Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

póster do curso
05/11/2025
EU CAP Network
Tools4CAP Academy: Integración de datos e uso de ferramentas dixitais na implementación da PAC
Un novo módulo da Tools4CAP Academy dedicado á integración de datos e ao uso de ferramentas dixitais na implementación da PAC celebrarase en liña o 5 de novembro de 2025 . Abordaranse modelos
preocupacións-espaciais-agricultura-ecolóxica-
02/11/2025
Espacio Inquietudes

Curso de agricultura ecolóxica

A través do noso curso de agricultura ecolóxica en Lozoya (Madrid), aprenderás as tarefas clave dun horto de cultivo ecolóxico dun xeito práctico: sementeiros, canteiros elevados, rego, control de pragas, plantación, xestión do solo, compostaxe, vermicultura, galiñeiro e moito máis. Este curso esencialmente práctico está dirixido a persoas
03/11/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

Itinerario de formación para asesores C3, Edición 18

As cooperativas agroalimentarias e os seus técnicos enfróntanse a un novo e decisivo reto na dixitalización do sector. A implantación do libro de rexistro dixital da explotación agrícola marcará un fito na forma en que se rexistran, organizan e utilizan os datos das explotacións agrícolas en beneficio dos agricultores socios e dos sistemas de
póster do curso
05/11/2025
FEV. Federación Española del Vino.

Ao mando da IA: entre a eficiencia e o ciberataque, só hai un clic

O/A A Federación Española do Viño (FEV) , a través do seu Centro de Dixitalización e Viño , organiza o seminario web “ Ao mando da IA: entre a eficiencia e o ciberataque, só hai un clic” o 15 de outubro de 2025 ás 10:00 h. A intelixencia artificial (IA) facilita a xestión e mellora a eficiencia nas adegas, pero tamén se converteu nunha ferramenta
lácteos
05/11/2025
itagra formación

Xestión económica dunha queixería artesanal

OBXECTIVOS Proporcionar un maior coñecemento sobre a mellora dos resultados económicos das explotacións queixeiras e facilitar a súa reestruturación e modernización.
Permanente
chan
Permanente
Fundación para la Agricultura del Conocimiento

FORMACIÓN PARA ASESOROS: Curso sobre Xestión Sostible de Solos Agrícolas

A xestión sostible dos solos agrícolas é un piar fundamental para garantir a produtividade a longo prazo dos agroecosistemas, a conservación ambiental e a mitigación do cambio climático. No contexto agrícola e no noso clima, os solos están expostos a ameazas como a erosión, a salinización e a perda de materia orgánica; polo tanto, os profesionais
póster do curso
12/11/2025
FEV. Federación Española del Vino.

Tecnoloxía loxística en almacéns: aumento da produtividade do almacén e mellora da cadea de subministración

O/A A Federación Española do Viño (FEV) , a través do seu Centro de Dixitalización e Viño , organiza o seminario web Tecnoloxía loxística en adegas: aumento da produtividade nos almacéns e mellora da cadea de subministración o 12 de novembro de 2025 ás 10:00 horas, sobre loxística dixital en adegas , dirixido a mellorar a produtividade nos almacéns
póster do curso
13/11/2025
FEV. Federación Española del Vino.

Posicionamento, publicidade e medición: os piares da estratexia dixital da túa adega

O/A A Federación Española do Viño (FEV) , a través do seu Centro de Dixitalización e Viño , organiza o seminario web "Posicionamento, publicidade e medición: os piares da estratexia dixital da túa adega" o 13 de novembro de 2025, ás 10:00 horas, centrado nas estratexias dixitais para adegas. Abordaremos como mellorar a visibilidade en liña en
preocupacións-espaciais-agricultura-orgánica-1-2048x610
06/12/2025
Espacio Inquietudes

Curso de agricultura ecolóxica

A través do noso curso de agricultura ecolóxica en Lozoya (Madrid), aprenderás as tarefas clave dun horto de cultivo ecolóxico dun xeito práctico: sementeiros, canteiros elevados, rego, control de pragas, plantación, xestión do solo, compostaxe, vermicultura, galiñeiro e moito máis. Este curso esencialmente práctico está dirixido a persoas
Permanente
seguridade alimentaria
Permanente
INEA

Seguridade alimentaria

Contido: Clasificación de alimentos: este módulo ofrece unha análise exhaustiva da clasificación de alimentos desde diversas perspectivas, como a composición nutricional, a natureza do produto (fresco, procesado, conservado, etc.) e a orixe (animal, vexetal, mineral). Afonda nas categorías fundamentais dos alimentos, como os alimentos primarios
Permanente
pragas e patóxenos
Permanente
INEA

Pragas e patóxenos da oliveira: natureza, identificación e estratexias de control biolóxico

Certificado de formación expedido pola INEA-Escola Universitaria de Enxeñaría Agraria. Contido: Introdución: Esta sección ofrece unha visión xeral da importancia do cultivo da oliveira, destacando a súa importancia económica, ecolóxica e cultural. Abordaranse os principios fundamentais da protección vexetal nas oliveiras, destacando a necesidade de