Ir o contido principal

Eventos

Destacado

Mapa do pavillón de Ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, con novos pavillóns e sectorización
Fruit Attraction 2025 , que se celebrará do 30 de setembro ao 2 de outubro , marca un fito significativo na súa historia ao consolidarse como a feira líder mundial do sector das froitas e hortalizas...
Ilustración da gandería de precisión
21/05/2025
RedPAC
Intercambio de experiencias entre grupos operativos en materia de gandería de precisión
A inscrición para a conferencia presencial sobre gandería de precisión, que se celebrará o 21 de maio de 2025 no “ iHub La Vega Innova ” (en San Fernando de Henares - Madrid), organizada pola Rede PAC...
cartel do evento
14/05/2025
BBioNets
O futuro dos Grupos Operativos da EIP-AGRI
O 14 de maio de 2025 , de 10:00 a 13:00. CET , o obradoiro europeo titulado “O futuro dos grupos operativos da EIP-AGRI: desafíos, oportunidades e servizos de apoio existentes. Liberando o potencial...
SIMPOSIO
14/05/2025
Expoliva
22º Simposio Internacional de Ciencia, Técnica e Transferencia en EXPOLIVA 2025
A vindeira edición do Simposio Internacional de Científico, Técnico e de Transferencia de Coñecemento Expoliva , que se celebra por vixésimo segunda vez no marco da feira EXPOLIVA 2025, consolídase...
cartel do evento
29/04/2025
Interempresas

IA na cría de porcos en España

O Grupo Interempresas e Isagri organizan a II Xornada Técnica de Porcino , centrada na aplicación da intelixencia artificial nas explotacións . Tras o éxito da primeira edición, o evento celebrarase o 29 de abril en Guijuelo (Salamanca) e reunirá a expertos e profesionais do sector. O obxectivo é analizar o impacto da intelixencia artificial na xestión, saúde e alimentación do porco ibérico. Trataranse temas clave, como a súa integración co IoT e a robótica, o papel da innovación na sustentabilidade e estudos de casos que demostran o seu potencial para mellorar a eficiencia e a rendibilidade das explotacións . PROGRAMA | INSCRICIÓN
Webinar do proxecto PigStun - España: Presentación de catro alternativas ao aturdimento con CO2
07/04/2025
IRTA

Webinar do proxecto PigStun - España: Presentación de catro alternativas ao aturdimento con CO2

O proxecto PigStun* ten como obxectivo fomentar que os matadoiros de porcos da UE que usan altas concentracións de dióxido de carbono para atordar os porcos adopten sistemas máis favorables ao benestar probando as especificacións técnicas e a viabilidade de catro alternativas prometedoras. Durante este seminario web, presentaranse as seguintes alternativas: sistema de reacondicionamento de argón, sistema de helio, proceso CAS optimizado e sistema de atordo eléctrico mellorado. Proporcionarase unha descrición do sistema, xunto coas vantaxes e inconvenientes destas alternativas e o seu impacto na economía, o medio ambiente, o traballo e o benestar animal. Durante o webinar haberá tempo para preguntas e debate. PigStun é o beneficiario dun acordo de subvención asinado coa Axencia Executiva Europea de Saúde e Dixital (HaDEA) no marco do Programa de Mercado Único – Food Strand, destinado a mellorar o benestar dos porcos. O consorcio PigStun está composto por beneficiarios e socios asociados dos Países Baixos, Dinamarca, Alemaña e España, incluíndo socios de investigación académicos, desenvolvedores de equipos de matadoiro e cinco empresas de sacrificio de porcos. Prezo: gratuíto Prazas limitadas INSCRICIÓN
Cartel da Feira de Primavera
04/04/2025
Entidad Ferial de Zafra|Ayuntamiento de Zafra

Feira de Primavera de Zafra

A Feira de Primavera de Zafra, que se celebrará do 4 ao 6 de abril, volverá contar con gando vacún. A Feira de tres días contará con exhibicións e venda de gando selecto, tres sesións técnicas, concursos de doma e western, poxas oficiais e outras actividades recreativas. CONTACTO | PROGRAMA
Logotipo GO BIO4TRACE
26/03/2025
MAPA

O Grupo Operativo BIO4TRACE está presente na FIGAN cunha conferencia especializada sobre razas de porcos autóctonos.

O vindeiro 26 de marzo, de 12:00 a 14:00 horas, a Feira Internacional da Produción Animal (FIGAN) acollerá a presentación do Grupo Operativo BIO4TRACE , un proxecto innovador orientado á trazabilidade e a sustentabilidade na produción porcina. O acto contará cunha presentación do proxecto e presentacións das asociacións participantes. Despois celebrarase unha mesa redonda moderada por Guillermo Ramis, da Universidade de Murcia , na que participarán representantes da Asociación de Criadores de Porco Celta, dos Criadores Asociados da raza Chato Murciano, e da Asociación de Criadores de Porco Canario Negro. Durante o debate abordaranse os retos e oportunidades de cría e trazabilidade destas razas autóctonas. Ao remate da xornada, os asistentes poderán gozar dunha degustación de produtos derivados destas variedades de porco, destacando a calidade e diversidade da produción nacional. Está previsto que asistan profesionais do sector, investigadores e representantes de asociacións gandeiras.
figan 2025
25/03/2025
FIGAN

17 FIGAN 2025, Feira Internacional da Produción Animal

A XVII edición da Feira Internacional da Produción Animal ( FIGAN ) terá lugar do 25 ao 28 de marzo de 2025 nas instalacións da Feira de Zaragoza. A FIGAN quere converterse un ano máis no punto de encontro do sector gandeiro na Península Ibérica. Na pasada edición, 987 empresas expositoras presentaron as novidades tecnolóxicas máis destacadas , sobre 77.083 m 2 de superficie. Entre os principais atractivos de FIGAN 2025: Unha excelente selección de razas puras Diversos concursos e exposicións Xenética Saúde Alimentación Equipos Acuicultura Unha presenza destacada no sector equino
Logotipo GO BIO4TRACE
17/03/2025
ASOPORCEL

Xornada de cata organizada polo Grupo Operativo BIO4TRACE

O Grupo Operativo BIO4TRACE , Biotecnoloxía para a trazabilidade e a selección xenética en razas porcinas españolas minoritarias, organiza o vindeiro 17 de marzo ás 19.00 horas na Casa de Galicia de Madrid unha degustación de produtos Porco Celta. O evento comezará cunha mesa redonda na que participarán chefs que traballan con produtos de razas autóctonas minoritarias.
GRANXA DE PORCOS PARA ILUSTRAR OS LIBROS RETOS DO SECTOR PORCO
05/02/2025
Plataforma Tierra

Cajamar e Interporc presentan o libro "Os retos do sector porcino"

Cajamar , en colaboración con Interporc , promoveu e publicou unha análise exhaustiva e actualizada dun modelo gandeiro moderno e responsable que busca liderar non só en volume de produción , senón tamén na calidade e sostibilidade dos seus procesos ao longo de toda a súa vida. a cadea, que se esforza por responder ás demandas dos consumidores e da sociedade. Nesta sesión exporase o contido da publicación , con especial referencia ás conclusións obtidas do traballo . Ademais, abordarase un dos capítulos máis significativos incluídos no mesmo, a saber, o desenvolvemento da economía circular no conxunto da produción primaria. Este segundo bloque abordarase a través dunha mesa redonda na que participarán autores e empresas que contribuíron ao traballo. INSCRICIÓN
Aplicación da intelixencia artificial na vixilancia da saúde animal
25/09/2024
MAPA

Novo webinar sobre a aplicación da intelixencia artificial en saúde animal

A Subdirección Xeral de Innovación e Dixitalización organizou un novo webinar do Observatorio da Dixitalización do Sector Agroalimentario Español . Con este evento retoma a súa serie de webinars despois do parón estival, abordando temas fundamentais relacionados coa dixitalización do sector agroalimentario. O Observatorio da Dixitalización é unha iniciativa promovida polo Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) en colaboración co Grupo Cooperativo Cajamar , e desenvólvese grazas a fondos da Unión Europea Next Generation . O próximo webinar, titulado "Aplicación da intelixencia artificial na vixilancia da saúde animal" , celebrarase de xeito virtual o 25 de setembro , de 12:00 a 14:00 horas. Nela explorarase en profundidade a aplicabilidade dos sistemas de intelixencia artificial para o seguimento e control da saúde nas explotacións gandeiras, explorando novas oportunidades para mellorar a eficiencia e a sustentabilidade do sector. Este evento é unha oportunidade única para todos aqueles profesionais interesados na transformación dixital do ámbito agrícola e gandeiro. PROGRAMA | INSCRICIÓN
Presentación do libro Os retos do sector porcino, no MAPA
19/07/2024
Plataforma Tierra

Presentación do libro “Os retos do sector porcino”, no MAPA

O venres 19 de xullo preséntase no Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) o libro "Os retos do sector porcino español", coa participación de Interporc, Cajamar e ADNAgro, e Cooperativas Agroalimentarias. Está previsto que asistan, entre outros, Eduardo Baamonde Noche , presidente de Cajamar; Manuel García Lorenzo, presidente de Interporc; Manuel Lainez Andrés , director de Innovación e Desenvolvemento Agroalimentario de Cajamar; Yolanda Parrilla Hernández , xerente gandeira de COOPERATIVAS AGROALIMENTARIAS; Alberto Herranz Herranz , Xerente de Interporc; e José Miguel Herrero Velasco , director xeral de Alimentación do MAPA. Tras a presentación do traballo, terá lugar unha mesa redonda. INSCRICIÓN
Logotipo do World Ham Congress
05/06/2024
Congreso Mundial del Jamón

XII Congreso Mundial do Xamón

Nesta edición máis de 30 relatores nacionais e internacionais desenvolverán un novedoso e interesante programa que abordará temas de interese para o sector, cuxo futuro está condicionado por factores como o aumento dos prezos das materias primas, o custo da enerxía e dos combustibles. comercio internacional, e moitas outras cuestións que suporán cambios na estrutura produtiva do sector do xamón a longo prazo. DOSIER | INSCRICIÓN | CONTACTO: 917217929 info@congresomundialdeljamon.es
FIGAN
28/03/2023
FIGAN

Feira Internacional da Produción Animal, FIGAN

A Feira Internacional da Produción Animal exhibe innovación, desenvolvemento e tecnoloxía, epicentro dun evento que, edición tras edición, se converteu no referente de profesionais e empresas, que ven na FIGAN o mellor escenario para a presentación dos seus produtos, equipamentos e produtos. Información detallada => Ficha técnica