Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

DRONES AGRARIAS
12/05/2025
Universidad de Sevilla
Big data e aplicacións de IoT por satélite no seguimento de cultivos
O obxectivo xeral deste curso é proporcionar aos participantes coñecementos teóricos e prácticos sobre o uso de Big Data, Internet das Cousas (IoT) e análise satelital para o seguimento, seguimento e
Curso de agricultura ecolóxica para asesores
30/04/2025
IFAPA
Formación especializada en agricultura ecolóxica para asesores agroalimentarios
Curso online de 80 horas. O prazo de solicitude está aberto ata o 15/04/2025 Observacións É imprescindible ter en conta a información relativa aos criterios de valoración das solicitudes deste
cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
intelixencia artificial
25/04/2025
Veraliment

Introdución á Intelixencia Artificial para o Sector Alimentario

Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica as etiquetas dos teus produtos con Intelixencia Artificial. Por que iniciarse na Intelixencia Artificial con este curso? Deseñamos un curso específico para a industria alimentaria con numerosos casos prácticos que che axudarán a resolver os teus problemas
ilustración con froitas e verduras
20/01/2025
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Andalucía a través de la Fundación Andaluza de Ingenieros Agrónomos

Curso de protocolo globalGAP (IFA) v.6. Froitas e verduras: Contidos e procesos de certificación MATRÍCULA ABERTA

Esta acción formativa vai dirixida a ADQUIRIR OS COÑECEMENTOS NECESARIOS E AS CLAVES DO ESQUEMA IFA GLOBALG.AP, versión 6 e A OBTENCIÓN DO COÑECEMENTO E TITULACIÓN NECESARIOS PARA REALIZAR AUDITORÍAS internas de SGC e centros de manipulación, así como auditorías internas ás áreas de produción. O Certificado GLOBALG.AP, tamén coñecido como Standard
Cartel do Curso de Marketing de Produción Orgánica
12/11/2024
Gobierno de La Rioja

Curso de Marketing de Produción Orgánica

No marco do I Plan Estratéxico de Produción Ecolóxica da Rioxa, o Ministerio de Agricultura, Gandería, Mundo Rural e Medio Ambiente , xunto co Consello de Produción Agropecuaria Ecolóxica da Rioxa (CPAER) organizan o Curso de Comercialización da Produción Ecolóxica . Este curso intensivo de 12 horas realizarase os días 12, 19 e 26 de novembro de
móbil
03/10/2024
IFAPA

Formación especializada en solucións tecnolóxicas para o sector agrario

Os contidos do curso de 40 horas son Software de xestión agrícola, Big Data, Robótica, Marketplaces: comercio electrónico, Biotecnoloxía e Big Data Biolóxico. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 19/09/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Cartel do curso técnico de molino de aceite
04/06/2024
Fundación Eurocaja Rural y la Denominación de Origen Montes de Toledo

Técnico en molino de aceite

Curso teórico-práctico de 40 horas para a profesionalización e optimización da xestión da almazara e os procesos de obtención de AOVE de calidade. Os obxectivos do curso son estudar todos os procesos que interveñen na elaboración do aceite de oliva virxe e identificar os puntos críticos nos que se pode producir unha perda de calidade, informar
logotipo de formación agroalimentaria
20/05/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Rendibilidade e sustentabilidade no sector lácteo

Curso do plan de formación continua de técnicos rurais do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) FORMACIÓN MAPA | CALENDARIO DE CURSO | FORMULARIO DE SOLICITUDE
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
08/05/2024

Denominacións de orixe con influencia mediterránea

Curso en liña de 10 horas de duración no que se coñece as condicións climáticas, edafolóxicas e as tradicións culturais da elaboración do viño desde o Empordà ata as costas de Cádiz e Huelva. As temperaturas suaves permiten unha maduración moi homoxénea das uvas e dannos uns viños cun gran peso de froita e deliciosos en boca.
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
08/05/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Variedades de vide insulares españolas e variedades estranxeiras de España

Curso online de 10 horas de duración no que se coñecen as variedades estranxeiras que puideron establecerse en España e ofrecer viños de calidade, tanto monovarietais como participando en mesturas. Repasaranse as últimas variedades doutros países e estudaranse as súas principais características morfolóxicas, as necesidades de cultivo, os tipos de
póster do curso de análise sensorial aoev
06/05/2024
Fundación Eurocaja Rural y la Denominación de Origen Montes de Toledo

Análise sensorial do aceite de oliva virxe

Curso de 15 horas de duración para capacitar aos profesionais do sector oleícola na avaliación sensorial dos aceites de oliva virxe. Os obxectivos da materia son comprender e coñecer a importancia das actividades de preselección e clasificación dos aceites producidos dentro do programa de autocontrol de calidade en almazaras, achegar coñecementos
IRFAP
30/04/2024
IRFAP

Venda directa: vantaxes e limitacións

A venda directa de produtos agroalimentarios ten como finalidade promover a comercialización agraria e dar un valor engadido aos produtos dos agricultores e gandeiros das Illas Baleares. Ademais, a venda directa permite acurtar a distancia entre produtores e consumidores, promover o consumo de alimentos frescos e identificar a produción de
vexetais
30/04/2024
IFAPA

Formación especializada en agricultura ecolóxica

Contidos Antecedentes e conceptos previos Lexislación: Normativa e axudas Control e certificación na produción Fecundación Biodiversidade Sementes e material vexetal Control de pragas e enfermidades Control de Adventicia Gandería Ecolóxica Comercialización de Produtos Ecolóxicos Proceso de conversión a agricultura ecolóxica
laranxa con cogomelos
29/04/2024
CNTA

Vida útil dos alimentos

Curso CNTA para a adquisición dos coñecementos necesarios sobre as metodoloxías a aplicar no estudo da vida útil dos alimentos dende o punto de vista da calidade sensorial e microbiolóxica. Inscrición do 16 de xaneiro de 2024 ao 29 de abril de 2024 PROGRAMA
Logotipo do IRFAP
25/04/2024
IRFAP

Mostradores no sector lácteo (Higiene e letra Q)

O curso destinado a responsables da realización de controis en explotacións ou tomadores de mostras ten como finalidade proporcionar a formación necesaria para poder obter a certificación de formación obrigatoria validada pola autoridade competente como persoal de toma de mostras de leite na explotación , segundo o RD 989/2022 . , que establece o
ETIQUETADO DE ALIMENTOS
25/04/2024
CNTA

Etiquetado dos alimentos en Europa: declaración nutricional e sanitaria

Curso da CNTA para coñecer a lexislación aplicable ás declaracións nutricionais e de saúde en Europa e aprender a identificar e xustificar as afirmacións que podes utilizar nos produtos da túa empresa. Inscrición dende o 21 de novembro de 2023 ata o 24 de abril de 2024 PROGRAMA
Logotipo do IVIA
22/04/2024
IVIA

Mellora da comercialización agroalimentaria

Mellora da comercialización agroalimentaria. Novos conceptos de comercialización agroalimentaria. PROGRAMA | INSCRICIÓN e INFORMACIÓN en esexag_vilareal@gva.es | 964336620 | CEDES Segorbe, Praza Almudín 1, 12400, Segorbe, Castellón
Logo do clúster alimentario de Galicia
18/04/2024
Clúster Alimentario de Galicia (CLUSAGA)

Xestión e Control da Calidade Alimentaria

Este curso presencial de 60 horas persegue a especialización en seguridade alimentaria para poder desempeñar funcións de desenvolvemento, implantación e mellora dos mecanismos de inspección e seguridade alimentaria. PROGRAMA | INSCRICIÓN | INFORMACIÓN e CONTACTO, Inés Rodríguezm unitec@clusaga.org, 981556062
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
17/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Denominacións de orixe con influencia continental

Curso online de 10 horas de duración no que coñecerás a variedade de climas continentais e de transición que se dan no interior da Península Ibérica, segundo esteamos na meseta norte ou sur, a altitude do viñedo, a súa orientación ou as variedades. cos que se elaboran os viños. As prácticas de viticultura e enoloxía variarán para adaptarse ás
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
17/04/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Variedades de vide de clima cálido

Curso online de 10 horas de duración no que se coñece as características especiais e a adaptación biolóxica das variedades de uva de territorios de clima mediterráneo con altas temperaturas e períodos de seca.
Logotipo do IVIA
16/04/2024
IVIA

Marketing dixital agroalimentario: internet e redes sociais

Marketing dixital agroalimentario: internet e redes sociais. Transformar unha empresa tradicional PROGRAMA | INSCRICIÓN e INFORMACIÓN en esexag_vilareal@gva.es | 964336620 | Axencia de Emprego e Desenvolvemento Local de Oropesa, Calle Pío XII 13, 12594, Oropesa, Castellón
comida
16/04/2024
CNTA

Lexislación alimentaria: FSSC 22000 v6

Este curso da CNTA xorde para axudar ás empresas que están dando os seus primeiros pasos na implantación desta norma de seguridade alimentaria e queren ter unha visión xeral do seu contido. Inscrición dende o 20 de novembro de 2023 ata o 15 de abril de 2024 PROGRAMA