Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

DRONES AGRARIAS
12/05/2025
Universidad de Sevilla
Big data e aplicacións de IoT por satélite no seguimento de cultivos
O obxectivo xeral deste curso é proporcionar aos participantes coñecementos teóricos e prácticos sobre o uso de Big Data, Internet das Cousas (IoT) e análise satelital para o seguimento, seguimento e
Curso de agricultura ecolóxica para asesores
30/04/2025
IFAPA
Formación especializada en agricultura ecolóxica para asesores agroalimentarios
Curso online de 80 horas. O prazo de solicitude está aberto ata o 15/04/2025 Observacións É imprescindible ter en conta a información relativa aos criterios de valoración das solicitudes deste
cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
intelixencia artificial
25/04/2025
Veraliment

Introdución á Intelixencia Artificial para o Sector Alimentario

Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica as etiquetas dos teus produtos con Intelixencia Artificial. Por que iniciarse na Intelixencia Artificial con este curso? Deseñamos un curso específico para a industria alimentaria con numerosos casos prácticos que che axudarán a resolver os teus problemas
ilustración con froitas e verduras
20/01/2025
Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Andalucía a través de la Fundación Andaluza de Ingenieros Agrónomos

Curso de protocolo globalGAP (IFA) v.6. Froitas e verduras: Contidos e procesos de certificación MATRÍCULA ABERTA

Esta acción formativa vai dirixida a ADQUIRIR OS COÑECEMENTOS NECESARIOS E AS CLAVES DO ESQUEMA IFA GLOBALG.AP, versión 6 e A OBTENCIÓN DO COÑECEMENTO E TITULACIÓN NECESARIOS PARA REALIZAR AUDITORÍAS internas de SGC e centros de manipulación, así como auditorías internas ás áreas de produción. O Certificado GLOBALG.AP, tamén coñecido como Standard
móbil
03/10/2024
IFAPA

Formación especializada en solucións tecnolóxicas para o sector agrario

Os contidos do curso de 40 horas son Software de xestión agrícola, Big Data, Robótica, Marketplaces: comercio electrónico, Biotecnoloxía e Big Data Biolóxico. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 19/09/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Logotipo da IFAPA
25/09/2024
IFAPA

Formación transversal para servizos de asesoramento agrícola

Curso mixto de 100 horas para asesores que aborda temas como a xestión integrada de pragas, a caracterización do solo, as prácticas agrícolas beneficiosas, os riscos laborais e a metodoloxía de asesoramento. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 09/09/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
curso de emprendemento rural
24/09/2024
RedPAC

Emprendemento no rural, a través de RedPAC

Ata o 9 de setembro está aberto o prazo de inscrición para dúas novas edicións do curso de formación a distancia (streaming) : “Emprendemento no rural”, organizado por RedPAC : A décima edición do curso desenvolverase entre o 24 de setembro e o 17 de outubro de 2024, en horario de mañá , de 10 a 14 h. A XI edición do curso desenvolverase entre o 15
Logotipo da IFAPA
24/09/2024
IFAPA

Formación transversal para servizos de asesoramento agrícola

Curso mixto de 100 horas para asesores que aborda temas como a xestión integrada de pragas, a caracterización do solo, as prácticas agrícolas beneficiosas, os riscos laborais e a metodoloxía de asesoramento. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 09/09/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
Mellora da competitividade empresarial
26/06/2024
Cooperativas Agro-alimentarias CLM

Mellora da competitividade empresarial

Curso organizado para dotar aos membros dos Consellos de Goberno de ferramentas, coñecementos e habilidades para mellorar a súa profesionalización e facilitar o exercicio das súas funcións. Pretende contribuír a mellorar as competencias dos membros dos Consellos de Goberno nas súas funcións diarias, como reunións ou toma de decisións, así como
Cartel do curso técnico de molino de aceite
04/06/2024
Fundación Eurocaja Rural y la Denominación de Origen Montes de Toledo

Técnico en molino de aceite

Curso teórico-práctico de 40 horas para a profesionalización e optimización da xestión da almazara e os procesos de obtención de AOVE de calidade. Os obxectivos do curso son estudar todos os procesos que interveñen na elaboración do aceite de oliva virxe e identificar os puntos críticos nos que se pode producir unha perda de calidade, informar
logotipo de formación agroalimentaria
20/05/2024
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Rendibilidade e sustentabilidade no sector lácteo

Curso do plan de formación continua de técnicos rurais do Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación (MAPA) FORMACIÓN MAPA | CALENDARIO DE CURSO | FORMULARIO DE SOLICITUDE
Logotipo de Hazi
14/05/2024
HAZI

Horticultura orgánica básica

Curso teórico-práctico de formación xeral sobre os conceptos básicos necesarios para poñer en marcha unha empresa hortícola: preparación de parcelas para a plantación, especies e o seu manexo, plantación ou sementeira, enfermidades e pragas, control mediante técnicas agroecolóxicas, etc.
CAJAMAR webagro
09/05/2024
CAJAMAR

Como as novas tecnoloxías afectan a produción de alimentos

Encontro presencial que explora as novas tecnoloxías na produción de alimentos, destacando a colaboración entre empresas e centros tecnolóxicos para promover a innovación e mellorar a competitividade do mercado. PROGRAMA | INSCRICIÓN | LOCALIZACIÓN
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
08/05/2024

Denominacións de orixe con influencia mediterránea

Curso en liña de 10 horas de duración no que se coñece as condicións climáticas, edafolóxicas e as tradicións culturais da elaboración do viño desde o Empordà ata as costas de Cádiz e Huelva. As temperaturas suaves permiten unha maduración moi homoxénea das uvas e dannos uns viños cun gran peso de froita e deliciosos en boca.
logo da escola de viño da organización interprofesional do viño de España
08/05/2024
Escuela de vino de la Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)

Variedades de vide insulares españolas e variedades estranxeiras de España

Curso online de 10 horas de duración no que se coñecen as variedades estranxeiras que puideron establecerse en España e ofrecer viños de calidade, tanto monovarietais como participando en mesturas. Repasaranse as últimas variedades doutros países e estudaranse as súas principais características morfolóxicas, as necesidades de cultivo, os tipos de
aparición
08/05/2024
IFAPA

Formación especializada en novas tendencias en cultivos

Curso de 30 horas de duración no que se analizan novos cultivos, especialmente sostibles, recuperación de cultivos, plantas aromáticas e medicinais e outros cultivos en auxe. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 24/04/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
logotipo do gato rural
07/05/2024
RURALCAT

Prevención e redución do desperdicio alimentario

Curso de 20 horas no que os participantes poderán desenvolver o seu Plan para previr e reducir as perdas e desperdicios de alimentos, cuantificar as perdas, identificar puntos críticos, entre outros temas. PROGRAMA | INSCRICIÓN entre o 08/04/2024-17/04/2024 | INFORMACIÓN e contacto na Escola Agraria Mas Bové: 977343289 / aecacon.daam@gencat.cat
logotipo do gato rural
07/05/2024
RURALCAT

Seguridade básica e prevención de riscos laborais na explotación agraria

Curso de 30 horas de duración que ofrece nocións básicas sobre seguridade e prevención de riscos laborais nunha empresa agraria. PROGRAMA | INSCRICIÓN entre o 08/04/2024-17/04/2024 | INFORMACIÓN e contacto na Escola Agraria Mas Bové: 977343289 / aecacon.daam@gencat.cat
póster do curso de análise sensorial aoev
06/05/2024
Fundación Eurocaja Rural y la Denominación de Origen Montes de Toledo

Análise sensorial do aceite de oliva virxe

Curso de 15 horas de duración para capacitar aos profesionais do sector oleícola na avaliación sensorial dos aceites de oliva virxe. Os obxectivos da materia son comprender e coñecer a importancia das actividades de preselección e clasificación dos aceites producidos dentro do programa de autocontrol de calidade en almazaras, achegar coñecementos
vexetais
30/04/2024
IFAPA

Formación especializada en agricultura ecolóxica

Contidos Antecedentes e conceptos previos Lexislación: Normativa e axudas Control e certificación na produción Fecundación Biodiversidade Sementes e material vexetal Control de pragas e enfermidades Control de Adventicia Gandería Ecolóxica Comercialización de Produtos Ecolóxicos Proceso de conversión a agricultura ecolóxica
laranxa con cogomelos
29/04/2024
CNTA

Vida útil dos alimentos

Curso CNTA para a adquisición dos coñecementos necesarios sobre as metodoloxías a aplicar no estudo da vida útil dos alimentos dende o punto de vista da calidade sensorial e microbiolóxica. Inscrición do 16 de xaneiro de 2024 ao 29 de abril de 2024 PROGRAMA
Logotipo do IRFAP
25/04/2024
IRFAP

Mostradores no sector lácteo (Higiene e letra Q)

O curso destinado a responsables da realización de controis en explotacións ou tomadores de mostras ten como finalidade proporcionar a formación necesaria para poder obter a certificación de formación obrigatoria validada pola autoridade competente como persoal de toma de mostras de leite na explotación , segundo o RD 989/2022 . , que establece o