XVII Conferencia Técnica da Amendoa 2025
Descrición
Un ano máis, temos o pracer de convidarvos ao Día da Améndoa do IRTA. A 17ª edición deste ano ten como obxectivo mostrar a estreita relación entre a ciencia e a experimentación no sector da améndoa. Como os problemas e as dificultades aos que se enfrontan os agricultores e a industria dan lugar a solucións e propostas de mellora, co obxectivo de facer que o cultivo da améndoa e toda a industria vinculada ao cultivo sexan máis sostibles, eficientes e rendibles.
PROGRAMA
9.30 Validación de rexistros
10:00 da mañá
ESTACIÓN 1: Novos materiais vexetais desenvolvidos polo IRTA: Divina e Intensia. • Jaume Fallada. Referencia de froitos secos en Lleida • Xavier Miarnau. IRTA
ESTACIÓN 2: O programa de mellora Unión-IRTA, un exemplo de colaboración. • Ferran Huguet. Unió Nuts SL • Alejandro Calle. IRTA
ESTACIÓN 3: Grupos Operativos, unha ferramenta para a investigación na xestión de enfermidades. • Xavier Gomà. Ocean Almond SL • Lidia Aparicio. IRTA • Charla patrocinada por Certis Belchim
ESTACIÓN 4: Requisitos da industria para o procesamento de améndoas. • Guillem Mascarilla. Ametlles Marti SL • Leontina Lipan. IRTA
ESTACIÓN 5: Actividades experimentais en xestión ecolóxica. • Íñigo Vargas. Crisolar Nuts SL • Jaume Gelabert. IRTA • Charla patrocinada por EUROFINS
ESTACIÓN 6: Experimentación contractual coa industria de produtos fitosanitarios. • Laura Torguet. IRTA • Núria Pallarés. IRTA • Charla patrocinada por SIPCAM
ESTACIÓN 7: RIPPER, unha solución novedosa para o control de herbas daniñas. José Luis Martínez Escobar, Xerente de Produto Herbicidas Sipcam Iberia
13:30 h. Peche do día
 
 
 
 
        
  