Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
Ilustración de AI con comida
31/01/2025
Veraliment
Introdución á intelixencia artificial para o sector alimentario
Aprende a aplicar a Intelixencia Artificial na túa vida diaria Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica a etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia
pragas
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Xestión integrada de pragas para a agricultura sostible
Motivos fundamentais para asistir a este curso Adquirir coñecementos sobre diversos tipos de pragas, incluíndo insectos fitófagos, patóxenos vexetais, herbas daniñas e o seu impacto na agricultura e a
mazá
09/04/2025
CNTA
Queres saber cal é a vida útil dos alimentos?
Curso virtual, inclúe degustación individual (información pendente)
VERDEIRA
27/02/2025
Cajamar

Estratexias para mellorar a eficiencia no uso de nitróxeno en cultivos hortícolas ao aire libre

Neste WEBINAR presentaranse os resultados das experiencias con fertilizantes nitrogenados de Fertinagro Biotech baseados na bioestimulación da microbiota do solo na zona rizosférica dos cultivos . PROGRAMA | INSCRICIÓN
XESTIÓN ECOLÓXICA DO SOLO
17/02/2025
Gobierno de Canarias

Xestión ecolóxica do solo

Sensibilizar sobre a complexidade do solo como sistema e a importancia de manter a súa saúde. Coñecer as principais propiedades físicas, químicas e biolóxicas do solo, a súa interrelación e importancia para manter a súa fertilidade e saúde. Coñecer a importancia da estrutura do solo, o ciclo do carbono e do nitróxeno como partes integrantes da
ilustración con froitas e verduras
20/01/2025
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Andalucía a través de la Fundación Andaluza de Ingenieros Agrónomos

Curso de protocolo globalGAP (IFA) v.6. Froitas e verduras: Contidos e procesos de certificación MATRÍCULA ABERTA

Esta acción formativa vai dirixida a ADQUIRIR OS COÑECEMENTOS NECESARIOS E AS CLAVES DO ESQUEMA IFA GLOBALG.AP, versión 6 e A OBTENCIÓN DO COÑECEMENTO E TITULACIÓN NECESARIOS PARA REALIZAR AUDITORÍAS internas de SGC e centros de manipulación, así como auditorías internas ás áreas de produción. O Certificado GLOBALG.AP, tamén coñecido como Standard
viña
27/11/2024
Centro Barrax Rural Innovation Hub

Cubertas vexetativas en cultivos leñosos. Claves para a súa implantación e desenvolvemento no marco dos ecoréximes da PAC

Neste curso de formación especializada, de dous días de duración e de forma presencial, os asistentes terán a oportunidade de afondar nos seus coñecementos sobre Cubertas Vexetais en cultivos leñosos. Liderados por ponentes expertos na materia, exporán os aspectos clave sobre como implantar con éxito cubertas en cultivos leñosos en climas
móbil
03/10/2024
IFAPA

Formación especializada en solucións tecnolóxicas para o sector agrario

Os contidos do curso de 40 horas son Software de xestión agrícola, Big Data, Robótica, Marketplaces: comercio electrónico, Biotecnoloxía e Big Data Biolóxico. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 19/09/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Logotipo da IFAPA
25/09/2024
IFAPA

Formación transversal para servizos de asesoramento agrícola

Curso mixto de 100 horas para asesores que aborda temas como a xestión integrada de pragas, a caracterización do solo, as prácticas agrícolas beneficiosas, os riscos laborais e a metodoloxía de asesoramento. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 09/09/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Logotipo da IFAPA
24/09/2024
IFAPA

Formación transversal para servizos de asesoramento agrícola

Curso mixto de 100 horas para asesores que aborda temas como a xestión integrada de pragas, a caracterización do solo, as prácticas agrícolas beneficiosas, os riscos laborais e a metodoloxía de asesoramento. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 09/09/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Cartel do curso técnico de molino de aceite
04/06/2024
Fundación Eurocaja Rural y la Denominación de Origen Montes de Toledo

Técnico en molino de aceite

Curso teórico-práctico de 40 horas para a profesionalización e optimización da xestión da almazara e os procesos de obtención de AOVE de calidade. Os obxectivos do curso son estudar todos os procesos que interveñen na elaboración do aceite de oliva virxe e identificar os puntos críticos nos que se pode producir unha perda de calidade, informar
Logotipo do IVIA
20/05/2024
IVIA

Introdución á agricultura ecolóxica

Curso teórico-práctico no que se coñecen os principios, prácticas e diversos aspectos relacionados coa agricultura ecolóxica: normativa, dixitalización, fertilidade, comercialización, portadas, sanidade vexetal. PROGRAMA | INSCRICIÓN e CONTACTO, EEA Elx. teléfono 966907980. esexag_elx@gva.es
logotipo de formación agroalimentaria
20/05/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Rendibilidade e sustentabilidade no sector lácteo

Curso do plan de formación continua de técnicos rurais do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) FORMACIÓN MAPA | CALENDARIO DE CURSO | FORMULARIO DE SOLICITUDE
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
08/05/2024

Denominacións de orixe con influencia mediterránea

Curso en liña de 10 horas de duración no que se coñece as condicións climáticas, edafolóxicas e as tradicións culturais da elaboración do viño desde o Empordà ata as costas de Cádiz e Huelva. As temperaturas suaves permiten unha maduración moi homoxénea das uvas e dannos uns viños cun gran peso de froita e deliciosos en boca.
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
08/05/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Variedades de vide insulares españolas e variedades estranxeiras de España

Curso online de 10 horas de duración no que se coñecen as variedades estranxeiras que puideron establecerse en España e ofrecer viños de calidade, tanto monovarietais como participando en mesturas. Repasaranse as últimas variedades doutros países e estudaranse as súas principais características morfolóxicas, as necesidades de cultivo, os tipos de
Logotipo do IVIA
06/05/2024
IVIA

Introdución á agricultura ecolóxica

Curso teórico-práctico no que se coñecen os principios, prácticas e diversos aspectos relacionados coa agricultura ecolóxica. PROGRAMA | INSCRICIÓN e CONTACTO, EEE Vila-Real. teléfono 964336620. esexag_vilareal@gva.es
póster do curso de análise sensorial aoev
06/05/2024
Fundación Eurocaja Rural y la Denominación de Origen Montes de Toledo

Análise sensorial do aceite de oliva virxe

Curso de 15 horas de duración para capacitar aos profesionais do sector oleícola na avaliación sensorial dos aceites de oliva virxe. Os obxectivos da materia son comprender e coñecer a importancia das actividades de preselección e clasificación dos aceites producidos dentro do programa de autocontrol de calidade en almazaras, achegar coñecementos
terra
06/05/2024
IFAPA

Formación especializada en cubertas verdes

O curso de 25 horas aborda diversos aspectos relacionados coa xestión, influencia e tendencias e maquinaria actuais das cubertas vexetais. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 22/04/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Logotipo da produción ecolóxica da UE
06/05/2024
Gobierno de La Rioja

Produción ecolóxica para asesores técnicos e auditores

Con este curso presencial de 10 horas. O obxectivo é afondar no coñecemento da normativa aplicable á produción ecolóxica, así como do seu proceso de control e certificación. Ademais, realizaranse obradoiros prácticos tanto de insumos ecolóxicos (fertilizantes e fitosanitarios) como de auditoría, co fin de reforzar os coñecementos imprescindibles
vexetais
30/04/2024
IFAPA

Formación especializada en agricultura ecolóxica

Contidos Antecedentes e conceptos previos Lexislación: Normativa e axudas Control e certificación na produción Fecundación Biodiversidade Sementes e material vexetal Control de pragas e enfermidades Control de Adventicia Gandería Ecolóxica Comercialización de Produtos Ecolóxicos Proceso de conversión a agricultura ecolóxica
laranxa con cogomelos
29/04/2024
CNTA

Vida útil dos alimentos

Curso CNTA para a adquisición dos coñecementos necesarios sobre as metodoloxías a aplicar no estudo da vida útil dos alimentos dende o punto de vista da calidade sensorial e microbiolóxica. Inscrición do 16 de xaneiro de 2024 ao 29 de abril de 2024 PROGRAMA
logotipo de formación agroalimentaria
29/04/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Ecoréximes orientados a cultivos leñosos: cubertas vexetais espontáneas ou sementadas e cubertas inertes a partir de restos de poda.

Curso do plan de formación continua de técnicos rurais do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) FORMACIÓN MAPA | CALENDARIO DE CURSO
Logotipo do IRFAP
25/04/2024
IRFAP

Mostradores no sector lácteo (Higiene e letra Q)

O curso destinado a responsables da realización de controis en explotacións ou tomadores de mostras ten como finalidade proporcionar a formación necesaria para poder obter a certificación de formación obrigatoria validada pola autoridade competente como persoal de toma de mostras de leite na explotación , segundo o RD 989/2022 . , que establece o