Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

póster do curso
05/11/2025
EU CAP Network
Tools4CAP Academy: Integración de datos e uso de ferramentas dixitais na implementación da PAC
Un novo módulo da Tools4CAP Academy dedicado á integración de datos e ao uso de ferramentas dixitais na implementación da PAC celebrarase en liña o 5 de novembro de 2025 . Abordaranse modelos
iogures
27/10/2025
itagra formación

Produción de iogures e leites fermentados

Obter produtos lácteos da calidade desexada. Identificar as técnicas de elaboración de iogur para que poidan avaliar facilmente a viabilidade de adaptar as instalacións existentes para producir este tipo de produto baseándose en factores de alta calidade. Aprender o uso das materias primas e a súa influencia no proceso de produción. Familiarízate
ISO 22000
14/10/2025
Consejo General del Colegios Oficiales de Ingenieros Técnicos Agrícolas de España

Norma ISO 22000:2018

O curso estrutúrase en catro módulos formativos, que deben completarse secuencialmente na orde establecida. O alumnado poderá visualizar o contido en formato dixital e, unha vez visualizado, poderá poñelo á súa disposición como ficheiros PDF para a súa descarga durante o curso. En cada un dos catro módulos, o alumno terá unha avaliación que deberá
plantas aromáticas
13/10/2025
IMIDRA

Plantas aromáticas e aceites esenciais

Curso presencial de 20 horas de duración. Cursos do 13, 14 e 20 ao 22 de outubro de 2025 (de 16:00 a 20:00) na Finca El Encín, Alcalá de Henares. Programa Identificación de especies de plantas aromáticas Destilacións por vapor e hidrodestilación Definición, composición e orixe dun aceite esencial Comercialización e cultivo de lavanda Introdución á
póster do curso
08/10/2025
FEV. Federación Española del Vino.

Non tes visibilidade real no canal HORECA? Usa a IA para descubrir onde están os teus viños, a que prezos se venden e como se comparan coa competencia.

O/A A Federación Española do Viño (FEV) , a través do seu Centro de Dixitalización e Viño , organiza un novo seminario web o 8 de outubro de 2025, ás 10:00 horas, no marco do Centro de Dixitalización e Viño. Presentarase a ferramenta WineIndex , que che permitirá descubrir que restaurantes e plataformas en liña ofrecen un viño, comparalo coa
seguridade alimentaria
08/10/2025
Consejo General ded Colegios Oficiales de Ingenieros Técnicos Agrícolas de España

Certificado de seguridade alimentaria

O curso de certificación en seguridade alimentaria en liña BRC-IFS consta de catro módulos teóricos e un módulo práctico. REXISTRO
DEMODAY
23/09/2025
Ainia

Inicio do DemoDay BEC 2025

StartBEC é o programa de apoio tecnolóxico cofinanciado por MAPA e AINIA para promover o desenvolvemento de startups na bioeconomía. A través dun acordo de colaboración, o seu obxectivo é fomentar cadeas de valor innovadoras vinculadas ao sector agroalimentario, apoiar o emprendemento e fomentar o talento. Máis información Convidámosvos a uniros a
Permanente
Curso "Manipuladores de alimentos, seguridade alimentaria e control de micotoxinas"
Permanente
Simbiosis, S Coop. Galega

Curso "Manipuladores de alimentos, seguridade alimentaria e control de micotoxinas"

Un curso completo para manipuladores de alimentos que inclúe formación en APPCC e boas prácticas de hixiene para a prevención e o control de micotoxinas nos alimentos.
Permanente
liña de seguridade alimentaria
Permanente
Fundación Inea

Seguridade alimentaria

Ofrecer formación en seguridade alimentaria para o sector agroalimentario
Permanente
PROGRAMA COMPLETO DE ETIQUETADO DE ALIMENTOS
Permanente
Simbiosis, S Coop. Galega

Programa completo de formación en etiquetaxe de alimentos: 203 horas

Programa integral de formación sobre etiquetaxe de alimentos (203 horas lectivas) que abrangue tanto os requisitos xerais de etiquetaxe de alimentos como os requisitos legais para a etiquetaxe de alimentos en diferentes sectores e os seus requisitos específicos. CONTIDO: O programa completo de formación en etiquetaxe de alimentos inclúe os
póster do curso
23/07/2025
Fundación Entretantos

Seminario técnico sobre mecanismos europeos de formación para a consultoría en canles de comercialización curta (CCM)

O vindeiro mércores 23 de xullo de 2025 , de 11:00 a 13:00 , celebrarase en liña (plataforma Zoom) o primeiro seminario técnico temático organizado no marco do proxecto RIA-CCC , centrado no fortalecemento do asesoramento especializado en Canles Curtas de Comercialización (CCC) . Esta actividade forma parte da Actividade A5.2 do plan de traballo do
Renovación do carné de manipulador de produtos fitosanitarios, Talayuelas
05/07/2025
Cooperativas agro-alimentarias

Renovación do carné de manipulador de produtos fitosanitarios

Un curso presencial de 6 horas para a renovación do carné de manipulador de pesticidas para mellorar a cualificación dos profesionais dos sectores agroalimentario e rural. PROGRAMA | REXISTRO
prevé fecoam
30/06/2025
FECOAM

Curso gratuíto sobre Xestión da Prevención de Riscos Laborais nas industrias agrícolas e alimentarias. Funcións de nivel básico.

Actividades para a formación profesional e a adquisición de competencias, no marco do Plan Estratéxico da Política Agrícola Común (PAPC) 2023-2027
curso de manipulación
20/06/2025
Federación de Cooperativas Agrarias de Murcia

Curso GRATUITO de manipulador de froitas e verduras

Curso de manipulador de froitas e verduras relacionado con actividades de formación profesional e adquisición de competencias, no marco do Plan Estratéxico da Política Agrícola Común (PAAC) 2023-2027 HORARIO: 20 e 23 de xuño | De 9:00 a 14:00 | Total de horas: 10 LOCALIZACIÓN: Centro de Formación La Encomienda, Concello de Abanilla, C/ La
curso de manipulación
16/06/2025
Federación de Cooperativas Agrarias de Murcia (FECOAM)

Curso GRATUITO de manipulador de alimentos. Sector rural de procesamento de alimentos e restauración

Curso gratuíto de manipulador de alimentos en relación con actividades de formación profesional e adquisición de competencias, no marco do Plan Estratéxico da Política Agrícola Común (PEPAC) 2023-2027 HORARIO: 16 e 17 de xuño | De 16:00 a 21:00 | Total de horas: 10 LOCALIZACIÓN: Biblioteca Municipal Casa da Cultura, C/ Capitán D. Francisco
póster do curso
12/06/2025
AGACA

Sesión de formación sobre oportunidades de negocio relacionadas coa cría de Porco Celta

O 12 de abril , a Asociación Galega de Cooperativas Agroalimentarias ( AGACA ) celebrará un evento en liña dedicado á cría do porco celta , unha raza autóctona gallega en crecemento. O encontro terá lugar de 9:30 a 14:30 horas e reunirá a especialistas en produción, comercialización e investigación relacionadas con esta especie, así como expertos
Día de campo_ “Estratexias de xestión para recuperar a produtividade_ - agroecologia.net
30/05/2025
Organiza SEAE con la colaboración de la cooperativa ARAE

Estratexias de xestión para restaurar a produtividade dos cultivos de secaño

INTRODUCIÓN: Xornada de campo na que se explicarán as prácticas de rexeneración do solo, as estratexias de xestión da rotación e as variedades xenéticas resilientes , que permitirán a recuperación da produtividade nos cultivos de secaño en Castela e León. Tamén se incluirá formación en estratexias asociativas e cooperativas para a mellora da cadea
mazá
09/04/2025
CNTA

Queres saber cal é a vida útil dos alimentos?

Curso virtual, inclúe degustación individual (información pendente)
ainia
18/02/2025
Ainia

Desenvolvemento e implantación do Plan de Cultura de Seguridade Alimentaria

Introdución As prácticas de seguridade alimentaria seguen a ser de gran importancia e as empresas alimentarias dedican boa parte dos seus recursos a deseñar e implementar políticas, plans e programas que garantan aos consumidores os altos estándares de seguridade dos produtos que demanda a sociedade. Non obstante, a pesar dos actuais modelos de
Lexislación de protección de cultivos
07/02/2025
protección de cultivos, legislación

Webinar de APOIO: Lexislación de protección de cultivos

O proxecto europeo SUPPORT, centrado en axudar aos agricultores a cumprir os obxectivos de redución fitosanitaria da estratexia da Granxa ao Garfo, a través da implantación do control integrado de pragas, especialmente no cultivo de amorodos, uvas e oliveiras, entra agora nunha fase na que se farán recomendacións políticas. Por iso, o 7 de febreiro
Cartel do Curso de Marketing de Produción Orgánica
12/11/2024
Gobierno de La Rioja

Curso de Marketing de Produción Orgánica

No marco do I Plan Estratéxico de Produción Ecolóxica da Rioxa, o Ministerio de Agricultura, Gandería, Mundo Rural e Medio Ambiente , xunto co Consello de Produción Agropecuaria Ecolóxica da Rioxa (CPAER) organizan o Curso de Comercialización da Produción Ecolóxica . Este curso intensivo de 12 horas realizarase os días 12, 19 e 26 de novembro de