Módulo xenérico: titulación de técnicos en produción integrada de produtos agrícolas e gandeiros
Descrición
Prazo de solicitude ata o 20/02/2025
Observacións
É imprescindible ter realizado previamente este curso para acceder a algún dos módulos específicos de produción integrada. Para ser admitido requírese estar en posesión do título universitario de Enxeñería Agrícola, Enxeñería Técnica Agrícola, Veterinaria ou títulos equivalentes. Poderán admitirse outros títulos universitarios relacionados, comunicándolles aos aspirantes que para ser Técnicos en PI estarán obrigados a realizar un posgrao de 250 horas de duración relacionado coa produción agraria na Delegación Agraria correspondente. Tamén poderán ser admitidos os aspirantes titulados de ciclos de Formación Profesional Específica pertencentes ás especialidades da familia profesional de actividades agrarias.
Contidos
- Fundamentos da Produción Integrada: concepto e obxectivos da Produción Integrada; problemas de protección vexetal convencional; evolución do control de pragas; bases ecolóxicas de protección integrada.
- Xestión de explotacións de Produción Integrada: obrigas e control dos operadores, declaracións, diario de explotación; rexistro de xogos; identificación do produto; medidas correctoras; xestión informática; control de calidade e trazabilidade; certificación e auditorías.
- Xestión da aplicación informática de rexistro de explotacións en produción integrada PRIN Mobile.
- Técnicas agronómicas en Produción Integrada: preparación do terreo e plantación; nutrición; fecundación; tecnoloxía de irrigación; xestión do solo; poda; colleita; tratamentos post-colleita; manipulación de maquinaria; outras prácticas culturais.
- Técnicas gandeiras en Produción Integrada: descrición das instalacións; aloxamentos e currais; tipo de gando; métodos de identificación de animais; sistemas operativos; medidas correctoras; xestión informática; control de calidade e trazabilidade; certificación e auditorías.
- Control integrado de pragas e enfermidades: ciclos biolóxicos, criterios de intervención, control biolóxico, biotécnico e cultural; control químico; equipos de aplicación; toxicoloxía e residuos de pesticidas; normativa legal fitosanitaria.
- Prevención de riscos laborais e ambientais.
- Normativa vixente en materia de Produción Integrada: situación actual en Andalucía, España e a Unión Europea.