Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
Ilustración de AI con comida
31/01/2025
Veraliment
Introdución á intelixencia artificial para o sector alimentario
Aprende a aplicar a Intelixencia Artificial na túa vida diaria Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica a etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia
pragas
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Xestión integrada de pragas para a agricultura sostible
Motivos fundamentais para asistir a este curso Adquirir coñecementos sobre diversos tipos de pragas, incluíndo insectos fitófagos, patóxenos vexetais, herbas daniñas e o seu impacto na agricultura e a
mazá
09/04/2025
CNTA
Queres saber cal é a vida útil dos alimentos?
Curso virtual, inclúe degustación individual (información pendente)
Cereixa
12/03/2025
CIFEA Lorca

Fertirrigación en árbores froiteiras de pedra

Obxectivos: Proporcionar coñecementos en nutrición das árbores froiteiras nas súas diferentes etapas de crecemento e desenvolvemento produtivo. Coñecer as características do solo e da auga. Coñecer as características dos fertilizantes empregados, doses e manexo eficiente dos equipamentos en fertirrigación segundo as necesidades dos cultivos
cartel do curso
11/03/2025
Cooperativas Agro-alimentarias CLM

Sostibilidade e Agricultura de Precisión, Malagón

Sabías que a través da agricultura de precisión axúdanos a ser máis sostibles? OBXECTIVOS XERAIS Vivimos tempos nos que a sustentabilidade das nosas explotacións e a súa resistencia ante o cambio climático e outros factores externos é clave para garantir que, mañá, sigamos tendo cultivos rendibles. A aplicación da Axenda 2030 e os principios do
aves de curral
10/03/2025
CIFEA Torre Pacheco

Formación para o persoal que traballa na Avicultura. RD. 637/2021. Avaliación

O obxectivo deste curso é adquirir os coñecementos mínimos esixidos no RD 637/2021, e na decisión de desenvolvemento 2017/302 para estar habilitado para traballar en explotacións avícolas. Obxectivos: Adquirir unha visión xeral das características da produción avícola. Adquirir coñecementos básicos de sanidade animal, hixiene e bioseguridade para
cartel do curso
10/03/2025
Asociación Española de Técnicos Cerealistas (AETC)

"Amilógrafo, Viscograph e Viscoquick: usos e aplicacións". III webinar do ciclo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da AETC.

Dentro do ciclo formativo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da Asociación Española de Técnicos de Cereais (AETC), o webinar terá lugar o 12 de febreiro: 10 de marzo: "Amilógrafo, Viscograph e Viscoquick: usos e aplicacións" 16:00 h Benvida 16:10 Zaira Ruiz. Representante Técnico Comercial da empresa Brabender - Anton Paar
produtos fitosanitarios formacarm
10/03/2025
CIFEA Lorca

Usuario profesional de fitosanitarios - Nivel básico

Este curso está dirixido a todas aquelas persoas que queiran adquirir as competencias básicas, necesarias e obrigatorias, para manexar e aplicar praguicidas para usos fitosanitarios. Obxectivos: Que vas aprender? Distinguir pragas e enfermidades, e coñecer e diferenciar os distintos axentes que provocan danos nos cultivos. Coñecer os riscos
prensa de aceite
10/03/2025
IFAPA

Incorporación á empresa agraria: olivicultura

Adestramento combinado con 270 horas Prazo de solicitude ata o 23/02/2025 Esta actividade está cofinanciada nun 85% polo Fondo Europeo Agrícola de Desenvolvemento Rural , dentro do Plan Estratéxico da PAC 2023-2027. Módulos EMPRESA AGRARIA AGRONOMÍA E PODA DO OLIVEIRO APLICADOR DE PRODUTOS FITOSANITARIOS. NIVEL CUALIFICADO ASOCIACIONISMO E
xenial
07/03/2025
Fundación para la Agricultura del Conocimiento

Valoración de árbores e arbustos ornamentais. Granada Standard 2020

Despois da publicación en 1990 da primeira versión da Norma, a súa primeira revisión en 1999, unha segunda revisión en 2006, que foi corrixida en 2007, aparece a nova Norma Granada 2020. Nesta revisión da Norma introdúcense algunhas variacións substanciais con respecto ás anteriores, tanto no que se refire aos métodos e fórmulas de cálculo como aos
transporte animal
06/03/2025
CIFEA Lorca

Benestar animal no transporte. Práctica e avaliación

Este curso está dirixido a todas aquelas persoas que queiran aprender os conceptos básicos do benestar animal no transporte dun xeito sinxelo e dinámico. Obxectivos: Conceptos e xeneralidades sobre o transporte de animais. Boas prácticas no transporte de animais. Bioseguridade e procedementos operativos. Condicións e requisitos para o transporte de
campo de hortalizas
06/03/2025
IFAPA

Módulo xenérico: titulación de técnicos en produción integrada de produtos agrícolas e gandeiros

Prazo de solicitude ata o 20/02/2025 Observacións É imprescindible ter realizado previamente este curso para acceder a algún dos módulos específicos de produción integrada. Para ser admitido requírese estar en posesión do título universitario de Enxeñería Agrícola, Enxeñería Técnica Agrícola, Veterinaria ou títulos equivalentes. Poderán admitirse
Porcino
04/03/2025
CIFEA Lorca

Benestar animal en porcos. Práctica e avaliación

Con este curso coñecerás a normativa en materia de benestar animal porcino e as súas condicións de manexo e cría, así como os protocolos de limpeza e desinfección de instalacións e vehículos. Obxectivos: Coñecer a normativa nacional e europea relacionada co benestar animal, como se controla e as posibles sancións por incumprimento. Coñecer as
ferto
03/03/2025
CIFEA Torre Pacheco

Usuario profesional de produtos fitosanitarios. Nivel Básico

Este curso está dirixido a todas aquelas persoas que queiran adquirir as competencias básicas, necesarias e obrigatorias, para manexar e aplicar praguicidas para usos fitosanitarios. Obxectivos: Que vas aprender? Distinguir pragas e enfermidades, e coñecer e diferenciar os distintos axentes que provocan danos nos cultivos. Coñecer os riscos
VERDEIRA
27/02/2025
Cajamar

Estratexias para mellorar a eficiencia no uso de nitróxeno en cultivos hortícolas ao aire libre

Neste WEBINAR presentaranse os resultados das experiencias con fertilizantes nitrogenados de Fertinagro Biotech baseados na bioestimulación da microbiota do solo na zona rizosférica dos cultivos . PROGRAMA | INSCRICIÓN
Mans nun campo cultivado para ilustrar un curso sobre créditos de carbono na agricultura
26/02/2025
ECODES

Sesións de formación en liña sobre créditos de carbono

Organizado polo Proxecto AgriRegenCarbon , o evento céntrase no potencial dos créditos de carbono e no seu impacto na sustentabilidade do sector agrario en España, e abordará retos aos que se enfronta o sector como o cambio climático, a degradación do solo e a rendibilidade das explotacións. O relator principal Orson Acosta , CEO de Azolla Projects
ainia
18/02/2025
Ainia

Desenvolvemento e implantación do Plan de Cultura de Seguridade Alimentaria

Introdución As prácticas de seguridade alimentaria seguen a ser de gran importancia e as empresas alimentarias dedican boa parte dos seus recursos a deseñar e implementar políticas, plans e programas que garantan aos consumidores os altos estándares de seguridade dos produtos que demanda a sociedade. Non obstante, a pesar dos actuais modelos de
cartel do curso agroalnext
18/02/2025
AGROALNEXT

Curso de Valorización e Transferencia de Tecnoloxía

Este curso intensivo de 6 horas de duración, dividido en dúas sesións de 3 horas a escoller entre as tres datas dispoñibles, combina teoría e práctica para ofrecer ferramentas concretas e un enfoque estratéxico do proceso de valorización e transferencia de tecnoloxía. As sesións pódense escoller entre as seguintes datas. 18 e 20 de febreiro de 2025
BENESTAR ANIMAL NO TRANSPORTE
17/02/2025
IFAPA

Benestar animal no transporte

Contidos FISIOLOXÍA DOS ANIMAIS, ESPECIALMENTE AS SÚAS NECESIDADES DE ALIMENTACIÓN E AUGA, O SEU COMPORTAMENTO E O CONCEPTO DE ESTRÉS. ASPECTOS PRÁCTICOS DO MANEXO DE ANIMAIS. IMPACTO DAS PRÁCTICAS DE CONDUCCIÓN NO BENESTAR DOS ANIMAIS TRANSPORTADOS E NA CALIDADE DA CARNE. ATENCIÓN DE EMERXENCIA AOS ANIMAIS. CRITERIOS DE SEGURIDADE DO PERSOAL QUE
cartel do curso
17/02/2025
Asociación Española de Técnicos Cerealistas (AETC)

Farinógrafo e Extensógrafo, principio de funcionamento, uso e aplicacións. II webinar do ciclo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da AETC.

Dentro do ciclo formativo “O laboratorio como fonte de datos para a toma de decisións” da Asociación Española de Técnicos de Cereais (AETC), o webinar terá lugar o 17 de febreiro: "Farinógrafo e Extensógrafo, principio de funcionamento, uso e aplicacións" 16:00 h Benvida. Javier Alonso. Presidente da AETC 16:10 Zaira Ruiz. Representante Técnico
INCORPORACIÓN Á EMPRESA AGRARIA: FROTICULTURA
17/02/2025
IFAPA

Incorporación á empresa agraria: Fruticultura

MÓDULOS EMPRESA AGRARIA 17/02/2025 - 21/02/2025 Mañá: 09:00h-15:00h Prazo de solicitude ata o 02/02/2025 Contidos Melloras estruturais da explotación Investimentos recomendados e fontes de financiamento para eles Formas de implicación dos profesionais agrarios A primeira instalación de mozos agricultores Plans de mellora Plan de explotacións e
fertilizante
17/02/2025
ASOC. FUNDACIÓN UNIVERSITARIA ISIDORIANA

Usuario profesional de produtos fitosanitarios. Nivel Básico

Este curso está dirixido a todas aquelas persoas que queiran adquirir as competencias básicas, necesarias e obrigatorias, para manexar e aplicar praguicidas para usos fitosanitarios. Obxectivos: Que vas aprender? Distinguir pragas e enfermidades, e coñecer e diferenciar os distintos axentes que provocan danos nos cultivos. Coñecer os riscos
INCORPORACIÓN Á EMPRESA AGRARIA: AGRICULTURA INTENSIVA
17/02/2025
IFAPA

Incorporación á empresa agraria: Agricultura intensiva

Módulos SOLO, NUTRICIÓN E MEDIO AMBIENTE EMPRESA AGRARIA APLICADORES DE FITOSANITARIOS. NIVEL CUALIFICADO ASOCIACIÓN E MARKETING AUGA, REGA E FERTILIZACIÓN TÉCNICAS DE CULTIVO CONTABILIDADE E INTRODUCIÓN Á INFORMÁTICA RELACIÓNS EMPRESARIAIS E PREVENCIÓN DE RISCOS LABORAIS