Ir o contido principal

Eventos

Destacado

cartel do evento
25/03/2025
Organic Advice Network
Aberto o rexistro para a primeira visita cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia"
A inscrición para a primeira xira cruzada de OrganicAdviceNetwork: "Viticultura ecolóxica en Italia" está aberta ata o 25 de febreiro OrganicAdviceNetwork , a rede de intercambio de coñecemento entre...
TRANSFERENCIAS DE EVENTOS
12/03/2025
FYCMA
A innovación agroalimentaria tamén se presentou no Transfiere Forum
Transfiere reúne a expertos de diferentes sectores para intercambiar coñecementos científicos e tecnolóxicos, promover a innovación e fortalecer a relación entre ciencia e empresa. Este evento, que se...
imaxe da edición anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. A feira agraria 4.0
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , celebrará a súa segunda edición entre o 28 e o 30 de outubro de 2025 . Tras o éxito da súa primeira edición, converteuse nun punto de encontro para a...
Cartel ECPA 205
29/06/2025
ECPA
XXV Conferencia Europea de Agricultura de Precisión ECPA
Entre o 29 de xuño e o 3 de xullo de 2025 terá lugar en Barcelona a décimo quinta edición da Conferencia Europea sobre Agricultura de Precisión (ECPA), organizada pola Sociedade Internacional de...
vaca no campo con detalles dixitais
26/02/2025
Plataforma Tierra

Estado da transformación dixital na industria cárnica

Acto PRESENCIAL, no marco da feira Meat Attraction , onde se presentarán as principais conclusións do Observatorio sobre o estado da transformación dixital na industria cárnica, seguido dunha mesa redonda con expertos do sector. A dixitalización da industria cárnica é fundamental. Manter hoxe a competitividade na produción de carne significa ter a capacidade de responder ás demandas dun mercado global e en constante cambio sen perder calidade e axilidade . Todo isto ao facelo dun xeito sostible . O Observatorio da Dixitalización do Sector Agroalimentario Español é un proxecto impulsado polo Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación, no que colabora o Grupo Cajamar, cuxo obxectivo é promover o estado da transformación dixital nas empresas agroalimentarias. As principais conclusións do Observatorio sobre o estado da transformación dixital na industria cárnica presentaranse na feira Meat Attraction , seguida dunha mesa redonda con expertos do sector.
cartel do evento
26/02/2025
FEV

Acto de clausura do Grupo Operativo Supraautónomo Rebo2Vino

O 26 de febreiro terá lugar en Madrid o acto de clausura do Grupo Operativo Supraautonómico Rebo2Vino “Economía circular para a reutilización de botellas de vidro no sector vitivinícola: Análise de impactos e viabilidade, e deseño de ferramentas dixitais”, onde se revisarán os principais resultados e conclusións extraídas. O proxecto remata en marzo de 2025 e ten unha duración de case 29 meses de execución durante os que se desenvolveron dúas probas piloto (en Cataluña e Xerez) e se analizaron todas as categorías de impacto da Análise do Ciclo de Vida para determinar a viabilidade ambiental e económica da implantación dun posible modelo de reutilización no sector vitivinícola. Ademais, identificáronse as principais barreiras e puntos críticos e desenvolvéronse unha serie de ferramentas que serán útiles para a futura implantación a nivel nacional. A Federación Española do Viño (FEV) fixo unha valoración moi positiva deste proxecto, considerado estratéxico para o sector a nivel nacional, e que senta as bases para seguir avanzando e escalando resultados a nivel europeo. A Dirección Xeral de Desenvolvemento Rural, Innovación e Formación Agroalimentaria quere agradecer o apoio prestado a este Grupo Operativo, cuxo financiamento a través dos Fondos da UE Next Generation foi clave para o desenvolvemento do proxecto e a consecución dos resultados esperados. O acto de clausura está previsto para as 13.00 horas, seguido dun aperitivo no que se expoñerán os viños piloto coa botella reutilizable deseñada no proxecto.
atracción cárnica
25/02/2025
IFEMA MADRID

Meat Attraction 2025

Meat Attraction, organizada por IFEMA MADRID e ANICE, é unha feira líder no sector cárnico, que ofrece unha plataforma imprescindible para operadores, expositores e compradores. Con foco no márketing, a innovación, a calidade e o coñecemento, Meat Attraction 2025 busca promover a actividade empresarial internacional e fomentar a formación e a interacción entre os profesionais da industria cárnica.
cartel do evento
11/02/2025
AECOC

XXV Congreso da AECOC sobre Carne e Produtos Elaborados

Lleida acollerá os días 11 e 12 de febreiro de 2025 o XXV Congreso da AECOC Carne e Produtos Elaborados, un evento clave para o sector cárnico que analizará os grandes cambios estratéxicos que están a marcar o futuro desta industria. O evento abordará as transformacións que deben adoptar as empresas cárnicas para garantir a súa axilidade e sustentabilidade nun entorno cada vez máis esixente. Tamén se centrará na necesidade de construír cadeas de valor resilientes, responsables e competitivas para afrontar os retos do mercado . A xornada incluirá debates sobre o consumidor actual e a evolución dos seus valores, así como sobre a innovación e as oportunidades de diferenciación que permitan ás empresas destacar no sector. Ademais, promoverase a visión dun presente centrado no futuro, destacando a importancia da colaboración como motor de fortaleza e crecemento.
cartel da xornada técnica da plataforma tecnolóxica do viño
09/07/2024
Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI)

Xornada Técnica da Plataforma Tecnolóxica do Viño 2024

A Xornada Técnica organizada polo Instituto Tecnolóxico Agrario da Xunta de Castela e León ( ITACyL ) e a Plataforma Tecnolóxica do Viño ( PTV ) ten como obxectivo poñer en valor a innovación no sector vitivinícola . Durante a xornada, expertos e especialistas do ITACyL, CDTI e representantes das adegas ofrecerán diversas ponencias sobre proxectos innovadores e dúas mesas redondas sobre innovación no sector e oportunidades de financiamento público e público da innovación para o sector vitivinícola. PROGRAMA | INSCRICIÓN GRATUITA | Localización | Información do evento e contacto comunicacion@ptvvino.com
imaxe do II congreso internacional da carne de vacún
27/06/2024
Congreso Internacional de Vacuno

II Congreso Internacional de Carne de Vacuno

Congreso presencial e online onde técnicos e gandeiros terán a oportunidade de afondar na imaxe que a sociedade ten do sector vacún e que pancas hai que activar para reverter as ideas preconcibidas. TRANSMISIÓN-streaming do Congreso PROGRAMA | INSCRICIÓN | LOCALIZACIÓN | CONTACTO: congresointernacionalvacuno@gmail.com
FEIRA da industria cárnica de Guijuelo
11/06/2024
FIC

Feira da industria cárnica de Guijuelo

Feira da Industria cárnica onde conflúen afeccionados á carne, expertos na materia e as últimas tendencias en tecnoloxía e produtos para ofrecerche unha experiencia única de descubrimento e colaboración no apaixonante mundo da Industria cárnica. Para consultar o programa preme aquí
imaxe de alimentos orgánicos
04/06/2024
ORGANIC FOOD IBERIA

Alimentos Ecolóxicos Iberia

Feira profesional coas últimas tendencias en alimentación e bebidas ecolóxicas (viño ecolóxico)
LOGOTIPO ENOFORUM 2024
15/05/2024
ENOFORUM

ENOFORUM 2024

Xornada técnica dedicada ao sector vitícola e enolóxico europeo. Durante 2 días poderás asistir a numerosas ponencias impartidas por recoñecidos investigadores e técnicos de todo o mundo sobre os temas máis actuais do sector vitivinícola.
SALENOR
19/02/2024
SALENOR

Mostra de alimentos e equipamento do norte (SALENOR)

Encontro profesional de hostalería, hostalería, alimentación e servizos Para consultar o programa preme aquí
presentación do libro
24/01/2024
PLATAFORMA TIERRA

Presentación 'Rego e seguridade alimentaria. A situación en España

Presentación dun traballo colectivo coordinado por expertos da Universidade Politécnica de Madrid , no que se destaca a importancia estratéxica do rego no desenvolvemento tecnolóxico, a economía agroalimentaria e a sustentabilidade ambiental en España, destacando a súa evolución e proxección de futuro. Ensinan o webinar: Luis Planas, ministro de Agricultura, Pesca e Alimentación de España Eduardo Baamonde Noche, presidente de Cajamar Jaime Lamo de Espinosa, Catedrático de Economía Agraria (coord.) Alberto Garrido Colmenero, Universidad Politécnica de Madrid (coord.)
FIGAN
28/03/2023
FIGAN

Feira Internacional da Produción Animal, FIGAN

A Feira Internacional da Produción Animal exhibe innovación, desenvolvemento e tecnoloxía, epicentro dun evento que, edición tras edición, se converteu no referente de profesionais e empresas, que ven na FIGAN o mellor escenario para a presentación dos seus produtos, equipamentos e produtos. Información detallada => Ficha técnica
Perspectivas agrícolas da UE 2022
08/12/2022

Perspectivas agrícolas da UE 2022

Evento anual emblemático para amplos intercambios entre as partes interesadas sobre as perspectivas do mercado na agricultura 2022-2032 . Isto inclúe a discusión sobre o marco político e as incertezas que rodean a evolución do mercado nos próximos 10 anos. Este evento reúne a agricultores, expertos agroalimentarios e actores rurais para debater sobre temas de actualidade Detalles do evento: Programa (inglés)
Pegada hídrica no sector agroalimentario
07/12/2022
https://www.coial.org/

Pegada hídrica no sector agroalimentario

Pegada hídrica no sector agroalimentario. Que é, como calculalo e por que se calcula?
Programa do día
14/11/2022
COIAL

Día de traballo. Enxeñaría Agronómica e conexión de biosistemas: Novo modelo agroalimentario

A Fundación Valenciana de Estudos Avanzados organiza a Xornada 'Enxeñería Agronómica e conexión de biosistemas: Novo modelo agroalimentario' A xornada será presencial e online . Rexistro => https://forms.gle/nmjrFUkFx9uzQgxE8 .
icono de innovación
03/10/2022

XORNADA “PERTE Agroalimentaria, accións clave para a transformación dixital do sector agroalimentario”

Nesta xornada informativa en liña informarase do grao de implantación das medidas de maior interese para a dixitalización do sector agroalimentario no marco do PERTE Agroalimentario que se aprobou o 8 de febreiro de 2022. DIARIO: Isabel Bombal, directora xeral de Desenvolvemento Rural, Innovación e Formación Agroalimentaria: Welcome and Digital Innovation Hub Fiware. Antonio Saravia, subdirector corporativo de Red.es: Convocatoria de bonificacións de Kit Dixital para pemes de 3 a 9 empregados e reapertura da anterior (pemes de 10 a 49 empregados) David Sánchez, Xefe de Área da Subdirección Xeral de Axudas Directas. FEGA. MAPA: Avances no Sistema de Información Agraria -SIEX. Dúbidas, aclaracións, aspectos de interese para o público asistente. ENLACE