Ir o contido principal

Eventos

Destacado

Mapa do pavillón de Ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, con novos pavillóns e sectorización
Fruit Attraction 2025 , que se celebrará do 30 de setembro ao 2 de outubro , marca un fito significativo na súa historia ao consolidarse como a feira líder mundial do sector das froitas e hortalizas...
Ilustración da gandería de precisión
21/05/2025
RedPAC
Intercambio de experiencias entre grupos operativos en materia de gandería de precisión
A inscrición para a conferencia presencial sobre gandería de precisión, que se celebrará o 21 de maio de 2025 no “ iHub La Vega Innova ” (en San Fernando de Henares - Madrid), organizada pola Rede PAC...
cartel do evento
14/05/2025
BBioNets
O futuro dos Grupos Operativos da EIP-AGRI
O 14 de maio de 2025 , de 10:00 a 13:00. CET , o obradoiro europeo titulado “O futuro dos grupos operativos da EIP-AGRI: desafíos, oportunidades e servizos de apoio existentes. Liberando o potencial...
SIMPOSIO
14/05/2025
Expoliva
22º Simposio Internacional de Ciencia, Técnica e Transferencia en EXPOLIVA 2025
A vindeira edición do Simposio Internacional de Científico, Técnico e de Transferencia de Coñecemento Expoliva , que se celebra por vixésimo segunda vez no marco da feira EXPOLIVA 2025, consolídase...
FOTO DA FEIRA
03/05/2025
IFFA

IFFA, feira tecnolóxica para a produción de carne e proteínas alternativas

A feira internacional IFFA , recoñecida como o evento máis importante en tecnoloxía cárnica e proteica alternativa, abrirá as súas portas do 3 ao 8 de maio en Frankfurt. Este evento reúne a expertos da industria alimentaria de todo o mundo para presentar as últimas innovacións no procesado, envasado e comercialización de produtos cárnicos e proteínas alternativas. Con case 50.000 visitantes na súa última edición, está considerada unha das máis importantes do seu sector. Que podes ver no IFFA? Avances en proteínas de orixe vexetal, híbridos e carne cultivada . Procesos innovadores para unha alimentación máis sostible e saudable . Novas tendencias en ingredientes e tecnoloxía de produción .
FOTO CON VIÑOS E UVAS E O LOGOTIPO GO UBAVIDA
10/04/2025
GO UBAVIDA

Obradoiro de demostración do Grupo Operativo UBAVIDA

O proxecto UBAVIDA ( Sustainable Vineyard-to-Winery Strategies for Obtenin Low-Sugar Grapes and Dealcoholized Wine) prevé realizar un Obradoiro Demostrador , que forma parte das súas actividades de divulgación e que se centrará na análise dos primeiros viños e nunha demostración das técnicas agronómicas empregadas no proxecto. PROGRAMA | INSCRICIÓN
vaca no campo con detalles dixitais
26/02/2025
Plataforma Tierra

Estado da transformación dixital na industria cárnica

Acto PRESENCIAL, no marco da feira Meat Attraction , onde se presentarán as principais conclusións do Observatorio sobre o estado da transformación dixital na industria cárnica, seguido dunha mesa redonda con expertos do sector. A dixitalización da industria cárnica é fundamental. Manter hoxe a competitividade na produción de carne significa ter a capacidade de responder ás demandas dun mercado global e en constante cambio sen perder calidade e axilidade . Todo isto ao facelo dun xeito sostible . O Observatorio da Dixitalización do Sector Agroalimentario Español é un proxecto impulsado polo Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación, no que colabora o Grupo Cajamar, cuxo obxectivo é promover o estado da transformación dixital nas empresas agroalimentarias. As principais conclusións do Observatorio sobre o estado da transformación dixital na industria cárnica presentaranse na feira Meat Attraction , seguida dunha mesa redonda con expertos do sector.
cartel do evento
26/02/2025
FEV

Acto de clausura do Grupo Operativo Supraautónomo Rebo2Vino

O 26 de febreiro terá lugar en Madrid o acto de clausura do Grupo Operativo Supraautonómico Rebo2Vino “Economía circular para a reutilización de botellas de vidro no sector vitivinícola: Análise de impactos e viabilidade, e deseño de ferramentas dixitais”, onde se revisarán os principais resultados e conclusións extraídas. O proxecto remata en marzo de 2025 e ten unha duración de case 29 meses de execución durante os que se desenvolveron dúas probas piloto (en Cataluña e Xerez) e se analizaron todas as categorías de impacto da Análise do Ciclo de Vida para determinar a viabilidade ambiental e económica da implantación dun posible modelo de reutilización no sector vitivinícola. Ademais, identificáronse as principais barreiras e puntos críticos e desenvolvéronse unha serie de ferramentas que serán útiles para a futura implantación a nivel nacional. A Federación Española do Viño (FEV) fixo unha valoración moi positiva deste proxecto, considerado estratéxico para o sector a nivel nacional, e que senta as bases para seguir avanzando e escalando resultados a nivel europeo. A Dirección Xeral de Desenvolvemento Rural, Innovación e Formación Agroalimentaria quere agradecer o apoio prestado a este Grupo Operativo, cuxo financiamento a través dos Fondos da UE Next Generation foi clave para o desenvolvemento do proxecto e a consecución dos resultados esperados. O acto de clausura está previsto para as 13.00 horas, seguido dun aperitivo no que se expoñerán os viños piloto coa botella reutilizable deseñada no proxecto.
atracción cárnica
25/02/2025
IFEMA MADRID

Meat Attraction 2025

Meat Attraction, organizada por IFEMA MADRID e ANICE, é unha feira líder no sector cárnico, que ofrece unha plataforma imprescindible para operadores, expositores e compradores. Con foco no márketing, a innovación, a calidade e o coñecemento, Meat Attraction 2025 busca promover a actividade empresarial internacional e fomentar a formación e a interacción entre os profesionais da industria cárnica.
cartel do evento
11/02/2025
AECOC

XXV Congreso da AECOC sobre Carne e Produtos Elaborados

Lleida acollerá os días 11 e 12 de febreiro de 2025 o XXV Congreso da AECOC Carne e Produtos Elaborados, un evento clave para o sector cárnico que analizará os grandes cambios estratéxicos que están a marcar o futuro desta industria. O evento abordará as transformacións que deben adoptar as empresas cárnicas para garantir a súa axilidade e sustentabilidade nun entorno cada vez máis esixente. Tamén se centrará na necesidade de construír cadeas de valor resilientes, responsables e competitivas para afrontar os retos do mercado . A xornada incluirá debates sobre o consumidor actual e a evolución dos seus valores, así como sobre a innovación e as oportunidades de diferenciación que permitan ás empresas destacar no sector. Ademais, promoverase a visión dun presente centrado no futuro, destacando a importancia da colaboración como motor de fortaleza e crecemento.
cartel da xornada técnica da plataforma tecnolóxica do viño
09/07/2024
Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI)

Xornada Técnica da Plataforma Tecnolóxica do Viño 2024

A Xornada Técnica organizada polo Instituto Tecnolóxico Agrario da Xunta de Castela e León ( ITACyL ) e a Plataforma Tecnolóxica do Viño ( PTV ) ten como obxectivo poñer en valor a innovación no sector vitivinícola . Durante a xornada, expertos e especialistas do ITACyL, CDTI e representantes das adegas ofrecerán diversas ponencias sobre proxectos innovadores e dúas mesas redondas sobre innovación no sector e oportunidades de financiamento público e público da innovación para o sector vitivinícola. PROGRAMA | INSCRICIÓN GRATUITA | Localización | Información do evento e contacto comunicacion@ptvvino.com
imaxe do II congreso internacional da carne de vacún
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

II Congreso Internacional de Carne de Vacuno

Congreso presencial e online onde técnicos e gandeiros terán a oportunidade de afondar na imaxe que a sociedade ten do sector vacún e que pancas hai que activar para reverter as ideas preconcibidas. TRANSMISIÓN-streaming do Congreso PROGRAMA | INSCRICIÓN | LOCALIZACIÓN | CONTACTO: congresointernacionalvacuno@gmail.com
FEIRA da industria cárnica de Guijuelo
11/06/2024
FIC

Feira da industria cárnica de Guijuelo

Feira da Industria cárnica onde conflúen afeccionados á carne, expertos na materia e as últimas tendencias en tecnoloxía e produtos para ofrecerche unha experiencia única de descubrimento e colaboración no apaixonante mundo da Industria cárnica. Para consultar o programa preme aquí
imaxe de alimentos orgánicos
04/06/2024
ORGANIC FOOD IBERIA

Alimentos Ecolóxicos Iberia

Feira profesional coas últimas tendencias en alimentación e bebidas ecolóxicas (viño ecolóxico)
LOGOTIPO ENOFORUM 2024
15/05/2024
ENOFORUM

ENOFORUM 2024

Xornada técnica dedicada ao sector vitícola e enolóxico europeo. Durante 2 días poderás asistir a numerosas ponencias impartidas por recoñecidos investigadores e técnicos de todo o mundo sobre os temas máis actuais do sector vitivinícola.
SALENOR
19/02/2024
SALENOR

Mostra de alimentos e equipamento do norte (SALENOR)

Encontro profesional de hostalería, hostalería, alimentación e servizos Para consultar o programa preme aquí
presentación do libro
24/01/2024
PLATAFORMA TIERRA

Presentación 'Rego e seguridade alimentaria. A situación en España

Presentación dun traballo colectivo coordinado por expertos da Universidade Politécnica de Madrid , no que se destaca a importancia estratéxica do rego no desenvolvemento tecnolóxico, a economía agroalimentaria e a sustentabilidade ambiental en España, destacando a súa evolución e proxección de futuro. Ensinan o webinar: Luis Planas, ministro de Agricultura, Pesca e Alimentación de España Eduardo Baamonde Noche, presidente de Cajamar Jaime Lamo de Espinosa, Catedrático de Economía Agraria (coord.) Alberto Garrido Colmenero, Universidad Politécnica de Madrid (coord.)
FIGAN
28/03/2023
FIGAN

Feira Internacional da Produción Animal, FIGAN

A Feira Internacional da Produción Animal exhibe innovación, desenvolvemento e tecnoloxía, epicentro dun evento que, edición tras edición, se converteu no referente de profesionais e empresas, que ven na FIGAN o mellor escenario para a presentación dos seus produtos, equipamentos e produtos. Información detallada => Ficha técnica
Perspectivas agrícolas da UE 2022
08/12/2022

Perspectivas agrícolas da UE 2022

Evento anual emblemático para amplos intercambios entre as partes interesadas sobre as perspectivas do mercado na agricultura 2022-2032 . Isto inclúe a discusión sobre o marco político e as incertezas que rodean a evolución do mercado nos próximos 10 anos. Este evento reúne a agricultores, expertos agroalimentarios e actores rurais para debater sobre temas de actualidade Detalles do evento: Programa (inglés)
Pegada hídrica no sector agroalimentario
07/12/2022
https://www.coial.org/

Pegada hídrica no sector agroalimentario

Pegada hídrica no sector agroalimentario. Que é, como calculalo e por que se calcula?
Programa do día
14/11/2022
COIAL

Día de traballo. Enxeñaría Agronómica e conexión de biosistemas: Novo modelo agroalimentario

A Fundación Valenciana de Estudos Avanzados organiza a Xornada 'Enxeñería Agronómica e conexión de biosistemas: Novo modelo agroalimentario' A xornada será presencial e online . Rexistro => https://forms.gle/nmjrFUkFx9uzQgxE8 .
icono de innovación
03/10/2022

XORNADA “PERTE Agroalimentaria, accións clave para a transformación dixital do sector agroalimentario”

Nesta xornada informativa en liña informarase do grao de implantación das medidas de maior interese para a dixitalización do sector agroalimentario no marco do PERTE Agroalimentario que se aprobou o 8 de febreiro de 2022. DIARIO: Isabel Bombal, directora xeral de Desenvolvemento Rural, Innovación e Formación Agroalimentaria: Welcome and Digital Innovation Hub Fiware. Antonio Saravia, subdirector corporativo de Red.es: Convocatoria de bonificacións de Kit Dixital para pemes de 3 a 9 empregados e reapertura da anterior (pemes de 10 a 49 empregados) David Sánchez, Xefe de Área da Subdirección Xeral de Axudas Directas. FEGA. MAPA: Avances no Sistema de Información Agraria -SIEX. Dúbidas, aclaracións, aspectos de interese para o público asistente. ENLACE