Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

póster do curso
05/11/2025
EU CAP Network
Tools4CAP Academy: Integración de datos e uso de ferramentas dixitais na implementación da PAC
Un novo módulo da Tools4CAP Academy dedicado á integración de datos e ao uso de ferramentas dixitais na implementación da PAC celebrarase en liña o 5 de novembro de 2025 . Abordaranse modelos
cartel do evento
07/11/2025
Universidad de Sevilla

Sesión demostrativa sobre intelixencia artificial, xeomática e drons aplicados a cultivos extensivos e arbóreos

O 7 de novembro de 2025 , a Universidade de Sevilla celebrará un evento de demostración presencial titulado "Práctica de campo baseada en intelixencia artificial, xeomática e técnicas de drons en cultivos agrícolas e arbóreos". O evento terá lugar na Granxa Pedro Parias en Alcalá del Río, Sevilla . Obxectivo do día Esta actividade práctica
Permanente
chan
Permanente
Fundación para la Agricultura del Conocimiento

FORMACIÓN PARA ASESOROS: Curso sobre Xestión Sostible de Solos Agrícolas

A xestión sostible dos solos agrícolas é un piar fundamental para garantir a produtividade a longo prazo dos agroecosistemas, a conservación ambiental e a mitigación do cambio climático. No contexto agrícola e no noso clima, os solos están expostos a ameazas como a erosión, a salinización e a perda de materia orgánica; polo tanto, os profesionais
Permanente
Taller de Reconexión Rural
Permanente
Telefónica

Taller de Reconexión Rural

O Taller Rural Reconectado, parte do PRTR e financiado pola Unión Europea a través dos Fondos Next Generation EU, promove a mellora das competencias dixitais entre as persoas maiores de 65 anos en zonas rurais de España en concellos cunha poboación de 5.000 habitantes ou menos de Castela-A Mancha, Castela e León, Estremadura, Comunidade de Madrid e
Permanente
seguridade alimentaria
Permanente
INEA

Seguridade alimentaria

Contido: Clasificación de alimentos: este módulo ofrece unha análise exhaustiva da clasificación de alimentos desde diversas perspectivas, como a composición nutricional, a natureza do produto (fresco, procesado, conservado, etc.) e a orixe (animal, vexetal, mineral). Afonda nas categorías fundamentais dos alimentos, como os alimentos primarios
Permanente
pragas e patóxenos
Permanente
INEA

Pragas e patóxenos da oliveira: natureza, identificación e estratexias de control biolóxico

Certificado de formación expedido pola INEA-Escola Universitaria de Enxeñaría Agraria. Contido: Introdución: Esta sección ofrece unha visión xeral da importancia do cultivo da oliveira, destacando a súa importancia económica, ecolóxica e cultural. Abordaranse os principios fundamentais da protección vexetal nas oliveiras, destacando a necesidade de