Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
Ilustración de AI con comida
31/01/2025
Veraliment
Introdución á intelixencia artificial para o sector alimentario
Aprende a aplicar a Intelixencia Artificial na túa vida diaria Crea procedementos específicos, extrae o que necesitas dunha nova normativa ou verifica a etiquetaxe dos teus produtos con Intelixencia
pragas
17/03/2025
CIHEAM Zaragoza
Xestión integrada de pragas para a agricultura sostible
Motivos fundamentais para asistir a este curso Adquirir coñecementos sobre diversos tipos de pragas, incluíndo insectos fitófagos, patóxenos vexetais, herbas daniñas e o seu impacto na agricultura e a
mazá
09/04/2025
CNTA
Queres saber cal é a vida útil dos alimentos?
Curso virtual, inclúe degustación individual (información pendente)
Apicultura
02/12/2024
Asociación Palentina de Apicultores

Tecnoloxía apicultura 4.0 aplicada no apiario

Incorporar tecnoloxías punteiras ao sector apícola, contribuíndo a solucionar os principais problemas existentes no sector, como a mortalidade das colmeas, o aumento dos custos derivados da xestión apícola, o roubo, o crecemento de enfermidades como a varroase, a ascosferiose, etc. ou a ameaza da avespa asiática, entre outros. Xestión máis
Apicultura 4.0
25/11/2024
Itagra

Tecnoloxía apicultura 4.0 aplicada no apiario

Existen entre 25.000 e 35.000 especies de abellas en todo o planeta (1.100 en España). Son esenciais para a agricultura: máis do 75% dos cultivos alimentarios e o 90% da flora silvestre dependen dos polinizadores. O seu declive suporía un freo ao desenvolvemento da agricultura. Diferentes factores están a incidir no importante descenso da poboación
novas tecnoloxías de xestión da auga
30/10/2024
DIH Datalife

Aplicación das novas tecnoloxías para a xestión eficiente da auga no sector agrario galego

Organizada no marco do proxecto EDIH DATAlife , esta nova formación para o sector agroalimentario combinará sesións teóricas , que incluirán a presentación de casos de éxito , e sesións prácticas , con visitas a agronegocios e parcelas con sistemas de seguimento : QUEIZUAR LUTEGA Quescrem Trataranse os seguintes temas: Marco conceptual e normativo
formación transversal para asesores agroalimentarios
26/09/2024
IFAPA. Junta de Andalucía.

Formación transversal para servizos de asesoramento agrícola

Curso mixto de 100 horas para asesores que aborda temas como a xestión integrada de pragas, a caracterización do solo, as prácticas agrícolas beneficiosas, os riscos laborais e a metodoloxía de asesoramento. PROGRAMA | PRAZO DE SOLICITUDE ata o 09/09/2024 | INFORMACIÓN e PREGUNTAS en Asesorformacion.ifapa@juntadeandalucia.es
LOGO fademur
04/06/2024
FADEMUR

Pilotaxe de drones

O curso teórico-práctico de 80 horas de duración, predominantemente en liña, forma parte do itinerario formativo de pilotaxe de drons "FADEMUR VUELA EN GALICIA" do Plan Rural Allen para mulleres que traballan nunha explotación na que queren aplicar o uso de drons ou mulleres desempregadas. interesado nesta actividade. O itinerario formativo ten
familia de agricultores
02/04/2024
IFAPA

Formación transversal para servizos de asesoramento agrícola *Varias edicións*

Contido ( comproba as datas de varias edicións ) Programa de Servizo de Asesoramento a Explotacións Agrícolas, Incorporación de Mozos e Controis de Condicionalidade na Agricultura e Gandería Xestión Integrada de Pragas Situación actual do terreo. Caracterización, Xestión e Conservación do solo nun contexto de Cambio Climático Prácticas agrícolas
dron
05/03/2024
FADEMUR

Curso de manexo de drones "FADEMUR Vuela" (Estremadura, Castela-A Mancha, A Rioxa)

Para potenciar as mulleres pilotos de drons rurais, estanse a desenvolver 3 cursos de pilotaxe e especialización en agricultura de precisión ou fins audiovisuais. INSCRICIÓN EXTREMADURA | INSCRICIÓN CASTELA-A MANCHA | INSCRICIÓN A RIOJA
Logotipo de EILZA
19/02/2024
EILZA

Tecnoloxía de iogur e leite fermentado

O curso abrangue o coñecemento das características físico-químicas e microbiolóxicas dos iogures e leites fermentados e analiza os procedementos de elaboración. PROGRAMA | INSCRICIÓN | CONTACTO: formacion@eilza.es e 654826419
Integración do enfoque de nexo auga-enerxía-alimentos-ecosistema (WEFE) na agricultura de regadío mediterráneo Integración do enfoque de nexo auga-enerxía-alimentos-ecosistema (WEFE) na agricultura de regadío mediterráneo
06/11/2023
Ciheam

Integración do enfoque do nexo auga-enerxía-alimentos-ecosistema (WEFE) na agricultura de regadío mediterráneo

Motivos fundamentais para asistir a este curso Obtén unha visión profunda dos complexos desafíos que rodean o nexo WEFE na agricultura de regadío mediterráneo e as súas implicacións para a seguridade alimentaria e a preservación da natureza Comprender a natureza e as complexidades das compensacións entre os compoñentes de WEFE nun ambiente