Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

DRONES AGRARIAS
12/05/2025
Universidad de Sevilla
Big data e aplicacións de IoT por satélite no seguimento de cultivos
O obxectivo xeral deste curso é proporcionar aos participantes coñecementos teóricos e prácticos sobre o uso de Big Data, Internet das Cousas (IoT) e análise satelital para o seguimento, seguimento e
Curso de agricultura ecolóxica para asesores
30/04/2025
IFAPA
Formación especializada en agricultura ecolóxica para asesores agroalimentarios
Curso online de 80 horas. O prazo de solicitude está aberto ata o 15/04/2025 Observacións É imprescindible ter en conta a información relativa aos criterios de valoración das solicitudes deste
cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
vaca
10/12/2024
Hazi

Xestión de reprodución en vacún de carne

Xestión da gandería de carne.
viñedo ilustrando curso de análise de bodega de baixo custo
26/11/2024
Hazi

Interpretación de análises enolóxicas e realización de análises sinxelas e de baixo custo en adega

Curso eminentemente práctico no que se traballará a análise dos resultados das análises recibidas e tamén que datos pode obter un mesmo na adega (acidez total, pH, acidez volátil, xofre libre,..)
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
08/05/2024

Denominacións de orixe con influencia mediterránea

Curso en liña de 10 horas de duración no que se coñece as condicións climáticas, edafolóxicas e as tradicións culturais da elaboración do viño desde o Empordà ata as costas de Cádiz e Huelva. As temperaturas suaves permiten unha maduración moi homoxénea das uvas e dannos uns viños cun gran peso de froita e deliciosos en boca.
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
08/05/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Variedades de vide insulares españolas e variedades estranxeiras de España

Curso online de 10 horas de duración no que se coñecen as variedades estranxeiras que puideron establecerse en España e ofrecer viños de calidade, tanto monovarietais como participando en mesturas. Repasaranse as últimas variedades doutros países e estudaranse as súas principais características morfolóxicas, as necesidades de cultivo, os tipos de
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
17/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Denominacións de orixe con influencia continental

Curso online de 10 horas de duración no que coñecerás a variedade de climas continentais e de transición que se dan no interior da Península Ibérica, segundo esteamos na meseta norte ou sur, a altitude do viñedo, a súa orientación ou as variedades. cos que se elaboran os viños. As prácticas de viticultura e enoloxía variarán para adaptarse ás
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
17/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Variedades de vide de clima cálido

Curso online de 10 horas de duración no que se coñece as características especiais e a adaptación biolóxica das variedades de uva de territorios de clima mediterráneo con altas temperaturas e períodos de seca.
galiñas
09/04/2024
IRTA

Curso de auditores de benestar para galiñas e matanza de galiñas. 2024

A formación de auditores cualificados en inspección de benestar animal segundo os protocolos de Calidade de Benestar é un requisito imprescindible para garantir a calidade da certificación. O IRTA organiza periodicamente cursos de formación e cualificación de auditores en colaboración cos diferentes expertos da Rede de Calidade do Benestar. Prezo
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
01/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Denominacións de orixe con influencia atlántica

Curso para coñecer as características dos viños das Denominacións de Orixe do norte de España e das Illas Canarias.
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
01/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Variedades de vide de clima temperado frío

Curso online de 10 horas de duración no que se coñecen as características especiais das variedades de uva mellor adaptadas aos climas do norte de España e zonas montañosas, a súa morfoloxía, os viños que elaboran e as harmonías gastronómicas máis exitosas.
leitóns
18/03/2024
IRTA

Curso de auditor de benestar para nais porcinas e leitóns. 2024

A formación de auditores cualificados en inspección de benestar animal segundo os protocolos de Calidade de Benestar é un requisito imprescindible para garantir a calidade da certificación. O IRTA organiza periodicamente cursos de formación e cualificación de auditores en colaboración cos diferentes expertos da Rede de Calidade do Benestar. Prezo
vacas
13/03/2024
IRTA

Curso de calibración (5 anos) para auditores de sacrificio de vacún Welfair. 2024

A formación de auditores cualificados en inspección de benestar animal segundo os protocolos de Calidade de Benestar é un requisito imprescindible para garantir a calidade da certificación. O IRTA organiza periodicamente cursos de formación e cualificación de auditores en colaboración cos diferentes expertos da Rede de Calidade do Benestar. Prezo
uvas
24/01/2024
HAZI

Cálculo de custos no almacén

Determinar o custo medio de transformación de uva en viño para adegas con viñedo propio ou con uva de provedores externos. Dirixido a Produtores e persoas que se vaian incorporar ao sector Prezo: 36€
Aplicabilidade de ferramentas innovadoras para producir carne de vacún e porco madurada
23/01/2024
IRTA

Aplicabilidade de ferramentas innovadoras para producir carne de vacún e porco madurada

A maduración da carne é un proceso de refrixeración post mortem que, se se realiza correctamente, permite mellorar as características sensoriais da carne, sobre todo en termos de dureza. Así, o proceso de maduración permite introducir no mercado carnes cunha alta calidade sensorial. Non obstante, unha mala selección das materias primas e unha
copa de viño
23/01/2024
HAZI

Cálculo de custos en adega

Determina o custo medio de produción de cada quilo de uva DOCa Rioja segundo o tipo de plantación (vidro ou enreixado) Dirixido a profesionais da viticultura ou que se vaian incorporar ao sector. Prezo: 36€
embutidos
23/01/2024
Gencat

Formación na elaboración de produtos cárnicos para pequenos produtores

Contido (8 horas): TECNOLOXÍA DE PRODUCIÓN FONAMENTOS DO TRACTAMENTO TÉRMICO DEMOSTRACIONS PRESENCIAIS I AVALIACIÓNS PRODUTOS COMERCIAIS I PRODUTOS PRESENTADOS. VISITA A PLANTA PILOTO INCLOU. OBXECTIVO: Dotar aos asistentes dos conceptos básicos necesarios para a elaboración de embutidos (achegar aos asistentes os conceptos básicos necesarios para
Logotipo de Hazi
22/01/2024
HAZI

Manipulador de alimentos para persoal de txotx

Información básica sobre a sidra: historia, situación actual, servizos, visitas guiadas... - Información básica e prezos da sidra - A tenda - Tarefas e retos do sector da sidra - Recomendacións: Tratamento da sidra caseira. - Necesidades de comunicación: grupos, redes, publicidade... Prezo: 36 €
https://www.juntadeandalucia.es/agriculturaypesca/ifapa/cursosyjornadas/es/curso/2023-kbg-309-1
22/05/2023
IFAPA

BENESTAR ANIMAL NAS GRANDEIRAS DE RUMINANTES

Código: 2023KBG30901 Edición : 1 Concello : JEREZ DE LA FRONTERA Provincia : CADIZ Centro: Centro IFAPA Rancho de la Merced Data de inicio: 22/05/2023 Data fin: 25/05/2023 Horas : 20 Prazo de solicitude: Ata o 05/07/2023 Contidos Coñecemento de anatomía, fisioloxía e comportamento. Estrés: fisioloxía, control e redución. Benestar animal na