o PDApp GO desenvolveu para dixitalizar os Plans de Prevención de Perdas e Residuos , con testemuños de empresas que xa traballan coa plataforma dixital. A próxima xornada de difusión está prevista para o 12 de febreiro en Palafolls (Barcelona) . PROGRAMA | INSCRICIÓN
sustentabilidade
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

Sostibilidade e agricultura de precisión, Villamalea

OBXECTIVOS XERAIS Vivimos tempos nos que a sustentabilidade das nosas explotacións e a súa resistencia ante o cambio climático e outros factores externos é clave para garantir que, mañá, sigamos tendo cultivos rendibles. A aplicación da Axenda 2030 e os principios do desenvolvemento sostible son fundamentais, non só nas nosas operacións, senón tamén para acceder aos mercados nos que actuamos hoxe. Cada vez son máis os clientes que demandan estratexias neste sentido para poder mercar os nosos produtos. As persoas que se dedican á produción de alimentos e as súas cooperativas, coa comercialización, levan anos traballando para salvagardar e protexer os espazos naturais, crear emprego, garantir produtos de calidade, mellorar a eficiencia enerxética, en definitiva, ser garantes para que a agricultura e a gandería sigan ser sectores sostibles e, polo tanto, cumprir coa Axenda 2030, pero moitas veces, pouco se comunica de todo o que se fai. Sumado a isto, a agricultura de precisión cobra unha gran importancia, xa que coa chegada das novas tecnoloxías (sensores, satélites, drones, GPS, etc.), o campo e os nosos cultivos en constante cambio, é conveniente analizalos e entendelos todos. . as variacións e particularidades do medio para poder achegar os insumos exactos para a optimización das colleitas. A aplicación da tecnoloxía na agricultura permítenos obter a información necesaria para comprender as variacións do solo e dos cultivos , e isto, unido aos principios que se establecen en materia de sustentabilidade, pode converterse nunha vantaxe competitiva, moi necesaria nestes tempos. .
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Conferencia "Obxectivo: Listeria baixo control"

O vindeiro 17 de decembro terá lugar no Salón Ernest Lluc do Ministerio de Sanidade unhas xornadas organizadas pola Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (AESAN) sobre diversos aspectos do control da Listeria monocytogenes nos alimentos e os retos que supón para os alimentos. seguridade. Ábrese de novo a inscrición debido ao aumento do aforo. Uns días antes do evento publicarase un enlace para seguir o evento en liña , para o que non será necesario inscribirse. Programa definitivo
ainia
10/12/2024

Webinar sobre a vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo

As novas tendencias de consumo están a evolucionar rapidamente, impulsadas polos cambios na tecnoloxía, a sustentabilidade e as preferencias dos consumidores. Os consumidores están cada vez máis preocupados polo impacto ambiental das súas compras, e a saúde mental e física é unha prioridade, favorecendo o consumo de produtos que favorezan o benestar, a alimentación saudable e as experiencias de autocoidado. Introdúcense novos ingredientes alternativos na fabricación de alimentos, análogos alimentarios (carne) que ven reducido o seu consumo, así como novas prácticas de cociña/consumo que poden ter un impacto directo na seguridade alimentaria do consumidor. No webinar "Vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo" que terá lugar o 10 de decembro, presentaranse estes cambios de hábitos e novidades, así como os seus riscos microbiolóxicos e físico-químicos asociados e como se poden abordar. . Goles Dar a coñecer os novos hábitos de compra, consumo e cociña, así como novos ingredientes alternativos e alimentos análogos, segundo o último Barómetro AINIA 2024. Afondar nos riscos microbiolóxicos asociados ás novas tendencias de consumo de alimentos. Afondar nos riscos físico-químicos asociados a novos ingredientes e alimentos análogos. Dirixido a Técnicos de I+D e Calidade de empresas alimentarias. Webinar só para profesionais. Metodoloxía Webinar de 1h15 de duración, que comezará ás 11:00 CET (hora española) e rematará arredor das 12:15. A inscrición remata o 9 de decembro ás 16:00 horas. Despois de rexistrarte, recibirás un primeiro correo electrónico de confirmación da nosa parte, e outro da plataforma GoToWebinar coa ligazón para conectarte. Se non o recibiches o día anterior, póñase en contacto connosco. Programa Presentación e presentación do Barómetro de Consumo AINIA «Estudos de vida útil microbiolóxica. Riscos asociados aos novos hábitos de consumo. Laura Verdú, Laboratorio de Microbioloxía. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA «Estudos de vida útil físico-química. "Estabilidade dos alimentos con novos ingredientes". Sandra Leiva, Laboratorio de Química. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA Preguntas e conclusións
día mundial do solo
04/12/2024
Asesores de Aragón

O papel das cubertas do solo nos cultivos leñosos

Con motivo do Día Mundial do Solo 2024: Coida os solos. Medir, controlar, xestionar. Relator: Manuel López Vicente, catedrático do Departamento de Ciencias Agrarias e do Medio Natural. EPS Huesca Presencial para estudantes que soliciten recoñecemento de créditos / En liña. Inscrición aquí Colabora: Colexio Oficial de Enxeñeiros Agrónomos Aragón-Navarra-País Vasco e Delegación Territorial de Aragón da Sociedade Española de Edafoloxía (SECS) PROGRAMA 13.00 h Presentación da doutora María Videgain, membro da xunta de goberno do Colexio, profesora e investigadora da EPS de Huesca, Universidade de Zaragoza. 13:05h Presentación do DMS a cargo do doutor David Badía Villas, profesor da Área de Edafoloxía e Química Agrícola, na EPS de Huesca, e presidente da DT Aragón-SECS. 13:10h Charla do doutor Manuel López Vicente, PPL da EPS Huesca titulada “Xestión sostible do solo en cultivos leñosos” . Nesta charla preséntanse os cambios que xeran as cubertas vivas e inertes nos solos agrícolas de cultivos permanentes, como oliveiras e viñedos. Faise especial fincapé na medición e seguimento das propiedades hidrolóxicas do solo, complementándose con aspectos de fertilidade e bioloxía do solo; Os resultados dos casos serán ofrecidos tanto para Aragón como para outras comunidades. Cos datos obtidos é posible unha mellor xestión agronómica, imprescindible para a sustentabilidade ambiental, optimizando a xestión, os recursos e potenciando a rendibilidade das explotacións. 2:00 p.m. Aperitivo, honra do Colexio Oficial de Enxeñeiros Agrónomos de Aragón, Navarra e País Vasco.
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Teruel 2024

Trufforum é unha iniciativa de cooperación internacional, deseñada e promovida polo Instituto Micolóxico Europeo ( EMI ), que nace co obxectivo de promover o uso responsable da trufa europea nas cociñas domésticas e profesionais. Convertido nun encontro de referencia internacional no sector da trufa, Trufforum celébrase anualmente co obxectivo de dar a máxima difusión aos valores e á cultura da trufa. Tanto se che apaixona as trufas como se nunca tiveches contacto con elas, estás no mellor lugar para aprender todo o que necesitas e gozar dun dos produtos máis emblemáticos da gastronomía mundial. Non perdas a oportunidade e mergúllate con nós nas entrañas da terra para descubrir todo sobre a trufa. Benvido ao Trufforum!
Fotografía do evento de biocultura anterior
21/11/2024
BIOCULTURA

BioCultura 2024 Madrid

Ao bordo das 40 edicións, BioCultura Madrid demostrará unha vez máis que o “ecolóxico” é/non foi unha moda e que chegou para quedarse. A feira celebrarase en novembro no recinto da Feira de Madrid-Ifema. Os sectores serán: Alimentación ecolóxica; Cosmética e hixiene eco-naturais certificadas; Casa saudable; Moda sostible; Estilo de vida ecolóxico; Saúde e Benestar, ONGs... Agarda a participación de 400 expositores e supera unha vez máis os 50.000 visitantes. Paralelamente á exposición celebraranse máis de 300 actividades. Ángeles Parra, directora da feira, comentou que “sería moi difícil resumir estes case 40 anos de feiras, activismo, rebeldía e concienciación social. Nunca fomos unha moda. O tempo deunos a razón. O futuro será ecolóxico ou non o será”.
imaxe do congreso do CIS de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria

Os días 11 e 12 de novembro terá lugar en Valladolid o II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria . Un evento no que temas como: Sostibilidade: como adaptar a sustentabilidade á nosa empresa alimentaria? Que beneficios tanxibles obteremos? Seguridade alimentaria: xestión de crises e produción primaria. Cultura e Soft Skills: como establecer cambios que establezan a Cultura en toda a empresa? Un plan de Cultura pode evitar que perdas unha certificación na túa empresa? Dixitalización e Intelixencia Artificial: O uso da Intelixencia Artificial estase adaptando a numerosos sectores. Que ferramentas ten a disposición do sector alimentario que realmente nos beneficiarán? PROGRAMA
II encontro de innovación en envases e envases de alimentos
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Encontro para a innovación en envases e envases de alimentos

Próximamente celebrarase a segunda edición do encontro Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un evento clave que reunirá aos principais actores do sector do envasado de alimentos, centrado na sustentabilidade e a innovación. Este encontro é unha excelente oportunidade para fortalecer as redes profesionais e fomentar a colaboración cara a unha transición sostible na industria alimentaria. Organizado por ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, o evento contará cunha zona expositiva e un espazo para conferencias e mesas redondas onde os expertos compartirán coñecementos e debaterán sobre os retos e oportunidades da industria. Este é un paso esencial para un futuro máis sostible no sector alimentario.
Imaxe de froitas e verduras saíndo por unha fiestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Atracción de froitas

Fruit Attraction é o evento para profesionais da froita e verdura. Fruit Attraction converteuse na ferramenta comercial de referencia para a comercialización GLOBAL de froitas e hortalizas . A súa capacidade para impulsar as exportacións globais do sector convérteo no punto de conexión comercial de todo o grupo de profesionais que conforman toda a cadea de valor, ademais de consolidarse como marco de innovación no mercado hortofrutícola.
Logotipo World Rabbit Breeding Congress
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congreso Mundial do Coello

O día 13 edición do World Rabbit Congress celébrase do 2 ao 4 de outubro en Tarragona PROGRAMA
cartel 8a xornada da rede española de compostaxe
02/10/2024
Red Española de Compostaje

Conferencia da Rede Española de Compostaxe. "Residuo cero: o horizonte de futuro"

Punto de encontro entre investigadores e profesionais relacionados coa xestión dos residuos orgánicos para analizar e debater a situación do seu tratamento dende o punto de vista técnico e social, poñendo en valor a transferencia de coñecemento ao sector industrial . A Xornada conta coa colaboración da Rede Española de Compostaxe e está organizada polo grupo RNM271 do Departamento de Química Inorgánica e Enxeñaría Química da Facultade de Ciencias da Universidade de Córdoba. PROGRAMA | INSCRICIÓN | SEDE | Información e contacto: 957485848 / 667833701 correo electrónico: rec24@piccongresos.com
un conxunto de rosas
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora é o gran evento profesional da xardinería . A maior oferta comercial e formativa dentro do negocio da planta, flor, paisaxismo, xardinería, tecnoloxía e horta DIY do calendario profesional do sector. Para consultar o programa do evento preme aquí