Ir o contido principal

Eventos

Destacado

cartel do evento
25/03/2025
Organic Advice Network
Aberto o rexistro para a primeira visita cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia"
A inscrición para a primeira xira cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia" está aberta ata o 25 de febreiro OrganicAdviceNetwork , a rede de intercambio de coñecemento entre...
imaxe da edición anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. A feira agraria 4.0
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , celebrará a súa segunda edición entre o 28 e o 30 de outubro de 2025 . Tras o éxito da súa primeira edición, converteuse nun punto de encontro para a...
Cartel ECPA 205
29/06/2025
ECPA
XXV Conferencia Europea de Agricultura de Precisión ECPA
Entre o 29 de xuño e o 3 de xullo de 2025 terá lugar en Barcelona a décimo quinta edición da Conferencia Europea sobre Agricultura de Precisión (ECPA), organizada pola Sociedade Internacional de...
Cartel anunciador da feira FIMA 2026
10/02/2026
FIMA
FIMA Feira Internacional de Maquinaria Agrícola
FIMA volverá ser o evento máis grande do mundo agrícola do sur de Europa. A mecanización e as innovacións tecnolóxicas mostrarán aos profesionais o mellor xeito de facer máis rendibles as súas...
CARTEL DO EVENTO
05/02/2025
PDApp

Difusión de resultados do Grupo Operativo PDApp, contra o desperdicio no sector agroalimentario, en Torre Pacheco

Segunda das tres xornadas de difusión dos resultados do proxecto “ Caminando cara a un modelo dixital de residuos cero no sector agroalimentario ” desenvolvido polo Grupo Operativo PDApp . As sesións están destinadas, principalmente, a representantes de entidades de toda a cadea de valor. Pero tamén a outros axentes interesados como centros de innovación e investigación, administracións públicas e prensa especializada. Detallaranse sobre o servizo de apoio que o PDApp GO desenvolveu para dixitalizar os Plans de Prevención de Perdas e Residuos , con testemuños de empresas que xa traballan coa plataforma dixital. A próxima xornada de difusión está prevista para o 12 de febreiro en Palafolls (Barcelona) . PROGRAMA | INSCRICIÓN
sustentabilidade
29/01/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

Sostibilidade e agricultura de precisión, Villamalea

OBXECTIVOS XERAIS Vivimos tempos nos que a sustentabilidade das nosas explotacións e a súa resistencia ante o cambio climático e outros factores externos é clave para garantir que, mañá, sigamos tendo cultivos rendibles. A aplicación da Axenda 2030 e os principios do desenvolvemento sostible son fundamentais, non só nas nosas operacións, senón tamén para acceder aos mercados nos que actuamos hoxe. Cada vez son máis os clientes que demandan estratexias neste sentido para poder mercar os nosos produtos. As persoas que se dedican á produción de alimentos e as súas cooperativas, coa comercialización, levan anos traballando para salvagardar e protexer os espazos naturais, crear emprego, garantir produtos de calidade, mellorar a eficiencia enerxética, en definitiva, ser garantes para que a agricultura e a gandería sigan ser sectores sostibles e, polo tanto, cumprir coa Axenda 2030, pero moitas veces, pouco se comunica de todo o que se fai. Sumado a isto, a agricultura de precisión cobra unha gran importancia, xa que coa chegada das novas tecnoloxías (sensores, satélites, drones, GPS, etc.), o campo e os nosos cultivos en constante cambio, é conveniente analizalos e entendelos todos. . as variacións e particularidades do medio para poder achegar os insumos exactos para a optimización das colleitas. A aplicación da tecnoloxía na agricultura permítenos obter a información necesaria para comprender as variacións do solo e dos cultivos , e isto, unido aos principios que se establecen en materia de sustentabilidade, pode converterse nunha vantaxe competitiva, moi necesaria nestes tempos. .
listeria
17/12/2024
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Conferencia "Obxectivo: Listeria baixo control"

O vindeiro 17 de decembro terá lugar no Salón Ernest Lluc do Ministerio de Sanidade unhas xornadas organizadas pola Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (AESAN) sobre diversos aspectos do control da Listeria monocytogenes nos alimentos e os retos que supón para os alimentos. seguridade. Ábrese de novo a inscrición debido ao aumento do aforo. Uns días antes do evento publicarase un enlace para seguir o evento en liña , para o que non será necesario inscribirse. Programa definitivo
ainia
10/12/2024

Webinar sobre a vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo

As novas tendencias de consumo están a evolucionar rapidamente, impulsadas polos cambios na tecnoloxía, a sustentabilidade e as preferencias dos consumidores. Os consumidores están cada vez máis preocupados polo impacto ambiental das súas compras, e a saúde mental e física é unha prioridade, favorecendo o consumo de produtos que favorezan o benestar, a alimentación saudable e as experiencias de autocoidado. Introdúcense novos ingredientes alternativos na fabricación de alimentos, análogos alimentarios (carne) que ven reducido o seu consumo, así como novas prácticas de cociña/consumo que poden ter un impacto directo na seguridade alimentaria do consumidor. No webinar "Vida útil dos alimentos: adaptación ás novas tendencias de consumo" que terá lugar o 10 de decembro, presentaranse estes cambios de hábitos e novidades, así como os seus riscos microbiolóxicos e físico-químicos asociados e como se poden abordar. . Goles Dar a coñecer os novos hábitos de compra, consumo e cociña, así como novos ingredientes alternativos e alimentos análogos, segundo o último Barómetro AINIA 2024. Afondar nos riscos microbiolóxicos asociados ás novas tendencias de consumo de alimentos. Afondar nos riscos físico-químicos asociados a novos ingredientes e alimentos análogos. Dirixido a Técnicos de I+D e Calidade de empresas alimentarias. Webinar só para profesionais. Metodoloxía Webinar de 1h15 de duración, que comezará ás 11:00 CET (hora española) e rematará arredor das 12:15. A inscrición remata o 9 de decembro ás 16:00 horas. Despois de rexistrarte, recibirás un primeiro correo electrónico de confirmación da nosa parte, e outro da plataforma GoToWebinar coa ligazón para conectarte. Se non o recibiches o día anterior, póñase en contacto connosco. Programa Presentación e presentación do Barómetro de Consumo AINIA «Estudos de vida útil microbiolóxica. Riscos asociados aos novos hábitos de consumo. Laura Verdú, Laboratorio de Microbioloxía. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA «Estudos de vida útil físico-química. "Estabilidade dos alimentos con novos ingredientes". Sandra Leiva, Laboratorio de Química. Calidade e Seguridade Alimentaria, AINIA Preguntas e conclusións
día mundial do solo
04/12/2024
Asesores de Aragón

O papel das cubertas do solo nos cultivos leñosos

Con motivo do Día Mundial do Solo 2024: Coida os solos. Medir, controlar, xestionar. Relator: Manuel López Vicente, catedrático do Departamento de Ciencias Agrarias e do Medio Natural. EPS Huesca Presencial para estudantes que soliciten recoñecemento de créditos / En liña. Inscrición aquí Colabora: Colexio Oficial de Enxeñeiros Agrónomos Aragón-Navarra-País Vasco e Delegación Territorial de Aragón da Sociedade Española de Edafoloxía (SECS) PROGRAMA 13.00 h Presentación da doutora María Videgain, membro da xunta de goberno do Colexio, profesora e investigadora da EPS de Huesca, Universidade de Zaragoza. 13:05h Presentación do DMS a cargo do doutor David Badía Villas, profesor da Área de Edafoloxía e Química Agrícola, na EPS de Huesca, e presidente da DT Aragón-SECS. 13:10h Charla do doutor Manuel López Vicente, PPL da EPS Huesca titulada “Xestión sostible do solo en cultivos leñosos” . Nesta charla preséntanse os cambios que xeran as cubertas vivas e inertes nos solos agrícolas de cultivos permanentes, como oliveiras e viñedos. Faise especial fincapé na medición e seguimento das propiedades hidrolóxicas do solo, complementándose con aspectos de fertilidade e bioloxía do solo; Os resultados dos casos serán ofrecidos tanto para Aragón como para outras comunidades. Cos datos obtidos é posible unha mellor xestión agronómica, imprescindible para a sustentabilidade ambiental, optimizando a xestión, os recursos e potenciando a rendibilidade das explotacións. 2:00 p.m. Aperitivo, honra do Colexio Oficial de Enxeñeiros Agrónomos de Aragón, Navarra e País Vasco.
trufforum
04/12/2024
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco

Trufforum Teruel 2024

Trufforum é unha iniciativa de cooperación internacional, deseñada e promovida polo Instituto Micolóxico Europeo ( EMI ), que nace co obxectivo de promover o uso responsable da trufa europea nas cociñas domésticas e profesionais. Convertido nun encontro de referencia internacional no sector da trufa, Trufforum celébrase anualmente co obxectivo de dar a máxima difusión aos valores e á cultura da trufa. Tanto se che apaixona as trufas como se nunca tiveches contacto con elas, estás no mellor lugar para aprender todo o que necesitas e gozar dun dos produtos máis emblemáticos da gastronomía mundial. Non perdas a oportunidade e mergúllate con nós nas entrañas da terra para descubrir todo sobre a trufa. Benvido ao Trufforum!
Fotografía do evento de biocultura anterior
21/11/2024
BIOCULTURA

BioCultura 2024 Madrid

Ao bordo das 40 edicións, BioCultura Madrid demostrará unha vez máis que o “ecolóxico” é/non foi unha moda e que chegou para quedarse. A feira celebrarase en novembro no recinto da Feira de Madrid-Ifema. Os sectores serán: Alimentación ecolóxica; Cosmética e hixiene eco-naturais certificadas; Casa saudable; Moda sostible; Estilo de vida ecolóxico; Saúde e Benestar, ONGs... Agarda a participación de 400 expositores e supera unha vez máis os 50.000 visitantes. Paralelamente á exposición celebraranse máis de 300 actividades. Ángeles Parra, directora da feira, comentou que “sería moi difícil resumir estes case 40 anos de feiras, activismo, rebeldía e concienciación social. Nunca fomos unha moda. O tempo deunos a razón. O futuro será ecolóxico ou non o será”.
imaxe do congreso do CIS de 2023
11/11/2024
Verialiment

II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria

Os días 11 e 12 de novembro terá lugar en Valladolid o II Congreso de Seguridade e Sostibilidade Alimentaria . Un evento no que temas como: Sostibilidade: como adaptar a sustentabilidade á nosa empresa alimentaria? Que beneficios tanxibles obteremos? Seguridade alimentaria: xestión de crises e produción primaria. Cultura e Soft Skills: como establecer cambios que establezan a Cultura en toda a empresa? Un plan de Cultura pode evitar que perdas unha certificación na túa empresa? Dixitalización e Intelixencia Artificial: O uso da Intelixencia Artificial estase adaptando a numerosos sectores. Que ferramentas ten a disposición do sector alimentario que realmente nos beneficiarán? PROGRAMA
II encontro de innovación en envases e envases de alimentos
30/10/2024
ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub

II Encontro para a innovación en envases e envases de alimentos

Próximamente celebrarase a segunda edición do encontro Ontzi: Basque Food Packaging Innovation Hub, un evento clave que reunirá aos principais actores do sector do envasado de alimentos, centrado na sustentabilidade e a innovación. Este encontro é unha excelente oportunidade para fortalecer as redes profesionais e fomentar a colaboración cara a unha transición sostible na industria alimentaria. Organizado por ontzi | Basque Food Packaging Innovation Hub, o evento contará cunha zona expositiva e un espazo para conferencias e mesas redondas onde os expertos compartirán coñecementos e debaterán sobre os retos e oportunidades da industria. Este é un paso esencial para un futuro máis sostible no sector alimentario.
Imaxe de froitas e verduras saíndo por unha fiestra
08/10/2024
FRUIT ATTRACTION

Atracción de froitas

Fruit Attraction é o evento para profesionais da froita e verdura. Fruit Attraction converteuse na ferramenta comercial de referencia para a comercialización GLOBAL de froitas e hortalizas . A súa capacidade para impulsar as exportacións globais do sector convérteo no punto de conexión comercial de todo o grupo de profesionais que conforman toda a cadea de valor, ademais de consolidarse como marco de innovación no mercado hortofrutícola.
Logotipo World Rabbit Breeding Congress
02/10/2024
World Rabbit Congress

Congreso Mundial do Coello

O día 13 edición do World Rabbit Congress celébrase do 2 ao 4 de outubro en Tarragona PROGRAMA
cartel 8a xornada da rede española de compostaxe
02/10/2024
Red Española de Compostaje

Conferencia da Rede Española de Compostaxe. "Residuo cero: o horizonte de futuro"

Punto de encontro entre investigadores e profesionais relacionados coa xestión dos residuos orgánicos para analizar e debater a situación do seu tratamento dende o punto de vista técnico e social, poñendo en valor a transferencia de coñecemento ao sector industrial . A Xornada conta coa colaboración da Rede Española de Compostaxe e está organizada polo grupo RNM271 do Departamento de Química Inorgánica e Enxeñaría Química da Facultade de Ciencias da Universidade de Córdoba. PROGRAMA | INSCRICIÓN | SEDE | Información e contacto: 957485848 / 667833701 correo electrónico: rec24@piccongresos.com
un conxunto de rosas
01/10/2024
IBERFLORA

IberFlora

Iberflora é o gran evento profesional da xardinería . A maior oferta comercial e formativa dentro do negocio da planta, flor, paisaxismo, xardinería, tecnoloxía e horta DIY do calendario profesional do sector. Para consultar o programa do evento preme aquí
Conferencia ifapa Fomento da Innovación, a Sostibilidade e o Valor Engadido no Sector Agroalimentario
27/09/2024
COITAND

Segunda xornada de portas abertas “Promoción da innovación, a sustentabilidade e o valor engadido no sector agroalimentario”

O 27 de setembro , nas instalacións do IFAPA Rancho de la Merced , Xerez de la Frontera, celebrarase a segunda xornada de portas abertas do seminario. Esta sesión, que comezará ás 9:00 horas , contará cunha serie de relatorios técnicos centrados na innovación e a sostibilidade na horticultura andaluza. Entre os temas destacados están: A tecnoloxía de osixenación BIHOX® e o seu impacto nos cultivos de cabaciña e sandía. O potencial de biomasa da horticultura andaluza e os retos para a bioeconomía circular. Novos avances na biotecnoloxía e no desenvolvemento de portaenxertos resistentes a virus. Seguridade no uso dos produtos fitosanitarios e das tecnoloxías máis seguras e sostibles en horticultura. Despois dun descanso, a xornada continuará coa presentación da nova web do seminario e unha sesión de colaboración entre institucións. O acto concluirá coa clausura oficial a cargo da presidenta de IFAPA, Marta Bosquet Aznar, seguida dunha consumición de clausura ás 12:30 horas. A asistencia é gratuíta , coa correspondente inscrición. Para máis información podes contactar connosco no correo electrónico: jerez.ifapa@juntadeandalucia.es; ou chamando ao 956.03.46.00. Inscrición | Programa
Simposio sobre Materiais en Contacto con Alimentos
18/09/2024
AESAN

Simposio sobre Materiais en Contacto con Alimentos

Do 18 ao 19 de setembro de 2024 , o Centro Nacional da Alimentación, dependente da Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (AESAN), acollerá na súa sede de Majadahonda (Madrid) un Simposio sobre Materiais en Contacto cos Alimentos . O evento está organizado pola Dirección Europea de Calidade de Medicamentos e Asistencia Sanitaria (EDQM) , pertencente ao Consello de Europa e á AESAN , baixo o título “Recent developments in food contact materials and articles”. O evento está dirixido a todos os profesionais da industria de materiais en contacto con alimentos , laboratorios de control oficiais, autoridades europeas e nacionais, así como responsables políticos nacionais. A participación presencial é gratuíta (suxeito a rexistro e dispoñibilidade) para o persoal das autoridades nacionais competentes, as autoridades europeas e os representantes dos laboratorios oficiais de control; mentres que para os asistentes presenciais do sector privado custará 400 euros por delegado. PROGRAMA
imaxe do II congreso internacional da carne de vacún
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

II Congreso Internacional de Carne de Vacuno

Congreso presencial e online onde técnicos e gandeiros terán a oportunidade de afondar na imaxe que a sociedade ten do sector vacún e que pancas hai que activar para reverter as ideas preconcibidas. TRANSMISIÓN-streaming do Congreso PROGRAMA | INSCRICIÓN | LOCALIZACIÓN | CONTACTO: congresointernacionalvacuno@gmail.com
XVI Congreso Europeo de Aves
24/06/2024
Congreso Europeo de Avicultura

XVI Conferencia Europea de Aves

Profesionais de todo o mundo e relatores expertos presentan os últimos avances científicos en todos os ámbitos da avicultura. O Congreso tamén contará cun espazo para a exposición comercial, así como con conferencias satélite de divulgación científica das empresas máis activas do sector avícola europeo. PROGRAMA CIENTÍFICO | Inscrición | Localización | Información e contacto 34 963 528 181 | info@epc2024.com
Foto pública nunha conferencia
21/06/2024
SMART AGRI HUB

IV Conferencia Mundial de Agricultura

A IV Conferencia Mundial de Agricultura ofrecerá a oportunidade de escoitar as novidades sobre innovación dixital, descubrir solucións revolucionarias de deep tech , establecer contactos con actores clave da industria, a investigación e a academia, así como establecer novas relacións comerciais e, finalmente, deixar pegada no sector. campo da agricultura. A conservación dos ecosistemas, a xenómica vexetal, a biodiversidade agrícola, a xestión agrícola, as crises agrícolas e ambientais e a intelixencia artificial na agricultura son só algúns exemplos dos temas que abordará a conferencia internacional sobre agricultura.
Imaxe dun evento anterior de Food Sure
20/06/2024
FOOD FOR SURE SUMMIT

Food Sure Summit 2024

Congreso con expertos en alimentación para coñecer e analizar os últimos avances da industria, compartir casos prácticos e valiosa experiencia sobre seguridade alimentaria, calidade e prácticas de fabricación. Para consultar o programa do Cumio preme aquí
Congreso IFAMA 2024
17/06/2024
International Food and Agribusiness Management Association (IFAMA)

IFAMA España 2024

A 34a edición de IFAMA 2024 España é un evento organizado pola Federación Internacional de Asociacións de Xestión Agrícola (IFAMA) que conta cun Simposio, Concurso de Estudos de Casos e un Foro Empresarial no que se comparten ideas e ideas de vangarda sobre temas como a evolución e transformación da produción, da competitividade económica e da sustentabilidade mediante a lexislación e o impacto social. PROGRAMA | VIDEO | ENTRADAS