Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

DRONES AGRARIAS
12/05/2025
Universidad de Sevilla
Big data e aplicacións de IoT por satélite no seguimento de cultivos
O obxectivo xeral deste curso é proporcionar aos participantes coñecementos teóricos e prácticos sobre o uso de Big Data, Internet das Cousas (IoT) e análise satelital para o seguimento, seguimento e
Curso de agricultura ecolóxica para asesores
30/04/2025
IFAPA
Formación especializada en agricultura ecolóxica para asesores agroalimentarios
Curso online de 80 horas. O prazo de solicitude está aberto ata o 15/04/2025 Observacións É imprescindible ter en conta a información relativa aos criterios de valoración das solicitudes deste
cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
intelixencia artificial
25/04/2025
Veraliment

Introdución á Intelixencia Artificial para o Sector Alimentario

Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica as etiquetas dos teus produtos con Intelixencia Artificial. Por que iniciarse na Intelixencia Artificial con este curso? Deseñamos un curso específico para a industria alimentaria con numerosos casos prácticos que che axudarán a resolver os teus problemas
cartel do curso agroalnext
18/02/2025
AGROALNEXT

Curso de Valorización e Transferencia de Tecnoloxía

Este curso intensivo de 6 horas de duración, dividido en dúas sesións de 3 horas a escoller entre as tres datas dispoñibles, combina teoría e práctica para ofrecer ferramentas concretas e un enfoque estratéxico do proceso de valorización e transferencia de tecnoloxía. As sesións pódense escoller entre as seguintes datas. 18 e 20 de febreiro de 2025
invernadoiro
11/02/2025
Plataforma Tierra

Desenvolvemento de bioprodutos: da idea ao mercado

Este seminario web explorará o proceso de desenvolvemento , avaliación e rexistro de produtos agrícolas . Contará coa participación de líderes e expertos de recoñecidas empresas e asociacións do sector agroalimentario. Durante a sesión desglosaranse as fases esenciais do proceso, desde a formulación inicial ata a obtención do rexistro , destacando
iber
03/02/2025
Fundación para la Agricultura del Conocimiento

IBER: Modelado Hidráulico para Clasificación de Balsas

Este curso de modelización hidráulica con IBER está pensado para dotar ao alumno das ferramentas e coñecementos necesarios para realizar simulacións de inundacións provocadas por un posible colapso no encoro de contención dos depósitos de auga e avaliar así as súas posibles consecuencias sobre o territorio, de tal forma. que permite clasificar a
ilustración do equipo coas mans no chan
28/01/2025
Gobierno de La Rioja

Curso de iniciación á xestión de proxectos de innovación colaborativa

A Consellería de Agricultura, Gandería, Mundo Rural e Medio Ambiente da Xunta de La Rioja organiza un curso de iniciación á xestión de proxectos colaborativos de innovación , dirixido a profesionais dos sectores agrícola, agroalimentario e forestal. Este curso está deseñado para proporcionar coñecementos técnicos e prácticos sobre como crear e
ilustración con froitas e verduras
20/01/2025
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Andalucía a través de la Fundación Andaluza de Ingenieros Agrónomos

Curso de protocolo globalGAP (IFA) v.6. Froitas e verduras: Contidos e procesos de certificación MATRÍCULA ABERTA

Esta acción formativa vai dirixida a ADQUIRIR OS COÑECEMENTOS NECESARIOS E AS CLAVES DO ESQUEMA IFA GLOBALG.AP, versión 6 e A OBTENCIÓN DO COÑECEMENTO E TITULACIÓN NECESARIOS PARA REALIZAR AUDITORÍAS internas de SGC e centros de manipulación, así como auditorías internas ás áreas de produción. O Certificado GLOBALG.AP, tamén coñecido como Standard
webinar eu farmbook
12/12/2024
MAPA

Webinar: EU-FARMBOOK «O lugar para gardar os teus materiais cun enfoque práctico»

Webinar organizado no marco do proxecto europeo EU-FarmBook , que se celebrará o 12 de decembro. Este evento está organizado polo Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) e a Escola de Organización Industrial (EOI) , e ten como obxectivo dar a coñecer o uso da plataforma dixital EU-FarmBook. Programa: EU-FarmBook. Depósito de
eco circ
01/12/2024
Metodo - Formación

Curso online gratuíto Integración da economía circular na xestión empresarial

Curso en liña gratuíto sobre Integración da economía circular na xestión empresarial para traballadores da Rexión de Murcia . Este curso ten un exame final presencial que se realizará na nosa sede de Murcia ( C/ Sierra Carbonera 3-5 Baixo ). Ocupacións e postos de traballo relacionados: técnicos superiores en organización e administración de
proba de reprodución en ruminantes
21/11/2024
IFAPA

Xornada técnica sobre transferencia e ensaios no manexo reprodutivo dos rabaños de ruminantes

Xornada técnica de 4 horas na que se presentarán e desenvolverán os resultados obtidos en diferentes probas científicas.
logotipo de formación agroalimentaria
22/10/2024
MAPA

Augas rexeneradas. Aplicación en rego

Curso do plan de formación continua de técnicos rurais do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) FORMACIÓN MAPA
móbil
03/10/2024
IFAPA

Formación especializada en solucións tecnolóxicas para o sector agrario

Os contidos do curso de 40 horas son Software de xestión agrícola, Big Data, Robótica, Marketplaces: comercio electrónico, Biotecnoloxía e Big Data Biolóxico. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 19/09/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Demo en CTICH
27/09/2024
CTICH

Xornada técnica: Campos de demostración de cogomelos

O día 27 de setembro , de 11:00 a 12:30 horas , celebrarase unha xornada técnica no Centro Tecnolóxico de Investigación de Cogomelos (CTICH) , situado na Carretera Calahorra, km. 4, Autol (A Rioxa). Durante o evento abordaranse temas clave como: Cultivo ecolóxico de cogomelos na Rioxa Deseño dun programa de control integrado de tea de araña/pelo no
Curso Implantación da Norma UNE-EN ISO/IEC 17025:2017
17/09/2024
MAPA

Curso Implantación da Norma UNE-EN ISO/IEC 17025:2017 para a competencia técnica dos laboratorios de ensaios e calibración

Curso de implantación da norma UNE-EN ISO/IEC 17025:2017 para a competencia técnica dos laboratorios de ensaios e calibración Do 17 ao 19 de setembro de 2024 Aplicación aberta Aula presencial e virtual. O curso aborda a formación dos criterios de calidade esixidos aos laboratorios de ensaios segundo a Norma UNE-EN ISO/IEC 17025:2017. Implantación
Curso de sustentabilidade e sistemas alimentarios en Menorca.
11/07/2024
UNED

Sostibilidade e sistemas alimentarios

Desde un enfoque multidisciplinar, abordarase a relación entre as Reservas da Biosfera como territorios, cuxo obxectivo é harmonizar a conservación da diversidade biolóxica e cultural, e o desenvolvemento económico e social a través da relación entre as persoas e a natureza. A contorna escollida para este debate é a illa de Menorca, que ofrece
Cartel do curso técnico de molino de aceite
04/06/2024
Fundación Eurocaja Rural y la Denominación de Origen Montes de Toledo

Técnico en molino de aceite

Curso teórico-práctico de 40 horas para a profesionalización e optimización da xestión da almazara e os procesos de obtención de AOVE de calidade. Os obxectivos do curso son estudar todos os procesos que interveñen na elaboración do aceite de oliva virxe e identificar os puntos críticos nos que se pode producir unha perda de calidade, informar
logotipo de formación agroalimentaria
20/05/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Rendibilidade e sustentabilidade no sector lácteo

Curso do plan de formación continua de técnicos rurais do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) FORMACIÓN MAPA | CALENDARIO DE CURSO | FORMULARIO DE SOLICITUDE
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
08/05/2024

Denominacións de orixe con influencia mediterránea

Curso en liña de 10 horas de duración no que se coñece as condicións climáticas, edafolóxicas e as tradicións culturais da elaboración do viño desde o Empordà ata as costas de Cádiz e Huelva. As temperaturas suaves permiten unha maduración moi homoxénea das uvas e dannos uns viños cun gran peso de froita e deliciosos en boca.
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
08/05/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Variedades de vide insulares españolas e variedades estranxeiras de España

Curso online de 10 horas de duración no que se coñecen as variedades estranxeiras que puideron establecerse en España e ofrecer viños de calidade, tanto monovarietais como participando en mesturas. Repasaranse as últimas variedades doutros países e estudaranse as súas principais características morfolóxicas, as necesidades de cultivo, os tipos de
póster do curso de análise sensorial aoev
06/05/2024
Fundación Eurocaja Rural y la Denominación de Origen Montes de Toledo

Análise sensorial do aceite de oliva virxe

Curso de 15 horas de duración para capacitar aos profesionais do sector oleícola na avaliación sensorial dos aceites de oliva virxe. Os obxectivos da materia son comprender e coñecer a importancia das actividades de preselección e clasificación dos aceites producidos dentro do programa de autocontrol de calidade en almazaras, achegar coñecementos
vexetais
30/04/2024
IFAPA

Formación especializada en agricultura ecolóxica

Contidos Antecedentes e conceptos previos Lexislación: Normativa e axudas Control e certificación na produción Fecundación Biodiversidade Sementes e material vexetal Control de pragas e enfermidades Control de Adventicia Gandería Ecolóxica Comercialización de Produtos Ecolóxicos Proceso de conversión a agricultura ecolóxica